Para insanı mutlu eder mi ?

Çok doğru bir yorum olmuş, tebrik ederim. İçimdekileri aynen yazmışsınız resmen..

evet söylediklerinin çoğu doğru.ama ben her insanın böyle düşündüğüne inanmıyorum.inanmakta istemem asla. böyle bir bakış açısı olan insanlar bana göre cahil.para giyim kıyafet ev araba insan insan olmadıktan sonra bunlar olsa ne olur olmasa ne olur.param için benimle beraberse hiç olmasın daha iyi.onlar o şekilde düşünmeye devam etsinler sadece üzülürüm onlar adına o kadar.

Ben asla öyle düşünmüyorum ama düşünenlerde var tabiki !
Öylelerine insan diyesim gelmiyor, çok vicdansız oluyorlar.

Evet bu çok önemli... Fakir olarak görmek insanları.. işte para onlar için güç değil kişiliksizliktir... Azıyla yetinebilenlerde mutlu illaki çok olması gerelmiyor ama azdan bile az ise o zaman sıkıntı oluyor.

Para insanı mutlu eder mi ? diye sorulduğunda ; hayır etmez cevabı gelmez heralde.

Mutlu olmak için sadece para yeterli mi? dersen ; pek tabiii cevap hayır olur bu kez.Ardından da ekleriz ; önce sağlık , huzur , mutluluk vs.. diye.

Şuanda elinde hesapsız kitapsız harcayabileceğin paran olsa ; hayallerindeki evi alsan mesela , işi kursan ...seyehatlere çıkıp , yardımlarda bulunsan.Ya da bitmeyen borçlarını ödesen , para yüzünden çoktandır ertelediklerini listeleyip yapsan....Neden mutlu olmayasın ki?

Ama mutlu olmak için kafi midir?

Asla.

İşin özün ben Allahımdan bugünü aratmayacak , önümü görebileceğim kadarını dilerim ve bir de insanların eşit şartlarda yaşadığı bir dünya görsem ölmeden ne mutlu olurum anlatamam

tabikide getirir fakir insan mutsuz olur umutsuz olur sevgilin bile olmaz olsa evlenemessin sonuçta mutsuz olursun mesela ibrahim tatlısesin yerinde başka biri olsaydı şimdi yaşıyor olurmuydu ALLAHIN işi ama bi düşünmek lazım :)

Herkes farklı farklı yorumlar yazmış.
Benım görüşüm şu oldu ; insanlar parası olunca değer görüyor, üstü başı kötü giyinimli biri oldugunda çoğu insan küçümsüyor hor görüyor. Artık dünya öyle bir dünya oldu ki, cebinde paran yoksa sanada bi hiçmişsin muamelesi yapılıyor. 3 tane örnek vereceğim

İlkokulda sınıfımda iki çocuk vardı ikiside fakirdiler. Bırakın öğrencilerin dışlayıp hor görmesini, sınıfımızdakı öğretmen bile onları sevmıyordu. Mesela kermes olmuştu birkez, sınıf öğretmenimiz annemi telefonla arayıp sınıf anneleriyle bir evde birleşip sarma sarıp kermeste satmalarını istemişti. Sonra annemde öğretmenime sınıfımızdakı maddi durumu iyi olmayan çocuğun anneside gelsin oda yardım etsin demiş
Sonra anneme gelip "hayatta olmaz onlar pisler ve kokuyolar" falan demiş. Bunu diyende 40 yaşında bir öğretmen.

İkinci örneğim izdivaç programına asgari ücretle çalışan bir adamla parası az diye kimse evlenmedi. Adamda çıkıp bu ülkede parası olan evlenemeyecekmi falan deyip isyan etti.

Üçüncü örneğim Ali ağaoğlu olucak :) 10 milyon bilmem kaç küsürlük arabası var. Evine helikopterle gidiyor. Çıkıp bir televizyon kanalında " ben sonradan görme değilım doğuştan zenginim" falan demiş. O kadar dairen paran var neden bunlardan maddi durumları iyi olmayan insanlar yararlanamıyor? Yazık. Kendisi ömrünün sonuna kadar zengin ve varlıklı bir adam olacağını sanıyor Ama bilmiyorlarki düşüp kalkmayan bir ALLAH .

Sağlığın, aklın yerindeyse ve sevdiklerin yanındaysa -fiziken ve manen- para mutluluğa mutluluk katar.
Hatta mutsuzken mutlu yapar insanı.
Mesela parası olan kafası bozuldu mu para gerektiren süper aktivitelere katılabilir.
Kendini şımartabilir, dağıtır hüzünlerini. Dış etkenler konusunda çok iyi olur.
Dış etkenler içimizi de değiştirir, bizi mutlu yapar.
Ha ama durumu iyi olmayan da mutlu olur. İnsanın içindedir bu ama para olsa daha güzel olur her zaman bence.
Çok kapı açar, çok fazla şey yaptırabilir.

