para biriktirmeyi becerebilen yetenekli kk hatunları banada yardım eder misiniz?

Oğluma bimden bez alıyorum inanın çok güzel her bezi denedim bimin bezinin primadan farkı yok ne taşırıyor ne pişik yapıyo yumuşacık mis gibide kokuyo bi deneyin ne kaybedersiniz 14 tl veriyorum ayda 2 kere alsam 28 tl hiç bir şey değil

kartla alıp unutuyoruz dediğin gibi ekstre gelnce de:( senin yöntem çok güzelmiş ama eşim haftada iki kere makarna tüketir mi hiç sevmiyo:) yalnız mı yaşıyorsun canım

evet bekarim yanliz yasiyorum, ama aileme yardimci oluyorum, emeklilik paralari yetmiyor diye. onlarin bir ihtiyaci oluncada ben aliyorum.
Onun icin aslinda bekarim, ama yinede bir sekil aile bakiyorum diye biliriz. Bu sebeble daima kenarda para biriktirmege bakarim. Birsey olursa, arkamda kimse yok, sorumluluk bende diye.

Makarna sevmiyorsa bögrek, patates gibi seylerde yapabilirsin ;-) oda haftalik budgen yetmiyeceks, yoksa istedigini pisir derim. Yani gerekirse sadece. Aslinda demek istedigim, öyle param gözümün önünde olunca, bu hafta icin nekadar budgem oldugunu biliyorum, daha dikatli harciyorum. Haftalik harcamalarimi kontrol etmek, tüm ayi kontrol etmekten daha kolay.

Gercekten tavsiye ederim. Cocugunuza her ay ne gerekiyor, temizlik özel ihtiyac icin ne gerekiyor bunlari hesaplayin her ay, ondan sonra dedigim gibi yapin. Insan cok yaratici oluyor böylece.

Arkadaslarimin hepsi benim kadar para kazaniyorlar bir cogu hatda benden fazla coguda benim gibi bekar ve ben bide aileme bakiyorum. Ama ay sonu gelince onlarin elinde hic para kalmiyor, kenardada hic paralar olmaz.

Dedigim gibi hayat bu. Özelikle sorumluluk tasiyorsak her ihtimale karsi beli bir nakit para kenarda olmali. Bir kac ay gercekten elinzden geldigi kadar kurus kurusuna hesaplayin, kendinizi biraz SIKIN, biraz para kenarda olsun, ondan sonra budgenizi yine biraz daha yükseltirsiniz.

Ben biz kücüken cok zor zamanlar gecirdigimizi hatirliyorum, ac oldugumuz günler bile vardi. Onun icin gercekten kenarda para olmanin ne kadar önemli oldugunu cabuk ögrendim. Herseyide yasaklamiyorum kendime, sonucda insaniz, gezerizde, güzel seylerde isteriz, ama ilk basda kenarda birseyler olmali, sonra bunlar.

Son düzenleme:
400 mutfak 200 pazar birde 3 kişisiniz :53:
ben a dan z ye 200 e mutfağı düzuyorum evli değilim annem rahatsız olduğu için genelde mutfakla ben ilgilenirim.
Bence kredi kartını iptal edin... Ucuz olan kalitesiz olur diye de birşey yok.

ben a dan z ye 200 e mutfağı düzuyorum evli değilim annem rahatsız olduğu için genelde mutfakla ben ilgilenirim.

Cok dogru! Taninmis markalar icin cok reklam yaptiklari icin biraz daha pahaliya satiliyor, kaliteli olduklari anlamina gelmez bu.

