• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para biriktirmek uğruna herşeyden vazgeçilmeli mi???

anlık zevkler,günübirlik eğlenceler için geleceğini riske atmamalı:içelim:

kesinlikle katılıyorum...ben,m kayınpederim ve kayınvalidem onca zaman çalışmışlar deli gibi para kazanmışlar ama kendilerine yemişler...sonuç...evlenirken bütün borca biz girdik hiç birşey yapamadılar ve geldiler 50 yaşına hala kiracılar üstelik yaşadıkları şehirdende küçük bi kasabaya gitmez zorunda kaldılar...oysa babam aynı dediğiniz gibi eli sımsıkı (hatta aramızda cimri diyoruz :) ) bizi okuttu mal varlığı çok çok iyi ...sonuç bize şuanda bi faydası yok yani hala kimse yemiyor babamda dahil ama en azından arkamızda bir güvencemiz olduğunu biliyoruz...bana gelince 16 aylık evliyim hala borç ödüyorum hala...

Ben 16 Aylik Evliyim.yaklaşik 6 Yil üzerine Evlendik Eşimle.eşim Taniştiğimizdan Bu Yana Hep Bir şekilde Para Biriktirmeye çalişirdi.bana Da Derdi Ama Ben çeyizimi Kendim Yaptiğim Için Tüm Parami çeyize Yatiriyordum.(kendisi şansliydi Ona Düşen Herşeyi Ailesi Yapti)
Düğünde Takilanlari Aldi Benden.bozulamayacak Olanlari Birakti diğer Bilezikleri Ve Liralari Ve Parayi Alip Bozdurup Bankaya Yatirdi.kendi Parasinida üzerine Koydu.şimdi Hala Para Biriktirme Derdinde.bazen O Kadar Kziyor Sinirleniyorumki Yani çalişip Istediğim Gibi Harcayamadiktan Sonra Niye çalişiyorumki Ben Diyorum.bazen De Hoşuma Gidiyor Ilerisi Için Iyi Olucak Diye.
Hadi Siz Anlatin Bakalim..sizler Para Biriktirebiliyormusunuz Ve Buna Nasil Bakiyorsunuz.herşeyden Kasip Biriktirmeli Mi Yoksa Yemeli Mi???

:roflol: biz it gibi çalışıp paşa gibi yiyoruz. türkiye ekonomisi gibi dalga dalga oluyor bütçemiz. evimizin borcunu ödüyoruz çok şükür. eksik kalmıyoruz ama hiçbirşeyden :)
ama ay sonu gelip ekstrelere bakınca ne yaptık biz bu kadar parayı diye kızıyoruz kendimizeee. amaann çocuk olana kadar yiyip, içip, gezelim diyoruz, ondan sonra ister istemez durulacağız

EVET JULİED CİM ÇOK HAKLISIN..
AMA BEN YOLU BULDUM MAAŞIMI DİREK ELİNE VERİYORUM.PRİMİMİ İSE KESİNTİYE UĞRATIYORUM.İÇİNDEN BİR MİKTARI KENDİME AYIRIP SONRA VERİYORUM ELİNE.PRİMİMİ HESAPLAMASI BİRAZ ZOR.TAM TOPARLAYAMIYOR YANİ..BEN DE ÇOK İSTERİM AMA EŞİME KURUŞU KURUŞUNA VERMEYİ.AMA VERMİYORUM.BİRAZ DÜZELENE KADAR DA VERMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM CANIMMM
:teytey:

bizde hiç öyle maaşını alıp verme olayı olmuyor. herkes ödemeleri yapıyor. kalan para harçlık olarak bölüştürülüyor. zaten bütün harcamalar karttan oluyor. arada bir prim falan alırım. onlarlada altın falan alırım o kadar.

