Tabii ki oluyor. Sonuçta işlenmiş altın. Üstüne emeği de ekliyorlar.
Ayrıca bir bankadan altın hesabı acarsan elindeki altınları inceleyip bir rakam veriyor eksper. Hiç yuvarlama payı da yok kuyumcu gibi. Bileziğin 24 ayar cinsinden kaç gram eder ona göre rakam veriyorlar. Yani zamanında 18 ayar 5 gram bir bilezige işçilikle beraber 8 gram parası odedin diyelim. Onlar iscilkle ilgilenmediği için sana direk 18ayar 5 gram 'ı hesaplar,ondan kaç gram 24 ayar altın alabileceğine bakar 'bu bilezikten 3,2 gram altininiz oldu' derler (bana bankadaki adam o kadar uzun konuştu ki,bazı yerleri kaçırmış olabilirim

benim anladığım buydu, bir yanlışlık varsa duzeltilirse sevinirim)
Amaaaa paketli gram altın aldığında o zaten saf bir gram altındır, kalitesi -orijinalligi de bellidir. Eksperi bile beklemeden , öylesine bir gün gidip bankaya verebilirsin . Yani deger kaybın olmaz.
Sosyal hayatında da takiyorsan bilezik al,mutlu olursun. Ama sadece birikim amacliysa gram altın.
Evet kuyumcuda. Ama kuyumcular hep internetten yazan fiyata birşeyler ekliyorlar. Uzun uzun da konuşuyorlar, hakliliklarina dair, birkaç lira fazla ödüyorsun yani intette yazan rakamdan .O kısmını sevmiyorum . Ama altın hesabı için kuveytturke gitmiştim. Vadesiz hesaplar para getirmiyordu, para getirecek olanların düzenli ödeme zorunluluğu ve 3 yıldan önce cekilmeme şartı vardi. Ne bileyim, mantıksız geldi hesap açmak. Bir de bankalar durup durup saçma sapan masraflar cikartiyorlar; sigorta yapıyorlar sana, habersiz, aidat alıyorlar falan... Onunla uğraşmak istemedim.
Ama altın hesabı olup çok mutlu olan biri varsa beni etiketlerse çok sevinirim, ne gibi karları var diye.