• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmek uğruna herşeyden vazgeçilmeli mi???

Elbette insan geleceğini düşünmeli, çocuklarına en azından eğitimi adına birşeyler yapabilmeli.
Ama şu da var hayatın güzelliklerinden, eğlenceden de çok fazla taviz vermeden.
Kayınvalidemle yeni evliyken konuşurduk bana birgün dedi ki; biz babanla evlendiğimizde
pek birşeyimiz yoktu bir öğretmen maaşıyla geçinmeye çalıştık. Sonra çocuklar oldu
onların masrafları, eğitimi vs derken yine kendi adımıza birşeyler yapamadık. Arsa alalım
ev yapalım, biraz fındıklık vs o zaman hep aklımdan geçerdi ama olsun sonra yaparız
diye ertelediğim çok şeyler oldu, çocuklar evden kopup büyüdüler sıra ancak bize
geldi ama o zamanlar heves ettiğim yemek odasının tozunu almak, dantellerini ütülemek
zor geliyor, babanla hep mısıra pramitleri görmeye gitmek isterdik bak baban gitti ama ben
rahatsızlığım yüzünden gidemedim içimde ukte kaldı daha bir dolu şey dedi.
Kısacası herşey zamanında güzelmiş keşke o zamanlar birazda kendi adımıza yaşayabilseydik
dedi öyle anlatınca çok üzüldüm evet sağolsunlar anne baba olarak emek vermişler yarın
birgün ev, tarla herşey çocuklarına kalacak ama ya yaşayamadıkları bize hep der
yiyin için gezin kenera da atabilirseniz atın ama herşeyden vazgeçmeyin yoksa benim
gibi çok ahh edersiniz diye....
Bencede çok doğru şükür biz dolu dolu yaşadık pek çok
yeri görme, gezme şansımız oldu birikim olarak ise 20 ay sonra borcu bitecek
bir arabamız ve şimdilik bitmek üzere olan bir evmiz var bakalım inşallah
ilerleyen yıllarda birşeyler daha yapabiliriz.
.

kesnlikle katılıyorum çalıkuşuna gelecegimi kurtarmak için bugünlerden vazgeçmek bana pek mantıklı gelmıyo tamam herşey tadıyla elbette sınırlarını bilerek bişeyler sahibbi olmaya çalışarak ama ömür çok kısa bazı şeyler zamanında güzel ben bu genç yaşımda yiyemedik gezemedikten sonra 50 60 yaşımda ne yapıyım o malı o parayı benım kardeşim 17 yaşında vefat etti biz şuanda sürekli keşke her istedigini yapsaydık hiç bişey gözünde kalmasaydı diyoruz belki benım hayata bakışım bu olaydan sonra degişti bilemiyorum zevk eglence dediginiz şey bence ilerde hatıra olacak ama herşey yaşında zamanında güzel yaş ilerliyo zaman geçiyo hayat kısa :delphin:

Genellikle patron şirketlerinde ya da SSK'lı çalışan insanlar olduğumuz için gelecek kaygısı mutlaka para biriktirme düşüncesine itiyordur hepimizi. Elbette yaşlılığımıza yatırım yapmak, çocuklarımıza gelecek hazırlamak güzel bişey. Ama hayatın telafisi yok arkadaşlar. Geçen yaşınızı ömrünüzü geri getiremezsiniz. 10 yıl sonra iyi bir paranız olabilir ama 10 yıl önceki arzularınızı yapacak ne enerjiniz ne de hevesiniz artık kalmaz. O yüzden evet para biriktirelim ama abartmayalım kendimize de ayıralım. Ben bazen diyorum ki birşeye 10 yıl sonra kavuşma ihtimalim varsa - bütçemi kısarak- biraz daha rahat yaşayarak 13 yılda kavuşayım. O üç yıllık birikim benim lüksüm olsun. Daha az biriktireyim ama mahrum da kalmayayım herşeyden. Dikkatli, planlı ve de doğru harcadıktan sonra inanın ne mahrum kalırsınız ne de parasız. yerimseniben

aynen canım tamamen sana katılıyorum herseyın bı dozu var hem yıyeceksın hem tutucaksın benım yasım genclıgım gectıkten sonra neyleyım ben parayı

