Merhaba kizlar issiz donemimde taseron bir firmada calistim firma bizi bir fabrikaya goturdu orada calistim ..oncelikle sunu soyliym taseron firma bana sigorta da yapti ama simdi parami vermiyorlar 8 gun calismistim beni goturdukleri yerde smdi o fabrika az calismis oldgum icin parami odemiyormus sozde bunlarda bana odeme yapmiyorlar 170 calisma bakanligini aradim iki isyerininde adresini verin dediler ama bi sonuc cikarmi bilmiyorum szin onerebileceginiz birsey varmi
çalıştığınız ve hak ettiğiniz parayı size nasıl vermiyorlar anlamadım
işe giriş çıkışlarınızda kart okutma giriş çıkış için imza atma gibi işlemler yaptıysanız çalıştığınızı çok kolay ıspat edersiniz zaten sgk da yapmış size
yoksa bile yine peşini bırakmayın sgk nız varmış
şikayette bulunun
Evet sigorta var taseron firma diyorki istedgin yere beni sikayet et bn seni o fabrika uzerinden sigortali gosterdim onlar para odemezsr bende odemem.. boyle bisey varmi baska bir firma adina sigortali gorunmek
gittiğiniz fabrikada size para ödemiyor olamaz bence aracı firma yani baglı oldugunuz taşeron firma size ödeme yapmıyor
evet var
mesela inşaat firmasında çalışıyorum ben
taşeronlarımız var ustalar kalfalar
kalfaların da elemanları oluyor bir iş veriliyor kendilerine o iş için eleman topluyor sgk sı bizim şirketten yapılıyor ödemesi de bizden yapılıyor
ama firma ödeme yapmazsa taşeronun elemanısın sen o da yapmak zorunda bence
siz de o zaman dersiniz ben o fabrikaya güvenip işe girmedim
size güvendim siz beni o firmaya gönderdiniz.
Firmayla konustum.. firma odeme yapmadgini soyledi ... sgk yi aradim 170 i arayin dediler ... 170 hatti ise iki firmaninda bilgilerini bize verin dedi ...
Merhaba kizlar issiz donemimde taseron bir firmada calistim firma bizi bir fabrikaya goturdu orada calistim ..oncelikle sunu soyliym taseron firma bana sigorta da yapti ama simdi parami vermiyorlar 8 gun calismistim beni goturdukleri yerde smdi o fabrika az calismis oldgum icin parami odemiyormus sozde bunlarda bana odeme yapmiyorlar 170 calisma bakanligini aradim iki isyerininde adresini verin dediler ama bi sonuc cikarmi bilmiyorum szin onerebileceginiz birsey varmi
Yıl 2014 duyduğumuz şeylere bakarkasında durun bu konunun lütfen benimde çalıştığım firma maaşlarımızı düzenli öderler sigortalarımız da maaş üstündendir ama AGİ vermiyorlar maalesef
Merhaba,
Çalışma bakanlığını aradıysan soruşturma başlatıp, firmaya denetim için gideceklerdir.Bende 4 ay çalışmıştım ,şikayet edip almıştım geri kalan maaşımı..
biraz zaman alır ama alırsın inş. sonuçta sgk lı çalışmışsın. ispatı kolay.
Normalde 3 bile çalışan sigorta girişin varsa paranı vermek zorundalar. Sigorta olmasa bile insaniyet namına vermek zorunda.
Şikayetlerden umarım bir şey çıkar ama çıkmazsa da uğraştığınla kalırsın.
Keşke başından sistem daha iyi olsa da haklarımızı adam gibi koruyabilse.
Canim sen nereye sikayet ettin kac ayda sonuclandi bu konu
geçmiş olsun. şikayetiniz üzerinde durursanız mutlaka alırsınız maaşınızı. belki uzun bir süreç olur ama yine de alırsınız. peki şuan ki çalıştığınız yer nasıl? burası da böyle sıkıntı çıkarmaz inşallah :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?