• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para mevzuları...

Paranın lafının etmeyin bence ya.oturun konuşun buradan dolduruşa gelmwyin.hamilesiniz üstelik.
Otur konuş.biz evliyiz,para ikimizin ama kötü hiaswttim böyle davranınca de.gelirden gidwrden senın de habwrın olsun

Ben doğumumu doğum hastanesinde yapmak istiyorum baştan beri ama eşim ve ailesi özel hastane diye tutturdular, muhtemelen hastane giderlerini yine benim kredi kartıma kitlemeyi planlıyordur eşim...
Bende eşimde ogretmeniz herkesin maaş kartı kendisindedir. Ek dersimi ve maaşımdan bir kısmı harçlık olarak alırım esimde 150 lira alır sadece gerisi ev kredisi kira giderler vs gider

Artık ne yapacağını biliyorsun seni sömürmesine izin verme kredi kartları senin adina olduğu için onları öde gerisine karışma nasıl erkek o evi gecindirsin

Az önce eve geldi konuşalım dedim konuştuk, derdimi anlattım ama herzamanki gb zeytinyağı misali üste çıktı, neymiş erkeklik gururu incinmiş, bundan sonra benden hiçbirşey beklemiyormuş aramızdaki herşey bitmiş, yastığını da aldı salona gitti...

Evliliğim maaş kartı üzerine kuruluymuş ne acı... İhtiyacım olduğunda hiçbir zaman yanımda değildi, bense elimden geleni yapmaya çalıştım onun için.

Evlendiğimizden beri birşeyler düzelsin yoluna girsin diye kendimi paraladım ne oldu elde var sıfır...

Çok yorgun ve değersiz hissediyorum kendimi ve hiçbir hakkımı helal etmiyorum

Az önce eve geldi konuşalım dedim konuştuk, derdimi anlattım ama herzamanki gb zeytinyağı misali üste çıktı, neymiş erkeklik gururu incinmiş, bundan sonra benden hiçbirşey beklemiyormuş aramızdaki herşey bitmiş, yastığını da aldı salona gitti...
Bulaşma maaş günü gelir kararlı ol verme paranı kaprisli yapsın umursamaz eski seni arıyor Ayy canım yazık al kartını dememi bekliyor kavga etme ama duruşunu belli et

Evliliğim maaş kartı üzerine kuruluymuş ne acı... İhtiyacım olduğunda hiçbir zaman yanımda değildi, bense elimden geleni yapmaya çalıştım onun için.

Evlendiğimizden beri birşeyler düzelsin yoluna girsin diye kendimi paraladım ne oldu elde var sıfır...

Eşiniz ne kadar büyütmüş olayı.. sakin olun siz de hamilesiniz,stres yapmayın,bebğinizi düşünün.. bebek doğduktan sonra da bence 2 sene ücretsiz izne ayrılın. Yıllar sonra bu konuyu açsanız,zorlanmayalım diye bakıcı elinde büyüdü oturmadım evimde deseniz,emin olun,ben sana çalış mı dedin diyecektr.. rahatınıza bakın, ne kadar para girerse eve o kadar yenir. Tek maaşla da geçinirsiniz çift maaşla da

O buyuk ihtimal ailesine yediriyordur.. konunuzu okudum birazda takip ettim de hersey sizden olmuş.. bunda sonra bence alman usulu bile degil turk usulu olsun.. yani sizi aldiysa bakmak zorunda ucretsiz izne ayrilin erkek degil mi gecindirsin baksin size..

Kızlar hayırlı pazarlar herkese,
Biraz içimi döküp rahatlamaya ihtiyacım var...

Nasıl anlatayım bilmiyorum, aslına bakarsanız bana çok garip ve gereksiz geliyor bu tür konular,

Eşim de ben de meslektaşız, daha önceden biz aramızda bir karar almıştık, ben maaşımı ya da ek dersimi aldığımda kendi kredi borçlarımı tel faturamı falan düşer kalan miktarı onun hesabına havale yaparım, para yönetim işi ondadır. Bana göre benim param onun parası gb bir durum olamaz, hiçbir zaman sorgulamamaya çalıştım, sadece bundan üç ay kadar önce kendisine ek dersimin hiç değilse bir miktarını kenara ayırmak istediğimi bebeğimize alışveriş falan yapacağımı söyledim, zaten bebekten sonra en az iki sene ek ders falan olmayacak dedim tamam dedi, fakat her ay bir bahane çıktı bana para mara kalmadı...

Önceki akşam gayet eğlenceli muhabbet ediyoruz dedi ki ek ders yatmış parayı gönder, bir miktarını (100tl sadece!) hesapta bırakayım dedim gülerek yok dedi olmaz, ama bildiğiniz şakalaşıyoruz ciddi bir muhabbet değil, kendimi hükümetle zam pazarlığına oturmuş sendika yetkilisi gb hissediyorum dedim gülüştük sonra ayağa kalktı "havale yapmazsan yapma istemiyorum senin paranı" diye bağırdı ben şok! Ne oluyorsun sakin ol dedim, çekti gitti öbür odaya.

