para harcamayı bilmiyorum.

Ben 1 liralıkta takarım beğenirsem. Anlatmak istediğim farklı birşey.

Elinde hayat kalitesini yükseltecek parası var, neden yapmasın. Onu alınca sarsılmayacaksa alsın.

Hayat kalitesini bence konu sahibi gayet yükseltiyor gezerek bileklik imitasyon diye bence kimse yadirgamamali buna kimsenin hakkı yok

100 liraya kazak alınır ama eğer pamuksa. Şimdiki kazaklar, kıyafetler hep naylon ama maşallah fiyatları 150-160 tl. En mantıklısı indirimi bekleyip almak. 200 tllik pantolonu 6 TL’ye satıyor outlet mağazalarında, çok ünlü markalar üstelik.

3 dolarlık bileklik çok dayanmaz ki zaten. Mücevher pahalıya alınır uzun süre kullanılır. Bence biraz rahat olmaya çalışın.

Hayat kalitesini bence konu sahibi gayet yükseltiyor gezerek bileklik imitasyon diye bence kimse yadirgamamali buna kimsenin hakkı yok
yahu neyi yargılıyorum acaba yanlış okuyo olabilirmisiniz :) kız para harcayamıyorum babama benziyorum diyor.
Başka birşey kullanabilir ama çok beğeniyorsan git orjinalini al diyorum. Kim kimi imitasyon kullanıyor diye yargılıyor hey yarabbim.
Herkeste bi atar bi gider

3 dolarlık bileklik çok dayanmaz ki zaten. Mücevher pahalıya alınır uzun süre kullanılır. Bence biraz rahat olmaya çalışın.

evet işte sonra ben de kızıyorum kendime.takı takma alışkanlığım da çok olmadığı için hani kopsa da önemsemem gibi ama dediğim gibi alacak durumum varken bunları çok kuruyorum kafamda.

yok ben de kızıyorum kendime bu yüzden konu açtım.tutumlu olmam hoşuma gidiyor yalan yok ama bazen tutumluluktan bir tık ötesine götürüyorum işi cimri olarak ta anılmak görülmek istemiyorum.

++++
++++

yok ben de kızıyorum kendime bu yüzden konu açtım.tutumlu olmam hoşuma gidiyor yalan yok ama bazen tutumluluktan bir tık ötesine götürüyorum işi cimri olarak ta anılmak görülmek istemiyorum.
Bende onu diyorum. Paranız varsa alacak, bu sizi zora sokmayacaksa çok beğendiğiniz şeyin alternatifini aramayın almayın.
Direk gidip kendini alın.

Bi çanta var mesela çok beğendiniz, ben bunu işportacıdan bulurum diyip uzaklaşmayın alın o an.

hayatta oturup kıytırık bir lokantada yemek yemem ama rahatlıkla pazardan kazak alıp giyebilirim.
gelirim gayet iyi,
15 senedir giydiğim botlarım var yepyeni,
2-3 yılda bir mont alırım, eskitmem, 10 yıllık kabanım var, hala giydiğim.
bu tamamen sizn hayata bakışınızla ilgili,
sizi ne mutlu ediyorsa ona para harcayın, boşverin kapitalizmin dayatmalarını, 100 liraya kazak alacağıma, hafız mustafadan 1 kilo fıstıklı dürüm alır yerim, mutlu eder, enerji verir

dipnot: makyaj malzemelerime küçük bir servet harcıyorum,
bir kazağa 200 lira verip yüzüne 10 liralık fondoten süren hemcinslerimi de anlamam mümkün değil.

çok beğendiğim bi çanta vardı beymen.tam 3 ay siteye almak için baktım tükendi bi ara köpek gibi üzüldüm alsaydım diye sonra tekrar girdi yine almadım en sonunda bi ara gözümü karattım aldım.çok zorlanıyorum bu şekilde.bu annemlerden geçen bir alışkanlık farkındayım atamıyorum üzerimden.

Önemli olan ihtiyacınız olan şeyleri alıp almamanız... illa pahalı şeyler almak zorunda değilsiniz. Bazı insan giyime para harcar, ama hiç gezmez, yediğinden içtiğinden kısar....bazıları da giyime çok para harcamaz, dilediğince gezip yer içer... bazıları da hepsini yapar... herkes farklıdır Yani...bence kafanıza takmayın...

