• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Panikledim

Canım iğne biyopsisinde bir şey olmaz. Kalın uclu bir iğne ile şüpheli bölgeden küçük küçük parçalar alıyorlar. Biyopsiye gönderiyorlar.Ben de yaptırdım. Sonuç çok şükür temiz çıktı.
Bir sey olacağından degil de biri gerek yok diyor biri kötü huylu olabilir biyopsi diyor her halukarda yaptircam biyopsi ama kafam karıştı iste

Bende de birkac tane var ama sadece bi tanesi ele geliyor. Aldirmanin ilerde orada kanserlesme yapabileceğını gogsun deforme olacagini soyledi. Igne biyopsisi zararsizmis.

Bende sayıca o kadar çok varlar ki..

Tam 8 yıldır.
Belki 18 farklı genel cerrahtan yorum aldım.
Özele de gittim devlete de..

Bir tane devlet dru korkuttu beni sayıca çok fazla diyerek mr istedi.
Eğitim araştırmada mr çekilmiştim kaç yıl önce.

Biyopsi yapılmadı.
Her dr farklı telden çaldı.

Kimi alalım bunları dedi öbürü hangi birini alacağız bir sürüler dedi.
Benim kafa bir milyon oldu.

Şuan 6 ayda bir ultrason takibim var.
Son dr aynen takibe devam ama bu takipleri eğitim araştırma hastanesinde yapmanı öneririm dedi.

Hemen korkma.

Aile yakınlarında meme kanseri var mı? Adet düzenin nasıl diye sordu pek çoğu bana.

Bir de çocuk yap emzir diye öneren çok oldu.

Ben de başta çok endişeliydim ama onlarla yaşamaya alıştım.
Sende de bir şey yoktur inşallah.

Daha sakin bir devlet hastanesinden daha erken randevu alabilirsin mümkün değil mi?

Bayındır tıbbı tavsiye ederim

Bir kere paraya kıyın içiniz rahat etsin

Devlette döner sermaye için fazladan tahlil isteyen, işlem isteyen doktorlar var ne yazık ki size de denk gelmiş olabilir
Evet bu islemler donere arti para sağlıyor. Bayindira giden tanıdığım vardi tabii başka saglik sorunundan ama aklımda.

Eskiden ele gelen her kitle alınırmış dediğiniz gibi şimdi almaya pek sıcak bakmıyor doktorlar bazı paracı doktorlar hariç. Geçmiş olsun içini ferah tut. Özel bir hastanede herşeyi bir günde yaptırırsan kafan rahat eder.
Bu devletteki doktor biyopsiyi burda yaptirma ozelde de yaptirma dedi adam ultrasonu one almak istedi ama aldiramadi. Ben sana söyleyeceğim nerede yaptıracağını dedi bu da takıldı aklima.

Bende sayıca o kadar çok varlar ki..

Tam 8 yıldır.
Belki 18 farklı genel cerrahtan yorum aldım.
Özele de gittim devlete de..

Bir tane devlet dru korkuttu beni sayıca çok fazla diyerek mr istedi.
Eğitim araştırmada mr çekilmiştim kaç yıl önce.

Biyopsi yapılmadı.
Her dr farklı telden çaldı.

Kimi alalım bunları dedi öbürü hangi birini alacağız bir sürüler dedi.
Benim kafa bir milyon oldu.

Şuan 6 ayda bir ultrason takibim var.
Son dr aynen takibe devam ama bu takipleri eğitim araştırma hastanesinde yapmanı öneririm dedi.

Hemen korkma.

Aile yakınlarında meme kanseri var mı? Adet düzenin nasıl diye sordu pek çoğu bana.

Bir de çocuk yap emzir diye öneren çok oldu.

Ben de başta çok endişeliydim ama onlarla yaşamaya alıştım.
Sende de bir şey yoktur inşallah.

Daha sakin bir devlet hastanesinden daha erken randevu alabilirsin mümkün değil mi?
3 tane var bende de biri supheli. Anne tarafimda meme kanseri yok adetlerim duzenli oluyo galiba 2 gün şaşar en fazla. Egitim araştırmaya gitmek istiyordum aslinda ama bugün dr korkuttu beni en cabuk yoldan netlik istiyorum. Orada kac gun sonraya veriyorlar ultrason randevusunu? Buradaki hastane sakin ama günler sonraya verdiler cekimi..

Bir sey olacağından degil de biri gerek yok diyor biri kötü huylu olabilir biyopsi diyor her halukarda yaptircam biyopsi ama kafam karıştı iste
Bende fibro adenom var diye biyopsi yaptılar. Kalın çivi gibi ucu olan bir iğne ile. Bir doktora daha görünüp öyle yaptırın. İçiniz rahat etsin. Bir şey çıkmaz inşaiiah, geçmiş olsun.

3 tane var bende de biri supheli. Anne tarafimda meme kanseri yok adetlerim duzenli oluyo galiba 2 gün şaşar en fazla. Egitim araştırmaya gitmek istiyordum aslinda ama bugün dr korkuttu beni en cabuk yoldan netlik istiyorum. Orada kac gun sonraya veriyorlar ultrason randevusunu? Buradaki hastane sakin ama günler sonraya verdiler cekimi..

