Panik biri bunları aşıp ehliyet alabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
895
785
33
Ben 30 yaşındayım ve bazı konularda anksiyetem var. Panik birisiyim. Kalabalık bir ortamda konuşamıyorum. Yüzmeyi öğrenemedim. Başka birinin aracına bindiğimde dahi yandan sağdan soldan gelen araçları görünce kalbim çarpıyor.
Eşim ehliyet almamı istiyor, bende ilerde lazım olacağı kanaatindeyim. Ama ben araba ön şoför koltuğuna dahi oturmadm ya da biri araç kullanırken hiçbir şekilde dikkat etmedim . Kaç yıldır bulunduğum şehirdeki yolları dahi ezberleyemedim. Nerden nereye çıkılır dikkat etmedim bile.
Yani nasıl olacak kendime güvenim yok bu konularda. Almasam daha iyi diyorum. Hatta önce diğer konularda panik olduğum şeyleri yenmek istedim ama yüzme kursuna gitsem mi diye düşünürken bile nefesim daralıyor

Araca gelinceye kadar ilk 3 cümle daha vahim geldi bana, bir uzmana görünmeyi düşünmez misiniz? Bu işi çözmeden bence araç işine girmeyin kendiniz için de başkaları için de tehlike oluşturursunuz

Yok öğrenmek gayet basit, navigasyon var en kötü açar vınlarsınız 2 kez geçince öğrenirsiniz. Bence panik durumuna çözün bulun.

Bende sizin gibiydim ama artık bir yerden başlayıp kendimi bir şeylerde geliştirmem gerektiğini düşündüm eşim bi kaç kere boş bir arazide arabasını kullandırdı ilk kullandığımda çok aşırı heyecanlandım yanlış bir şey yaparım diye korktum sonra gaz fren sinyal direksiyon bunları kavradıktan hemen sonra ehliyete yazıldım direksiyon derslerine düzenli katıldım ilk sınavda kazandım :)
yarın bir gün eşiniz evde yokken bir şey olsa Allah esirgesin, veya çocuklar gezmek isteseler alır arabayı çıkar götürürsün her yere. Öğrenin bence de ama önce psikolojik destek alın. :)

Ehliyeti bir şekilde alıyorsunuz... Ben tam beş kere girdim ama beşinde de her şeyi kusursuz yapmama rağmen çok panik olduğum için direksiyon sınavını geçirmediler haklılar da kazalara en çok sebebiyet veren şeylerden biri panik çünkü.

Sonra psikoloğumun desteğiyle bir şekilde geçtim sınavı aldım ehliyeti ama senelerdir cüzdanda çürüyor. Neden çünkü hala panik atağım tetikleniyor direksiyon başında, ben de araç kullanmamayı tercih ediyorum.

Tedavilerle çok yol katettim panik atak konusunda ama araba sürme paniğini aşamadım, aşamıyorum maalesef. Destek alıp aşan çok kişi duydum ama bu yüzden önce mutlaka bu sorunu çözmek için uzman desteği almayı deneyin. Umarım şansınız yaver gider.

Bence otomatik vites ehliyeti alın çünkü manuelde çok heyecan yaparsınız + sınav anında 2 gözetmen 1 kurs hocası sürekli size bakacaklar bu sebeple özellikle paralel ve L parkta çok gerilip yanlış yapabilirsiniz. Sınavdan kalınca da özgüven sıfırlanıyor… Benim naçizane tavsiyem otomatik vites yönünde çünkü sürmesi çok daha kolay, ben tekte geçtim.

Bence soru alabilir mi değil almalı mı olmalı
Bence almamalısınız
En azından tedavi görene kadar
Ortalık fren yerine gaza basıp masum insanları ezen sürücülerle dolu
Bunu herkes yapabilir tabi ama kaza gelirken panik olmak, ayakların birbirine dolanması, frenle gazı karıştırmak da bir etken bence.

anksiyeteyi yenmeden trafige çıkarsanız hem baska canlara kastedersiniz hemde ataklar yüzünden daha beter ilerler durumunuz. kesinlikle önce psikologa gidip kendinizi sakinleştirmeyi kontrol altına almayı öğrenmeniz lazım. asla bu şekilde eşinizi dinleyip bu işe girişmeyiiinnn

Anksiyete bozukluğu olan biri olarak araç kullanıyorum. Ancak tedavim olana kadar babam araç kullanmama izin vermedi ☺️ ehliyeti yıllar oldu alalı 2 yıldır kullanıyorum. Evet büyük rahatlık ancak bu kadar kaygıyı aşmadan hem sizin hem de etrafınızdakilerin canı tehlikede olur. Ki araç kullanmazsanız bile tedavi olmanız sizin hayatınız kolaylaştırır.

