Para öyle değil böyle harcanır

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Evt yine eşim.Kendisinden çok memnunum dünyalar iyisi bi insan ama fazlasıyla sömürülüo diye düşünüyorum. 2günde 100lirayı yok etmesi bugün bi 100 lira daha alması çekmeceden beni düşündürmeye başladı. Zaten çok harcıyo. ve üstüne hiç bişy almıyo sigara yok alkol yok öğle yemeği desen evde yiyor. 2günde 100lira nasıl biter? düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. 20lira bime gitti ama 80liraya noldu? her sorduğumda benzini bahane ediyor. benzine gitse 50gidyo. 30lirada olsa ne yaptı? ufak para belki ama bizim paralar böyle ufak ufak gidiyo.üstelik nereye gittiğini bile bilemiyorum. ama şüphelendiğim bi duum var tabi annesi ve kardeşleri. Onlara mı veriyo? Ben dişimden tırnağımdan nasıl arttıryım diye düşünürken bizimkisinin ragatlığı beni hasta etti ama bundan sonra hasta olmak yok naneli_limon ALIŞVERİŞ var.Yaşasın kocacım gırtlağımıza kadar borçlu olduğumuz halde beni buna zorladığın için. Borçları nasıl ödersen öde umrumda değil para öyle değil böyle harcanır. Yarın ilk işim minik bebeğimi(daha 40ı çıkmamış) sütümü sağıp babasına bırakıp çılgınca alışveriş yapmak.:)))))) bundan sonra para gitmesin diye sünepe gibi aynı şeyleri giymek yok:) oh beeeee dünya varmış

aman siz ona uymayın geleceğinizi düşüünün

sizde ona harçlık olarakverın madem elinde para tutamıyor haftada 100 lıra verın çocuğumuzun geleceği için bunu yapmak zorundayız deyın

bende hiç tutamam oyuzden eşime söyledım bana verme dıye çünkü alışverişten sonra pişmanlık duyuyordum

Bu dediklerini yapabilecekmisin peki?
Bende niyetleniyorum ama yapamıyorum nasıl bir psikolojim var ise
Parayı harcayamıyorum
eşim çatır çatır yiyo tabi.
Biraz evvel ondan dolayı böğürerek ağladım sinirimden
Şu kocasının paralarını çatır çatır yiyen hatunlar banada biraz cesaretmi neyse ondan versin lütfen.
Aynı şekilde miktarını bile bilmediğim milyarlarca borcumuz var kendi için yaptığı şeylerden tabi..

Boş yere dememişler erkeğin iki kaşığından birini kıracaksın :) Nush ile uslanmamış, gazanız mübarek ola :) Şöyle zaraya falan uğrayın sezonda baya pahalı olur :1:

Bu dediklerini yapabilecekmisin peki?
Bende niyetleniyorum ama yapamıyorum nasıl bir psikolojim var ise
Parayı harcayamıyorum
eşim çatır çatır yiyo tabi.
Biraz evvel ondan dolayı böğürerek ağladım sinirimden
Şu kocasının paralarını çatır çatır yiyen hatunlar banada biraz cesaretmi neyse ondan versin lütfen.
Aynı şekilde miktarını bile bilmediğim milyarlarca borcumuz var kendi için yaptığı şeylerden tabi..

O çalışıyorsa bende çalışıyorum. Ve o harcadığı parada benim de hakkım var. Bugüne kadar az harca demenin faydasını görmedim ben. Kısasa kısas. O harcıyosa şükürler olsunki bende harcamayı biliyorum. Yeter artık.Onun ailesi varsa benimde ailem var.Varsa bişeyler yardımı falan banada söylesin bende aileme yardım edeyim. Benim ailem hep bize eli dolu hediyelerle gelir onunkisi ise tam tersi.Şu yok bu yok gelirken marketten al. Alsın almasınada benim ailemede alınsın. Ben bunun derdindeyim

aman siz ona uymayın geleceğinizi düşüünün

sizde ona harçlık olarakverın madem elinde para tutamıyor haftada 100 lıra verın çocuğumuzun geleceği için bunu yapmak zorundayız deyın

bende hiç tutamam oyuzden eşime söyledım bana verme dıye çünkü alışverişten sonra pişmanlık duyuyordum

çok haklı...eşin düşünmüyor sen düşün cnm.bende fazla tutamam parayı eşim haftalık belirli bi para verir onu kullanırım.yani eşlerden biri tutmalı..bebeğinizin geleceğini düşün ALLAH korusun ya kötü birşey olursa diye düşün..biz de eşimle okuyoruz ve sürekli okul masrafı var elimize harcayacak doğru düzgün birşey geçmiyor ama sabır eşim bana sabreder para konusunda sende eşine sabır et ve harcamaması gerektiğini konuş.olmadı son çare paralarının bir kısmını başka yere koy.kötü ama en güzel çare ve eşini para konusunda sık biraz sanırım rahata alışmış eşin zorlanınca durumu toparlayamamış inş durumun farkına varır

