• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panik Ataklı Anne

Bir de sevginizi hissetsin, atak durumunda ona sarılıp, onu anladığınızı hissettirirseniz kendini daha rahat ifade edebilecektir. Sakın sizde paniklemeyin yanında :) telaşa kapılmadan sakin sakin konuşun onunla.

Merhabalar hanımlar;
Nisan ayında annem ameliyat oldu. Kavun kadar bir miyom, rahimde büyüyen lenf nodları, rahim ve yumurtalıklar komple alındı. Ameliyattan önce tüm vücut kanser taraması (pet ct) yapıldı, ameliyat sonrası alınan parçalara biopsi yapıldı rabbime çok şükür hepsi temiz geldi, herhangi bir kanser geçmişi zaten yok kısacası tertemiz çok şükür. 3 aylık rutin kontroller için doktoru tomografi çektirdi. Karaciğerde lenf nodları izlenmiş. Doktor herkeste olabilecek normal şeyler, 3 ay sonra yine görüşelim demiş. Genel olarak tomografi de temiz çıkmış yani. Ama annem ameliyat süresinde resmen yemeden içmeden kesildi ağlama krizlerine girdi hem süründü hem süründürdü. Şimdi yine modu düşük. Hem kendini hem bizi çok yıpratıyor, psikiyatr ya da psikoloğa gitmeye yanaşmıyor elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu durumu yaşayanlar var mı ona nasıl yaklaşmalıyız?
normalde de asiri kaygili ve olumsuza odaklanan biri olabillir mi?

doktorunuzla bu konuyu konustunuz mu? eger psikiyatriye gitmeyi reddediyorsa belki dahiliyeci/onkolog da antidepresan yazabilir. belki antidepresan basladiktan sonra biraz rahatlarsa terapiye baslayabilir. taramalari en son ne zaman olmustu? Cok uc bir sey olabilir belki ama bazen tumorler beyini etkilediklerinde de psikiyatrik ya da norolojik problemler ortaya cikabiliyor. doktorunuzla konusun bence mutlaka.
Taramalar en son nisan ayında yapıldı fakat annemin çok şükür kanser öyküsü bulunmadığı için rutin kanser tetkikleri yapılmıyor, ameliyattan alınan parçalar da temiz geldi, pet de temiz geldi. Herhangi bir tümör vs yok. Doktorla konuşacağız ama annem istemedikten sonra kim ona nasıl destek verebilir ki..

Bazı kişiler hastalandığı bu çok ağir biseyde olabilir en ufak baş ağrısıda olabilir kimisi çok fazla yakınır kimiside baş edebilir önemsemez geçici olduğunu bilir yakınmayi sevmez. Yapabilecek bişey yok zamana bırak elbet toparlanacak bı bir yılda sürebilir 3 yılda ..
İnanın annem normalde canı tatlı bir kadın değildi hatta kriz yönetimlerinde çok iyiydi, biz hasta olursak vs çok soğukkanlıydı. Tipik hastalık hastalığı bulguları taşımıyordu. Ne zamanki doktora gitti ameliyata karar verildi o zaman 180 derece değişti. Ameliyat sabahı doktorun yakasına yapıştı kadın ben kanser miyim diye. Anlatırken hala şaşırıyorum yani korkması değil mesele kim olsa korkar ama tepkileri çok fazla üstelik en başından beri kötü bir şey çıkma ihtimali %0.5-1 falandı annemin böyle büyük bir korkuya kapılmasını gerektirecek olumsuz şartlar hiç oluşmadı.

Bu durumu ben yaşadım. Yaşıyorum. Hem kendime hem aileme çok üzülüyorum. Psikologa da gittim. Doktorum 2 yıl sürer bu korku dedi. Gerçekten 2 yılın sonunda azaldı. Ama hala var. Travma sonuçta. Bence normale dönsem de en ufak sağlık sıkıntısında hortlayacak. Ama hortlasada normale dönme süresi kısa olduğu müddetçe sıkıntı yok. Annenizi psikologa gitmeye ikna etmekten başka yol yok. Ya da kendisi mucizevi bir biçimde kabullenip öyle önüne bakacak. Geçmiş olsun.
Sizi çok iyi anlıyorum çünkü ben de evhamlı biriyim evimizin hastalık hastası bendim hatta. Ama evin en serinkanlı, sakin görünen kişisi bu raddeye gelince insan afallıyor. Size de çok geçmiş olsun Rabbim o günleri bir daha göstermesin

Annenizi ölüm korkusu sarmış ve bu ne yazık ki her doktor kontrolünde kendini yeniden hissettiriyor. Bazı insanlar bu süreçten daha yoğun etiketleniyor.

Normalde kanser tedavisi gören insanlara bu süreci daha rahat atlatabilmeli için hafif antidepresanlar yazılıyor. Sizin annenize böyle bir ilaç verilmedi mi?
Annem kanser tedavisi görmüyor. Annem hiçbir zaman kanser olmadı ki şükürler olsun sonuçlar raporlar her şey tertemiz geldi. Annem o hastalığın adına bile çok panikli tepkiler veriyor biz de onu hiç böyle bilmezdik napacağımızı şaşırdık

Ben deli değilim diyor klasik😥 teşekkür ederim yorumunuz için inşallah ikna olur

ayy allahım
annem de babamı kaybettiğimizde çok kötü oldu
hani 1-2 ay tamam da 4 5 ay uzadı ve hatta ilk zamanlardan da kötü oldu
sonra ilaç kullanarak düzeldi.
çok iyi anlıyorum annenizin durumunu o nedenle, melankoli gibi değil sinir öfke alınganlık ayy yani hiç hatırlamak istemediğim günler...

ayy allahım
annem de babamı kaybettiğimizde çok kötü oldu
hani 1-2 ay tamam da 4 5 ay uzadı ve hatta ilk zamanlardan da kötü oldu
sonra ilaç kullanarak düzeldi.
çok iyi anlıyorum annenizin durumunu o nedenle, melankoli gibi değil sinir öfke alınganlık ayy yani hiç hatırlamak istemediğim günler...
Evet gerçekten. Rabbim beterinden korusun bugünümüzü aratmasın inşallah. Sizin başınız sağolsun Allah rahmet eylesin babanıza🙏🏼

siz gene şükredin kötü bir hastalık çıkmadı ,eğer öyle olsaydı psikolojik olarak önce sizi bitirirdi herhalde ,

çok geçmiş olsun

Back
X