Aldıktan sonra uykunuz kaçmıyorsa çok istediğiniz şeyleri alın. Karartın gözünüzü :)

Yıllar sonra o paralar birikecek gençlik gidecek. O zaman neden yapmadım diye düşüneceğinize, zamanında yapın tadını alın imkan varken.

Ben de bir pantolona bir kazağa asla 100 lira vermem. Durumum var çok şükür, iki kişi çalışıyoruz. Ama ne bileyim bir kumaş parçasına neden o kadar para vereyim. 60-70 lira bile fazla bence kazak için.. Onun yerine o paraları kenara atıp yaz kış yurt dışına seyahat ediyoruz.

Ben de bir kazağa asla 100 tl veremem.. 7 yıldır çalışıyor, kendi paramı kazanıyorum. Çeşitli giyinmeyi severim ama uygun fiyatlı alırım ve mutlaka devamlı giyebileceğim şeyler olmalıdır aldıklarım. Asla dolabın bir köşesine atacağım birseye para vermem, veremem.. Ha yemeye gezmeye her daim para harcayabilirim, kısıtlamam. Bence sizinki de para harcayamama değil de israf edememe durumu ki çok güzel bence bu huyunuz..

Bende öyleyim.. her seferinde bu sefer vericem o parayı diyorum sonra dur hippo indirimi bekle diyorum.. bi pardesü beğendim 420 tl den 340 düşmüş alim mi almiyim mi derken almadım ama aklım kaldı.. dur bakim belki alırım :))

Şöyle düşünerek alışveriş yapmayı dene. Ucuz aldığın çabuk eskiyecek ve yıpranacak, çabuk eskidiği için bir kazak daha almak zorunda kalacaksın 30 tl yerine gene 60-90 tl cebinden çıkacak. Ama pahalı ve kaliteli bir kazağı yıllarca giyebileceksin. Ben az alırım, ihtiyacım doğrultusunda ya da çok aklım kalacaksa alırım. Ama kaliteli alırım, uzun süre giyerim.

Ayneeen öyle

Çoook uzun süre “ben bu mala bu kadar para hayatta vermem” mantığıyla alışveriş yaptım ama aldıklarım giydiklerim hiçbir zaman beni tatmin etmedi, hep kısa ömürlü oldu zarara soktu, o yüzden bir senedir alışveriş mantığım “pahalı da olsa en iyisi olsun”. En son Aldıklarımdan giydiklerimden hiç pişman olmadım, uzun süre giyebileceğim şeyler. Kalitesi zaten tartışılmaz, bir de eşek gb çalışıp kazanıyorsam üstümden başımdan yediğimden içtiğimden anlaşılacak arkadaş. Artık alışverişe çıktığımda ucuza kaçmaya değil ihtiyacımı görmeye çalışıyorum.

Sizin de geçim sıkıntınız yokmuş, bu yaşlar geçip gidiyor yaşlanınca pişman olmamak için zamanında iyi giyinmeli yemeli gezip tozmalı diyorum.

Ya ucuz ürünler satan bir mağazaya girdiğimde kıyafetlerin kokusundan, kumaşın dokusundan bile anlıyorum kalitesiz olduğunu. İki yıkamada solacak, eskiyecek daha zarara sokuyor aslında dediğiniz gibi. Her çok pahalı ürün de o fiyata değmiyor mesela deri montu asla %100 polyester almam çünkü değmeyecek. Ama kaliteli kumaşı olan bir ürünü güzelse alırım.

Ailenizin yasam tarzi ve tutumlulugu bilinc altiniza yerlesmis sokup atamiyorsunuz. Onlarin normali dogrusu sizinde dogrunuz olmus. Bunu asmaniz zor gibi. Asmaya calissaniz bile icten ice hep bir rahatsizlik duyacaksiniz cunku baska turlusunu benimsememissiniz bu yasiniza kadar. Sizi ne mutlu ediyorsa ona gore davranin gerisi bos.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…