Ailenizin yasam tarzi ve tutumlulugu bilinc altiniza yerlesmis sokup atamiyorsunuz. Onlarin normali dogrusu sizinde dogrunuz olmus. Bunu asmaniz zor gibi. Asmaya calissaniz bile icten ice hep bir rahatsizlik duyacaksiniz cunku baska turlusunu benimsememissiniz bu yasiniza kadar. Sizi ne mutlu ediyorsa ona gore davranin gerisi bos.
Ayneeen öyle
Çoook uzun süre “ben bu mala bu kadar para hayatta vermem” mantığıyla alışveriş yaptım ama aldıklarım giydiklerim hiçbir zaman beni tatmin etmedi, hep kısa ömürlü oldu zarara soktu, o yüzden bir senedir alışveriş mantığım “pahalı da olsa en iyisi olsun”. En son Aldıklarımdan giydiklerimden hiç pişman olmadım, uzun süre giyebileceğim şeyler. Kalitesi zaten tartışılmaz, bir de eşek gb çalışıp kazanıyorsam üstümden başımdan yediğimden içtiğimden anlaşılacak arkadaş. Artık alışverişe çıktığımda ucuza kaçmaya değil ihtiyacımı görmeye çalışıyorum.
Sizin de geçim sıkıntınız yokmuş, bu yaşlar geçip gidiyor yaşlanınca pişman olmamak için zamanında iyi giyinmeli yemeli gezip tozmalı diyorum.
Kesinlikle öyle en son yaptığım ucuz alışverişte bir arkadaşın gazına gelip son moda bir kazak almıştım ama çok uygun fiyata, sonra ne oldu?? İlk yıkamada çuval gb oldu hem de yıkama ayarlarına çok dikkat ettiğim halde. Bir kere bile giyemediğim kazağa para vermiş oldum, param çöpe gitti...hangisi daha pahalıya geldi acaba bu durumda?Ya ucuz ürünler satan bir mağazaya girdiğimde kıyafetlerin kokusundan, kumaşın dokusundan bile anlıyorum kalitesiz olduğunu. İki yıkamada solacak, eskiyecek daha zarara sokuyor aslında dediğiniz gibi. Her çok pahalı ürün de o fiyata değmiyor mesela deri montu asla %100 polyester almam çünkü değmeyecek. Ama kaliteli kumaşı olan bir ürünü güzelse alırım.
Sizin önce kendi tarzınızı belirlemeniz lazım sonra bu tarza uygun kıyafetleri araştırın internetten moda sitelerinden, alışveriş yaparken “bu çok pahalı almayayım” düşüncesini aklınızdan çıkartın. Kaliteli mağazalara girin ve görevlilere kendinize yakışan kaliteli bir şey aradığınızı söyleyin, birçok şeyi deneyin üzerinizde görün, etiketine bakmayın. Yakıştığını düşündüyseniz fiyatını düşünmeden alın. Eve gelir gelmez de etiketi çıkartın ki geri iade ihtimali kalksın. Para kazanıyorsunuz anladığım kadarıyla gidin alın şıkır şıkır dolaşın siz de. Bu dünyada ilk önce dış görünüş konuşuyor ne yazık ki, eminim kendiniz yetişmiş donanımlı bir insansınız aynı zaman da iyi kaliteli de giyinin ki her bakımdan bir yer edinesiniz iş hayatında. Kesinlikle yanlış anlamayın yazdıklarımı, ben de çalışıyorum ve insan tüm gün dışarda olunca kıyafeti çok önem taşıyorkonu giyinmekte değil sadece işte.şantiyede mimarlık yapıyorum toplantılara giriyorum kalemimden tut ayakkabısına kadar kadınlar şıkır şıkır çok imreniyorum.gidiyorum alışverişe yok dön dolaş yine alıyorum bi basic kazak hadi bitti.of.
kızlar böyle de dert olur mu demeyin :) memur çocuğuyum.annemle babam neredeyse cimrilik aşamasında tutumlular.babam üniversiteye giderken 200 lira para verirdi yemek yol malzeme her şey içinde:) o parayla geçinmeye çalışırdım.Sonralarda okulu bitirdim işe girdim falan.sürekli bir biriktirme eğilimim var.evlilik aşamasına param hep çeyize falan gitti zaten.şimdi arabam var kredi ödüyorum.ama güzel bir maaşım var.geçen alışveriş yapayım diye bir gazla çıktım mesela asla 90 100 e kazak alamadım.h&m den 30 liraya indirimli bi kazak aldım döndüm.alamıyorum önce gereksiz geliyor sonra kızıyorum kendime.arkadaşlarımı görüyorum imreniyorum ama alışverişe çıkınca o özenen ben değilmişim gibi hiç bir şey almıyorum.
tatile çok düşkünüm sürekli uçak biletleri alırım mesela bunları ödüyorum sıkıntı gelmiyor.Sanırım borç ödemeyi seviyorum ben verin bana 100 bin borç ödeyim iki senede sesim çıkmaz ama 100 liraya kazak alamam.bana fikir verin ya nasıl aşarım bu durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?