para harcamayı bilmiyorum.

çok kızıyorum annemlere.sürekli ev alıcaz araba alıcaz borç ödicez diye ergengen bile pazardan kıyafet alırdık.hiç bilmem babam kartını versin gideyim alışveriş yapayım.alışveriş yapmayı da bilmiyorum işte.üzerimden atmam lazım bu durumu

konu giyinmekte değil sadece işte.şantiyede mimarlık yapıyorum toplantılara giriyorum kalemimden tut ayakkabısına kadar kadınlar şıkır şıkır çok imreniyorum.gidiyorum alışverişe yok dön dolaş yine alıyorum bi basic kazak hadi bitti.of.

Kesinlikle öyle en son yaptığım ucuz alışverişte bir arkadaşın gazına gelip son moda bir kazak almıştım ama çok uygun fiyata, sonra ne oldu?? İlk yıkamada çuval gb oldu hem de yıkama ayarlarına çok dikkat ettiğim halde. Bir kere bile giyemediğim kazağa para vermiş oldum, param çöpe gitti...hangisi daha pahalıya geldi acaba bu durumda?

Sizin önce kendi tarzınızı belirlemeniz lazım sonra bu tarza uygun kıyafetleri araştırın internetten moda sitelerinden, alışveriş yaparken “bu çok pahalı almayayım” düşüncesini aklınızdan çıkartın. Kaliteli mağazalara girin ve görevlilere kendinize yakışan kaliteli bir şey aradığınızı söyleyin, birçok şeyi deneyin üzerinizde görün, etiketine bakmayın. Yakıştığını düşündüyseniz fiyatını düşünmeden alın. Eve gelir gelmez de etiketi çıkartın ki geri iade ihtimali kalksın. Para kazanıyorsunuz anladığım kadarıyla gidin alın şıkır şıkır dolaşın siz de. Bu dünyada ilk önce dış görünüş konuşuyor ne yazık ki, eminim kendiniz yetişmiş donanımlı bir insansınız aynı zaman da iyi kaliteli de giyinin ki her bakımdan bir yer edinesiniz iş hayatında. Kesinlikle yanlış anlamayın yazdıklarımı, ben de çalışıyorum ve insan tüm gün dışarda olunca kıyafeti çok önem taşıyor

Konunun ilk kisminin ben yazmisim gibi. Unide 150 tlye geciniyordum. 200 oldugunda oo zamli geliyordu. Hayatta kalacak sekilde hayatimi idame ettiriyodum iste. Kiyafet fln alisverisi nadir olurdu. Ise basladiktan sonra aldim. Ama hala hem pahali mi hesabi yaparim hem de alirim. Durumum ise tatmin olmama. Sanki istediklerimi hala alamiyorum. Isyerinde yanimdaki arkadasimin 10 cesit botu varsa hepsini onceden almis. E ben napim simdi var ancak simdi alabilirim. Ama hem vicdanim sizliyo hem de alsam da doyumsuz kaliyorum. Uff ne bilim bu konu benim de takik oldugum bi konu

Bende boyleydimm .5 6 senedir baya aştım.param olunca hep kenarda dursun altın vs.alirdim.kıyafet alcak olsam öbür sene modası geçecek diye almak istemezdim.ama şimdi baya acildim istediğimi aliyorum.

Ne güzel çalışıyorsunuz kıyafet çok onem tasiyo ilk etapta aldiklarinizi begenmeyebilirsiniz.tarzına güvendiğiniz bir arkadaşınızdan yardım isteyin bence .beraber alışverişe çıkın.bir kaç takım oluşturun kendimize.zaten güzel giyindikce asiyosunuz bu durumu.

Hayatta almam ucuz kiyafet ,cakma aksesuar vs. 10 liraya bileklik alinca 1 tane degil 30 tane aliyor insanlar. Ne de olsa ucuz diye dusunerek. Halbuki o pandorayi alsan 600 liraya 1 tane alacaksin. İndirimde kotondan aldigin kazagi en fazla 2 defa giyebileceksin agzi yuzu birbirine gececek cunku ya da tuylenecek. İyi marka pahali markadir,ucuz mal alacak kadar zengin degilim. Calisiyorken hep bu sekilde yasadim. 2 yildir maddi durumumuz iyi degil ben de calismiyorum o nedenle hic bir cop almadim. Ama eskiden aldiklarim o kadar kaliteliydi ki,ihtiyac da duymadim. Bu arada ben de memur cocuguyum,bunlari ailemden ogrendim

Bence bu gayet guzel bir sey :) alisveris yapmak beni de mutsuz ediyor. Bazen bende yapmak istiyorum ama yapamiyorum. Onceliklerimiz farkli bence kafaya takma :)