kesnlikle katılıyorum çalıkuşuna gelecegimi kurtarmak için bugünlerden vazgeçmek bana pek mantıklı gelmıyo tamam herşey tadıyla elbette sınırlarını bilerek bişeyler sahibbi olmaya çalışarak ama ömür çok kısa bazı şeyler zamanında güzel ben bu genç yaşımda yiyemedik gezemedikten sonra 50 60 yaşımda ne yapıyım o malı o parayı benım kardeşim 17 yaşında vefat etti biz şuanda sürekli keşke her istedigini yapsaydık hiç bişey gözünde kalmasaydı diyoruz belki benım hayata bakışım bu olaydan sonra degişti bilemiyorum zevk eglence dediginiz şey bence ilerde hatıra olacak ama herşey yaşında zamanında güzel yaş ilerliyo zaman geçiyo hayat kısa :delphin:

kesinlikle bende sana katiliyorum arkadasim...ayrica basiniz sagolsun cok üzüldüm..senağlama
100 kurus kazaniyorsam 10 kurusunu kenara atarim ama 10 kurusunu yiyipte gerisi atmam...:kahve:
allaha sükür damlaya damlaya göl olur misali oda yavas yavas birikir yani

al benden de o kadar kocalarımız o kadar birbirine benziyor ki
çalışıyorum ama gel gör ki ne istediğimi alabiliyorum nede giyebiliyorum
biz her market alışverişinde kavga ederiz.
lüzumsuz şeyler alıyormuşum
her ay kredi kartım incelenir ne almış diye
100 ytl yi geçtin mi yandın

eşim benim sever gezmeyi yemeyi birikim yapmamız lazım çünkü belli olmuyo dünya durumu
araba taksitimiz var ödenecek borçlarımız var vs vs
ev düşünemiyoruz şimdilik
ama gezecez inşallah borç içinde olsakta

Valla benim kocamda tam tersi parayı har vurur harman savurur.Ben idareli harcamayı severim hem biriktirir hem gezer tozar yerim.Kocamıda yavaş yavaş uydurdum kendime.Evlendiğimizde herşeyi kendimiz yaptık.Ailesi hiç yardım etmedi.İstediğimiz herşeyi fazlasıyla aldık.Ama biz eşyaları almaya biraz erken başladıkki borçları bitsin diye.Hiç borçsuz evlendik.1 sene çalışmadım ben.1,5 senedir çalışıyorum.Bu süre içinde altınlarımı bozdurdum setime kadar herşeyi.Biraz para biriktirmiştik üstüne ekledik.Evimizin peşinatını tamamlayıp kredi çektik.1 sene önce ev aldık.Hiçbirşeyden geri kalmadık yer içer gezeriz çok şükür.Ama aynı zamanda bankayada her ay para koyarız.Bugünün yarınıda var.Eşime kalsa biz evde alamamıştık kenarda paramızda yoktu.Şimdi bana dua ediyor.Çünkü kriz işini vurdu büyük ihtimal işten çıkarılacak.Ama biz korkmuyoruz çünkü zamanında paranın hepsini yemedik (daha doğrusu ben yedirmedim) en azından 3-4 ay evimizin kredisi ödeyecek kadar paramız var bankada benim çalıştığımda ev masrafına yeter.Bu yüzden ikisinde de çok abartıya kaçmamak lazım.

eşim benim sever gezmeyi yemeyi birikim yapmamız lazım çünkü belli olmuyo dünya durumu
araba taksitimiz var ödenecek borçlarımız var vs vs
ev düşünemiyoruz şimdilik
ama gezecez inşallah borç içinde olsakta

arabanız oldugu sürece ev sadece hayalde kalır yakıtı,bakımı,kaskosu,vergisi.....
2004ten beri 2arabam oldu ikisi de sıfırdı 3ay önce sattım ve yıllardan sonra ilk kez k.kartımın dönem borcu yok ihtayacımı nakıtle karşılıyorum oh be dunya varmış dıyorum
anam onemlı olan parayı kazanmak degıl tutmak ne yapalım azıcık fedakarlık yapcaz gün günden kotu gelıyo

valla para uğruna çoğu şeyden vazgeçmem şu zamanımda. çünkü herşey gününde güzel. şimdi sıkıcam sıkıcam herşeyden yarın öbür gün elimde param olucak ama hem yaşım geçmiş, hem de artık bazı şeyleri yapmaya halim kalmamış olucak. eğer ay sonunda elimde fazladan 120 ytl kaldıysa onla kalkıp trekkinge gidiyoruz kocamla. herşey bitti de bi trekking mi kaldı diyeceksiniz belki ama... ne herşey bitmesi borcumuz harcımız hala var, kenarda paramızda yok. ama gençliğimiz var. iki gün sonra da o olmayacak işte. o zaman param olsa kaç yazar ben günümü yaşayamadıktan, içimde uktelerle biriktirdiğim altınımı sayarken..

