Para istemekle yanlismi yaptım?

Canım bence bu zihniyetten dolayı kredi çekip iki katı ödüyoruz inanın o benden isteseydi seve seve ona bunu hiç hissettirmeden verirdim.Allah muhtaç etmesin

Tmm bu zihniyetten dolayi faiz oduyor olabiliriz fakat bu zihniyetten olmayip da es dost tanıdık tarafindan kazık yiyen bir sürü de insan var...o yüzden tedbirli olmak lazim...benden de istediler cok yakinlarim ama ona verirsem baskasi da isteyecek ...e birine verip digerine vermemek de olmaz...her birine yardim da edilmez...en iyisi prensip yapip ne kimseye kefil olmak ne de borc vermek almak...paran ne kadarsa o kadarlik alicaksin veya kredi cekiceksin faiz odeyeceksin milletin dırdırını cekmiceksin...ben faiz öderim millete minnet etmem...ev alicam ailemin durumu da epey iyi ama bankaya borclanicam yine ...sikayetim yok ama...boylesi daha iyi...

Canım bence bu zihniyetten dolayı kredi çekip iki katı ödüyoruz inanın o benden isteseydi seve seve ona bunu hiç hissettirmeden verirdim.Allah muhtaç etmesin

Şaka yapıyosunuz heralde ?

Ee onun parası belki faizde siz ödeyene kadar faizinden olucak bu kısımı hiç düşünmüyosunuz.

Kuzeniniz para isteme benden buz gibi soğurum senden diyen tiplerden anlaşılan,bosverin kafaniza takmayın siz de onun maddi-manevi bir ihtiyaci olduğunda ayni şeyi yaparsinız mesafeli davranirsaniz oda hatasıni anlar diye düsünüyorum

adam gayet güzel cevabını demiş. kırıldım dememelisiniz.

Banada cevabı normal geldi ya absürd bişey yok belki onun sıkıntısı var bence soru beklemek yerine siz halini hatırını sorun

sizde bi tuhafsınız. mesajla borç mu istenir yav. biri benden böyle istese zaten vermem.
karşına al konuş demi. istediğin cevabı da öyle alırsın.

ayrıca birikimi fln var diye vermek zorunda mı?

zamanında annem babam millete borç verdi de noldu? geri alabildiler mi. millet dediğimde 'eş, dost'.

Bazı insanlar borç vermekten hiç hoşlanmaz bu nokta onun soğuk durduğu bi konu olabilir. Bende mesela hoşlanmam borç vermek ve almaktan.
Amaaan hiç aldırmayın bile bulmuşsunuz zaten inşallah kolayca da biter

Kuzeninize alınmanız yersiz. Vermek zorunda değil.
Borç kimseden ne isterim, ne de veririm. Benim de maddi durumum var, birikmişim var. Ama yine de borç veremem kimseye. Bankadan alsın herkes borcunu. O borçların çoğu geri ödenmiyor. Bugün parası olmayanın yarın da olmuyor valla, doğruya doğru. Sonra paran için uğraş dur, bir de kavgalı filan olunuyor, çünkü isteyince sen suçlu oluyorsun. Verip kötü olacağıma, vermeyip kötü olurum. Kafam rahat olur en azından.

Hihihihi kizdim gibi durmus da kizmadim. Yazida bazen tam aktaramiyor insan duygularini. Hic bozmadan aynen devam edin bence iliskinize kimse para var diye kimseye borc vermek durumunda degil. Sen borcu veririz diyorsun ama bir de dusun ki l
Şaka yapıyosunuz heralde ?

Ee onun parası belki faizde siz ödeyene kadar faizinden olucak bu kısımı hiç düşünmüyosunuz.
Yok faizde parasının olduğunu sanmiyorum
:) cnm inan bilmiyorum para istemek zorunda ilk defa kaldım.telefonla arayıp istemek cokzor geldi.

Şu devirde her banka pat diye kredi veriyorken borç istemek çok gereksiz. Yeri geldi 1000 liraya muhtaç oldum ama annemden dahi istemedim gidip kredi çektim.

Valla devir çok kötü Canm artık kimse kimseye borç vermek istemiyor ve haksızda değiller yadırgayacak bişey Yok bence

Ister cimriliktrn ister kendi ihtiyaci oldugundan sebep ne fark eder vermemis ve gayet normal bir cevap vermis.
Kuzenim benide arayip borc istese.bende de yok kendi harcamalarim var derim.cok uzatip tek tek aciklama yapmam bir daha arayipta ee naptin buldun mu parayi demem.bulamadiysa ben mi vercem ki sorayim.empati yaptim.bu cikti

İnsanların birbirine eski güveni, itimatı yok. Kimse , bende dahil alacak verecek ilişkisi sevmiyor. Hele ki rakam geri dönmediğinde bizi üzecek meblaysa.
İki kişi istedi mecbur geri çevirdim. Biri hiç ödemez, öteki de geç öderdi çünkü. Kendimse hiç istemedim.
Belki kuzeninizin durumu iyi diye çok isteyen oluyordur, geri alamamıştır haklı olabilir yani. Siz yine de hiçbirşey olmamış gibi arayıp sorun

Prensip olarak cok zaruri olmadığı surece borc vermem.Fedakarlıklarla kazanilan bir parayi vermem .Ev yuksetmis araba yukselmis hic vermem direk yok derim .Cevabi garibime gitmedi

Canım o meblağı veremicek durumda değil.maddi durumu çok iyi.Birikimi var.bana cimrilik ten vermedi sankii.yani bayan olarak ondan para istemem ayıp gibi geldi
Bu bilgilere nereden sahipsin? Kimsenin maddi durumu bilemezsin.

İşin içine para girince akraba cebinde akrep, işin içine menfaat girince akraba akbaba..

BEn de olsam bende aynı cevabı verirdim şimdiye kadar akrabaya verilen hiçbir borcun geri döndüğünü görmedim.

Kuzeninizin tepkisi de cevabi da son derece normal. Siz vermesini beklediniz, o vermedi diye kirilmaya falan hakkiniz yok. İnsanlar size iyilik etmek zorunda mi?

Bir de konuya girisinizi hic begenmedim. O bekar, sehirdisinda calisiyor ama ev gormeye geldi, bi kac evlilik olayinda yardim ettim son anda olmadi vs vs bunlarin konuyla ne alakasi var?

Kuzenimden borc istedim, su cevabi verdi, para da vermedi, kirildim normal mi? Diye sorabilirdiniz bence.
Bilemedim ya belki ben cok duygusuzum size gore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…