para nereden geliyor

jeli81

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2013
207
158
303
40
Düzce
merhaba, direk konuya gireceğim. eşim maaşlı bir işte çalışıyor fakat maaşından fazla para oluyor cebinde. nereden bulduğunu sorduğumda ise avans aldığını, her ay maaşından kesileceğini söylüyor. ufak bir mağazada satış danışmanlığı yapıyor ve mağaza sahibi de abimin tanıdığı. acaba diyorum abime söylesem de araştırsa mı ki gerçekten ondan mı alıyor diye? haram para yemek istemiyorum ve yalan söylüyorsa da tahammülüm yok. sizce neyapmalıyım

Abine söylemeli misin bilmiyorum.Bu abinin karekterine bağlı.Sanırım mağazanın kasasından aldığından şüpheleniyorsun.Abin eğer durumu araştırır ve şüphelerinde haklı çıkarsan nasıl tepki verir?hırsız diye herkese anlatır mı yoksa güzelce konuşup yanlışını mı gösterir bilemeyeceğim.İnş haram para değildir.Ama görmezden de gelme derim

Ailesinden alıyor olabilir mi ?
Belki sana söylemeye çekiniyordur.

Kredi kartı kullanıyor da olabilir.Belki nakit çekiyordur.

Eşine açıkça bu konuda ikna olmadığını söyle, sana açıklama yapmak zorunda. Devam ederse ailene danış mutlaka .tehlikeli işlere giriyorsa sonunda tüm aile etkilenir çünkü

merhaba, direk konuya gireceğim. eşim maaşlı bir işte çalışıyor fakat maaşından fazla para oluyor cebinde. nereden bulduğunu sorduğumda ise avans aldığını, her ay maaşından kesileceğini söylüyor. ufak bir mağazada satış danışmanlığı yapıyor ve mağaza sahibi de abimin tanıdığı. acaba diyorum abime söylesem de araştırsa mı ki gerçekten ondan mı alıyor diye? haram para yemek istemiyorum ve yalan söylüyorsa da tahammülüm yok. sizce neyapmalıyım

tezgahtar yani.. eğer kumar oynadığından yada bu tarz bişeyden şüpheleniyorsanız, belli etmeden sorun.. mutlaka cevap vermeli..
ama bence ailesinden para alıyor ve size söylemek istemiyor..

bazı insanlar aldıkları maaşları eşlerine bile dogru olarak söylemezler..belki de sandığından fazla maaş alıyor olabilir..

yok ailesinin durumu iyi değil onun için onlardan almadığından eminim. kredi kartlarımızda kullanıma kapalı. akşam baya sıkıştırdım, başka bir arkadaşından borç aldığını söylüyor. ama benim bunları zamanında bilmem lazımdı. bu ay ödeyemeyeceğini söylediği taksiti ödemiş mesela... ben ise ödemedik biliyorum...

yok ailesinin durumu iyi değil onun için onlardan almadığından eminim. kredi kartlarımızda kullanıma kapalı. akşam baya sıkıştırdım, başka bir arkadaşından borç aldığını söylüyor. ama benim bunları zamanında bilmem lazımdı. bu ay ödeyemeyeceğini söylediği taksiti ödemiş mesela... ben ise ödemedik biliyorum...

ne tepki verdin senden habersiz haltlar karıştırdığını öğrendiğinde?

ne tepki verdin senden habersiz haltlar karıştırdığını öğrendiğinde?

sadece anlattıklarına da inanmadığımı ve araştıracağımı söyledim. yalan söylemeye tahammülüm olmadığını ve benim için ayrılık sebebi olduğunu söyledim... sinirlerim çok bozuk.

Back
X