para isteyen yakınlar..neden kırılıyorum...

tulipa

ΛŁŁ -SТΛЯ başlangıç 66; güncel 62; hedef 60
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
8.139
4.871
373
Çalışan bayanların başına muhakkak geliyordur.Sizin de başınıza geliyor mu?Bir yakınına veriyorsun diğeri de bunu duyuyor,o da istiyor.(abla veya yeğen mesela,ablamın kızları,yaşları bana yakın)Hem de evli ve eşlerinin durumlarının kötü olmadıkları halde.Sebep eşleri kendilerinin giyim ihtiyaçlarını karşılamıyormuş.Yeğenlerin moralleri iyi değil bu aralar.(haklı aslında kardeşleri (diğer yeğenim)vefat etti 3 ay önce),kendine giyim alırsa moraline faydası olacakmış.Ben zaten psikolojik destek için arada arıyorum..Birine verdim eşinin durumu çok iyi değil diye,diğeri, de istedi.Ben zor günlerimi kendi kendime atlatırken üzüldüler ama kimse benimle burnumun dibinde değildi.Ne yaptın diye sürekli ilgi halinde değildiler..Bir de çok zor şartlar altında çalışıyorum,çok yoruluyorum,yorgunluktan ağladığım zamanlar oluyor.Bu bakış açılarına kırılıyorum.Herkes benden para istiyor,konumuna düşünüyorum..Çok zor durumda olsalar zaten yardım ederim,ki ablamın birine her ay düzenli ıolarak yardım ediyorum,okuyan çocukları var,eşinden ayrı diye....Eşleri kendilerine yetmiyorsa çalışa da bilirler.Nedense kırılıyorum..Haksız mıyım acaba?

Son düzenleme:
sanırım onlar çalışmıyorlar

en sinir olduğum şeydir ben oturayım rahatıma bakayım başkaları bana baksın oldu başka

kardeşin bile olsa yapma sen çalışıyorsun onların kıyafeti için yardım etmek zorunda değilsin

bırak o çok kıymetli kocaları alsın yada gitsin herkes nasıl çalışıyorsa çalışsın

bence bunda sonra belirli şeyler dışında para verme maaşını alır almaz altın yap yada kredi çektim ödemem var de

emin ol yarın öbür gün ölüyorum para lazım var desen o kıyaft için yardım ettiklerin dönüpte sana bakmaz

Çok haklısın, ben de zaman zaman aynı durumda oluyorum, çalışınca sanki havadan para geliyormuş gibi mi düşünüyor insanlar bilemiyorum ama istemekten de çekinmiyorlar.

Tabirim biraz ağır olabilir ama insan kendini tam anlamıyla enayi gibi hissediyor malesef.

Bir şekilde hayır demeyi öğrenmek lazım, ben artık paranın yeri olduğunu borcum olduğunu falan söylüyorum..

Yok canim haksiz degilsin, cok hemde cok haklisin.
Calismak öyle kolay degil, dötü tutuyorsa calissinlar.
Bence uzak dur herkesden, eskiden bende yapiyordum baktim sonu gelmiyor, seni birde saf ve aptal yerine koyuyorlar.
Resmen insanin iyi niyetini kullaniyorlar.
Bende zor günler yasarken kimse ama kimse durumun nasil diye sormadi, zaten cok gururluyumdur bu konuda ölecegimi bilsem kimseden birsey isteyemem.
Ne eder eder bir türlü kendimi kurtarmayi bilirim bu hayatta.
Sakin yapma, kimseleri bu durumlara alistirma, iyilik yapmiyorsun, birak zor durumda kalsinlarki calismayi ve emegin ne oldugunu onlarda ögrensinler.
Beni seven böyle sevsin kardesim, paramla degil.
Vallahi o kadar cok calisiyormki esimle, o parayi yemekde benim hakim, gecen hafta Madrid`deydim ooohhhh bbeeee insanin gönlü, gözü, ufku aciliyor.

