• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Papağanımın kanadındaki bezeler

Aynı şey sizin başınıza gelse doktorunuz 400 TL istese ona da mı merhametsiz diyeceksiniz veteriner hekimlerin hayvan sevgisi var ama unutmayın ki Buda bir meslek ben sadece kaplamam düştüğü için sırf yapıştırsın diye diş hekimi me 120 TL verdim bu insanlar emekleri ile para kazanıyor. Ne yapacak bu kadar para eder mi demek kimsenin haddine değil.

Bende fransız tüy hastası sultan papaganı var. Tüyleri çıkmadığı için kanadından ufak bezeler çıkıyordu. Veteriner baktı birşey degil bunlar dedi. Dün baktıgımda o beze şişmiş.Veterineri aradım 400 TL diyor bunun için. Şuan o kadar veremem. Sabah antibiyotik krem aldım. Keremin adı bactrim. Eczacı kurutur dedi. Çok araştırdım. İrini temizlemek gerekmiş. Veterinerin yaptığı işlemi de resim olarak yükleyeceğim. Kuşumun kanadında ki şişligi de yüklüyorum. Acaba igneyi batikon ile temizleyip igne ile desem, irini boşaltıp krem sürsem olur mu?
Çok geçmiş olsun bence siz yapmayın o küçük beden mikrop kapar daha da kötü olur 😐 korkar papağan

Aynı şey sizin başınıza gelse doktorunuz 400 TL istese ona da mı merhametsiz diyeceksiniz veteriner hekimlerin hayvan sevgisi var ama unutmayın ki Buda bir meslek ben sadece kaplamam düştüğü için sırf yapıştırsın diye diş hekimi me 120 TL verdim bu insanlar emekleri ile para kazanıyor. Ne yapacak bu kadar para eder mi demek kimsenin haddine değil.
Haklısınız baska veterinerlere soracagım. Son care yaptırcam

Krem işe yaramazsa terramycin krem de her şeyde işe yarıyor onu da deneyin bence. Kendiniz müdahale etmezseniz daha iyi olur bence. Kanama vs olursa durduramayabilirsiniz. Kesinlikle başka hekim arayışına geçin.

athena athena nın papağanı vardı size güzel bir fikir verebilir.

Bence 400 tl bulmaya çalışın. Evladınız olsa bulacaktınız. Ne farkı var evlattan?
Zaten evladım gibi. Bi de bu bezeden 2 tane daha var. Onlarda böyle olacak ılerde. Baska veterinerlere soracagım bı

Krem işe yaramazsa terramycin krem de her şeyde işe yarıyor onu da deneyin bence. Kendiniz müdahale etmezseniz daha iyi olur bence. Kanama vs olursa durduramayabilirsiniz. Kesinlikle başka hekim arayışına geçin.
Haklısınız. Terramiyicn var elımde. Bu keremde etkılı dedıler. Bı krem denıycem. Son care veterinere goturcem

Veterinerler gerçekten kuştan anlamıyor.
Tavsiyem petshopların sahiplerine sormanız gerçekten çok faydalı oluyor.
Birde umarım yasak değildir lütfen banlamasınlar muhabbet kuşu forum diye bir site var oradan sorun çok bilgili insanlar var yardımcı olurlar inşallah.

Benim de kuşum var üzüldüm kuzucuğa.

Veterinerler gerçekten kuştan anlamıyor.
Tavsiyem petshopların sahiplerine sormanız gerçekten çok faydalı oluyor.
Birde umarım yasak değildir lütfen banlamasınlar muhabbet kuşu forum diye bir site var oradan sorun çok bilgili insanlar var yardımcı olurlar inşallah.

Benim de kuşum var üzüldüm kuzucuğa.
Bende sabahtan berı arastırıyorum. Kus sayfalarının hepsıne sordum. Petsop anlar mı bılmıyorum. Veteriner kedıye kopege bakıyoruz dıyor. Bı netten Kusa bakan veteriner aratırcam

Keske ama büyük ondan. Bı de dahada büyüyebılır. Aksam batıkonla ıgneyı temızleyıp az delcem.cok arastırdım. Ölü deri bırsey olmaz dıyorlar
Beş dakika önce bana haklısın derken beş dakika sonra hayvancağızı delmekten bahsediyorsunuz. Şu yavrucaklara bakacak gücünüz yoksa sahiplenmeseniz keşke.

Sizin bedeninizde bir apse olsa doktor yerine kendini kesip iltihapı akıtır mısınız? Kendinize yapmayacağınız şeyleri evcillerinize de yapmayın lütfen.
Katılıyorum kesinlikle. Apse drenajı insan için bile çok çok ağrılı bir işlemdir, el kadar kuşun bedenini düşünemiyorum bile.

apseyi kendi başınıza drene ederken yeniden enfekte olmasına sebep olabilirsiniz, ayrıca hayvanlara nasıl yapılır bilmiyorum ama biz küçük iğnelerle sedatize ediyoruz drenaj yapılacak bölgeyi, çünkü çok ağrılı bir işlem.

veterinerin yapması daha iyi, avucunuzda acı çektirmeyin yavruya, belki onlar da uyuşturup yapıyorlardır.. öteki türlü acısını tahmin etmek bile istemiyorum 😔

Benim de sultan papağanım var, sizinkinin enfeksiyonu bayağı ciddi gözüküyor. Çok narin canlılar sultanlar, çok kolay korkuyorlar.

adları gibi kuş kalpleri var, psikolojik stresten çok etkileniyorlar, yapmayın. Veterinere götürün lütfen

Beş dakika önce bana haklısın derken beş dakika sonra hayvancağızı delmekten bahsediyorsunuz. Şu yavrucaklara bakacak gücünüz yoksa sahiplenmeseniz keşke.
Hayır yapmıycam vazgectım. Baska veteriner arastırıcam. 3 4 gun bı kremı kaullanacagım

Back
X