Yüzüme bakmadı, sabah da elinde bir gelir gider hesap kağıdıyla gelmiş, elime tutuşturdu neymiş bundan sonra alman usulü herkes yarı yarıya ödeyecekmiş! Hesapta da bana düşen miktar her ay verdiğimin yarısı kadar!

Benim şalterler attı tabi! Sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim? bu kağıda göre zaten aylık tüm giderleri ben karşılıyormuşum bugüne kadar, öyleyse senin kazandığın paranın akıbeti ne?

Kızlar, evlendiğimizden beri beş kuruş kenarda paramız yok, bir de kendi kazandığım paranın dilencisi durumuna düştüm. Bugüne kadar para yüzünden bir şey dememeye aramızı bozmamaya çalıştım ama yaptığı muamele çok kırdı beni :KK43:

Sanki ondan para saklıyormuşum gb...

Sanki ben para vermeyecek olsam bu adam evli falan kalmayacak benle, hatta elden ayaktan düşmüş olsam kapının önüne koyuverecekmiş gb...

Bu arada kendi kredi borcum dediğim öğrenci kredisi artı nişanlıyken onun için çektiğim kredinin taksitleri... Kredi kartımdan hem kendim hem onun için hem de ev ihtiyaçları için alışveriş yapıyorum onu da maaşımdan ödeyip kalanı olduğu gb havale ediyorum.

Şu an kendimi enayi gb hissediyorum :KK43:
Uzun olmuşsa kusura bakmayın lütfen
Canim senin evi gecindirme gibi bir zorunlulugun yok ki sen hem ev işlerini yap hem dışarda çalış sonrada kendin icin bile bi köşeye bi para koymak istersen sucluymusun gibi davransin sana. Bence hata yapmışın en bastan ona o imkani vererek. Benim esimin maasi oldugu gibi ev kredisine gidiyor benim maasim ekdersim onun ekdersiyle de evin ihtiyaçlarını karsiliyoruz. Ama ben o paranın tek tek hesabını sorarim neye ne kadar para harciyo diye. Ve her ay esime sormadan giderimize gore ayarlayıp 3 5kuruş bi kenara atıyorum haberidr olmuyor. Senin yerinde olsam o yari parayi bile vermem

O buyuk ihtimal ailesine yediriyordur.. konunuzu okudum birazda takip ettim de hersey sizden olmuş.. bunda sonra bence alman usulu bile degil turk usulu olsun.. yani sizi aldiysa bakmak zorunda ucretsiz izne ayrilin erkek degil mi gecindirsin baksin size..
alkışlıyorum arkadaşım.ben de 10 seneden sonra maaşımın kontrolünü yeni aldım ama gizli borçlar yüzünden şu an elime bir şey kalmıyor gerçi.zararın neresinden dönsen kar.bence mali konuları kadın idare etmeli.

Nasıl anlatayım bilmiyorum, aslına bakarsanız bana çok garip ve gereksiz geliyor bu tür konular,

Eşim de ben de meslektaşız, daha önceden biz aramızda bir karar almıştık, ben maaşımı ya da ek dersimi aldığımda kendi kredi borçlarımı tel faturamı falan düşer kalan miktarı onun hesabına havale yaparım, para yönetim işi ondadır. Bana göre benim param onun parası gb bir durum olamaz, hiçbir zaman sorgulamamaya çalıştım, sadece bundan üç ay kadar önce kendisine ek dersimin hiç değilse bir miktarını kenara ayırmak istediğimi bebeğimize alışveriş falan yapacağımı söyledim, zaten bebekten sonra en az iki sene ek ders falan olmayacak dedim tamam dedi, fakat her ay bir bahane çıktı bana para mara kalmadı...

Önceki akşam gayet eğlenceli muhabbet ediyoruz dedi ki ek ders yatmış parayı gönder, bir miktarını (100tl sadece!) hesapta bırakayım dedim gülerek yok dedi olmaz, ama bildiğiniz şakalaşıyoruz ciddi bir muhabbet değil, kendimi hükümetle zam pazarlığına oturmuş sendika yetkilisi gb hissediyorum dedim gülüştük sonra ayağa kalktı "havale yapmazsan yapma istemiyorum senin paranı" diye bağırdı ben şok! Ne oluyorsun sakin ol dedim, çekti gitti öbür odaya.

Yüzüme bakmadı, sabah da elinde bir gelir gider hesap kağıdıyla gelmiş, elime tutuşturdu neymiş bundan sonra alman usulü herkes yarı yarıya ödeyecekmiş! Hesapta da bana düşen miktar her ay verdiğimin yarısı kadar!

Benim şalterler attı tabi! Sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim? bu kağıda göre zaten aylık tüm giderleri ben karşılıyormuşum bugüne kadar, öyleyse senin kazandığın paranın akıbeti ne?