Bende sizin gibiydim ama artık kendimi aşmaya çalışıyorum. Eşim kızıyor çünkü, mesela bir şeyin fiyatı çok yüksek geliyor kıyamayıp almıyorum, alternatifini çok ucuza alıyorum ama o aldığım şey ya hemen eskiyor yada işlevini hakkıyla görmüyor. Eşim de diyor ki al işte parayı yine çöpe attın. Çok para ver iyisini al işini görsün. Ve maalesef bunu hep her alışverişimde kanıtladı. Onun sözüyle pahalıya aldığım her şeyi yıllardır mutlu bir şekilde kullanırken, kendimin ucuza aldığım çoğu şey şu an çöpte. Hal böyle olunca bende değişmeye başladım. Size de tavsiye ederim.

Keske sizin gibi olabilsem,para harcamayi,alışveriş yapmayı çok seviyorum.bişey kafama takıldıysa illa benim olmalı yoksa rahat edemem.

Bir kazağa bende 100 tl vermem. İndirim takip ederim. Uygun fiyatlı alırım. Diğer kıyafetler içinde aynısı. Markasız da kıyafet almışlığım çoktur. Sonuçta o aldığımı hergün giymiyorum. Haftada 1 kere giysem ayda 4 kere. Ama çok sık giydiğim şeyleri kaliteli alıyorum. Mesela düz siyah kazak. Onuda indirimden alıyorum. Ayrıca bazı mağazalara outlet geliyor. Aynı ürün sezonda değil sonraki dönemde çok daha uygun fiyata. Aynı ürün için çok para verince ötmüyor. Şuanda genciz eşimde bende çalışıyoruz, ev aldık borcumuz var çok şükür yememiz içmemiz gezmemiz tozmamız değişmedi, kıyafet vs yine alıyoruz. Versem bir ceket 500 verebilirim bir ay. Ama bana mantıksız geliyor. Nasıl mutluysanız öyle yaşayın. Bir kazağı 10 sene giymek zorunda değilsiniz neticede. Ayrıca bir yere takılabilir sökülebilir, deterjan sıçrayabilir... Yazık.

Bence gayet normalsiniz .. Üzerimde kaliteli ve pahalı olacaksa eğer sadece ayakkabılarım olsun yeter Pahalı kazaklar , elbiseler vs. sezon sonu alışverişinde daha hesaplı Dönüyor dolaşıyor moda hep kendisini tekrarlıyor .. Seyahat ve keyif almak daha mühim .. bence de

Benim de param var ama ben de bir kazağa 100 tl vermem bana gereksiz israf geliyor gidip 50 tl ye aldığımda gayet beni ısıtıp şık duruyor yanii.. boşver milletin parası bol savurup dursun sen onlara özenme ekonomik olmak güzeldir

Bende bir seyi begendiysem onu aklimdan atamam.
Bir magazanin onunden gecerken bir kaban gordum iceri girdim denedim fiyati pahali geldi. Ciktim iki tur attim onunden gecerken bir daha baktim, aldim ciktim
Bu kadar kasmayin o 100 lira sizin durumunuzu sarsmayacaksa alin gitsin.

Ucuz mal alacak kadar zengin degilim diye bir laf var duydunuz mu hic?

Ucuz ama kaliteli mal cok nadirdir.

Iste bu yuzden ben de ucuz sey alamiyorum.

Esyalarimin cogu 7 8 yilliktir hatta 14 yillik cantam var :)
Yasim 26 bu arada. Hayatimin yarisi ayni cantayla gecmis simdi farkettim

Şık giyiniyorsanız ve bakımlı görünüyorsanız bir sorun yok bence. Ama paspal görünüyorsanız ve dip boyanız kafanızın yarısındaysa sıkıntı büyük. Lisede bir hocam cimrilikten (evet cimrilik) yeteri kadar duş almaz ve kokardı. Sonra az gelen su faturasıyla övünüp dururdu. Bu bir hastalık tabi tedavi olması lazımdı ama olmuyordu. Yani uzun sözün kısası bir gün öleceğiz ona göre de yaşayın.

Bi kazağa 100 lirada veririm, ayakkabı çantaya para dökmüşlüğüm de vardır. 3 günlük dünyada içimde kalmasın derim. Gezmeyi de eksik etmem. Ucuz mal kullanacak kadar zengin değilim demiş ya Sabancı; çok haklı bence. Aldığım 30 liralık kazakların ağzı yüzü buruşuyo iki giymede. Parama kıyar kaliteli alır, defalarca giyerim.
Çalışan bi insanın; hayat standartlarına göre kalitesine de dikkat etmesi gerek düşüncesindeyim.

O kafayı ben de değiştiremedim bir türlü.
Hiç de değişebileceğimi sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…