Ha sakat olur bilmem ne olur yardim tabiki edersin ama evde oturanlara birde yardim edecegim, kusura bakmasinlar, gidip aglama duvarinda aglasinlar, benim problemim degil.

Tabiki de çok haklısın sen onlar yesin diye mi hırpalanıyorsun? Hediyeleşmeler yeğenlere küçük jestler falan çok hoş
Ihtıyacı olana destek olmak çok örnek bi davranış
ama gelip onların istemesi çok çirkin
yakınımda bir kızın da başına geldi benzeri durum kurtulamadı
en sonunda kredi çekip ev aldı sırf kurtulmak için, kredi ödediği için maaşım ona kesiliyor görüntüsü yarattı yani kimse istemeye cesaret edemedi daha da
sen de bence buna benzer bir taktik uygula çarçur olmasın paran
kendini hırpalıyorsun, ya zevkin için harca, ya geleceğin için biriktir. son derece haklısın

demek ki bu kaz yolunabiliyor diye öğrenen yoluyor ne olacak sen baştan verme alıştırma, herkes kendi çalışsın kazansın. böyle zekat verecek kadar zengin değilsen tabi

Ya aslnda ilk defa istedi sayılır.Kırkyılda bir versem mi,yoksa kocasının kazancı yerinde deyip tavır amaçlı vermesem mi ?Hani gerekli bulmuyorum.Kocası giyim için para vermiyormuş,Çlaışacam ozaman diye tavır koysun ozaman değil mi?Kocası kısacak 'yeğenimin giyimini ben alacam

kocası kötü bir insansa, geliri varsa ve vermiyorsa, çalışmasını da istemiyorsa, bundan da problem yaratacaksa, kırk yılda bir verilebilir tabi, yeğenine de yazık, ama bu durumlar söz konusu mu? seni enayi yerine koymasına izin verme. sen 7de sıcacık yatagından kalkıp işe gidiyorsun muhtemelen o keyif yapıyor ve bundan vazgecme niyeti yok. bu yüzden çalışma planı yok vs vs
böyle bi durum varsa kuruş koklatmam valla

Ya ben olsam istemem.İlk defa istedi sayılır ama,ihtiyacım varsa girerim bir işe bir iki ay çalışır ,kendime yeni kyafetler alırım(mesleği yok ama,çocukları büyüdü artık,erken evlenmişti,kıyafet alacak kadar maaşı olan bir işte çalışabilir kısa süre).Ya ben de okadar zor şartlarda çalışıyorum ki,okadar yoruluyorum ki sağlıksız halimle ,bu isteği bana lüks geldi.Verirsem sanki kendime haksızlık etmiş olacam,Kahırla geçen bir nöbetin yarısını bile olsa vermek zor geliyor,24 saat temizlik yaptığınızı düşünün ,öyle yorucu..zaten ablamın birine her ay yardım ediyorum..kardeşine 100tl verecem ,acaba yarısını ablana ver mi desem:)

Son düzenleme:

tek bildiğim şey var; tanıdıklarınla iş yapmayacaksın ve kımseye borç vermeyeceksın...ya arkadasını yada paranı unut derler..akraba veya arkadaşlık ilişkilerinde para kesınlıkle araya gırmemelı..cnm bır verırsın ıkı verirsin, üçüncüde vermessın sen kötü olursun, insanlar böyle alıştırma derim ...

Durumlari kötü olsa , bir süre icin ver derim. Ama sadece kiyafet ve zaruri ihtiyaclarini gidermek istiyolarsa orada bir dur derim. Ayrica morallerinin bozuk olmasi bunu gidermek icinde alisveris yapmak pekte akillica degil. Siz sert tutumunuzu belli edin. Yoksa calisir yorulur enayi demek istemiyorum iyi niyetinizin kullanilmasina üzülür durursunuz.