Herkes araç kullanacak şeklinde bir
kaide yok.
Zaten durumun anlattığin gibiyse ;trafiğe çıkman hem senin için hem de etrafindakiler için tehlike arz edebilir.
Ben olsam vazgeçerim.
Zaten trafiktekiler,sakin bir insanı bile sinir edip paniğe sevk edebiliyorlar.

Önce tedavinizi olun derim,sonra alın/almaya cabalayın.
Üzülerek söylüyorum trafikte her an herşey olabiliyor. Her an bir çocuk,park etmis sinyal vermeden zınk diye yola çıkan araç,koşan bir hayvan hatta elinde telefon sağına soluna bakmadan yola atlayan insanla karşılaşıyorsunuz. Sakin ve dikkatli olmak önemli yani.
Ha dalgın olursunuz o an ama sakin yapınız sayesinde uygun bir manevra yapar kurtarırsınız.
Aksi halde panikle olmadık şeyler yaşayabilirsiniz.

Ben 30 yaşındayım ve bazı konularda anksiyetem var. Panik birisiyim. Kalabalık bir ortamda konuşamıyorum. Yüzmeyi öğrenemedim. Başka birinin aracına bindiğimde dahi yandan sağdan soldan gelen araçları görünce kalbim çarpıyor.
Eşim ehliyet almamı istiyor, bende ilerde lazım olacağı kanaatindeyim. Ama ben araba ön şoför koltuğuna dahi oturmadm ya da biri araç kullanırken hiçbir şekilde dikkat etmedim . Kaç yıldır bulunduğum şehirdeki yolları dahi ezberleyemedim. Nerden nereye çıkılır dikkat etmedim bile.
Yani nasıl olacak kendime güvenim yok bu konularda. Almasam daha iyi diyorum. Hatta önce diğer konularda panik olduğum şeyleri yenmek istedim ama yüzme kursuna gitsem mi diye düşünürken bile nefesim daralıyor
Lütfen tedavi olun

Hem kendi sağlığınız hemde başkalarının ki için ehliyet den önce tedavi olun

Heyecan kalma sebebi komisyona bunu yansıttığınızda direkt kalırsınız. Bence tedavi olun ondan sonra düşünün ehliyet almayı. Sağdan soldan gelen araçtan bile korkuyorsanız sıkıntı

Ehliyetten çok başka sorunlar var..Ehliyeti bir şekilde alırsınız belki ama aktif sürücü olmayın çünkü başkalarının canini tehlikeye atacaksiniz.Trafikte panik olmanin bedeli ağırdır, fren yerine gaza bastığınız da ipler kopar.

Evet yaparsınız.Ehliyetimi 24 yaşında aldım ama 35 yaşında arabam oldu ve kullanmaya başladım.Benim de anksiyetem var .Aynı sizin gibi başkasının arabasında yanımdan buyuk arac gectıgınde kasılıp bır yerlere tutunurdum. İlk trafiğe çıktığımda dizlerimin titremesini kalbimin ağzımda atışını unutmam .Hemen geçti çok kolay oldu diyemem size. Ama herkezin iki ayda yaptığını siz iki yılda yaparsınız ama kesin yaparsınız.Ne kadar istediğinize bağlı.Ama bence yüzmeden önce ehliyeti halledin.Çok büyük bir özgürlük araç kullanmak.

Son düzenleme:
Paniğinizi yenmeden trafiğe çıkmanızı hiç önermem. Sonuçta birşey olduğunda canlar yanabilir. Trafikte özellikle soğukkanlı olmak lazım ki ani kararları sağlıklı bir şekilde verebilmek lazım.

