- 31 Ocak 2013
- 8.648
- 29.996
- 748
Ben 1 liralıkta takarım beğenirsem. Anlatmak istediğim farklı birşey.Bir bileklik için en fazla 30 lira veririm gerisi bana fazla imitasyon olunca ne oluyor çok merak ediyorum :)
Ben 1 liralıkta takarım beğenirsem. Anlatmak istediğim farklı birşey.
Elinde hayat kalitesini yükseltecek parası var, neden yapmasın. Onu alınca sarsılmayacaksa alsın.
3 dolarlık bileklik çok dayanmaz ki zaten. Mücevher pahalıya alınır uzun süre kullanılır. Bence biraz rahat olmaya çalışın.mesela pandora bileklikler çok güzel geliyordu bana.baktım fiytına imkansız o parayı vermem.verecek durumum var ama.gittim aliexpresten aldım 3 dolara.sonrada kızdım kendime arkadaşımın yanında onunki gerçek benimki çakma.saf saf iş yapıyorsun kısıyorsun diye
yahu neyi yargılıyorum acaba yanlış okuyo olabilirmisiniz :) kız para harcayamıyorum babama benziyorum diyor.Hayat kalitesini bence konu sahibi gayet yükseltiyor gezerek bileklik imitasyon diye bence kimse yadirgamamali buna kimsenin hakkı yok
3 dolarlık bileklik çok dayanmaz ki zaten. Mücevher pahalıya alınır uzun süre kullanılır. Bence biraz rahat olmaya çalışın.
yahu neyi yargılıyorum acaba yanlış okuyo olabilirmisiniz :) kız para harcayamıyorum babama benziyorum diyor.
Başka birşey kullanabilir ama çok beğeniyorsan git orjinalini al diyorum. Kim kimi imitasyon kullanıyor diye yargılıyor hey yarabbim.
Herkeste bi atar bi gider
En çok para harcadığım şey kıyafettir, eğer beğeniyorsam 300tl olsa bile alırım. Sonuçta çalışan bir kadınsınız maaşınızın iyi olduğunu söylüyorsunuz 100lira sizi ne dibe çökertir ne de yukarı çıkartır. İçinizde kalacağına cebinizde kalmasın. 3 günlük dünya yapamadım edemedim demeyin.
Bende onu diyorum. Paranız varsa alacak, bu sizi zora sokmayacaksa çok beğendiğiniz şeyin alternatifini aramayın almayın.yok ben de kızıyorum kendime bu yüzden konu açtım.tutumlu olmam hoşuma gidiyor yalan yok ama bazen tutumluluktan bir tık ötesine götürüyorum işi cimri olarak ta anılmak görülmek istemiyorum.
Bende onu diyorum. Paranız varsa alacak, bu sizi zora sokmayacaksa çok beğendiğiniz şeyin alternatifini aramayın almayın.
Direk gidip kendini alın.
Bi çanta var mesela çok beğendiniz, ben bunu işportacıdan bulurum diyip uzaklaşmayın alın o an.
Aldıktan sonra uykunuz kaçmıyorsa çok istediğiniz şeyleri alın. Karartın gözünüzü :)çok beğendiğim bi çanta vardı beymen.tam 3 ay siteye almak için baktım tükendi bi ara köpek gibi üzüldüm alsaydım diye sonra tekrar girdi yine almadımen sonunda bi ara gözümü karattım aldım.çok zorlanıyorum bu şekilde.bu annemlerden geçen bir alışkanlık farkındayım atamıyorum üzerimden.
Ayneeen öyleŞöyle düşünerek alışveriş yapmayı dene. Ucuz aldığın çabuk eskiyecek ve yıpranacak, çabuk eskidiği için bir kazak daha almak zorunda kalacaksın 30 tl yerine gene 60-90 tl cebinden çıkacak. Ama pahalı ve kaliteli bir kazağı yıllarca giyebileceksin. Ben az alırım, ihtiyacım doğrultusunda ya da çok aklım kalacaksa alırım. Ama kaliteli alırım, uzun süre giyerim.
Ayneeen öyle
Çoook uzun süre “ben bu mala bu kadar para hayatta vermem” mantığıyla alışveriş yaptım ama aldıklarım giydiklerim hiçbir zaman beni tatmin etmedi, hep kısa ömürlü oldu zarara soktu, o yüzden bir senedir alışveriş mantığım “pahalı da olsa en iyisi olsun”. En son Aldıklarımdan giydiklerimden hiç pişman olmadım, uzun süre giyebileceğim şeyler. Kalitesi zaten tartışılmaz, bir de eşek gb çalışıp kazanıyorsam üstümden başımdan yediğimden içtiğimden anlaşılacak arkadaş. Artık alışverişe çıktığımda ucuza kaçmaya değil ihtiyacımı görmeye çalışıyorum.
Sizin de geçim sıkıntınız yokmuş, bu yaşlar geçip gidiyor yaşlanınca pişman olmamak için zamanında iyi giyinmeli yemeli gezip tozmalı diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?