Cok dogru! Taninmis markalar icin cok reklam yaptiklari icin biraz daha pahaliya satiliyor, kaliteli olduklari anlamina gelmez bu.

yoklukla yeri geldiğinde çok mücadele ettiğimiz için biraz deneyimliyim bu konuda...
Tabi istersem çok iyi birikim yaparım ama artık sıkıldım diyebilirim :31:

offf, çok dertliyim bu konuda.
eşimle benim maaşım bulunduğumuz şartlarda iyi denecek bir miktar.
araba kredisi ödüyoruz,evimiz kira.
5 kuruş birikimimiz yok.
artı bir maaş içerdeyiz, aylardır düzeltemiyoruz.
aslında çok büyük bir rakam değil ama olmuyor işte, böyle olunca da nakit değil sürekli kredi kartı kullanıyoruz.
saçmasapan şeylere para harcıyorum, böyle giderse bizden bir cacık olmayacak.
ne öyle çeşit çeşit ayakkabım ne çok pahalı çantam var,
ama gelin görün ki her dışarı çıktığımda ya kızıma ya kendime bir sürü çorap, iç çamaşırı vs alıyorum.
yani göze görünmez bile bunlar sözde, ama öyle değil işte.
2 ayda bir lazer epilasyon ve kuaför masrafım var standart,onları kendim için zaruri görüyorum,
ama maşallah iş şampuana, kremlere, işte öyle abuk sabuk şeylere geldi mi parayı akıtıyorum.
her ay diyorum bu ay toparlanacağım diye, ama her ay bir şey çıkıyor.
bu ay çok ümitliydim kendimden, ama yine olamayacajk, çünkü yine çıktı bir şey
off offf:47:

5 kuruş birikimimiz yok.
aslında çok büyük bir rakam değil ama olmuyor işte, böyle olunca da nakit değil sürekli kredi kartı kullanıyoruz.
ama gelin görün ki her dışarı çıktığımda ya kızıma ya kendime bir sürü çorap, iç çamaşırı vs alıyorum.
2 ayda bir lazer epilasyon ve kuaför masrafım var standart,onları kendim için zaruri görüyorum,
ama maşallah iş şampuana, kremlere, işte öyle abuk sabuk şeylere geldi mi parayı akıtıyorum.

Kiziniz (Allah bagislasin) varmis. Onun gelecegini düsünün, onun icin birikim yapin. Hayat hic belli olmaz, su an isimiz var, saglikliyiz, ilerde ne olur ne olmaz.

Kiziniz (Allah bagislasin) varmis. Onun gelecegini düsünün, onun icin birikim yapin. Hayat hic belli olmaz, su an isimiz var, saglikliyiz, ilerde ne olur ne olmaz.

çok sağolun,Allah herkesin evladını bağışlasın.
kendimden kıssam da söz konusu kızım olunca ne eşim ne ben parayı hiç umursamıyoruz.
aslında o kadar çok ihtiyacı da yok, çocuk sonuçta.
Allah kısmet ederse önümüzdeki ay bir çeki düzen vereceğim hayatımıza.
birikim yapamasam da kredi kartlarını kapatıp nakit harcamaya dönmek istiyorum.
bir ev almak en büyük isteğim, o da kızım için.

eşimle benim de bireysel emekliliğimiz var,uzun süreli oğlumuza yatırım,bir tarafta birikiyor.
aklınızda bulunsun,biz altın,dolar,eurodan çok zarar ettik.:37:

Son düzenleme:
ben de çok harcama yapıyorum gibi geliyor bazen.
ama oturup düşünüce hiç bir lüksüm yok hemen hemen.
ev kredisi yüksek 1500 tl.o beni çok yoruyor.
kredi-taksitler-faturalar-bakıcı parası derken kredi kartı alıp başını gidiyor.
markette de pahalıyı seçmem.dışarıda yemek ayda 1 dir.
onun dışında hazır gıda almam.herşeyi kendim yaparım.kış hazırlığım var derin dondurucuda.
ama bazen yine de müsrifmişim gibi kendimi suçluyorum.
hayat pahalı be arkadaşlar.bi market alışverişi en az 30 tutuyor ee bir iki daha ekle hemen 50 tl cırt diye gider.
uygun hesaplı marketlerden alıyorum ama bi hatam öyle 10 lt lik yağ 5 kiloluk baklıyat almıyorum.
çünkü muhafaza edemem ziyan olur bakliyatlar.
stok yapmıyorum hiçbirşeyi.zaten yerim de yok saklayacak:))
senelerdir hem ev hem de bakıcı-kreş parası ödedim diyorum kendimi teselli ediyorum.:))
bu ay elde avuçta kalmayınca ama bu teselli de kar etmedi.inş. mart tan sonra harcamaları nakite döndürücem.
ben ce en önemli ayrıntı bu.