Eğitim araştırmada da bir hafta falan sonra diye hatırlıyorum yanlış olmasın ama..
Hemen çekim özelde oluyor yani.
Ama özele de güvenemiyorum benimkini hemen alalım istersen falan moduna geçmişlerdi mesela..

Eğitim araştırmada da bir hafta falan sonra diye hatırlıyorum yanlış olmasın ama..
Hemen çekim özelde oluyor yani.
Ama özele de güvenemiyorum benimkini hemen alalım istersen falan moduna geçmişlerdi mesela..

Benim gittiğim özel de sgk anlasmali uygun fiyatli bi yerdi. Bilemedim ya birkaç gun nasıl bekleyecegim ki bu ruh haliyle.. renkli ultrason varmış bi de daha iyi konuyomus tani.

Ultrason cihaza göre, yapana göre değişiklik gösterebilir.
Garip bir şey değil.
Zaten kesin kötü huylu kimse diyemez, biyopsiyle anlaşılır.
Genç yaştaki hastaya mamografi yapılmaz.
Devletteki yapılan işlemlerden alınan dönerler de hastaneye gider doktora değil.
Ayrıca saldığınız gibi öyle çok para da getirmiyor.

Ben de guvenemiyorum. Esim de devleti bekleyelim bakalım bi diyo ona da sinir oldum
Yanlış hatırlamıyorsam senin eşin zaten biraz nasıl desem panik olmayan bir insan , çok şey değil. Ankaradaymissin bence en iyi ozellerden birine git veya şöyle yap numuneye bir git istersen. Orası cook kalabalik oluyor ama çok iyi doktorları . Göğüs bu bence hiç ihmal etme basit kist de çıkabilir ama sen bil dgeil mı basit bir şey olduğunu.icin rahat eder mutlaka git

Bende de birkac tane var ama sadece bi tanesi ele geliyor. Aldirmanin ilerde orada kanserlesme yapabileceğını gogsun deforme olacagini soyledi. Igne biyopsisi zararsizmis.
Canim bu yasta kotu huylu cikma ihtimali cok cok dusuk. Fibroadenom olabilir diye dusunuyorum. Agri yapiyor mu?
Bence hic korkma. Bir hastaneye daha gidebilirsin icin rahat etsin diye.
Bir hafta sonrayi bekle nasil olsa ozel ultrasona temiz demis.

Yanlış hatırlamıyorsam senin eşin zaten biraz nasıl desem panik olmayan bir insan , çok şey değil. Ankaradaymissin bence en iyi ozellerden birine git veya şöyle yap numuneye bir git istersen. Orası cook kalabalik oluyor ama çok iyi doktorları . Göğüs bu bence hiç ihmal etme basit kist de çıkabilir ama sen bil dgeil mı basit bir şey olduğunu.icin rahat eder mutlaka git
Evet ona gore hicbir şeyim yok bosuna kafamda kuruyorum bosuna telaslaniyorum adamin sulalesi rahat burdaki ultrasonu bekleyip ondan sonra gidelim diyo. Ben en cabuk sonucu istediğimden ozelleri soruyorum devlette egitim arastirma var aklımda guvenilir olarak..

Canim bu yasta kotu huylu cikma ihtimali cok cok dusuk. Fibroadenom olabilir diye dusunuyorum. Agri yapiyor mu?
Bence hic korkma. Bir hastaneye daha gidebilirsin icin rahat etsin diye.
Bir hafta sonrayi bekle nasil olsa ozel ultrasona temiz demis.

Ikisi arasinda bu kadar fark olmasina doktor cok şaşırdı. Beklerim de psikolojik olarak iyi hissetmiyorum pek.

Ultrason cihaza göre, yapana göre değişiklik gösterebilir.
Garip bir şey değil.
Zaten kesin kötü huylu kimse diyemez, biyopsiyle anlaşılır.
Genç yaştaki hastaya mamografi yapılmaz.
Devletteki yapılan işlemlerden alınan dönerler de hastaneye gider doktora değil.
Ayrıca saldığınız gibi öyle çok para da getirmiyor.

Ne onerirsiniz bana su anlık gerçekten kafam karıştı. Gunler sonra devlet hastanesini mi bekleyeyim yoksa ozele mi gideyim? Devletteki dr gitme bana gel biyopsiyi nerde yaptiracagini soyleyecegim ben dedi

Benim ultrason cektirmem lazim memeden ancak bulunduğum yerdeki devlet hastanesi 1 hafta sonraya attı. Ozel hastanede çektirdiğim ultrasonla devlet hastanesindeki arasinda cok fark çıktı. Aylar once çektirdim onlari. Devlet ic karartıcı ozelde bir sey yok dendi. Durdukca panikliyorum ne yapmami tavsiye edersiniz? Renkli ultrason ceken bi ozele mi gitsem yarın?
Bence başka bir özele daha gidin umarım temiz çıkar sonuçlarınız

Back
X