Kızlar, evlendiğimizden beri beş kuruş kenarda paramız yok, bir de kendi kazandığım paranın dilencisi durumuna düştüm. Bugüne kadar para yüzünden bir şey dememeye aramızı bozmamaya çalıştım ama yaptığı muamele çok kırdı beni :KK43:

Sanki ben para vermeyecek olsam bu adam evli falan kalmayacak benle, hatta elden ayaktan düşmüş olsam kapının önüne koyuverecekmiş gb...

Bu arada kendi kredi borcum dediğim öğrenci kredisi artı nişanlıyken onun için çektiğim kredinin taksitleri... Kredi kartımdan hem kendim hem onun için hem de ev ihtiyaçları için alışveriş yapıyorum onu da maaşımdan ödeyip kalanı olduğu gb havale ediyorum.

Bu tür konuları okuyunca yemin ederim midemden yukarı öfke dalgası çıkıyor siz onun parasını alıp idareye el koyun bakalım üstelik harcliginida siz verin bakalim nasıl hissedecek beyefendi

Ne olursa olsun kim olursa olsun. Hepimiz eşlerimize guvenip evleniyoruz. Boşanan arkadaşlarimızda güvenip evlendi. Dünyanın bin bir türlü hali var %100 guveni ben doğru bulmuyorum. Beşer şaşar. Ben bankamatik kartinın, maaşın vs eşe verilmesi veya eşin ihtiyaci için kadının kredi çekmesine karşıyım. Para birikecekse ortak hesapta birikecek, hem de çekmek için çift imza şartı olacak. Yani eşin tek çekemeyecek.. o hesabi buna çevirin.

Adam belki kiyida kosede kendi parasindan atiyor kenari kendine göre hesaplar yapiyordur sense dimdizlaksin eline geceni adama vermissin.Bide evlenmeden ona kredi cekmissin kendin oduyorsun.Sen banka gibi bisey olmussun.Bu kadar hesap pesinde olan ve para mevzundan hir cikaran adam budur ne aşağı ne yukarı.

O zaman sizde alman usulu isTemisti oyle yapin. Madem verdiginiz yarisi artik sizde oyle yapin bakalim ne olacak. Gercekten ne saniyorlar kendilerini boyle anlamiyorum. Ben çalışmıyorum su an eşim çalışıyor sadece. Her ay maaşı yatar kredi borcu kredi kartı borcu havale eder kalan parayı getirir bana verir.ben faturaların parasını ayırımı kalan la idare etmeye çalışırız. Senin benim para mi var.

Art niyetliymiş eşiniz, böyle olmaz. Artık sen o yok Siz varsınız. Bunu kavrayamamış eşiniz.
Ne olursa olsun sizde onun para durumlarına harcamalarına extralarına bakın. İpin ucu kaçar haberiniz olmaz sonra

Böyle olduğu iyi oldu bence. Şimdiye kadar aldığı paraları ne yapmış vs döküman isteyin sizde ondan. Evet eşler arası para sorun olmamalı ancak bu şekilde değil şeffaf olmalı herşey ve de anlayışı olunmalı. Eşinin düzenini bozunca kuyruğuna bastığın için viyaklamış . Uyanık olun

erkeğe para emanet edilir mi kız,
en büyük hata orada.
gerçi tutumluları da vardır belki, tüm erkekleri aynı kalıba koymayalım, ama genel olarak kadınlar bu işte daha iyi.
eşinle konuş ortak hesaba devam edecekseniz, paralar sende biriksin,
yoksa alman usülünü ben kişisel olarak destekliyorum.
çok büyütülüyor bu konu bence, yok evli çiftlerin hesabı ortak olmalıymış da, sanki imanın farzlarından biri.

ama bu işin doğumdan sonra, ücretsiz izin kısmı var.
eşin orada yan çizerse bilemicem. bu konuda da çirkefleşmek kulağa hoş gelmese de, yapacak bir şey yok gibi.

ben kartların eslerı verılmesıne yada ortak hesaba karsıyım...
mesela kendımden ornek vereyım; herkesın maası kendı hesabındadır.kımse kımseye parasının hesabını sormaz ama gereksız harcama olmaması ıcın ozellıkle ben esımı frenlerım cunku para konusunda harcamayı cok seven bır tıp!
ev aldık kredı odemelerımız baslayacak onumuzdekı ay, gerıden gelen borclarımızı da kapattık.
ben kredıyı odeyecegım-bebıs olacak onun masraflarını ustlenıyorum,bırde kısısel yol yemek param iş saatlerınde harcama olarak.
esımdende her ay bellı bır mıktar para alacagım faturalar ıcın , pazarı marketı de o halledecek.. bırde mobılya taksıtımız olacak onu da o halledecek, pesınat olarak bır kısmını odeyecegız gerısı taksıte baglanacak.
kalan para olursa gezıp tozma ıcın yada kısısel ıhtıyaclar ıcın harcanacak..
bence boyle olması daha ıyı :D
ama bırımızde yoksa dıgerımız takvıye yapacak bu hep boyle oldu... yanı sen uc verdın ben bes degıl kazanılan eve harcandı kımıne az kımıne cok pay dustu ama bunu sorun etmedık hıc...etmeyızde..

Back
X