Paragöz müyüm yoksa düşüncelerim mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nisanda takilarim yapıldı takıldı bunlar düğün takın dediler düğünde tekrar taktılar yada iki nisanda üç düğünde yaparlardı istemiyorsan öyle yapsınlar fark etmez

Bana o bilezikleri yatirim icin aldigini soyledi o sebepten boyle dusunuyorum. Yoksa tabii ki annesine alsa istemem.
Ama yalan söylemiş işte.
Annesi verecek olsa şu an verir zaten al oğlum zorlanma diyerek.
Dügünde takacakmış tarafı tamamen bahane.
Ev alacak olsanızda kadın çıkarıp vermez kolundan,oğlum bana aldı diyecek.
Altın alınabilir yatırım olarak ama annesinin koluna taktığı şey,yatırım değil bence, en azından size fayda sağlayacak bir yatırım değil.
Onlar yokmuş gibi davranmanızı tavsiye ederim,tamamen annenin insiyatifinde zira şu an,vermese ki bence zaten vermeyecek,vermez.

Nisanlim bana birikim yaptigini fiziki altin aldigini altinlari saklamak icinde annesine verdigini söylüyordu. Ben durduk yere istemedim yani kadinin kolundakileri. Sadece boyle bi durumda annem olsa ustune kendi de katar butun bilezikleri gelinine takardi. Boyle bir ailede buyudugum icin bana tuhaf geldi. Ustune ustluk benden nisanda taktigi 1 bilezigi geri istiyor, madem dugunde gosteris yapmak istiyorlar 1 bilezigi geri istiyorlar cok gorunsun diye o bilezikleri de taksinlar. Yanlis mi dusunuyorum.
Ben haklı buldum sizi
tabii gerçekten nişanlınızın anlattığı gibiyse
Annesinin koluna bileziği emaneten taktığına inanmadım çünkü
Kv kolunda şangır şangır bilezikle oynamak istiyorsa gider imitasyon takar kolundakileride size takar madem oğlunun malı.
Ama dediğim gibi öyle olduğuna inanmiyorum

Ama yalan söylemiş işte.
Annesi verecek olsa şu an verir zaten al oğlum zorlanma diyerek.
Dügünde takacakmış tarafı tamamen bahane.
Ev alacak olsanızda kadın çıkarıp vermez kolundan,oğlum bana aldı diyecek.
Altın alınabilir yatırım olarak ama annesinin koluna taktığı şey,yatırım değil bence, en azından size fayda sağlayacak bir yatırım değil.
Onlar yokmuş gibi davranmanızı tavsiye ederim,tamamen annenin insiyatifinde zira şu an,vermese ki bence zaten vermeyecek,vermez.
Konuyu kapadim zaten para yüzünden tartismak istemiyorum. Nisanlilik suresi uzun olunca her sey batmaya basladi bana keske 2 ay icinde evlenseydik...

Bilezikler nişanlınızın olsa bile neden size vermek zorunda olsunlar ki
Altınlar adamın altını nasıl isteyebiliyorsunuz

Nişan bileziğinizi vermeyin. Madem verebilecek durumları var diğer bileziklerden taksınlar
Istemiyorum daha önceki konuşmalarımızda kendi oyle dedigi icin simdi ne degisti diye sordum. Benim nisanlim ustte birinij dedgi gibi gercekten sureci yonetemiyor. Bana en basindan boyle seyler demeseydi keske

Kv alınan bilezikler normalde sizi ilgilendirmez .Ama size o bilezikler benim. Annemde emanet duruyor deyip şimdi geri alıp kullanma zamanı yok annem de düğünde takmak istiyor demesi ailenin cakalligini gösterir. O bileziklere kv el koymuş, alıştıra alıştıra söylüyor. Zaten yatırım olsa cumhuriyet altını alır. Şimdi altın yapmak yerine o bilezikleri taksın. Bu ekonomik koşullarda tekrardan altın yapmak da saçma.
Erkek her konuda apır sapır konuşurken kadının para konusunda konuşunca hemen paragöz olması da sorun.
Nisanda yapılan bileziği istemek de ayrı bir görgüsüzlük.
Nereden tutsan dökülüyor. Siz de hemen evlenseydim diyorsunuz.

Nişanlınız kaç yıldır çalışıyor?Kaç yaşında?Ailesi ilemi yaşıyordu bekarken, ortalama ne kadar kazanıyordu(miktarsal olarak değilde hani türkiye ortalamasının üstünde mi?mesela aylıj100 bin kazanan var 15 bin alan var, hatta asgari ücret alan var)?Yalnız yaşasa o maaş ona yetecek miydi mesela?Ev, eşya, düğün masraflarını kim karşılayacak?Sizin ve ailenizin bu evliliğe katkısı ne olacak?Siz çalışıyor musunuz?Bekarken birikim yaptınız mı?Yaptığınız birikim hakkında nişanlınız talepte bulunuyor mu?Evlenince çalışacak mısınız?Bu soruların cevabına göre değişir durum.