eminim şimdi çoğu kişi yanlış düşündüğümü söyleyecek ama ben herşey zamanında güzel diyorum. Şimdi yapabilecekken yapamadıklarım için yarin hayıflanmak istemiyorum.

vallahi daha yaşım genç kendi istediğimi alcam
yiycem gezcem gönlüme göre harıcıyorum
maaşımı alıpta cok azını ayrımam
her ay maaşımda bir yarım altın alırım anneme veririm oda
benim için biriktirir
geri kalanımıda harcarım cok gereksiz değildir tabi
1 kere geliyoruz dünyaya

Genellikle patron şirketlerinde ya da SSK'lı çalışan insanlar olduğumuz için gelecek kaygısı mutlaka para biriktirme düşüncesine itiyordur hepimizi. Elbette yaşlılığımıza yatırım yapmak, çocuklarımıza gelecek hazırlamak güzel bişey. Ama hayatın telafisi yok arkadaşlar. Geçen yaşınızı ömrünüzü geri getiremezsiniz. 10 yıl sonra iyi bir paranız olabilir ama 10 yıl önceki arzularınızı yapacak ne enerjiniz ne de hevesiniz artık kalmaz. O yüzden evet para biriktirelim ama abartmayalım kendimize de ayıralım. Ben bazen diyorum ki birşeye 10 yıl sonra kavuşma ihtimalim varsa - bütçemi kısarak- biraz daha rahat yaşayarak 13 yılda kavuşayım. O üç yıllık birikim benim lüksüm olsun. Daha az biriktireyim ama mahrum da kalmayayım herşeyden. Dikkatli, planlı ve de doğru harcadıktan sonra inanın ne mahrum kalırsınız ne de parasız. yerimseniben

sana kesinlikle katılıyorum canımm.ben hayatımı yaşayamadıktan sonra yıllar sonra keşke dememek için,senin dediğin gibi yapmak lazımm.param olmuş harcayamamışım,ne yapayım ben o parayı ozaman..bende eşimden dolayı bu sıkıntıyı yaşıyorumm.eve eşya alma derdinde..teknoloji meraklısı.tüm parayı onlara yatırıyo.ne geziyoruz ne giyiyoruzz..fenalık geldi artık..neymiş eşya alırsak bize kar kalırmışş.gezersek çarçur olur gidermiş..mantığa bak..ben hiç bişey istemiyorummm..hayatı doya doya yaşamak istiyorumm oysaaa...:1no2:

sarıböcüğüm ben para biriktiremedim bekarlığımda çünkü çalıştım çalışalı çeyizlere harcadım..evliliğin son döneminde birazcık biriktirebildim lazım olur diye..Allah a şükür borçsuz evlendim..babamı sıkıştırmadım..
eşim ailesinden destek görmediği için borç harç içinde evlendi tabi ben destek oluyor diye biliyordum beni kaybetmemek için..
çünkü 6,5 yıl bi birlikteliğimiz vardı..
evlendikten sonra biriktirdiğim param ve altınlardan birazcığı gitti..
canımız sağolsun ...
sonra altınlar yükselince hepsini bozup bankaya yatırdım..son 6 aydır deli gibi para biriktiriyordum..evimiz de masraflı idi .. en sonunda dayanamadım evimi yeniledim ama yine de bankadan çok az miktarda para çektim kıyamadım..gerektiği yerde kullanılmalı diye düşünüyorum..
çünkü emeklilik yaşı çok geç..ben bir ev alıp kiraya vermek istiyorum..Allah korusun ikimizden biri çalışamazsak aldığımız kiradan geçinebilelim..
bu devirde geleceğimi düşünmek zorundayım..var olan yüklü para yenmemeli abuk sabuk tatil vs harcanmamalı diye düşünüyorum..

biriktirmek güzelde çokda zorlamamak lazım bence:1no2:hayatın tadını çıkarmak lazım yarın ne olacağımız belli mi canım?:içelim:biz sürekli ödemekle meşgul olduğumuz için biriktirecek parada kalmıyor zaten boşveer diyoruz bari güzel yaşayalım:teytey:ama çocuk için kenara birşeyler atmak lazım tabiki:CüvCüv::emir_bebek:

gelecege yonelık para bırıktırmek cok guzel ve olumlu bı davranıs
hele ev alma dusuncesı varsa kıradaysanız cok guzel
ama tabı bunu kendımı sıkarak daralarak ıstedıgım gıbı yemeden gezmeden gıymeden yapmakta ıstemem
ama herseyın yerı var
cok musruflukıyı degıl cokta sıkmak ıyı degıl
arayı bulup dengede tutmak lazım
calısıyosam elbette gelecegımı cocuklarımı dusunurum ama kendımı hıcbıseyden eksık etmem

