Panik atakmi

Kuzeymasal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
560
208
103
Merhaba hanimlar
Yarim saat once midem bulanmaya basladi elimi yuzumu yikadim koltuga oturdum tam orgu orucekken birden ellerim titremeye basladi etrafimi bulanik gormeye basladim basim dondu kalbim yerinden cikicak gibi carpmaya basladi soguk soguk terledim kekelemeye basladim konusurken hastaneye gitmeyi dusundum 10 15 dk sonra gecti sizce panik atakmi ilk defa boyle bisey yasiyorum

Geçmiş olsun evet panik atağın tipik belirtilerine çok benziyor. Ama panik atak benzeri belirtilerin görüldüğü tıbbi durumların elenmesi lazım. Kalp ve göğüs hastalıkları, migren, menopoz, hipoglisemi vs..

Tabi panik ataga da cok benziyor baska birsey de olabilir.
Kaygi problemlerin var mi?
Yani panik atagi besleyen bir karakterin yasam tarzin var mi önemli.

Geçmiş olsun evet panik atağın tipik belirtilerine çok benziyor. Ama panik atak benzeri belirtilerin görüldüğü tıbbi durumların elenmesi lazım. Kalp ve göğüs hastalıkları, migren, menopoz, hipoglisemi vs..
Sagolun en som gecen ay doktora gittim herseyime bakildi hicbi problem yoktu

Tabi panik ataga da cok benziyor baska birsey de olabilir.
Kaygi problemlerin var mi?
Yani panik atagi besleyen bir karakterin yasam tarzin var mi önemli.
Olmazmi hergun ayni seyi dusunmekten sıkınti yapiyorum stres yapiyorum aksamlari cok asabi oluyorum eş kisisi yuzunden

Olmazmi hergun ayni seyi dusunmekten sıkınti yapiyorum stres yapiyorum aksamlari cok asabi oluyorum eş kisisi yuzunden

Insallah panik atak degildir cünkü zor bir rahatsizlik.
Ben atlattim kararli olup. Kriz anlarinda ölme hissi geliyordu, nefes alamiyordum. Cok bunalinca yine geliyor.
Kendinizi sevin ve promlemleri takmamaya calisin.
Sagliktan önemlisi yok.
Koruyun kollayin bunu, psikologa bir danisabilirsiniz, varsa ilerlemesine izin vermeyin.
Yilanin basini kücükten ezin ve bakis acisinizi degistirin.

Sagolun en som gecen ay doktora gittim herseyime bakildi hicbi problem yoktu

Anlıyorum.. O halde panik atağa çok benziyor. Panik bozukluk hastalığın adıdır, bu anksiyete bozukluklarının bir çeşididir. Eşlik eden bazı diğer anksiyete bozukluklarınız da olabilir. En temelinde yatan ölüm korkusudur. Kesin tanı için bir psikoloğa gitmeniz iyi olur. Anksiyete bozuklukları terapiye gayet iyi cevap verir..

Ben atlattim kararli olup. Kriz anlarinda ölme hissi geliyordu, nefes alamiyordum. Cok bunalinca yine geliyor.
Sagliktan önemlisi yok.
Koruyun kollayin bunu, psikologa bir danisabilirsiniz, varsa ilerlemesine izin vermeyin.
Cok sagolun insallah gidicem bu hafta yarin randevu alicam evet 1 haftadir cok bunaldim cok asabiyim bugunde annem ruyasinda beni kanser gormus genellikle annemin ruyalari cikiyo sabahtan beri belii 30 kere aradi randevu al doktora git oluceksin diye piskoljimi alt ust etti oglum duymus anne ölme diye agliyo delirttiler beni bunun etkiside olabilir

Anlıyorum.. O halde panik atağa çok benziyor. Panik bozukluk hastalığın adıdır, bu anksiyete bozukluklarının bir çeşididir. Eşlik eden bazı diğer anksiyete bozukluklarınız da olabilir. En temelinde yatan ölüm korkusudur. Kesin tanı için bir psikoloğa gitmeniz iyi olur. Anksiyete bozuklukları terapiye gayet iyi cevap verir..
Cok sagolun yorumunuz icin cok guzel aciklamissiniz evet olum korkusu sardi bugun beni ben olursem cocuklarim ne yapar diye annem kanser oldugumu gormus ruyasinda olucen falan doktora git dedi annemin ruyalari bazen cikiyo korkudan 30 kere aradi beni oglumda duymus anne ölme diye aglayip durdu iyice stres yaptim korktum piskoljim alt ust oldu bigunde zaten 2 cocukla kafayi yiyorum hic kimsenin bi faydasi yok hizmetci gibiyim evde geceleri uyuyamiyorum biktim bunaldim

Sagliktan önemlisi yok.
Bu arada sizede gecmis olsun evet sanki bosluga dustum gibiydi cocuklarim bisey diyo bos bis bakiyorum gozlerim karariyo ellerime bakiyorum bi yandan kalbim sanki agzimdan cikicak gibiydi agladim korkudan sonra gecti insallah bidaha olmaz

Back
X