para sıkıntısı?

üni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
En ufak sıkıntıya düşdüğü anda hemen intihar edicem söylüyor şimdiki gençler.Intihar etmeyi kurtulmak sanıyorsan yanılıyorsun.Yaşamak kolay değil rahat yaşamak istiyorsan çabalaman lazım hop diye paralar bir anda yağıcak değil üzerine.

Haftada 800 tl harçlık yurtta kalan bir öğrenci için bir tek bana fazla geldi galiba. :)
Fazla değil ama açlıktan ölecek kadar az da değil. Günde 2 paket sigara içmiyorsa yurt yemeklerine ek bir şeyler alabilecek, haftada 1-2 sosyalleşebilecek kadar bir para.

Ben haftada 800 ancak harcıyorumdur ekstra bir şey çıkmazsa sigara ve benzin dahil.

Şu insanların bi sorun olduğunda çözmek yerine ölmek istiyorum demesi kadar bencil çocukça bi davranış yok git öl o zaman madem kafanda planladın git yap yani salak saçma kendinizi hiç mi sevmiyorsunuz allah aşkına bune çocukluk böyle sık bir taraflarını elindekiyle yetinmeyi öğren ben lisedeyken aileme yük olmayım diye çalışıyordum hanımefendi göndermiyolar diye ölcekmiş bu kafayla nasil kazandınız hayret valla çalışmak güzel bi eylemdir tecrübe kazanırsın hayatı tanırsın istediğin hayatı yaşamak istiyorsan çalış başkasının eline bakmak zorunda değilsin para göndercek diye avel avel bekleyip istediğini alamayınca ölmek istiyorum demezsin birsürü okuyup çalışan arkadaşım var güçlü olun biraz.

üni öğrencisiyim aşlem az miktar para gönderiyor duan açlıktan çlmeme rağmen para atmadılar (çok harcıyormusum) haftalık attıkları para ise 800 tl yurtta kalıyorum turt yemekleri yetmiyor bi marlete girsem 200 asağısı tutmuyor extra bu lükse girsede sigara kullanıyorum elimde kalan para 0 anlamıyorlar her aradıgımda kavga ediyoruz çalışmakta istemiyorum calısmayı deneyimledim (asırı kotu muamele gorunuyor hemen hemen heryerde böyle extra calıstıgın gun ölü gibi oluyorsun yprgunluktan) biraz sımarıklık mı bilmiyorum ama bu yaslarımıda böyle iki ğc kurus icin calısarakta gecirmek istemiyprum ailemin durumu orta ama bilmiyorum biktım onlarda haklı aöa para fusunmekten bıktım intihar düsünmeye basladım olmuyor cunku yasanmıyor
Sigarayı bırakın

Üniversite yillari birçok kişinin öyle geçiriyor merak etmeyin. Ne kadar para yollarsalarda öğrenciye yetmez😂 bende cok parasiz kalırdım ama çok güzel günlerdi boşver keyfini çıkar çabuk geçiyor bu yıllar. İdareli davran gereksiz para harcama sigarayı birak fotokopi alma dijital dosyalardan çalış az dolmuşa bin çok yürü cafelerde ucuz şeyler ye iç vs😂

Bence şımarıklik evet. Ben aile evinde kalıyordum. İstesem çalışmazdim ama kışları özel ders verirdim. Yazları da fabrikada çalışırdım. Giyimden kitaba hiç ailemden para almadım. Ehliyetimi de kendim aldım. Oyun ablaligi vs gibi saatlik işler var. Sosyal hayatınızı ve okul hayatınızı kisitlamadan da çalışabilirsiniz. Aileniz napsin onlar da ev gecindiriyor.

Ailenin bütçesi bu kadar demek, madem çalışmak istemiyorsun sen de ayağını yorganına göre uzatmayı bileceksin.Ben İstanbul'da okudum, ailemin durumu yoktu bir kuruş almadım kendim çalıştım kendim çabaladım ve mezun oldum.Derslerim çok zordu, eğitim dili İngilizce'ydi. Hem işe hem derslere yetişmeye çalıştım. Bazen birden fazla işte çok az paralara da çalıştım, yurt yemeği de yedim bazen dışarıdan da aldım bir gün olsun para için ailemi incitmedim. Madem şehir dışında okumayı göze aldın, sende elini taşın altına koyacaksın

Şimdi canım benim, orta halli bir aile için haftalık 800 lira göndermek gerçekten büyük fedakarlık. Seni fazla yormayacak bir part time iş bulmaya bak derim. bunu çalışıp para kazanmak değil de sosyallik ve mutlu olacağın şekilde yaparsan keyifli olur çalışmak. Yani sana yine iyi gönderebiliyor ailen, bir çok kişi daha azıyla yetinmek zorunda kalıyor maalesef. Birde hiç bir şeyin çözümü ölüm değildir. Hemen intihara gitmeye gerek yok yani.