valla bütün mesajları okudum,çok ilginç,ben bekarım,yalnız yaşıyorum,ben işyerıne evden yemek getiriyorum,hem sağlığım için hem para için,bir kuruşun hesabını yaparım,ama en markalıyı giyerım fakat %50-hatta %70 indirimını takıp ederim,eşarp alırım,ama en kalitelısının defolusunu alırım,zaten hiç belli olmuyor,bir pirinç tanesi ziyan etmem,gardolap kıyafet dolu,arada işsiz kaldım olduğu ama bu genç yaşta bi hacılık parası bırıktırdım ve hacı oldum,bı umre yaptım,yurtdışı gezılerıne gittim,yanı ayarlıcaksın,gençlik geri gelmıyor,şirketin bana verdiği yemek parası benı 2 yurtdışı turuna götürüyo,

Benım bı teyzem vardı kendı ÇalıŞmıyordu 3 ÇocuĞu vardı eŞıde beledıyede ıŞÇı ıdı. Adamın tek derdı para bırıktımektı baŞka bı derdı olmadı. Bı tek maaŞla bı ev aldı yıllarca onu Ödedı derken o bıttı daha ıyı bı semtten ev aldı. Teyzem canım benım dıŞardan hep ne kadar Şanslı ıkı evı oldu Çok rahat derdı. Ama Öyle deĞılmıŞ. DıĞer teyzelerıme anneme glıĞınde hep sevdıĞı Şeylerı yaparlardı allahın bı tulum peynırını bıle alamazmıŞ da bılmıyomuŞuz. Borcunun bıtmesıne bı ay kalmıŞtı hep annemlere fılan abla bu ay bıtıyo borcumuz nıhayet rahat edeceĞız derdı hep dılınde bu ay bıtıyo borcum vardı. Adı kocası 5 tl lık terlıĞı ıle almazdı. Sonra ne mı oldu saÇma sapanbı rahatsızlık yÜzÜnden (kabızlık) gıbı hastaneye gıttı yanlıŞ ıĞneden ÖldÜ. Öle ev olmaz olsun. HıÇ gÜn yÜzÜ gÖrmedı. Allahın bı tulum peynırıne bı terlıĞe muhtaÇ olarak ama kocaaaaa(!) 2 v sahıbı olarak gıttı. Evlerı yanında gÖtÜrdÜ ya rahattır Şımı orda. Cefasını karŞılıĞınd sefa sÜrÜyodur orda.

ben nişanlımın annesi bankacı babasıda makina mühendisi,şuan emekliler,senelerce çalışıp para biriktirmişler,her sene tatil köylerine,her hafta yemeklere gitmemişler,evlerinde oturup kısıtlı imkanlarla yapacaklarını yapıp hesaplarını bilerek para biriktirmişler,sonuç olarak bursada 1 evleri,izmirde 1 evleri 1 yazlıkları 1 tane arabaları bankada da birikmiş paraları var,bazen düşünüyorum insan bu kadar çok parayı nasıl biriktirir diye,aklım almıyor,şuan nişanlımla onlara duacıyız,nişanlım 2 kardeş,ailesi ikisinide ev bıraktı,allah onlardan razı olsun.
benim babamda zamanında çok çok zengindi,fabrikalarımız,yüzlerce çalışanımız vardı,her sene lüks tatillere giderdik,her haftasonu babam bizi yemeğe götürürdü,kenara hiç para atmadı babam,hep günlük yaşadı,ama gel gelelim iflas onunda kapısını çaldı,şuan bize muhtaç yaşıyor,
kısacası hanımlar sağlık gidince neyleyim parayı diyoruz ama ilerde evlatlarımız zamanı geldiğinde bizi güzel anacak ve duacı olacaklar

Son düzenleme:
çok yeriz çok gezeriz ama çok da para biriktiririz gereksiz kıyafet almayız çok sıkmayız ama çok da salmayız..orta yolu bulmak önemli.benim maaşıma dokunmuyoruz kira vermiyoruz o yüzden tatile gidileceği zaman benim maaşım kadarını yesek de o bize koymuyor çünkü zaten biz o maaşa bağlı yaşamıyoruz kenara atıyorz 1 ayını yediğimiz zaman da bizi etkilemiyor..geleceği garanti altına lamak lazım.kayınpederim bi dünya mal mülk verdi sayesinde rahatız inşalah bizim çocuklarımızda rahat yaşar.

