• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Para yoksa bakım süs arkadaş da yok :(

Bence maddi durumun getirdigi ozguven eksikligi sebebiyle boyle hissediyorsunuz.

bence arkadaş edinememenizin maddi durumunuzla değil, genel tarz ve uslubunuzla direkt ilişkisi var,
burda size çok güzel fikirler veren birsürü arkadaşı terslemişsiniz mesela,
hanımefendi, yazı dilinde de konuşma dilinde de ikili ilişkilerde kullanılması uygun olmayan bir hitap şeklidir mesela (kızma ya da ironi anlamında kullanılabilir) ilk iş insanlara hitap şeklinizi ve uslubunuzu gözden geçirin derim.

Bakim demek temiz pak olmaktır bana göre.

Sizin dediğiniz mana ile de alakası yoktur arkadaşlık kurmanın.

Benim en büyük takıldığım nokta " maddi durumu çok çok iyi bir aileden geliyorum " cümlesi üzerine evlenince çekilen sıkıntılı hayatlar.

Neden böyle bir şey yasaniyor aklım almıyor.

Evlenince evlatlıktan ret mi ediliyorsunuz ?

Calismiyorsaniz eğer ailenizin insanlarından faydalanabilirsiniz .

bence arkadaş edinememenizin maddi durumunuzla değil, genel tarz ve uslubunuzla direkt ilişkisi var,
burda size çok güzel fikirler veren birsürü arkadaşı terslemişsiniz mesela,
hanımefendi, yazı dilinde de konuşma dilinde de ikili ilişkilerde kullanılması uygun olmayan bir hitap şeklidir mesela (kızma ya da ironi anlamında kullanılabilir) ilk iş insanlara hitap şeklinizi ve uslubunuzu gözden geçirin derim.
Ben de bunu düşündüm.Sürekli bilgece bir edayla , insanların konuştuğu her şeyi çok "basit" konular olarak gören , hayatın anlamını çözmüş de diğerleri bundan habersizmiş gibi tavırlar sergileyen insanlar biliyorum.Onlar da aynen böyle.Yalnızlıktan dem vuruyorlar mesela hep ya da anlaşılamamaktan.Ya muhabbet etmek dediğin nedir yeri gelir dostlarınla derin bir sohbete dalarsın , yeri gelir günlük saçma muhabbetler , yemek tarifleri paylaşırsın , yeri gelir saçmalarsın , gülersin.Ben böyle düşünüyorum.

Ha bulaşığı soğuk suyla yıkadınız diye size gülen insanlar da olmamış insanlar mesela , ona bir diyecek yok ama herkesi eleştire eleştire de yalnız kalmamak mucize olurdu heralde.İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım.

İyi akşamlar arkadaşlar , eşim ben ve 11 aylık oğlum var kirada oturuyoruz .
Geçim sıkıntısı derken üst baş alamıyorum alamiyoruz çocuğa bile alamiyoruz .
Ben durumu gayet iyi olan bir aileden gelin geldim bu zorlukları yaşayacağımı bile bile ama yine de bir kadın için bakımsız gezmek psikolojiyi derinden etkiler.
Aslında arkadaş edinememe gibi bı sorunum da var psikolojim davranislarimi etkiliyor nedense insanlarla sadece tanışıp ara sıra gördükçe merhabalasma dışına tasiyamiyorum , mesela komsularim inanılmaz iyiler ama sanki oturmaya gidersem rahatsız olacaklarmis gibi geliyor onlar da kaç kere davet ettiysem gelmediler zaten. Eşimin iş yerinde onca kız var yıllardır tanırım ama arkadaslik kuramiyorum şu an bir tane arkadaşım var o da kendisi evdeyken ve hava kotuyse beni aklına getirir davet eder onun dışında eşi ile gelir eşi ile gider .
Bakımlı olunca insanlar yanaşıyor normal temiz olunca makyajsız süssüz giyinince falan uzaklasiyorlar gibi düşünüyorum ben mi kuruyorum acaba
Dışarı çıkıp gezmeyi çok severim ama bı okadarda evcimenim yalnizligima da ayrı duskunum benim arkadaş edinememe sebep olan bir çok faktör var aslında ama bunları kuruyor muyum yoksa aşmam gereken şeyler mi kendimden emin olamıyorum. Umarım derdimi anlatabilmisimdir hanımlar ben napayım siz söyleyin.
Cocuk biraz daha büyüsün krese yazdirin eger mümkünse. Sizde eger isterseniz ise baslarsiniz hem eliniz bollasir hem de kafaniz rahatlar

Bakim demek temiz pak olmaktır bana göre.

Sizin dediğiniz mana ile de alakası yoktur arkadaşlık kurmanın.

Benim en büyük takıldığım nokta " maddi durumu çok çok iyi bir aileden geliyorum " cümlesi üzerine evlenince çekilen sıkıntılı hayatlar.