Tam eşimle biraz önce tartıştım bu konuda ben biliyorsunuz eşimin aile şirketinde çalışıyorum gelinim yani:)İyi de maaş alıyorum maaş demıyelım avans dıyelim:)Eşim parası olduğu halde imkanı var evimiz arabamız var hemde ıkımızın ayrı ayrı hala para biriktirme derdinde bayramda kıyafet alcam niye alıyon diyor dolabında yer yok diyor kendinede almaz bana da aldırmaz,yine aynı konuyu tartışıyorduk bu sefer dedım bend ehayat geçıyor alırım felan fılan ıyı kapıştık en son ne yaparsan yap senin paran dedi:)

güzel bir konu olmuş. ilgimi çekti ve bütün mesajları okudum. herkes farklı bir açıdan bakmış ve bence herkes haklı. eğer para biriktirirken alamadığınız kıyafet, gidemediğiniz tatil sizi üzüyorsa orda bir sıkıntı vardır ve bir kere daha biriktirdiğiniz miktar üzerinde düşünmek gerekir . ama para biriktirirken kendinize birşey alamamaktan şikayetçi değilseniz orada bir sorun olmayacaktır. bence bu tamamen eşlerin bakış açısına bağlı. eşim istiyor diye kazandığım tüm parayı ona verip istediğimi alamazsam mutsuz olurdum. ben kendim kendime dur demeliyim ama beni mutsuz etmeyecekse. umarım söylemek istediğimi anlatabilmişimdir biraz karışık oldu çünkü.

EVET HAKLISIN SANIRIM...
AMA SANIRIM BENİM EŞİM BİRAZ ABARTIYOR GİBİ...
BAZEN BOĞASIM GELİYOR ONU SIRF BU YÜZDEN.ERKEKELRE GÖRE BİR ÇOK ŞEY GEREKSİZ.
SAÇLARINA FÖNÜ SEN ÇEKEBİLİRSİN,KAŞLARINI ALABİLİRSİN,MÜMKÜNSE RÖFLEDEN VAZGEÇ KENDİ RENGİNE DÖN..AMAN BİR SÜRÜ AYAKKABIN VARKEN NE GEREĞİ VAR Bİ TANE DAHA ALIOSUN..YUMUŞATICI KOYMANA GEREK YOK ÇAMAŞIRLARA..HEM TUVALETE HEM MUTFAĞA AYRI AYRI ÇAMAŞIR SUYUNA GEREK YOKKİ..KIYAFETLERİNİN İÇİNE GİREMİYORSAN YENİ BİŞELER ALMAK YERİNE ZAYIFLAMAYI DENE Bİ 5 KİLO..ARABAYLA HERYERE GİTME..VE BUNUN GİBİ KAÇ KATI..
İŞ DE BENİM KOCAM senağlama senağlama senağlama

saruboceq'cım ya senın koca bıraz abartmıs olayı,yanı genclık bı daha gelmez yaslanıncada yaslandım dıye yıyemezsın kefen parası olayları:roflol: fazla abartmaya gerek yok ıhtıyaclar bıraz kısılarak asırıya kacmadan para guzelce bırıkır ıllakı camasır makınesıne yumusatıcı koyma falan dıye kısılmazkı canım:sm_confused: sen sabret duzelır sanırımbenneyaptımki

bismillahirahmanirrahim 2 sene önceki topiğin hortladığını ilk defa görüyorumkaydirigubbakcemile3

bence vazgeçmemek gerek hatta biz markette çikolata reyonun önünden geçerken mesela eşim hiç boş geçmez aman ne yersek kar sonra yaşımız geçer şeker tansiyon derken yiyemeyiz diye. herkonudada öyle gezmelerimizde öyle... dozunda tutulduğu müdetçe problem olmaz

kesinlikle hayır. kendimi devamlı sıkıp hayatımı çeklimez hale getirdikten sonra ne yapayım parayı. ne saçmak lazım ne de çok sıkmak. orta yolu bulmalı...

Back
X