- Konu Sahibi ForgetMeForever
-
bazı konular gibi çok reyting alır mı bilmemama güzel bir konu açmışsınız tebrik ederim.para bazı insanlar için tapılacak bir şey,bazıları için güç,bazıları için rahat bir yaşamdır.benim naçizane görüşüm para tek başına asla mutluluk getirmez,bana göre sadece konforlu bir yaşam ve bazı imkanların kapısını açan bir araçtır.öyle bir insan tanıdım ki milyonları var ama mutlu değil ve mutlu edemiyor.hem de para uğruna ne acılar çekiyor ve çektiriyor.burada önemli olan parayı hırs haline getirip onu hayatının merkezine almamak,o uğurda sevdiklerini ve sevenlerini harcamamak.bunun yerine mühim olan şudur; Allaha parası için şükredip,parasını gerektiği oranda paylaşabilip,onu, kişiliğini ve diğer insanları satın alabilecek bir unsur haline getirmemek.para var ;bir fakirin kursağında bir lokma olup yüzüne bir tebessüm kondurur,para var içip içip insanı kudurtur.para var;sevdiğine,eşe,dosta kurban alıp bayramda göndertir,para var kumarda kaybettirir.para var;hayırlı ve helal bir iş yapılır,para var sevdiklerini,sevenlerini kaybettirir.bu dünyada insanı mutlu eden şeyler bellidir;sağlık,iç huzuru,ve sevgi gerisi teferruat...
Herşeyin maddi olduğu bir dünyada yaşıyoruz... insanları dış görünümüne göre yargılıyoruz görünümünü beğenmediğimiz bir insanı tanıma tenezzülünde bile bulunmuyoruz, aşık olmamızın içinde bile bir maddiyat var, evi var mı? arabası var mı? bunları sormasak bile giydiği marka olmayan kıyafetleri beğenmediğimiz için belki de tipimiz değil diyoruz. Maddi durumu iyi olmadığı için okuyamayan ya da babadan zengin olmayıp çalışmak zorunda olan kişiye ''üç kuruşa çalışıyor'','' cahil'' gibi üzücü yakıştırmalar yapabiliyoruz belki de en acısı kibirin hal ve hareketlerde vücut bulması oluyor... para öyle birşey ki insanların nefretini, kötülüğünü, insanlığını kamufle edebiliyor. Para önemli hatta mutluluğun ne olduğunu unuttaracak kadar önemli ve üstün. itirazı olan?
evet söylediklerinin çoğu doğru.ama ben her insanın böyle düşündüğüne inanmıyorum.inanmakta istemem asla. böyle bir bakış açısı olan insanlar bana göre cahil.para giyim kıyafet ev araba insan insan olmadıktan sonra bunlar olsa ne olur olmasa ne olur.param için benimle beraberse hiç olmasın daha iyi.onlar o şekilde düşünmeye devam etsinler sadece üzülürüm onlar adına o kadar.
Bence buna mutluluk değilde, imkanları çoğaltmak, yaşamı kolaylaştırmak desek daha mantıklı olur, çünkü emin olun hayatında birşeyleri eksik bir insanın para eksiğini tamamlayamaz.
İmkanlar ne kadar iyi olursa yaşam o kadar kolaylaşır bunları gerçekleştirebilmek için sadece para lazımdır. O açıdan güçtür dedim.
Birde insanları görünce fakir diye küçümseyenler, öldüresim geliyor. Şahsen ben yukarda yazdığınız maddelerin hiçbirini uygulamıyorum desem bana kızmasınız değilmi, öyle bi insan değilim allahıma çok şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?