Kocalarının parası yetmiyorsa ve giyim gibi şeylere harcama yapmayı o kadar çok istiyorlarsa (ki çok elzem bir ihtiyaç değildir) bir zahmet çalışıversinler. Çalışanlar yolunacak tavuk değil. Yardımı layık gördüğüne yap, diğerlerine birşey vermek zorunda değilsin ki.

bence verme hiç de vijdan yapma sonuçta sen zor şartlarda çalışıyorsun kendi özel ihtiyaçlarını ve ablanın ihtiyaçlarını karşılıyorsun zaten yapacağın yardımı yapıyorsun
hayati bir ihtiyaç bile değilken kimsenin keyfi ihtiyaçlarını karşılamak zorunda değilsin
eşini bahane et veya borcum var de oda olmadı arkadaşıma borç verdim oda vermedi dardayım falan de verme alıştırma bir kere verirsin hep isterler
bende bir senedir çalışmıyorum ama çalışırken herkes borç isterdi eşimden gizli kendi harçlıklarımdan verirdim ama inanırmısın çoğu geri vermezdi
bide isteyemezdim çok stres yapardım hatta bir keresinde arkadaşıma 2 yarım verdim geri ödemedi bende isteyemedim eşimde hep soruyordu bende kendi gezmem özel ihtiyaçlarımdan keserek 2 yarım yaparak arkadaşım ödedi diye verdim sırf eşim başıma kakmasın diye buda bana ders oldu
başka bir arkadaşımda eşinden gizli gezmiş tozmuş sıkışmış benden para istiyor bende yok dedim bana utanmadan düğünde eşimin bana taktığı bilekliği satmamı parasını ona vermemi istedi bende olmaz dedim ogün bugündür beni aramıyor görüşmüyoruz

bence borcum var de verme olur mu ya..oh ne ala onlar tabi paranın ne şartlarda kazanıldığını bilmedikleri için havadan geliyor sen de rahatına bakıyorsun sanıyor o yüzden tavrını koy

bahane uydurmak veya sebep söylemek zorunda değilsin ki,
sanki hakları varmış gibi paran üzerinde. sadaka mı istiyorlar haraç mı kesiyorlar belli değil

sakın verme bebegim sakın. kendini düşün derim.. bende sen gibiydim abime karısına( karısıda benden küçük ) hep yardım ederdim nerdeyse tüm maasımı harcıyodum onlara vermek istemedigimde kıyamet kopardı sanki çok para kazınıyosunda derlerdi bunu söyleyende annemdi.. nişanlandım.kötü oldum artık....hiç bişeyim yoktu babamında pek durumu yoktu gizli gizli mesai paralarımı biriktirmiştim onla aldım herseyimi.. bi şeye heves etsem mesela aaa bıçak almadım falan dedim bi gün, yengemin bana deyişi..( alsaydın zamanında..) dedi ve bastı kahkayı.. dalga gecti benle yani..hiçbir katkılarınıda görmedim... buda bana ders olsun dedim bir daha calısırsam kimseye vermem dedimm.. ben evlendikten sonra gecim derdine düştüler,para yetmiyo demeye basladılar abim bi ara cıldırmak üzere geldi parazsızlıktan... abim ikinci işe basladı yine yetmiyo diyolar... anlatacak çok sey varda bosver..iyiki evlenmişim Allahıma sükürler olsun eşim yüce bi insan çok mutluyum.. darısı başına canım :)

