panik atak :/

ornegın asansör fobım vardı 14 kat tık nefes cıkardım korkudan..
yada metro tramway yer altlarına tünellere girdiginde bogulacak gibi olup kapıya koşup yumruklayasım gelirdi
wcye gitmem gerektııgnde alırdı benı bır korku annemı bıle cagırırdım kapıda dur diye..20 yasındaydım
sonrasında tabı psıkatrıste gittim yeşil reçeteli bi ilaç+normal bır antıdepresan
2 gün kullandım 3.gün ben neyapıyorum ya dedım bunlara bagımlımı yasayacagım sımdı dıye yıne bır panık atak dalgası vs..
sonra doktorda demıstı ozaman ilaçlar kontrol altına alır ama yenmek ıstıyosan kendı kendının doktoru olmayı ögrenmen lazım diye..
akabınde her korkumun üzerıne gittim bindim asansöre in çık yaptım defalarca kendı başıma
en yuksek katlardan aşagı baktım hatta sarktım diyebilirirm..müthiş bir yükseklık korkusu olusmustu..
vs. vs.. neyden korkuyosan onu yaptım ınadına yanı,belkı dogru degıl ama ılaclarıda bıraktım..bunlara bagımlı kalıp yasamak ıstemıyorum yada her kendımı kötü hissettigimde antıdepresana sarılmak istemıyorum dıye..
atak gelişini hissettiriyor zaten vücuda verdıgı sınyalıyle,o anda yataga koltuga artık neresıyse oturuyordum gayet pozıtıf olmaya calısıp evet gel atagını yaşa ve git diyordum..ve korkmuyordum bılıyordum gececegını
ve sonrasında atak anında ne bayılacaksın ne de öleceksın dıye telkın ettım gel hadı beklıyorum dıye:)sacma gelebılır ama dr tavsıyesydı buda:)
öyle böyle derken 1 yılda ilaçsız sekılde atlattım cok sükür..aslında 1 yılın sonunda 2 yıla kadar ara ara yokladı ama okadar küçücük yapabılmeyı basardım ki onu,benı yıkamayacagını anlayınca cekıp gitti:)
şuan hiçbir sorunum korkum vs. kalmadı cok şükür
ara bende bunu yapıp rahatlıyorum ama dediğin gibi bir sure ful yapmak lazım bugün kendi kendime bir kritik çıkarıp bende korkularımın üstüne gitsem iyi olur gerçi temmuzda hızlı trene bindim 40 kere uçtum şimdi binemezmişim gibi ama bir uçuş ayarlasam iyi olacak ;)

kızlar yazdıklarınızın hepsını okudum. pek anlamam ama teyzemın kızı panık atak ve sanırım cıddı ılerlemış. ölüm korusu var sıddetlı. evlı yenı dogum yaptı. hamılelıkten once ılaç kullanıormuş. hamılelgınde cok zorlandı ve ıkı hafta once cokk sukur guzel bı kızımız oldu. cocugunu kucagına aldıgı ılk an dunyalar varmıs demıs ama sımdı yıne kotuleşmış. gecelerı uyku yok, sureklı banyo yapıp duruomuş. doktorlar vs de artık care etmıormu. teyzem hamılelıgınden berı onda kalıor kendısıne bısı yapacak endısesı yuzunden. sızın gibi kendını telkın edecek gibi de degıl. yanı bunu başarabılır mı emın degılım ama nasıl bıtecek onu da bılmıyoruz.

ara bende bunu yapıp rahatlıyorum ama dediğin gibi bir sure ful yapmak lazım bugün kendi kendime bir kritik çıkarıp bende korkularımın üstüne gitsem iyi olur gerçi temmuzda hızlı trene bindim 40 kere uçtum şimdi binemezmişim gibi ama bir uçuş ayarlasam iyi olacak :KK66:

işte yaşadıgın anda sorun yok,ama hayal kurarken korkuyosun ay yok yapamam diyosun..tam zengin hastalıgı yaw:)
ben ucaga tek bınecektım o dönem,aman allahım uyuyamamıstım napcam ucak düşcek ben ölcem yok bayılcam,açın camları dıye yumrukluycam,indirin ucagı diye kokpite dalıcam gibi hayaller gelıyodu gözümün önüne dahada panık ve stres yapıyodum..ama ucaga bındım evet cok rahatsz edıcıydı ama kafamda kurdugum hiçbir kötü senaryoyu yapmamıstım:)
bigün arkadasımdan gelıyodum metroya bındım tam kapı kapanırken bana şimdi cosss kapı kapanacak ve cıkamıycaksın dıye bı esprı yaptı aman allahım ben ınene kadar kendıme gelemedım:)
biraz tevekkül etmek lazım aslında ölüm korkusu geldıgınde ee tamam hadı bak yattım gel beklıyorum gibi..:)baktın gelmıyo bu hastalık biraz daha gözünden düşüyo ınsanın:)
bide tabi sürekli pozıtıf ve olumlu yaklaşım lazım hayata ve kendıne karşı

işte yaşadıgın anda sorun yok,ama hayal kurarken korkuyosun ay yok yapamam diyosun..tam zengin hastalıgı yaw:)
ben ucaga tek bınecektım o dönem,aman allahım uyuyamamıstım napcam ucak düşcek ben ölcem yok bayılcam,açın camları dıye yumrukluycam,indirin ucagı diye kokpite dalıcam gibi hayaller gelıyodu gözümün önüne dahada panık ve stres yapıyodum..ama ucaga bındım evet cok rahatsz edıcıydı ama kafamda kurdugum hiçbir kötü senaryoyu yapmamıstım:)
bigün arkadasımdan gelıyodum metroya bındım tam kapı kapanırken bana şimdi cosss kapı kapanacak ve cıkamıycaksın dıye bı esprı yaptı aman allahım ben ınene kadar kendıme gelemedım:)
biraz tevekkül etmek lazım aslında ölüm korkusu geldıgınde ee tamam hadı bak yattım gel beklıyorum gibi..:)baktın gelmıyo bu hastalık biraz daha gözünden düşüyo ınsanın:)
bide tabi sürekli pozıtıf ve olumlu yaklaşım lazım hayata ve kendıne karşı
o arkadaşına burdan selamlar:D

Back
X