Ailenin elinden gelen budur bence zira ben inanmıyorum bir anne/babanın elinde fazlası varken uzakta okuyan çocuğuna kısarak para göndereceğini. Yemek yurtta yiyorsun diyerek de bu yeter diye düşünüyor olabilirler,paranı idare etmeyi bilmeni istiyor olabilirler.
Öte yandan barınma içinde bir meblağ ödüyorlar zaten halihazırda, 800tl sadece cep harçlığın.
Ha hayat pahalı sana bu anlamda katılıyorum gönül ister öğrenciler para düşünmeden rahat yaşasın ama okul bitince de çok farklı olmayacak şayet çalışmazsan. Boş vakitlerinde calısman gerek yetmiyorsa şayet.

yurt yemekleri nasıl yetmiyor ? ben de kaldım kyk'da
her akşam 10 kors yemek çıkardı, başlangıç tatlı vs dahil
salata, 2 çeşit çorba, pilav makarna, 2 ana yemek (biri etli biri sebzeli) hatta tatlısına varana kadar
tatlısız bir gün olduğunu dahi hatırlamıyorum
gayet de doyurucu oluyordu porsiyonlar hatta ben ablalara yalvarırdım lütfen 1 kaşık koyun bana fazla geliyor diye
onlar da yersin kuzum derlerdi ısrarla fazla koyarlardı
tabiki annenin yaptığı yemekler kadar lezzet beklememek lazım ama doyurmuyor diyen yalan söyler
veya yurtta yemek yok diyen yalancıdır
sen yurt yemeğiyle doymadığına ve marketten en az 200 liralık alışveriş yaptığına göre
pek boğazlı bi arkadaşsın
800 lira da 1 hafta 1 öğrenciye gayet rahat yeter
sen muhtemelen her gün 1 paket sigara bitiriyorsun
bu yaşta bu kadar doymama seviyesinde kilolu olma ve her gün 1 paket sigara içme hali, intiharı düşünmene gerek yok zaten uzun yaşamazsın bu gidişle

1 paket sigara 50 * 30 = 1.500 TL (Günde 1 paket içiyorsan )

800*4 hafta = 3.200 TL - 1500 = 1.700 TL ay da kalan para

1.700 / 4 = 425 TL haftalık kalır.

Ailenin durumu ortada .

Yan gel yat devri değil ki devir.

Bu yaşta sorumluluktan kaçmak nedir ?

Kusura bakmayın sımarıksınız evet

Doğurdular bakacaksınız kafası gütmeyin insancıklara

Sigara içmek insan gibi yaşamak değil. Yurt yemeklerinden yemiş ve üni hayatı boyunca part time çalışmış biri olarak hiç yemek yetmiyor dediğimi hatırlamıyorum. Hatta çalışmak ekonomik olarak beni çok rahatlatsa da ihtiyaç olmuyordu abur cubur hariç. O parayı kültürel aktivitelere harcadım. Evet iş yorucu ama o yaşlar da bunu kaldırabilecek yaşlar. Çalışmak istemiyorum muamele kötü derken? İleride çalıştığınız yerler sizi el üstünde tutmayacak ve evet şımarıksıniz. Bu kafa yapısı ile de zor işiniz. Ailenizin durumu ortada iken sigara kullanıyorum( kullanmak deyince daha makul oluyor sanki bilgisayar kullanıyor.) çalışmıyorum çünkü beni kırıyorlar... tarzı yaklaşım çok bencilce

Çalışmak istemiyorum nedir?
Mecbur çalışmak zorundasın.
Bende hollandada yaşıyorum ama hem okula hem işe giderdim üni okurken.
Sabahtan akşama kadar ders, akşamdan geceye kadar garsonluk. Haftasonları cüzi miktarlar için ek işler.
Laylaylom değil hayat.

Çalışmak nasıl istenmiyor anlamıyorum.

İnsanın kendi parasını kazanması,harcaması hatta biriktirmesi ne kadar keyiflidir aslında.

Elbette yorulacaksın,normal değil mi?

En ufak sıkıntıya düşdüğü anda hemen intihar edicem söylüyor şimdiki gençler.Intihar etmeyi kurtulmak sanıyorsan yanılıyorsun.Yaşamak kolay değil rahat yaşamak istiyorsan çabalaman lazım hop diye paralar bir anda yağıcak değil üzerine.
İlgi çekmek için yapıyor büyük bir kısmı. Benim bir arkadaşım üniversitede iken ilaç içmiş içer içmez de hepimize haber vermişti. Biz cirpinmistik ailesine haber vermek için. Çok paniklemistik. Sonradan düşününce ilaçtan sonra kana geçmesine şu kadar zaman kaldı diye belirli aralıklarla haber vermesi ilginç gelmişti. Ailesi gelince de terkedildigi sevgilisi dönsün diye yaptığını soylemisti. Polis, doktor, tutanaklar, hepimizin tek tek ifadesi... Bazıları bunu oyun zannediyor. Ölmek istiyorsan ol kardeşim Yorma insanları diyesi geliyor insanın . Olum herkes için seçenek sonuçta. Mücadele etmek de zeka, kapasite ve azım gerektirir

Back
X