çok haklı...eşin düşünmüyor sen düşün cnm.bende fazla tutamam parayı eşim haftalık belirli bi para verir onu kullanırım.yani eşlerden biri tutmalı..bebeğinizin geleceğini düşün ALLAH korusun ya kötü birşey olursa diye düşün..biz de eşimle okuyoruz ve sürekli okul masrafı var elimize harcayacak doğru düzgün birşey geçmiyor ama sabır eşim bana sabreder para konusunda sende eşine sabır et ve harcamaması gerektiğini konuş.olmadı son çare paralarının bir kısmını başka yere koy.kötü ama en güzel çare ve eşini para konusunda sık biraz sanırım rahata alışmış eşin zorlanınca durumu toparlayamamış inş durumun farkına varır

Cnm bizimkisi öyle eline harçlık verilmesini kabul etmez.Kendisine soracak olsan kesinlikle tutumlu bi insandır gereksiz harcaması yoktur. Doğru tutumlu bi insandır gerçekten o yüzden merak ediyorum parayı nasıl yok ediyo o tutumlulukla??? kimlere veriyo?

sürekli olmasada gözünü korkutmak için bir iki sefer yapabilirsin böyle birşeyi :1::1: paralar nerde diye sorarsa benzine gitti dersin :32::32:

O çalışıyorsa bende çalışıyorum. Ve o harcadığı parada benim de hakkım var. Bugüne kadar az harca demenin faydasını görmedim ben. Kısasa kısas. O harcıyosa şükürler olsunki bende harcamayı biliyorum. Yeter artık.Onun ailesi varsa benimde ailem var.Varsa bişeyler yardımı falan banada söylesin bende aileme yardım edeyim. Benim ailem hep bize eli dolu hediyelerle gelir onunkisi ise tam tersi.Şu yok bu yok gelirken marketten al. Alsın almasınada benim ailemede alınsın. Ben bunun derdindeyim

Bende çalışıyordum ama bıraktım işi baktım bana karı yok boşuna uğraşmıyorum bizim sebepler farklı.
Benim eşimde ailesine akıtır sürekli bişey demiyorum evini ihmal etmesin onlarada versin şükür ailemin durumu ii
Bide annemin bana verdiği paraları alıyo benden ben kıyıp harcayamıyorum o bi güzel harcıyo.
Bence harca sende yapabiliyosan fena alıştırmısız biz bunları öyle daha kıymetli olur.
Bi adama sorcumuşlar metresinmi karınmı? seçim yap ikisinden biri ölücek adamda karım demiş ona çok para harcadım :1:
Çok para harcanan kadın değerli oluyo :19:

Vur patlasın çal oynasın boşveeer harca gitsin tatlım
Senin konunu okuyunca benim bile yüzüme renk geldi valla sanki ben harcıyo gibi rahatladım :ssz:

Şuan öyle sinirliyimki eşimin üstüne olan şeyler bende olsaydı hepsini satar yerdim
En iyisi ben daha yorum yapmıyım sinirim geçsin..
Sen paraları sakla yine başka yere bari sorarsa harcadım dersin çok lükse kaçmadan bi kaç parçada al.
Belki vazgeçer para harcamaktan.

madem harcamak istiyorsunuz yatırımsal harcayın bir çeyrek alın mesela çarçur etmek pekte doğru gelmiyor bana açıkçası. bu arada eşiniz tamda benim eşime benziyor ama ben önemsemiyorum psikolojisi rahat olsun benim için önemli değil harcasın.bizi kimseye muhtac etmedikten ve fena şeylere harcamadıktan sonra sorun yok..çünkü aynı savurganlığı ben de yaparım arada bana hesap sorulmasını da sevmediğim için bende ona sormam soramam..

Aklima birsey geldi...hani dizilerde olur bir tarafta iyilik melegi diger tarafta kotuluk melegi biri dogru yola tesvik eder digeri yoldan cikartir./// simdi de kimi burda yapma sen dusun kimide catir catir harca diyor.... Bende diyorum catir catir harca iki tarafli aksinki belki esine ders olur birdaha yapmaz.....

En iyisini yaparsin

Ama bu her zaman olacak bir sey degil
Ailelere yardim edilmesine karsi degilim ,
ancak eslerin bunu birbirinden gizleyerek yapmasi cok can sikici ...

Bence adam gibi soylesin ne yaptigini ...

Ama esin de biliyor ki soylerse onaylanmayacak ,
bos yere huzursuzluk cikmasin diye dusunuyordur .

Bu nedenle esine guzel bir dille yaklasarak ,
saklamamasi gerektigini soyle ...
Evlilikte bu tur durumlarin guven zedeledigini anlat ...

Cunku yarin gittin doyasiya alisveris yaptin ,
obur gun ne yapacaksin ?

Buna kalici bir cozum bulmaniz gerek ....

Degisirse ne ala,
degismezse de kendi hesabini ayir , baska secenek yok cunku...

Back
X