diğer yeğenime 100tl vercem ya,ikardeşi 3 ay önce vefat etti,''mesajla istedi,zaten,ölürsem vijdan azabı çekersin ''demiş.Dedim morali bozuk,ne dediğini bilmiyor,hoşgördüm,ikiletmeden tamam veririm dedim.....Demekki ablasına söylemiş,bir kaçgün sonra da ablası aradı.Hiç kıyafetim yok diye.Ben kardeşine kocasının durumu iyi değil diye verdim dedim,senin kocanın maaşı iyi ''dedim.Almıyormuş yıllardır,şimdi de ev almışlar ,hiç alamazlarmış.''Bir kozmetiğini alma bu ay''dedi...Neyse sonra görüşürüz,işyerindeyim dedim kapadım.İşyerinde de onun yüzünden moralim bozuk çalıştım...
Bana da akıl veren çok param hakkında.Kendileri çalışmanın zorluğunu bilmedikleri için dağıtması kolay sanıyorlar..Çalışrken milletin ağız kokusunu çekiyoruz;; bir sürü stres yaşıyoruz,psikolojimiz bozuluyor,sabırsızlaşıyoruz,iş yaşamı yüzünden,Kolay sanıyorlar,gül gülistan çalışıyoruz sanıyorlar...Bir de demiyormu para istemeden önce''ne güzel kendi ayaklarının üstünde duruyorsun,kendi paranı kazanıyorsun'' Ardından da para istedi..

Ergenlik yıllarımızda onlar babaevindeyken rahat rahat alışveriş yapar,giyinirdi,ben hiç birşey alamazdım,hiç düşündükleri yoktu ozaman beni.Evli ablamların bana bir çöp aldığını bilmem o yıllarda,...O yıllar ispanyol paça kot modaydı,dar badyler yeni çıkmıştı..Dışarda giymek için ;benim modası geçmiş birtanecik kot,4 tane eski model bol tişörtten ,ablamlardan kalma bir ayakkabıdan başka birşeyim yoktu.Dersaneye gidiyordum bir de..yıpranmasın diye özenle yıkar özenle kuruturdum...Ozaman beni düşünen yoktu..Hiç de istemedim..Söylenmiyor işte bunlar..
söylesen zaten,''parayı kendimiz kazanmıyoruz senin gibi,kocamız kazanıyor,onlardan nasıl alalım, senin için '' derlerdi.İsteyen kızına alırken çaktırmadan babaevindeki birtanecik ergen kardeşine de alırdı bir tane..İstense saklı gizli çokşey yapılır..

Son düzenleme:
işte bende tam bundan bahsediyorum ben bi pantolanla giderken işe.. yengeme üç bes pantolon aldıgı bilirim annem ona ayrı alırdı abim ayrı.. eee bende kızım benim hiçbişeyde merakım yokmu mesela demi...daha bi dünya sey var, neyse gecmiş konu, bitti gecti artık... sanada tavsiyem canım asla verme,birikim yapma imkanın varsa gizli gizli yap kimseye söyleme sakın. kimseden fayda yok adama valla.. herkes kendi çıkarına ugrasıyo, allah işini rast getirsin, kolaylık versin.

Birde şöyle birşey var. Mesela sürekli insanlara verirsen bir süre sonra bu iyilikten çıkar, zorunluluk haline gelir. Hergün verip bir gün vermezen dünyada sende kötüsü yoktur.

Ben üniversite okumadım hep çalıştım. Kardeşim üniversitedeyken ve askerdeyken (15 ay) sürekli para yolladım. Askerden geldiğindeyse ben düğün hazırlığı yapıyordum. Abla ben kursa gidicem aidatını sen öder misin dedi. Ben de evlilik için para biriktirdiğimi söyledim, küstü... Ben bir çok kursa gittim ama hep çalışarak kendi kurs paralarımı kendim ödedim. Kimseye yük olmadım. Ama işte bir kere vermedim kötü oldum.

Son düzenleme:
gerçekten hakeden kişilere, değerini bilen kişilere yardım etmek lazım.

diğer kişelere verilen parada ben hayır falan göremiyorum,

sonuçta siz sabancının kızı değilsiniz, belirli bir bütçeniz var, her isteyene para veremezsiniz,

şunu öğrendim bu devirde ağlayacaksın, vayy efendim çok borcum var, para yetişmiyor falan diceksin ki kimse para isteyemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…