onun dışında hazır gıda almam.herşeyi kendim yaparım.kış hazırlığım var derin dondurucuda.
hayat pahalı be arkadaşlar.bi market alışverişi en az 30 tutuyor ee bir iki daha ekle hemen 50 tl cırt diye gider.
uygun hesaplı marketlerden alıyorum ama bi hatam öyle 10 lt lik yağ 5 kiloluk baklıyat almıyorum.
senelerdir hem ev hem de bakıcı-kreş parası ödedim diyorum kendimi teselli ediyorum.:))
bu ay elde avuçta kalmayınca ama bu teselli de kar etmedi.inş. mart tan sonra harcamaları nakite döndürücem.

Bence gayet güzel birikim yapiyorsunuz zaten ev ödemekle. Ama dediginiz gibi gercekten kredi kartindan uzak durupta nakite dönmek daha berektli oluyor.

Allaha şükrediyorum her halime ama evlenince insan neyin ne olduğunu anlıyormuş . bekarken hiç böyle para yeter mi yetmez mi tasam yoktu para verirlerse param olurdu vermezlerse olmazdı hiç takmazdım. şimdi evi çekip çevirmek ileriyi düşünmek kolay değilmiş..
Allahtan eşim hesabını kitabını biliyor :)

ben de hic para hesabi yapamayanlardanim. Encok da kredi kartina harcama yapiyorum. Ama nasil bunu engelliyecegim bilmiyorum. Sanirim kredi kartimlarimin hepsini esime vericem.

Oğluma bimden bez alıyorum inanın çok güzel her bezi denedim bimin bezinin primadan farkı yok ne taşırıyor ne pişik yapıyo yumuşacık mis gibide kokuyo bi deneyin ne kaybedersiniz 14 tl veriyorum ayda 2 kere alsam 28 tl hiç bir şey değil

canım bende ge.çen gün alsam mı acaba dedim tereddütte kaldım benimki hemen pişik oluyor ama dneyeceğim bimin ürünlerinden memnunum genelde

umuts76

bakliyat konusunda aynı sıkıntı bendede var maalesef ama israf olacağına az almak banada daha mantıklı geliyor. senin borcun az değilmişki canım neden müsrif görüyorsun kendini bence çok çok iyi idare etmişsin kendimize yetelim de Allah kerim

evet bekarim yanliz yasiyorum, ama aileme yardimci oluyorum, emeklilik paralari yetmiyor diye. onlarin bir ihtiyaci oluncada ben aliyorum.
Onun icin aslinda bekarim, ama yinede bir sekil aile bakiyorum diye biliriz. Bu sebeble daima kenarda para biriktirmege bakarim. Birsey olursa, arkamda kimse yok, sorumluluk bende diye.

Makarna sevmiyorsa bögrek, patates gibi seylerde yapabilirsin ;-) oda haftalik budgen yetmiyeceks, yoksa istedigini pisir derim. Yani gerekirse sadece. Aslinda demek istedigim, öyle param gözümün önünde olunca, bu hafta icin nekadar budgem oldugunu biliyorum, daha dikatli harciyorum. Haftalik harcamalarimi kontrol etmek, tüm ayi kontrol etmekten daha kolay.

Gercekten tavsiye ederim. Cocugunuza her ay ne gerekiyor, temizlik özel ihtiyac icin ne gerekiyor bunlari hesaplayin her ay, ondan sonra dedigim gibi yapin. Insan cok yaratici oluyor böylece.

Arkadaslarimin hepsi benim kadar para kazaniyorlar bir cogu hatda benden fazla coguda benim gibi bekar ve ben bide aileme bakiyorum. Ama ay sonu gelince onlarin elinde hic para kalmiyor, kenardada hic paralar olmaz.

Dedigim gibi hayat bu. Özelikle sorumluluk tasiyorsak her ihtimale karsi beli bir nakit para kenarda olmali. Bir kac ay gercekten elinzden geldigi kadar kurus kurusuna hesaplayin, kendinizi biraz SIKIN, biraz para kenarda olsun, ondan sonra budgenizi yine biraz daha yükseltirsiniz.