bizde para biriktirdik ama ihtiyaçlarımızı karşılaıdıktan sonra kalanı kenera koyduk zaten fuzüle harcadığımız tek şey boğazımız arada birde olsa dışarda yemeği seviyoruz eşimle,
şimdi ise elimizde hiç birşey olmadığı gibi birde borcumuz var
ev aldık çok şükür

Ben 16 Aylik Evliyim.yaklaşik 6 Yil üzerine Evlendik Eşimle.eşim Taniştiğimizdan Bu Yana Hep Bir şekilde Para Biriktirmeye çalişirdi.bana Da Derdi Ama Ben çeyizimi Kendim Yaptiğim Için Tüm Parami çeyize Yatiriyordum.(kendisi şansliydi Ona Düşen Herşeyi Ailesi Yapti)
Düğünde Takilanlari Aldi Benden.bozulamayacak Olanlari Birakti diğer Bilezikleri Ve Liralari Ve Parayi Alip Bozdurup Bankaya Yatirdi.kendi Parasinida üzerine Koydu.şimdi Hala Para Biriktirme Derdinde.bazen O Kadar Kziyor Sinirleniyorumki Yani çalişip Istediğim Gibi Harcayamadiktan Sonra Niye çalişiyorumki Ben Diyorum.bazen De Hoşuma Gidiyor Ilerisi Için Iyi Olucak Diye.
Hadi Siz Anlatin Bakalim..sizler Para Biriktirebiliyormusunuz Ve Buna Nasil Bakiyorsunuz.herşeyden Kasip Biriktirmeli Mi Yoksa Yemeli Mi???

canım herşey iyi tamamda benim kafama takılan niye kendi hesabı üzerine yatırıyor ortak hesap olması daha mantıklı değilmi :uhm:acil bir durum olsa çekemeyecek misin?:umursamaz:

Sarıbocuq bu konu ilgimi çekti bizde de neredeyse bire bir aynı sorunlar vardı. Allah artırsın birde iki evi var eşimin daha biriktirip ev alacam diye kendini paralıyor .. Sen para kartını verdiğini yazmışsın benime eşimde böyle bir şeyi şaka ile karışık ima etmişti ona vermem gerektiğini .. Ben 16 yaşımdan beri hem okudum hem çalıştım kocama para kartını teslim etmek için çekmedim bu kadar eziyeti.. Hiçbirşeyimiz noksan değild, sırf onun para hırsı yüzünde de vermedim kartı..Bu ve benzer sebeblerden şu an babamın evindeyim zaten.. Senin eşin düzeldimi esnedimi ?? Çözebildiniz mi ortak bir nokta bulabildiniz mi ??

hayır şunu anlamıyorum bizi bu adamlar bilerek seçiyor yani kuaföre giden ne bileyim takıp takıştıran alışverişi seven tipler olduğumuzu en başından biliyorlar şahsen kendimi hiç saklamadım bu konuda çok şükür eksik gedikde yoktu bizde birikim dersen özel emekllilik yaptırmıştım oradan üç-beş her ay birikiyor daha kenara para at deyim beynimi yemek neden.. Çok savruk olursun eyvallah söylesin o zaman ama kendi cimriliğini baskın hale getirmek içine her gün harcanan paranın hesabıda yapılmazki kardeşim.. Ayy bende de ne dert varmış be !! İplik söküğü gibi ardı arkası kesilmiyor..