Sahip olamadığım şeyler var.Bazen onlara ufak ufak ulaşıyorum.Fakat zamanla onlardanda sıkılıyorum.
İnsanoğlu hiçbir zaman doymuyor.Rabbim zengin ettirip sapıttırmasın kimseyi...

para mutluluk getirir mi bilmem ama
parasizligin mutsuzluk getirdigine eminim

bi soz vardir;
who says money doesnt buy happiness doesnt know where to shop

yani
para mutluluk getirmez diyenler nereden alisveris yapacagini bilmeyenlerdir:))

ben de katiliyorum acikcasi
artik saglikta bile paran varsa pek cok seyin caresi var

Son düzenleme:
para insanı mutlu eder.

hayattaki en değerli şey değildir. ikinci üçüncü sırada bile değildir ama eder.

acı çeken zengin insanlar "param var ama başıma şu geldi, ama kocam terketti, ama sağlığım yok vs" derken şunu unutuyorlar. parasız insanlar da bu sıkıntıları yaşıyorlar üstüne bir de parasızlar. ekstra bir sıkıntıları daha oluyor yani. zenginin çocuğum hasta para nedir ki dediği yerde fakir çocuğum hasta, 5 kuruşum da yok diyor.

parayla tüm teknolojik gelişmelere ulaşabilirsiniz, tıbbın geldiği son noktaları temin edebilirsiniz, yav fakirin depresyona girme lüksü bile yok.

para konuşulurken insanlar hep yanlış kıyas yapıyor, sağlık mı para mı? tabi ki sağlık, mutlu bir aşk ilişkisi mi para mı tabiki aşk. böyle kıyas yapılmaz, para hayatın acımasız bir jokeridir. takas yapılmaz sevdiğimiz şeylerle ama en kötü duruma da her halükarda düşeceksek bunun paralı halini tercih ederiz.

çok param olsaydı, bana mutluluk getirirdi(çözümsüz bir sıkıntı yoksa tabii...)
Allaha şükür, eşimle kazancımız fena değil. istediklerimizi karşılıyoruz. çok param olsa bile, şu an yaşadığımdan fazlasını istemem. sadece ev alırım (kiradayız), kalanı ile de ihtiyaç sahibi çocuklar(sağlık ve eğitim) ve hayvanlar(sağlık,barınma ve gıda) için birçok proje oluşturup bunlarla uğraşırdım. bazen çaresizlikleri görüp de fazla birşey yapamamak bana üzüntü veriyor, mutsuz oluyorum.
çok param olsaydı, bunlarla rahatça uğraşmak beni çok mutlu ederdi eminim...
çok pahalı lüks arabalara, değerinin yüzlerce katı fiyatı olan markalara harcayamazdım ben.

Çevremde çok iyi durumda olan kişiler de var, paranın onlara ekstra bir mutluluk getirdiği yok bence. yaşam standartlarını yükseltiyorlar sadece.
bekarken ailemin maddi durumu oldukça iyiydi, ama evimizde hiç huzur yoktu.

temel ihtiyaçları karşılayacak kadar, minimum herkesin geliri olmalı ama. ihtiyaçlar karşılanmadı mı mutsuzluk olacağı kesin...

para insanı mutlu eder tabi
ama kısa vadeli
önce sağlık sonra huzur en son para
sağlık yerindeyse para bir şekilde kazanılır
ama bu devirde para çok büyük bir önem taşıyor özellikle çocuğunuz varsa

Para mutluluk getirmez, hayatı kolaylaştırır var olan bi mutluluğu pekiştirir diyebiliriz..

İsteklerinize de gelince, şu an evimiz biraz daha konforlu olsa vs. diye düşünüyorsunuz ama olsa bile o da yetmeyecek.. Biraz şu olsaydı biraz bu bi de yazlığımız vs... İsterkler bitmezki.. İnsanoğlu işte..

Sağlık, huzur, mutluluk varsa , kimseye muhtaç olmadan geçinebilecek derecede olmak kafi bence..

Para mutluluk getirmez, hayatı kolaylaştırır var olan bi mutluluğu pekiştirir diyebiliriz..

İsteklerinize de gelince, şu an evimiz biraz daha konforlu olsa vs. diye düşünüyorsunuz ama olsa bile o da yetmeyecek.. Biraz şu olsaydı biraz bu bi de yazlığımız vs... İsterkler bitmezki.. İnsanoğlu işte..

Sağlık, huzur, mutluluk varsa , kimseye muhtaç olmadan geçinebilecek derecede olmak kafi bence..

paradan başka sıkıntım yok diye düşünüyorum..

borcumuz olmasa, geçim derdi olmasa diğer şartlarım zaten normal, çok daha kafam rahat olurdu diye düşünüyorum,,,

ama en başta sağlıklı olduğumuz için şükrediyorum tabiki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…