• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para mevzuları...

Şöyle anlatayım,
Aylık olarak 280 öğrenci kredim, 280 onun için çektiğim kredi taksidi, 55 aylık tel faturam, 56 aylık internet faturamız, 750 civarı kredi kartımın asgari ödemesi var, bunları ödedikten sonra kalan miktarı eşimin hesabına havale ediyorum, ek dersi de havale ediyordum olduğu gb...
Önceki ay evi değiştirdik, depozitoyu benim ek dersten verdi, geçen ay yakıt parasını benim ek dersten verdi... Durum böyle

bence harcama özetini isteyin.
onun ek dersi yok mu?
bu kadar giderden sonra sürekli sizden para istenmesi bana da çok normal gelmedi.

hani bir şeyler karıştırıyor gibi değil de, fütursuz bir harcama içinde mi acaba diye düşünebilirsiniz.

bu arada devlet memuru olan arkadaşlar şiddetle doğum izinlerini sonuna kadar kullanmalarını tavsiye ederim.
birikim sonra da yapılır, ama çocuğun ilk yılını evde geçirmek çok daha güzel olur.
özelde şirket iyi bile yaklaşsa izin konusuna başka problemler çıkabiliyor.
ama devlette hiç sorun olmuyor, bu avantajı yabana atmayın.

geçmiş olsun
hayatınız nasıl yani
evin araban varmı
nasıl bi hayat yaşıyorsunuz
aldığınız maaşı bilmiyorum
ama hepsini göz önünde bulundurup bi baksan iyi oılur eğer
sadece senin maaşından dönüyorsa bu ev
eşinin başka bi durumu var
yada ailesine gönderiyor yada kumar oynuyor biraz gözlemle istersen

YavruPancar YavruPancar
bu gurur değil, para konusunda mutlaka bişey yapıyor eşiiz ve bunun sizden saklama ihtiyacı duyuyor, haliyle de gurura çevirmeye çalışıyor.
gerçekten gururlu bir erkek eşinin parasını hele son kuruşuna kadar istemez, hele de hamile ise...
iddia at yarışı gibi alışkanlığı olup olmadığına dikkat edin, veya genelde erkekler kendi ailesine maddi yardımda bulununca kendini adamdan sayıyor...
eğer bu ikisi de değilse mutlaka bir sebep var ki sizin maaş bitiyor ama hesaba gelince hesap sormanıza izin vermiyor...

bu zamana kadar olan olmuş canım madem alman usulü dedi bu senin işine gelir birikimini yaparsın..

ödemelerini yap kalanıylada allah bereket versin de at köşeye.. ve dik dur vazgeçme

Ha size bir enayiliğimden daha bahsedeyim, geçen yaz gecikmeli balayımıza gittik, mart ayında erken rezarvasyon yapmıştık, onun parasını da ben ödedim, yani aylık 750tl asgari kredi kartı borcunun içinde o da var... Geçen kış bir ameliyat olmam gerekti, o ameliyat giderleri de benim kredi kartımla ödendi.
BÜYÜK ENAYİYİM VESSELAM :KK61:
Ben zaten kendi kendimi geçindiriyorum, bu adam tam olarak ne yapıyor bilmiyorum... Prdn akşam eve gelirken iki ekmek alıyordu unutmuşum
canım beraber oturup hesap yapmıyor musunuz hiç?benim eşim de hiç sevmez para meselelerini aslında ben de sevmem ama arada yanlış anlaşılmalar filan olmaması için ortak hesap yapılmalı ne nereye gitmiş veya gidecek iki taraf da bilmeli ki herhangi bir yanlış anlaşılmada eşler zan altında kalmasın.
bu arada ücretsiz izin konusunda sonuna kadar 2 yıl ücretsiz izin kullan bence..
ayrıca kötü de hissetme bence doğru olanı yapmışsın.eşin değerini bilmemiş ama sen ücretsiz izni alıp iki yıl bebeğinle evde takılırken o tek başına tüm yükü kaldırmaya çalışınca anlar değerini

eşinizin maaşı nereye gidiyor bence öğrenmeniz gereken konu bu. yatırım mı yapıyor yoksa ailesine vs mi yolluyor? internet bankacılığı kullanıyorsa şifrelerini bulabilirseniz bir bakın derim ben.