ya sanki para biriktirmek uğruna süründükçe birikmiyo ya, yani kıtlık daha mı çok kıtlık getiriyo ne
sanki biraz biriktirip birzada yaşamak lazım, ne zaman göçeceğimiz belli mi
ay çok ağustos böceği gördüm kendimi
kaydirigubbakcemile3

para biriktirmeye hamile kaldıktan sonra başladım.hala daha çaballıyorum ama eşimin bu yumuşak yüzü oldukça pek birşey yapamayacağım gibi geliyor.babası eşime 2 bin liralık kredi çektirdi her ay belli bi miktar yatması gerekiyor bankaya ama elim sıkışık dyip onun ödemesini bekliyor her ay aynı sıkıntı parayı gönderiyor ama çok geç bazen 2 ayda bir toptan ama kredi maaştan günü gelince hemen kesiliyor o gün ihtiyacımız varsa da ortada kalıyoruz.elimizde birşey kalmıyor.bu bayram tatil yapamadı kocam 2 gün başka biryer de çalıştı bebeğimize birşeyler alabilmemiz için kazandığı parayı aldım bir kenara koydum ama gel gör ki hesap kesimi geldi yarısı yine babasının borcuna yoollayacak ama ne zaman doğurduktan sonra.bu da yetmezmiş gibi amcası bu sabah kredi kartını geldi istedi neymiş kzıına telefon alacakmış o bize azar azar ödermiş de biz yatırırmışız aynı şey yine usandım valla eşimin sülalesinden bu kadar ucuzcu olmalarından amcası babası elini sıkıp yalayan cinsten ama bizi düşünen yok daha bebeğimin cinsiyetini öğrenemedim doktora gidemediğim için acaba neden?soran yok paranız varmı diye hiç soran yok. yardım etmesinler istemem ama kendi borçlarını da bize ödetmelerinden bıktım usandım eşimin elinden kredi kartlarını aldım ama nafile offfffffffffff.mümkün değil biriktirmek mümkün değil.

EVET HAKLISIN SANIRIM...
AMA SANIRIM BENİM EŞİM BİRAZ ABARTIYOR GİBİ...
BAZEN BOĞASIM GELİYOR ONU SIRF BU YÜZDEN.ERKEKELRE GÖRE BİR ÇOK ŞEY GEREKSİZ.
SAÇLARINA FÖNÜ SEN ÇEKEBİLİRSİN,KAŞLARINI ALABİLİRSİN,MÜMKÜNSE RÖFLEDEN VAZGEÇ KENDİ RENGİNE DÖN..AMAN BİR SÜRÜ AYAKKABIN VARKEN NE GEREĞİ VAR Bİ TANE DAHA ALIOSUN..YUMUŞATICI KOYMANA GEREK YOK ÇAMAŞIRLARA..HEM TUVALETE HEM MUTFAĞA AYRI AYRI ÇAMAŞIR SUYUNA GEREK YOKKİ..KIYAFETLERİNİN İÇİNE GİREMİYORSAN YENİ BİŞELER ALMAK YERİNE ZAYIFLAMAYI DENE Bİ 5 KİLO..ARABAYLA HERYERE GİTME..VE BUNUN GİBİ KAÇ KATI..
İŞ DE BENİM KOCAM senağlama senağlama senağlama

:roflol::roflol::roflol:

güzelim işte insanlar böyle böyle zengin oluyor..ondan bundan kısıyorlar..5 kilo zayıfla heee..yeni giysi almak yerine eskilerini giy diyor demek :roflol: ayy çok komik.)))
seninki varyemez amca olmuş....
sürekli kuaföre gidiyorsan bu istekleri normal karşılanabilir ama ayda yılda bir gidiyorsan pek de normal değil..lülülülülülü

ya sanki para biriktirmek uğruna süründükçe birikmiyo ya, yani kıtlık daha mı çok kıtlık getiriyo ne
sanki biraz biriktirip birzada yaşamak lazım, ne zaman göçeceğimiz belli mi
ay çok ağustos böceği gördüm kendimi
kaydirigubbakcemile3

evet haklısın..bende çok şeyden kısıyorum ama yine birikmiyor birikmiyor...inan çoğu şeyi gereksiz diye almıyorum ama olmuyor..
en basiti 1 yıldır ketçap mayonez almıyorum .)))) tabi bunun yanında başka şeylerde
meyve hiç yemeyiz..hiç almam
abur cubur pek yemeyiz..aslında ben severim ama az yemeye çalışırım
et tavuk deseniz zaten ben et pek sevmem..eşimde pek istememez...ayda 1 yada 2 hazır köfte alırım..bazen hiç almam
öyle her akşam ayran yoğurt içecek falan içmeyiz...
topu topu 2 kişiyiz evde
ama yine bir sürü para gidiyor yine gidyor
almadıklarımı alsam batarız herhalde
anlamadım gitti bu işi

