- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.064
- 598
- 38
ara bende bunu yapıp rahatlıyorum ama dediğin gibi bir sure ful yapmak lazım bugün kendi kendime bir kritik çıkarıp bende korkularımın üstüne gitsem iyi olur gerçi temmuzda hızlı trene bindim 40 kere uçtum şimdi binemezmişim gibi ama bir uçuş ayarlasam iyi olacakornegın asansör fobım vardı 14 kat tık nefes cıkardım korkudan..
yada metro tramway yer altlarına tünellere girdiginde bogulacak gibi olup kapıya koşup yumruklayasım gelirdi
wcye gitmem gerektııgnde alırdı benı bır korku annemı bıle cagırırdım kapıda dur diye..20 yasındaydım
sonrasında tabı psıkatrıste gittim yeşil reçeteli bi ilaç+normal bır antıdepresan
2 gün kullandım 3.gün ben neyapıyorum ya dedım bunlara bagımlımı yasayacagım sımdı dıye yıne bır panık atak dalgası vs..
sonra doktorda demıstı ozaman ilaçlar kontrol altına alır ama yenmek ıstıyosan kendı kendının doktoru olmayı ögrenmen lazım diye..
akabınde her korkumun üzerıne gittim bindim asansöre in çık yaptım defalarca kendı başıma
en yuksek katlardan aşagı baktım hatta sarktım diyebilirirm..müthiş bir yükseklık korkusu olusmustu..
vs. vs.. neyden korkuyosan onu yaptım ınadına yanı,belkı dogru degıl ama ılaclarıda bıraktım..bunlara bagımlı kalıp yasamak ıstemıyorum yada her kendımı kötü hissettigimde antıdepresana sarılmak istemıyorum dıye..
atak gelişini hissettiriyor zaten vücuda verdıgı sınyalıyle,o anda yataga koltuga artık neresıyse oturuyordum gayet pozıtıf olmaya calısıp evet gel atagını yaşa ve git diyordum..ve korkmuyordum bılıyordum gececegını
ve sonrasında atak anında ne bayılacaksın ne de öleceksın dıye telkın ettım gel hadı beklıyorum dıye:)sacma gelebılır ama dr tavsıyesydı buda:)
öyle böyle derken 1 yılda ilaçsız sekılde atlattım cok sükür..aslında 1 yılın sonunda 2 yıla kadar ara ara yokladı ama okadar küçücük yapabılmeyı basardım ki onu,benı yıkamayacagını anlayınca cekıp gitti:)
şuan hiçbir sorunum korkum vs. kalmadı cok şükür