Bana da evlenip anne olan eş olan, evlilik yürüten her kadın her işi yapacak cesarete sahiptir gibi gelir hep. Bunlar bence araba kullanmaktan daha çok cesaret İstiyor dicem de işte algılama farklılıkları 🙃 ben de paniğimdir ama araç kullanıyorum üyi kötü, ha yüzmeyi ben de öğrenemedim o ayrı. Uzman desteği, bide ehliyet sürüş sınavları zorluyor artık biraz, iyi bi direksiyon dersi ile alırsınız, alasınızı yaprsınız neden olmasın

Ehliyeti bir şekilde alıyorsunuz... Ben tam beş kere girdim ama beşinde de her şeyi kusursuz yapmama rağmen çok panik olduğum için direksiyon sınavını geçirmediler haklılar da kazalara en çok sebebiyet veren şeylerden biri panik çünkü.

Sonra psikoloğumun desteğiyle bir şekilde geçtim sınavı aldım ehliyeti ama senelerdir cüzdanda çürüyor. Neden çünkü hala panik atağım tetikleniyor direksiyon başında, ben de araç kullanmamayı tercih ediyorum.

Tedavilerle çok yol katettim panik atak konusunda ama araba sürme paniğini aşamadım, aşamıyorum maalesef. Destek alıp aşan çok kişi duydum ama bu yüzden önce mutlaka bu sorunu çözmek için uzman desteği almayı deneyin. Umarım şansınız yaver gider.
Hata yapmadığınız halde nasıl bıraktılar ki öyle iş mi olur? Heyecanlı olduğunuzu nasıl anlıyolar ki eliniz falan mı titriyodu merak ettim ne derece olabilir ki benimde direksiyon sınavım var korkuyorum

Hata yapmadığınız halde nasıl bıraktılar ki öyle iş mi olur? Heyecanlı olduğunuzu nasıl anlıyolar ki eliniz falan mı titriyodu merak ettim ne derece olabilir ki benimde direksiyon sınavım var korkuyorum

Bende panik atak rahatsızlığı var. Direksiyonu tutarken ellerim titriyordu, sınavı yapanlar konuşturmaya çalışırlar dikkatinizi ölçmek için heyecandan konuşamıyordum bile mesela.
Ayrıca atak geldiğinde kalp çarpıntısı, nefessiz kalma, soğuk soğuk terleme, göz kararması yaşar panik atak hastaları, bana da sınav esnasında atak gelecek gibi oluyordu ve o hissi alır almaz izin isteyip arabayı kenara çekiyordum. O an atak geçirsem sonucu çok daha kötü olabilir korkusu ile...
Haliyle her şeyi düzgün şekilde yapmama ve sınavı bir şekilde tamamlamama rağmen geçirmiyorlardı ve daha sınav sonlanıp arabadan inmeden söylüyorlardı. Güzel kullanıyorsunuz hiç de hata yapmadınız ama aşırı stresli ve paniksiniz bu şekilde kazalara sebebiyet veren çok bunu düzeltmeden geçemezsiniz diye.
Belirli derecede stres ve panik sınava giren herkeste olur onlar da bunu biliyor zaten, belirli seviyedeki heyecana, strese göz yumarlar ve onların gözünde affı olmayan belli başlı büyük hataları yapmadığınız sürece geçersiniz. Benimki arabayı kenara çekmeme sebep olacak cinstendi normal bir stresin korkunun ötesindeydi yani.
Panik atak gibi tanı almış bir rahatsızlığınız yoksa korkmanıza hiç gerek yok, olursa olur olmazsa başka haklarınız da olacak üniversite sınavı gibi senede tek hakkınız olan bir şey değil, yeter ki kendinizin ve başkalarının güvenliğini tehlikeye atmadan sürebilmeyi öğrenin. Normal korkuyu ve paniği aşamasınız bile tolere ederler dediğim gibi ama panik atak rahatsızlığınız varsa uzmandan destek alın, mutlaka sınav öncesi doktorunuzla görüşün.
Başarılar dilerim. :KK200:

Lütfen bu sorunu uzman eşliğinde çözün. Mesele ehliyet almak değil alırsınız ama trafiğe bu şekilde çıkmamalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X