Son düzenleme:
bu sene eşimin maaşını yüzde 35 düşürdüler bankayada borcumuz var ayda 550 kesiliyo geriye kalanla zaten zar zor idare ediyoruz şu durumda para biriktirmek hayal bize:1no2:
8 yıllık evliyim 7 yılda ev sahibi olduk aslında maaş düşene kadar fena birikim yapmadıkCADIARZU
evden dolayı 3 yıl daha bankaya borcumuz var inşallah onuda öder kurtuluruz:Saruboceq:

bende de öyle bir eş var ki para mara biriktirme hevesi hiçyok..bak kocacım 5 yıldır evliyiz ikimiz de çalışıyoz gel birşeye bel bağlayalım diyorum ama nafile..
geçen kaban aldım kendime beraber ..sonra aynı yerden spor mont gösterdi..yok gerek yok bunu aldık ya dedim ..bu da benim hediyem olsun dedi...hoşuma da gitmiyor değil hani cömertliği ama gel gör ki elde yook avuçta yok..yaşıyor vesselam arkadaşın dediği gibi ağustos böceği...

Benim kocamda herşeyden kısabiliyor araba almak için hatta boğazından bile ilk zamanlar sessiz kalıyordum ama şimdi çıldırıyorum ve kazandığım paranın nasıl harcıcağımı kimseye sormam diye şakayla karışık söyledim çünkü katlanamıyorum. Ay sonu tartışıyoruz eksiklerimizi almıyoruz bişi istiyorum araba alcaz yok sonra diyor baktım olcak gibi değil müdahele ettim. Altınlarımı bozdurdum hesabıma yatırdım faize bağladım babamda yardım etti bir miktar onuda koydum gelecek için birikim dedim o parayı unut dedim arabada almıyoruz dedim biraz söylendi ama ciddiyeti görünce sustu. Ödemelerini yapıyor kalan parayı bana getiriyor artık.

ileriyi dusunmek iyi birsey...yarini dusunmeden bugunu yasarsan bir arpa boyu yol alamazsin diye dusunuyorum...hep planli programli olmak lazim diye dusunuyorum..50 harcayacaksak ,50 de kenara atmaliyiz....allah korusun birsey oldugunda el kapisina gitmekten iyidir..oyleki bu devirde ailenden bile borc alamiyorsun...para biriktirecem diye herseyden mahrum kalmakta olmaz...hersey dozunda olmali....

böceğim herşeyin fazlası zarar iştee......

biz para biriktiremiyoruz çünki biz evlenirken herşeyimizi kendimiz aldık sonra ev aldık borç ödedik
sonra tam borçlar bitmeden tedaviye girdik şimdide borçlu bir şekilde iki bebeğimize bakmaya çalışıyoruz
çok şükür sağlığımız yerinde....
ama benim eşim çok savruktur
hiç para biriktiremez......ben çalışırken herzaman kenarımda param olur extra harcamalarımı ve annemin taksitlerini öderdim.....

şimdi imkansız ayı getiremiyoruz bilee

ama şu durumda bile bişey almak istersem ...pahalı bişey değilse eşim alma demez
saçıma başıma bişey yapacaksam bir ay önceden söler bi şekilde kısar verir bana o parayı elinden geldiği kadar yapacaklarını yapar .....

senin koca abartmışşşş biraz pintilik gurubuna girmişşş.....

evet bende hep biriktirmekten yanaydım ama kayınvalidemin 'gençken para yoktu et yiyemezdik, şimdide sağlık yok yiyemiyoruz.' (hoş kendiside cimridir)düşününce bu herşey için geçerli.
herşey gençlikte yaşanır maalesef tabi bu har vurup harman savurmak anlamında deil daha dikkatli harcamak gerekir...

Back
X