• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Papa'dan Charlie Hebdo açıklaması

milenaJesenska

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
4.058
7.534
168
Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa Franciscus, geçen hafta silahlı saldırıya uğrayan Fransız mizah dergisinin yeni sayısı hakkında şaşırtan bir açıklama yaparak, 'Anneme küfreden yumruğu yer. Bu çok normaldir' ifadelerini kullandı.
fft81_mf3195838.Jpeg

Papa Franciscus, Charlie Hebdo'nun kapağında Hz. Muhammed bulunan yeni sayısını yayımlamasının ardından açıklamalarda bulundu. Papa, saldırı için "Anneme küfreden yumruğu yer. Bu çok normaldir. İnsanların inançlarıyla dalga geçemezsiniz" dediği yorumla herkesi şaşırttı. Açıklamaya liderlerin nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor.

Papa duruma ilişkin ziyaretlerinde kendisine eşlik eden Alberto Gasparri üzerinden bir örnek verdi ve “Eğer iyi arkadaşım Dr. Gasparri anneme küfrederse bir yumruk yemeyi bekleyebilir. Bu çok normaldir. Kimseyi provoke edemezsiniz. Kimsenin inançlarına hakaret edemezsiniz. Kimsenin inançlarını dalga konusu yapamazsınız” dedi.
Vatan'da yer alan habere göre, Filipinler'e yapacağı ziyaret için uçakta gazetecilere açıklama yapan Papa Franciscus Charlie Hebdo katliamıyla ilgili konuştu. Düşünceyi ifade etmenin bazı sınırları vardır. Özellikle bir insanın inancına hakaret edilmesi ya da alay edilmesi durumunda” diyen Papa, düşünceyi ifade özgürlüğünü temel bir insan hakkı olduğunu ancak herkesin düşüncesini ifade ederken kamu yararını gözetmesi gerektiğini söyledi.

http://www.radikal.com.tr/dunya/papadan_charlie_hebdo_aciklamasi-1273234

Neden böyle bir açıklama yapmış anlam veremedim. Papalığın senelerdir varolan siyasi ajandasına hiç uymuyor bu dedikleri. Yoksa politikalarını mı değiştiriyorlar diyeceğim de sanmıyorum.

Neden böyle bir açıklama yapmış anlam veremedim. Papalığın senelerdir varolan siyasi ajandasına hiç uymuyor bu dedikleri. Yoksa politikalarını mı değiştiriyorlar diyeceğim de sanmıyorum.
Sebebi ortaya çıkar nasılsa, vardır bir bildikleri, belki dergi veya basıldığı ülkeyle ilgili bir durumdur.

Beni de şaşırttı. Ama vur deyince de öldürmüş mü bu sefer ne? Normal demiş adam resmen.

Beni de şaşırttı. Ama vur deyince de öldürmüş mü bu sefer ne? Normal demiş adam resmen.
Valla bey amca modern dünyada yok olup gitmeyeyim diye liberal liberal beyanatlar veriyordu. En son ''Ateistler de cennete gidebilir''e kadar götürdüydü işi. Kafasına saksı düştü zaar. :KK53:

Belki onun da karikarurunu yapmistir charlie zamaninda, kuyruk acisi vardir..:KK53:
durr ben bi google a bakayim

Demekki böyle düşünceler sadece islam alemine ozgu degilmis
neymış!!?
Meryem seni bir Müslüman olarak diğer dinler ilgilendirmez, sen kendinden sorumlusun. Sen şu an İslam aleminin dünyadaki politikalarından ve Müslümanların genel halinden memnun musun? Elini vicdanına koy ve söyle bana.
Değişim öz eleştiriden geçer. Müslümanlar öz eleştiri yapıp hatalarını kabul etmediği müddetçe dibe batmaya devam edecek. Bak Papa ile ilgili karikatürlerini de paylaştım. Peki Hristiyanlar bir araya toplanıp o papa karikatürleri sebebiyle cana kıydılar mı? Hayır.
Tekrar ediyorum, bütün objektifliğimle diyorum ki şapkayı önünüze koyun bir öz eleştiri yapın.

Meryem seni bir Müslüman olarak diğer dinler ilgilendirmez, sen kendinden sorumlusun. Sen şu an İslam aleminin dünyadaki politikalarından ve Müslümanların genel halinden memnun musun? Elini vicdanına koy ve söyle bana.
Değişim öz eleştiriden geçer. Müslümanlar öz eleştiri yapıp hatalarını kabul etmediği müddetçe dibe batmaya devam edecek. Bak Papa ile ilgili karikatürlerini de paylaştım. Peki Hristiyanlar bir araya toplanıp o papa karikatürleri sebebiyle cana kıydılar mı? Hayır.
Tekrar ediyorum, bütün objektifliğimle diyorum ki şapkayı önünüze koyun bir öz eleştiri yapın.
Hayır ben insanların, müslümanların yaptkılarını eleştirmesine bir sey demiyorum bu ayrımı lütfen anlayın
Ben eleştiri adı altında islami terör olarak gösteren kin nefret kuran asagilayan insanlara tepki gösteriyorum
meselâ şu açıklamayı müslüman bir lider yapsa kıymetler koymuştu ki kopmali da ama aynı zamanda bunlar islamislama mal edilmişti

Herkes herkesin kutsalına laf edenin kafasını kessin o zaman,dünyada insan kalmaz be..

Hayır ben insanların, müslümanların yaptkılarını eleştirmesine bir sey demiyorum bu ayrımı lütfen anlayın
Ben eleştiri adı altında islami terör olarak gösteren kin nefret kuran asagilayan insanlara tepki gösteriyorum
meselâ şu açıklamayı müslüman bir lider yapsa kıymetler koymuştu ki kopmali da ama aynı zamanda bunlar islamislama mal edilmişti
Çünkü Müslüman liderlerin ağzından çıkanlarla kelle uçaracak milyonlar var, bu adamı kale alan yok. Avrupada dinin bir gücü yok. Kaldı ki yurtdışında Papaya da tepki gösteriliyor. Tek fark o karşılığında insanları öldürmüyor, o yüzden pek olay olmuyor.
Türkiyede elinde testereyle kafir kellesi uçurmak için pusuda bekleyen milyonlar var. Arap dünyasına hiç girmeyelim zaten.
Madımakın failleri ve zihindaşları hala aramızda. Bırak da korkalım.

Back
X