olan olmuş artık önüne bakmalısın.
madem dananın kuyruğu koptu sakın geri adım atma. olay başlamışken sonuca bağlansın..
kesinlikle maaşlarınızı olduğu gibi çekip getirin. ayın 15 de bir toplantı yapın. bütün masrafları çıktıktan sonra aynı miktarda harçlıklarınızı alın ve para kalırsa ortak hesap açtırıp oraya atın..

bu işi doğumdan önce çözmenizde fayda var. zira lohusalıkla birlikte daha çok yıpranırsınız. eşiniz çok bencilmiş anladığım. karnınız burnunuzda sizi kendi maaşınız! için üzmeye cürret ediyor.
kesinlikle bir açığı olduğunu düşünüyorum. gizli birikim, birilerine para verme, kumar oyunu gibi..

Kızlar hayırlı pazarlar herkese,
Biraz içimi döküp rahatlamaya ihtiyacım var...

Nasıl anlatayım bilmiyorum, aslına bakarsanız bana çok garip ve gereksiz geliyor bu tür konular,

Eşim de ben de meslektaşız, daha önceden biz aramızda bir karar almıştık, ben maaşımı ya da ek dersimi aldığımda kendi kredi borçlarımı tel faturamı falan düşer kalan miktarı onun hesabına havale yaparım, para yönetim işi ondadır. Bana göre benim param onun parası gb bir durum olamaz, hiçbir zaman sorgulamamaya çalıştım, sadece bundan üç ay kadar önce kendisine ek dersimin hiç değilse bir miktarını kenara ayırmak istediğimi bebeğimize alışveriş falan yapacağımı söyledim, zaten bebekten sonra en az iki sene ek ders falan olmayacak dedim tamam dedi, fakat her ay bir bahane çıktı bana para mara kalmadı...

Önceki akşam gayet eğlenceli muhabbet ediyoruz dedi ki ek ders yatmış parayı gönder, bir miktarını (100tl sadece!) hesapta bırakayım dedim gülerek yok dedi olmaz, ama bildiğiniz şakalaşıyoruz ciddi bir muhabbet değil, kendimi hükümetle zam pazarlığına oturmuş sendika yetkilisi gb hissediyorum dedim gülüştük sonra ayağa kalktı "havale yapmazsan yapma istemiyorum senin paranı" diye bağırdı ben şok! Ne oluyorsun sakin ol dedim, çekti gitti öbür odaya.

Yüzüme bakmadı, sabah da elinde bir gelir gider hesap kağıdıyla gelmiş, elime tutuşturdu neymiş bundan sonra alman usulü herkes yarı yarıya ödeyecekmiş! Hesapta da bana düşen miktar her ay verdiğimin yarısı kadar!

Benim şalterler attı tabi! Sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim? bu kağıda göre zaten aylık tüm giderleri ben karşılıyormuşum bugüne kadar, öyleyse senin kazandığın paranın akıbeti ne?

Kızlar, evlendiğimizden beri beş kuruş kenarda paramız yok, bir de kendi kazandığım paranın dilencisi durumuna düştüm. Bugüne kadar para yüzünden bir şey dememeye aramızı bozmamaya çalıştım ama yaptığı muamele çok kırdı beni :KK43:

Sanki ondan para saklıyormuşum gb...

Sanki ben para vermeyecek olsam bu adam evli falan kalmayacak benle, hatta elden ayaktan düşmüş olsam kapının önüne koyuverecekmiş gb...

Bu arada kendi kredi borcum dediğim öğrenci kredisi artı nişanlıyken onun için çektiğim kredinin taksitleri... Kredi kartımdan hem kendim hem onun için hem de ev ihtiyaçları için alışveriş yapıyorum onu da maaşımdan ödeyip kalanı olduğu gb havale ediyorum.

Şu an kendimi enayi gb hissediyorum :KK43:
Uzun olmuşsa kusura bakmayın lütfen

Esin tamamen cikar iliskisi kurmus seninle, nisanliyken her sey belliymis zaten ne demek onun icin kredi cekmek ? Onun eli ayagi isi yokmu senden medet umuyor... Para icin tartismak ne demek... Herseyi gectim evin tüm maaraflarini kadina yikmak ne demek... Esin bencil!! Ben bu iliskiden korktum acikcasi...