Neden böyle bir şey yasaniyor aklım almıyor.

Evlenince evlatlıktan ret mi ediliyorsunuz ?

Calismiyorsaniz eğer ailenizin insanlarından faydalanabilirsiniz .
“Faydalanmak”? Hala ailenin parasina ihtiyac duyan insan niye evlenir kendine bakmaktan aciz insan neden cocuk yapar? (Sozum konu sahibinden disari elbette) Evlenirken insan ailesine, veya esinin ailesine niye kendi evi icin dunya kadar masraf yaptirir. Üç kurusluk para icin niye akrabalarina düsman olur. Takisi az diye neden olay cikartir? Faydalanmayin insanlardan büyüyün artik!

Kendi ailemde özel sorunlar var arkadasin biri de öyle dedi de annemle babam ayrıldılar ve bu süreç aile içinde atlatilamiyor iki yıldır ailem yardımcı oldu zaten çocuk için falan. Ama şu an ben babamla görüşmüyorum iki yıl oldu para nasıl alayım.

Şimdi evli olmasaydınız benzer bir hayat yasayacaktiniz yani.

Çalışıp kazanmak zOrundaydiniz.

Öyleyse eskiyi unutun..

Bu arada unutmayın ; herkes ye kürküm değil.

“Faydalanmak”? Hala ailenin parasina ihtiyac duyan insan niye evlenir kendine bakmaktan aciz insan neden cocuk yapar? (Sozum konu sahibinden disari elbette) Evlenirken insan ailesine, veya esinin ailesine niye kendi evi icin dunya kadar masraf yaptirir. Üç kurusluk para icin niye akrabalarina düsman olur. Takisi az diye neden olay cikartir? Faydalanmayin insanlardan büyüyün artik!

Lafı çekmeyin. Maddi durumu iyi aileler varsa ve kızı / oğlu o evden çıkmışsa , durumu iyi değilse elbette destek olacaklar. Birbirlerine ömür boyu dayanır aileler. Aile olmak budur.

Evden gitti diye o evde hakkı yok olmuyor. Sadece ölünce mi miras hak oluyor ?

Lafı çekmeyin. Maddi durumu iyi aileler varsa ve kızı / oğlu o evden çıkmışsa , durumu iyi değilse elbette destek olacaklar. Birbirlerine ömür boyu dayanır aileler. Aile olmak budur.

Evden gitti diye o evde hakkı yok olmuyor. Sadece ölünce mi miras hak oluyor ?
Lafi hic bir yere cekmiyorum! Aile olmak birbirini sömürmek degildir kocaman insanlara yasli basli anne babalar bakmak zorunda degil evleniyorsan sorumluluk alacaksin arkadas yok öyle senin karnindan ciktim ömür boyu besleyeceksin beni olayi. Aile olmak para demek degildir. Miras dediginiz sey de eger aileniz ölmeden önce cani gonulden size birakirsa olur. Yoksa anan baban ölünce sana yine hak olan bir sey yok. Hazira konmayin

Seni çok iyi anlıyorum bende seninle aynı durumdayım bu yaşıma kadar öğrendiğim şu hayatta ne kadar süslü güzel havan yerindeyse zenginsen ilgi alaka görür ye kürküm ye mantığı yani ya bakıyorum benden kötü durumda maddi olarak asagılamak için söylemiyorum evi kira iki çocuğu var bir süs bir eda Allah’ım zannedersin vali karısı Sosyal medyası yine öyle yada bir baskası kıyafet en güzeli evi nasıldır diyorsun evine bakıyorsun senin evin eşyan daha güzel ama bakarsın o senden daha sosyal tamamen insanlara kendini sunma becerisi diye düşünüyorum insanlar ilk önce kıyafetine sonra oturduğun eve eşyana işine bakıp notunu veriyor ona göre arkadaşlık yapıyor yada direkt eliyor seni kim ne derse desin onun için yemeyeceksin içmeyeceksin kıyafet eşya ev iş hep maddi duruma yatırım yapacaksın kişilik mi o insanların en merak ettiği şey

Ben de bunu düşündüm.Sürekli bilgece bir edayla , insanların konuştuğu her şeyi çok "basit" konular olarak gören , hayatın anlamını çözmüş de diğerleri bundan habersizmiş gibi tavırlar sergileyen insanlar biliyorum.Onlar da aynen böyle.Yalnızlıktan dem vuruyorlar mesela hep ya da anlaşılamamaktan.Ya muhabbet etmek dediğin nedir yeri gelir dostlarınla derin bir sohbete dalarsın , yeri gelir günlük saçma muhabbetler , yemek tarifleri paylaşırsın , yeri gelir saçmalarsın , gülersin.Ben böyle düşünüyorum.