Nişanlınız kaç yıldır çalışıyor?Kaç yaşında?Ailesi ilemi yaşıyordu bekarken, ortalama ne kadar kazanıyordu(miktarsal olarak değilde hani türkiye ortalamasının üstünde mi?mesela aylıj100 bin kazanan var 15 bin alan var, hatta asgari ücret alan var)?Yalnız yaşasa o maaş ona yetecek miydi mesela?Ev, eşya, düğün masraflarını kim karşılayacak?Sizin ve ailenizin bu evliliğe katkısı ne olacak?Siz çalışıyor musunuz?Bekarken birikim yaptınız mı?Yaptığınız birikim hakkında nişanlınız talepte bulunuyor mu?Evlenince çalışacak mısınız?Bu soruların cevabına göre değişir durum.
GBT sinide döksünmü?

Istemiyorum daha önceki konuşmalarımızda kendi oyle dedigi icin simdi ne degisti diye sordum. Benim nisanlim ustte birinij dedgi gibi gercekten sureci yonetemiyor. Bana en basindan boyle seyler demeseydi keske
Valla ya bu adamı verdiği sözü tutamıyor diyip bırakacaksınız ya da hiç vaktin de böyle söymiştin şimdi niye başka konuşuyorsun diye sorgulamayacaksınız. Annesinin lafına gidiyor belli ki
Ben bu sorunu çok yaşadım
Çözümü yok. Kimseyi değiştiremezsiniz

Eğer gerçekten para biriktirme niyetiyle annesine verdiyse (bankalar neden var anlamadım neyse) düğününüz olurken annesi şımarıklık yapıp ben takacağım demek yerine çıkarıp size vermesi lazım.
İster ev alırım, ister araba alırım, istersem o bilezik paralarıyla dünyayı gezeriz kimseyi ilgilendirmez. Sevgiliniz başta hata yapmış ve hala biriktirdiği parayi almayarak pasiflik yapıyor. Ama gerçekten bilezikler anneye hediye edilmediyse tabi bu yorumum.

Bilezikler nişanlınızın olsa bile neden size vermek zorunda olsunlar ki
Altınlar adamın altını nasıl isteyebiliyorsunuz
Bir de adam onu birikim için yapsa bile neden geline taksinlar ki?
Düğünde takılan takılar gelinindir. Bir de adam bir şey olunca yalvaracak karisina bilezikler için😂 Adam yani beş sene önce on sene önce çalışıp 'evlenirken karıma takarim' diye mi aldı altınları?
Birikim için bile aldıysa (ki inanmadım dediğine,birikim için anneye bilezik alınmaz) onu bozup bozup ev için ihtiyaclarini alırdı. Mantıklı olan bu, karısınin koluna takacağı-hiç hak iddia edemeyeceği bileziği almak için çalışması mantikli mi yani??

"Bende nisanlima o bileziklerin kendisinin oldugunu onlari da takmalari ya da vermeleri gerektiğini soyledim."
Şu cümleden sonra bence paragözden daha fazlasısınız.

Valla dünyanın binbir türlü hali var. Millet elindekini cebinkini size yedirecek değil eğri oturalım doğru konuşalım.

Yatırım mı anaya bilezik mi onu anlamadım. Benim kardeşim de bekar, anneme veriyor maaşından bununla altın al diye. Annem artık ne kadar ederse yarımdır tamdır gramdır öyle şeyler alıyor. Hiç bilezik aldığını görmedim daha kardeşimin yatırımlık parasıyla.

Bazı insanları cidden anlamıyorum. Önünde sonunda herkes bir evlat sahibi olacağını unutuyor. Bak ablacım, yaşın kaç bilmiyorum ama, birinin evladını kendine eş aldığın zaman onun geçmişinide, geleceğinide ipotek etmeye çalışıyorsunuz.

Bekarken aldıysa, bir söz hakkı var ise o da eşine ait yani sana laf söylemek düşmez. Eşin, o altınları yaparken kirli donunu sen yıkamadın mesela. Önüne bir kap yemek koyan, geç kalsa diken üstünde bekleyen, hastalansa bakan, kötü gününde yanında olanda sen değildin annesi ve ailesiydi.

Evlendikten sonra elbette senin söz hakkın var. Ya beraber çalışırsınız, ya emeğin geçer.

Bekarken yaptığım birikime, nişanlıyken eşim karışsa net soğurum yani. Ona ne? İstersem aileme ev alırım (borç yükü evliliğime yansımadıkça) kimseyi ilgilendirmez.

Sizin gibi bir gelinimiz var. Bırakın kardeşimi babamın malına bile karışacak kadar hadsizlikte. Kardeşimin eskiden saçları çok uzun ve gürdü kestirdi ve ben almıstım kaynak falan yaptırırım diye. Sonrasında evlenince konusu geçti ve bana demesin mi? O benim eşimin saçları, bana ver ben kaynak yaptırayım. Senin eşin, benim neyim pardon?
Aaa eee kadın ne dedi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X