Ben biz kücüken cok zor zamanlar gecirdigimizi hatirliyorum, ac oldugumuz günler bile vardi. Onun icin gercekten kenarda para olmanin ne kadar önemli oldugunu cabuk ögrendim. Herseyide yasaklamiyorum kendime, sonucda insaniz, gezerizde, güzel seylerde isteriz, ama ilk basda kenarda birseyler olmali, sonra bunlar.

harikasın hakkaten.. benim tanıdığım bekarlar da senin arkadaşlar gibi gençken birikim yapmak pek ilgi çekmiyo galiba:) seni tebrik ediyorum birikim konusunda darısı başıma

bencede ucuz olan her ürün kalitesiz dye bişi yok zaten bende çok pahalı markalardan almıyorum ama birkaç seyde de asla ucuz ürün almamak lazım et ürünleri mesela 200lirayla mutfağı düzmek harika bişey ama pazar ucuz demek ki sizin bulunduğunuz yerde

5 kuruş birikimimiz yok.

çorap çamaşır hakkaten göze gözükmüyor:) canım diğer ihtiyaçlarına zaten ıvır zıvır yazmışsın demekki olmasada olur şeyler bunları kıssan senin sıkıntı biter. bendeki bi sıkıntı da maaşımı duyunca millet para birikir sizde deyip duruyo her ay tam altın alıyorsunuzdur kesin diyorlar ona takılıyorum acaba çok nu harcıyorum gereksiz diye ama bazen ay sonunu göremiyorum napıcam bilmem

ben de hic para hesabi yapamayanlardanim. Encok da kredi kartina harcama yapiyorum. Ama nasil bunu engelliyecegim bilmiyorum. Sanirim kredi kartimlarimin hepsini esime vericem.

aslında tek bir karttan harcamak daha kolay olur senin için hemde aldığının takibini yaparsın kolayca. eşine vermek de bir çözüm tabi :) ama bazen çok lazım oluyor ya

dün elektrik faturası geldi.cukk diye içime oturdu resmen :53:
ilk defa 100 tl üzeri geliyor,normalde 70-80 tl gelirdi.
bayanlar elektrikte nasıl bir tasarruf edebilirim?
herhafta çamaşır makinası ve ütü çalışıyor.
bulaşık makinası çalışmıyor.fırın nadir,ayda bir iki kere.
tost makinası haftada 4 kere felan.
çaycı çalıştırmıyoruz ama arada bir su ısıtıyoruz.
burda bir arkadaş demişti,televizyonu kapatırken prizin düğmesinden kapatın diye.
başka neler yapabiliriz?

dün elektrik faturası geldi.cukk diye içime oturdu resmen :53:
ilk defa 100 tl üzeri geliyor,normalde 70-80 tl gelirdi.
bayanlar elektrikte nasıl bir tasarruf edebilirim?
herhafta çamaşır makinası ve ütü çalışıyor.
bulaşık makinası çalışmıyor.fırın nadir,ayda bir iki kere.
tost makinası haftada 4 kere felan.
çaycı çalıştırmıyoruz ama arada bir su ısıtıyoruz.
burda bir arkadaş demişti,televizyonu kapatırken prizin düğmesinden kapatın diye.
başka neler yapabiliriz?

canım bu ay zaten yüzün altını gören yok bizim çevrede de:( ama sen çok az kullanıyorsun anladığım kadarıyla kombiden ötürü uçtu faturalar galiba yaa

canım bu ay zaten yüzün altını gören yok bizim çevrede de:( ama sen çok az kullanıyorsun anladığım kadarıyla kombiden ötürü uçtu faturalar galiba yaa

normalde kombiden dolayı kışın fazla gelirdi ama ozaman bile hiç 90 tl yi görmemiştik.
şimdi 1 ay 6 günlük kadar 100 küsür gelmiş.resmen içime oturdu.
birde geçen ay nasılsa öyle kullandık,hani fazladan bişey de yapmadım sanırım.
geçen ay 70 küsürken şimdi aradaki 30 tl farkı anlamadım.belki 1 aydan az süreli idi ya da gizli zam gelmiş.:27:

Back
X