para sıkıntısı?

Suan ki aklimla diyorum ki keske calisip aileme hic yuk olmasaymisim. Universite okurken yaptigim en buyuk hata calismamak. Bende yurtta kaldim, yemek bir cesit cikmiyor ki birini begenmezsen digerini yersin. Disarda yemek yemenin maliyeti de ekstra yuksek ailen onu bile yemeden gonderiyordur mutlaka. Simariklik etmesen!!!!!

Son düzenleme:
umrularında olsam boyle yapmazlardı
Açlıktan ölüyorsanız önce sigarayı bırakmanız gerekiyor hem ciddi bir bütçe istiyor hemde sağlığa zararlı. Tabiki iyi şartlarda yaşamak herkesin hakkı ama hayat şartları zor ya gönderilen haftalık 800 tl ve yurt yemekleri ile idare edeceksiniz yada part time ise gireceksiniz.
Öğrenci demek eğer zengin aile çocuğu değilseniz yarı aç yarı tok demektir. Zamanında bizde sizin gibiydik iş buldukça da çalışırdık gocunmazdık.
Ailenin gönderdiği parayı küçümseme orta halli insanlarmıs, kardeşlerin varsa onların rızkından kesip size gönderdiklerini unutmayın, şahsen ben o parayı sigaraya vermezdim. Birde bu açıdan bakın.

üni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Bu ne şımarıklık madem yetmiyor part time çalışacaksın, başarılı olup burs kovalayacaksın. Öğrencisin sen tabiki zorluk olacak. Birde intihar düşünüyorum diyosun sırf anne babalar üzülsün diye başkada bir şey değil. Orta halli insanlarmış ne yapsınlar sigara içtiğine göre gayet iyi durumdasın. Bu yaşlarını çalışıp didinip geçireceksin ki üni bitimi 22-23 yaşlarında gez toz kendi paranla

üni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Canim benim ailen olsa yollar insan çocuğunu zorda bırakmaz,bak ne güzel gençsin su gençliğin kıymetini bilin gir calis parttime hiç bişey olmaz,kötü muamele gördüm demişsin ama patron olmadıkça insanlar böyle tepeden bakarlar,bak sen bile kendine kötü muamele yapmayı göze almışsın ölmek gibi,sen böyle düşünürsen millet ne yapmaz,uygun iş bul gir calis sigara paran çıksa yeter günde 1 paket icsen ayda kaç bin yapıyor kendimden biliyorum,kimseye minnet etme aileni zorlama bu yüzden onlarida üzme,gençliğin var banamisin demez sana yorgunluk,eline para geçtikçe de daha bir hoşuna gider,okulunu bitir işine gir daha ne istiyorsun hayatın basindasin parasızlıktan şimdiden böyle düşünürsen daha kotu durumlarda ne yapacaksın,kendine inan,güçlü ol ve yoluna bak

Ülkenin şartlari malesef ortada bunda hem fikiriz fakat hayatınız va aileniz bu kadar değersiz mi ölmeyi tercih edecek kadar bu kadar güçsüz müsünüz ya da bu kadar rahatlık evet şımarıklık
Hem okudum hem çalıştım parttime bazen günlük organizasyon işlerine gittim köpek gibi çalıştım kraliçe gibi yedim içtim giydim gezdim kendi paranın verdiği huzurla iç sigaranı iceceksen de ailenin sana kendinden kısarak gonderdigi parayla değil
Bu kadar rahatlikla okul bitince zengin koca bul evlen sen calismazsin

Gidip çalışacaksın canım öyle onu istemiyorum bundan vazgeçemiyorum demekle olmaz. En güzel yaşlarını iki kuruş için çalışarak geçirmek istemiyorsun ama iki kuruşun yok diye intihar etmeyi düşünüyorsun ne saçma kolaya alışmışsın biraz rahatından ödün verde çalış kazan harca.