Ha bulaşığı soğuk suyla yıkadınız diye size gülen insanlar da olmamış insanlar mesela , ona bir diyecek yok ama herkesi eleştire eleştire de yalnız kalmamak mucize olurdu heralde.İnsanları olduğu gibi kabul etmek lazım.

tamamı yüksek eğitimli, görece entelektüel ve maddi açıdan rahat insanlarla birlikte çalıştığım bir ortamdayım,
kerimcanın videosunu da konuşuyoruz, kedicikleri de, game of thrones bölüm eleştirileri de yapıyoruz, ülkenin finans gündemini de tartışıyoruz, haftasonu bienale gittiğimiz de oluyor, kızlarla toplaşıp sarma sardığımız da, biri kalkıp ay ne boş muhabbetler imasında bulunsa illa ki karşıt tepki geliştiririz, belki bulaşık yıkama tarzına, belki yazım hatalarına güleriz ama karşıt tepki oluşur bu kaçınılmaz.

Süsüm püsüm için makyajım fönüm için benimle arkadaşlık yapacak olan hiç arkadaşım olmasın. Arkadaş edinmek zorla uğraşarak olmaz kendiliğinden gelişi güzel olur.

Lafi hic bir yere cekmiyorum! Aile olmak birbirini sömürmek degildir kocaman insanlara yasli basli anne babalar bakmak zorunda degil evleniyorsan sorumluluk alacaksin arkadas yok öyle senin karnindan ciktim ömür boyu besleyeceksin beni olayi. Aile olmak para demek degildir. Miras dediginiz sey de eger aileniz ölmeden önce cani gonulden size birakirsa olur. Yoksa anan baban ölünce sana yine hak olan bir sey yok. Hazira konmayin

Ne enteresan bir üslup.

HEr neyse bana göre aile maddi manevi her zaman birbirine destek olmaktır.

Bizim hep sırtlarımiz birbirine dayalidir. Ve kimse kendini geriye çekmez.

Huzur başka bir şey.

" Bakmak " olarak görmekte bir tercih , aile yapısı meselesidir.

Bir yorumunuzda " manaya giden sohbetler olmuyor. Kimse dinlemiyor. Hep boş muhabbetler dönüyor demişsiniz.

Hep böyle çok bilmiş bir edayla mi dolasairsiniz ?

Arada boş konuşmakta güzeldir unutmayın.

Sadece boş kişiler boş konuşmaz . Mana her neyse onunla dolu kişiler de saçmalar, güler , dedikodu yapar, eğlenir , saçma sapan şakalar yapar.

Kasıntı olmanın hiç bir getirisi yok.

tamamı yüksek eğitimli, görece entelektüel ve maddi açıdan rahat insanlarla birlikte çalıştığım bir ortamdayım,
kerimcanın videosunu da konuşuyoruz, kedicikleri de, game of thrones bölüm eleştirileri de yapıyoruz, ülkenin finans gündemini de tartışıyoruz, haftasonu bienale gittiğimiz de oluyor, kızlarla toplaşıp sarma sardığımız da, biri kalkıp ay ne boş muhabbetler imasında bulunsa illa ki karşıt tepki geliştiririz, belki bulaşık yıkama tarzına, belki yazım hatalarına güleriz ama karşıt tepki oluşur bu kaçınılmaz.
Kesinlikle öyle. Çok çok doğru.

Ne enteresan bir üslup.

HEr neyse bana göre aile maddi manevi her zaman birbirine destek olmaktır.

Bizim hep sırtlarımiz birbirine dayalidir. Ve kimse kendini geriye çekmez.

Huzur başka bir şey.

" Bakmak " olarak görmekte bir tercih , aile yapısı meselesidir.
Aileyi ‘faydalanmak’ kelimesiyle tanimlayan birine göre uslubum cok düzgün. Nedense bu sirtlarin dayanmasi hep maddiyatla ilgili oluyor

Benim icin durum şu , temiz pak giyinsin e munkunse paspal gözukmesin yeter. Makyaj konusunda ben göz altina ton esitlicek bi bb krem bol rimel kirpiklerim uzun ve kivrimlidir zaten ayni rimelle kaslarımida duzellttim mi olduda bitti masallah yani. Cok makyaj yapan insani garipserimde giyim önemli be kardes.
Yani hic bisey yapamiyosan bi siyah jean bi siyah 20 liralik düz tsört bi rimel bi ruj birde gözünun ici gülsün yeter. Derli toplu ol. Temiz ol. Cocukta aynı bence. Az olsun ama duzgun temiz olsun yani. Pazardan al hatta bu karistırilanlardan al ama düzgün giyin yani.
Para konusu sıkintı gercekte.Bence komsulara gir cık. Hic bisey olmasada bi kahve 25 kurusluk cikolata yanina bu kadar. Onemli olan sohbet.
Termusa cay yapip parka gidin komsunuzu cagirın vs. Aslinda isteyene secenek cok.