Bizde benim maaşımı konut kredisine ve ihtiyaç kredisine yatırırız, eşimin maaşını da yeriz anca yetiyor.
Kalan 100 tl miz varsa veya 20 tl bile olabilir yarısını ben yarısını eşim alıyor harçlık yapıyoruz.
Sizin ev bütçesinde ciddi kaçak var her şeyi sen ödedikten sonra kocaya ne gerek varmış, birde onun hizmetini yapacaksın.
Bence bir borca sokun eşinizi kendi maaşı ile o borcu ödesin allahım sevmiyorum böyle para hesabı yapan erkekleri ya.

Para mevzusu hangi ilişkiye girerse ciddi hasarlara yol açıyor.

Kesinlikle başta hata yaptım, iyi niyetten maraZ doğuyor işte... Ben maddi mevzular aramızda bir soru işareti olmasın diye düşündüm ama şu an adamın gözünde yaptığım havale kadar değerim olduğunu düşünüyorum... Çok üzgünüm gerçekten

Sanki kendi kazandı kendi emek etti.Elbette nakit paranızda olacak hesabınızda.Dilenci durumuna sokuyorlar.İyilikten anlamayana bir daha iyilik yapmaya gerek yok.

Eşimle hesabımız kitabımız ayrı diye beni taşa tutmuşlardı burada, en son konu açtığımda.
Erkeklere yaranılıyor mu yaranılmıyor mu bakın görün sayın site sakinleri...
Kartınızı alın geri adım da atmayın madem. Kendisi bilir.

Eşimle hesabımız kitabımız ayrı diye beni taşa tutmuşlardı burada, en son konu açtığımda.
Erkeklere yaranılıyor mu yaranılmıyor mu bakın görün sayın site sakinleri...
Kartınızı alın geri adım da atmayın madem. Kendisi bilir.

sizin konunuz bambaşka lütfen karıştırmayın. siz karıkoca gibi değil iki ev arkadaşı gibi para işine giriyorsunuz. hatta eşiniz borç istiyor vermiyorsunuz... farklı durum bu. burda da erkek bencilce hareket ediyor. ben her iki konu içinde ortak hareket etmeden yanayım..

sizin konunuz bambaşka lütfen karıştırmayın. siz karıkoca gibi değil iki ev arkadaşı gibi para işine giriyorsunuz. hatta eşiniz borç istiyor vermiyorsunuz... farklı durum bu. burda da erkek bencilce hareket ediyor. ben her iki konu içinde ortak hareket etmeden yanayım..

Herşeyin öncesi sonrası var, o anki duruma göre yargı çıkartmak yanlış.
Biz 2 ev arkadaşı gibi de değiliz sadece ben daha kontrollü davranmaya çalışıyorum.
O konuda da yazmıştım ben eşimin kaç milyar borcunu ödedim. Ev arkadaşı olsak borcunu neden ödeyeyim. Ama en son artık ödememe kararı aldım, çünkü biraz düze çıktık ödeyecek duruma geldi.
Erkeğe o bencilliği veren ve rahata alıştıran kadındır.

Herşeyin öncesi sonrası var, o anki duruma göre yargı çıkartmak yanlış.
Biz 2 ev arkadaşı gibi de değiliz sadece ben daha kontrollü davranmaya çalışıyorum.
O konuda da yazmıştım ben eşimin kaç milyar borcunu ödedim. Ev arkadaşı olsak borcunu neden ödeyeyim. Ama en son artık ödememe kararı aldım, çünkü biraz düze çıktık ödeyecek duruma geldi.
Erkeğe o bencilliği veren ve rahata alıştıran kadındır.

konuyu dağıtmak değil niyetim. yani bizler suyunu çıkarmamalıyız. kadın ve erkek olarak. ortak sorumluluk anlayışımız olmalı..

Demişler ya 100 kere verirsin görünmez
1 kere verme de senden kötüsü yok,
Neyin muhasebesi bu,ozaman siz tutun evin ve diğerlerinin giderlerini kendisi de sizden harçlık alsın,
Bir de madem sizin tarafınızdan ödeniyor herşey,kendinin maaşı nerdeymiş ??

Back
X