Part time işte patron kötü muamele ediyor diye çalışmak istemiyorsum. Mezun olunca nasıl işe girip çalışıcaksın merak ettim... Ben okurken ailemin durumu iyiydi şükür paraya ihtiyacım yoktu ona rağmen sırf tecrübe olsun diye bir dönem özel ders vermiştim.. Ailesinin durumu iyi olmayan onlarca arkadasım vardı hepsi de part time çalışıyorlardı. İnsan isteyince herseyi yapar başarır. Sen biraz hayattan vazgeçmişsin gibi geldi.
Çalışmak hayatın hiçbir aşamasında kolay değil. Hiçbir şey altın tepside sunulmuyor kimseye. Kimse de kimseyi yağlayıp balllamaz gözünün yaşına bakmaz. Kendini sevdirmeyi biliceksin, azmetmeyi öğreniceksin, sabrı öğreneceksin, çalışkan olur gözü açık olursan da kimseye kendini ezdirmezsin....

Çalışmak istemiyorsan ne diye okuyorsun zaten ileride de böyle dersin. Para yoksa çalışacaksın az saat de olsa harçlık yapacaksın kendine. Herkes rahat okul okumuyor çevrendekilerle kıyaslama kendini. Bu arada paran yoksa evet sigara sana lüks bırakmayı dene.
Kyk bursu çıkmadıysa kredisine başvur ama şimdiden söyleyeyim mezun olduktan 2 sene sonra ödemeye başlaman lazım yani çalışman gerekecek kendini hazırla

Yetişkin insansınız, eliniz ayağınız tutuyor ne demek çalışmak istemiyorum? Üniversiteye giderken çalışan kimse servet kazanmıyor ve bu heryerde böyledir, sadece Türkiye'de değil. Şimdilerde intihar etmek trend mi oldu, kimi cezalandıracaksınız ölerek? Armut piş ağzıma düş, kimseye yattığı yerden para gelmiyor.. Madem üniversite öğrencisisiniz kendinizden alt sınıflara, liselilere vs özel ders verin elinizin harçlığı çıksın.

Haftada 800 tl harçlık yurtta kalan bir öğrenci için bir tek bana fazla geldi galiba. :)

Ailenin elinden ancak o kadarı geliyor ki o kadar gönderiyorlar. Çocuğuna 1 kuruş bile göndermeyen nice aile var.

Gönderilen para sana yetmiyorsa önce sigarayı azalt veya tamamen bırak. Eminim en çok para sigaraya gidiyordur.

Mesela haftada 4 kez kafeye gidiyorsan veya dışarıda yiyorsan bunu ikiye düşürmeye çalış.

Part time olarak okulunda veya kafede çalış.

2-3 kuruş için çalışmaya ailen de bayılmıyordur. Dersten kalan zamanlarında part time işe girebilirsin. Sigarayı zaten bırak, büyük bir harcama kalemi. Kendin kazanınca istediğin gibi harcarsın. Başkasının parasıyla ağalık olmaz.

Dışarıda yemek dünyanın her yerinde lüks. Kimse maliyetine yemeğinizi hazırlayıp, servis edip, bulaşığını yıkamaz. Bu türkiye değil dünya gerçeği.

Hobi olarak okuyorsunuz öylesine diye anladım ben yazım yanlışlarınızdan ve düşüncenizden ama hobi olarak okuyacak bir durumu yok ailenizin,sizin de en ufak zora gelecek haliniz yok.
Umarım ben yanılıyorumdır da mantığınızı kullanarak ilerleyeceğiniz ve çalışacağınız bir bölümde okuyorsunuzdur.

insan gibi yasamakta lüx olmuş
İnsan gibi yaşamak = sigara mı😳 içmeyin şu zıkkımı hem paranız yok hem çalışmak istemiyorsunuz hem de sigaradan vazgeçmek istemiyorsunuz kusura bakmayın ama şımarıklık bu. Şimdi çalışmak zor geliyorsa mezuniyet sonrası nasıl çalışacaksınız? Ayrıca okuduğunuz bölüm nedir? Yazınıza bakılırsa pek matah bir bölüm değil galiba.

Back
X