Tüm sayfalara göz attım ve sizin kafanızın çok karışık olduğunu düşünüyorum.
Hayattan beklentileri karşılanmamış insanlarda bezgin ve bıkkın bir hal olur,
o duygu geçti bana.
Asıl anlatmak istediğinizi de tam anlatamadığınızı hissediyorum.

Hayata fazla mı felsefik bakıyorsunuz?
Asosyal bir mizacınız mı var?
Kendinizi gerçekleştirememiş olmanın buhranını mı yaşıyorsunuz?
Maddi sıkıntılar sizi depresyona mı itti?
İnsanların tepkilerini çok fazla irdeleyip kafanıza mı takıyorsunuz?
Bunlardan bir kaçı birarada mı?
Cevabını siz daha iyi verebilirsiniz.
Amacım sizi üzüp,incitmek değil sadece anlamaya çalışıyorum.
Sorunun asıl kaynağını tespit edebilirsek çözüme ulaşmak mümkün olabilir.

Bununla birlikte günümüzde,
dış görünüşün ve maddi ya da sosyal imkanların,insanın imajı ve toplumda edindiği yer hakkında ciddi etkisi olduğunu kabul etmemek çok da gerçekçi bir yaklaşım olmaz.
Bu cümleden bunu savunduğum anlaşılmasın lütfen,sadece bir tespit yapıyorum.

Örneğin önceleri samimi olduğum bir meslektaşım geçtiğimiz 4 yıl boyunca,
eğitiim düzeyinin sağlayacağı şartlardan çok daha iyi maddi imkanlarla bir kolejde çalışma imkanı buldu.
O dönem boyunca bana ayıracağı vakti çok kısıtlıydı.Hep ben arayıp sordum onu.
Farklı bir havası vardı,hissettim ama üzerinde durmadım.
Sonra tazminatı verildi,işten ayrılmak zorunda kaldı.
Bana da önümüzdeki yıl için farklı kurumlardan orta düzey yöneticilik ve eğitim koordinatörlüğü gibi teklifler var ve arkadaşım bunlardan bir şekilde haberdar oldu.
Son üç-dört aydır beni o kadar çok hatırlayıp ilgileniyor ki ilgisi karşısında ben de şaşkınım.

Demem o ki bu durumlar hayatın gerçeği ve bunlara takılırsak,kusursuz dost ararsak etrafımızda insan kalmaz.

Ne zaman iyi görünsem satış elemanlarinin tavri bile değişir. Kotu görümdüğünde agzinin ucuyla cevap verenler iyi gorundugumde kul köle olur edasiyla konusurlar. Kendi isim yokken is hayatinda bunu cok gözlemledim. Bana mobbing uygulayan erkek calisanlar ekstra guzel oldugum günler bi iyiler bi iyiler görmen lazım dün agzima edenler onlar degillermis gibi. Insanlar boyle salak içi bos varliklar aslında. Bazen eski pusku kiyafetlerle dagin tepesime yerlesesim gelio oyle tiksiniorum dunyalilardan :) haklisin genel olarak durum bu ama hic arkadasin olmamasi da garip. Cevren yeni oldugu icin mi boyle ezelden beri mi boyle. Benim bi kac yakin dostum vardir onlar disinda kalanlari önemsemem. Ama onlar olmasa napardim bilmiorum. Her seyi konustugun kafasinin arkasi olmayan insanların varligini bilmek guzel sey. Sadece eş yetmiyor. Cogu yerde bos muhabbetler dönüyor onda da haklisin. Zaten insanlarin cogu bos olmasa bu kadar az yöneten, ona karşılık milyonlarca köle olmazdi.

Paranızdan veya süsünüzden değil, üslubunuzdan yalnızsınızdır büyük ihtimal. Bazı arkadaşlar da bundan dem vurmuş, tek ben miyim bunu düşünen diyordum okurken... Demek başkaları da o havayı almış. Burada bile doğru düzgün yazanları terslemişsiniz işte, gerçek hayatta da böylesiniz muhtemelen. Bu da insanları itiyor.

Yalnızlığınızı kendi davranışlarınıza bakmayıp parasızlık, süssüzlük diye nitelendirmeniz sizin vizyon seviyenizi gösterdi bana. Nerden ne anlam çıkarmışsınız, sanki bir tek paralılar süslüler arkadaşlık ediniyor. :)

Öte yandan, yazmadam edemedim. Doğru düzgün noktalama işreti bile kullanmayan biri olarak belgesel konuşalım, kitap konuşalım demeniz çok ironik olmuş. Bir de öğretmenmişsiniz. Gerçekten bu aktiviteleri yapıyorsanız önce kendinizi geliştirin bence, bırakın elalem bilimi de sizden öğrenmeyiversin.

Back
X