Paramı istemeli miyim?

Para iadesi istemeli miyim?

• Evet

OY: 55 100,0%
  • Hayır

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    55

muzipkiz

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2022
70
147
13
İyi akşamlar kızlar,

İnternet üzerinden meb onaylı tercüman hocadan 2 yıl önce işaret dili eğitimi aldım. Arkadaşım da daha önce aldığı için güvendim açıkçası.

30 video üzerinden anlaştık. 500 tl...Eğitim sonunda uluslararası onaylı belge de alacaktım. Lâkin 20 video sonrasında hoca bizi sürekli oyaladı. Yeni video önümüzdeki ay gelecek diye diye bu zamana geldik.

Anlayacağınız 10 video eksik, bizim eğitim işi nanay 😅

Eğitimin çoğunu aldım ama sonuçta elimde bir belge yok.

Şimdi size sorum şu: Para iadesi istersem onun hocanın hakkına girmiş olur muyum? Almalı mıyım?

Bu arada hoca hala yeni öğrenci almaya devam ediyor ama bizimle ilgilenmiyor.

Hepsi olmasa bile sizi verilmeyen derslerin ücretini talep etmelisiniz bence.
Birileri kâr ederken diğerleri zarar ediyorsa bu hakka girmek oluyor zaten.
Hoca parasını alıp kâr etmiş ancak söz verdiği dersi eksik vermek suretiyle size zarar ettirmiş.
İsteyin,hak sizin hakkınız.

İyi akşamlar kızlar,

İnternet üzerinden meb onaylı tercüman hocadan 2 yıl önce işaret dili eğitimi aldım. Arkadaşım da daha önce aldığı için güvendim açıkçası.

30 video üzerinden anlaştık. 500 tl...Eğitim sonunda uluslararası onaylı belge de alacaktım. Lâkin 20 video sonrasında hoca bizi sürekli oyaladı. Yeni video önümüzdeki ay gelecek diye diye bu zamana geldik.

Şimdi size sorum şu: Para iadesi istersem onun hocanın hakkına girmiş olur muyum? Almalı mıyım?

Dersin ücret iadesini talep edin. Bende gittim işaret dili kursuna daha ilk temel seviyede çok şey öğrendim birde bunun tercümelik seviyesi var ona da gitmeyi istiyordum ama maalesef o bölümü açmadılar hoca yok yalanı ile. Bu arada halk eğitime gittim ben en kötü vaktiniz varsa ücretsiz halk eğitime de gidebilirsiniz. Bizim küçük ve vasıfsız bir şehir olduğundan bi kurs açıyorlar seviye seviye olması gereken bölümleri devamını açmıyorlar. Doğduğun yer kaderindir lafı tam bu noktada sinirimi bozuyor :D Ki hocamızda çok iyiydi gerçekten uygulamalı bir şekilde kısa sürede öğretmişti.

Dersin ücret iadesini talep edin. Bende gittim işaret dili kursuna daha ilk temel seviyede çok şey öğrendim birde bunun tercümelik seviyesi var ona da gitmeyi istiyordum ama maalesef o bölümü açmadılar hoca yok yalanı ile. Bu arada halk eğitime gittim ben en kötü vaktiniz varsa ücretsiz halk eğitime de gidebilirsiniz. Bizim küçük ve vasıfsız bir şehir olduğundan bi kurs açıyorlar seviye seviye olması gereken bölümleri devamını açmıyorlar. Doğduğun yer kaderindir lafı tam bu noktada sinirimi bozuyor :KK70: Ki hocamızda çok iyiydi gerçekten uygulamalı bir şekilde kısa sürede öğretmişti.

Bizim hocamız da cidden çok iyiydi. Tercümanlık eğitimi de veriyor. Jargon eğitimi de veriyor. Jargon en üst seviye yanlış hatırlamıyorsam.

Ama gel gelelim ki yarim kaldi 😑

Hakkınız sizin kalan derslerin parası. İsteyin tabiki. Sertifika alacağım diye başlamışsınız sonuçta size sertifika verilmemiş. Hakka girerim diye düşünmeyin asıl o hoca hak yemiş oluyor

Peki sizce ücretin hepsini mi isteyeyim yoksa yarısını falan mı istesem

Simdiye kadar aldiginiz dersler icin sertifika vermiyorsa ucretin tamamini talep edin. Yarim kaldigi icin sertifika alamadiginiz bir egitimin size faydasi yok. Sonucta baska bir yerden serifikali egitim almak isterseniz bu kiz bu isi biliyor diye egitim vermeden sertifika yollamayacaklar degil mi? Yeniden bir egitim ucreti yollayacaksiniz.

Kalan ders parasını istemelisiniz. Ancak 2 yıl önce diyorsunuz para aynı para değil tabi enflasyondan dolayı. Dolara göre kalan dersi hesaplayıp tl ye çevirip isteyebilirsiniz. Vermezse mahkelemlik olunur onda da kalan ders parasını faiziyle istersiniz

Benim aldığım kursun ücreti 2 sene önce 500 tl idi. Şimdiyse aynı kurs 950 tl olmuş.

Sertifika olmadan cidden öğrendiklerimin resmi yerlerde bana zerre faydası yok. Sertifika umrumda olmasa youtube'dan öğrenmeye çalışırdım zaten.

Olay burada sertifika almaniz degil mi zaten? Açıkçası ilk kalan para diye düşündüm ama genel düşününce 20 ders almışsınız ama sertifikaniz yoksa bu sizin işe vb girmenize işe yaramayacak. O yüzden tüm parayi isteyin. Hocanin da tabii ki de hakkina girmiyorsunuz. Hala da öğrenci almaya devam ediyorsa sizin dersleri niye bitirmemis, aciklamasi nedir?

Tamamını geri vermez de
Kocamı iade isteyebilirsiniz.

O eğitim ne işinize yarayacaktı ?

Bir de hoca yeni öğrenci alıyorsa hoca halkında şikayet.var a falan da yazabilirsiniz.

İyi akşamlar kızlar,

Tüketici Hakem heyetine başvurup o kişiden paranızı talep edin.Sonuçta buda bir ticaret.Parayı alıyorsa karşılığını tam anlamıyla vermek zorunda.

Bence tamamını istemelisiniz. Çünkü yarımkaşan epitimin size hiç bir faydası yok ve elinizde vadedilen belge de olmadığı için aldığınız eğitimin bu anlamda hiç bir faydası, yok. Daha doğrusu siz o parayı, eğitimin belirtilen süresi ve sonımda verilecek belge karşılığında ödediniz. Bazı şeylerin yarımı, olmaz. Elinizde derslerin, başında anlaşmanıza istinaden yazışma varmı?

Su an sizinle iletisim kuruyor mu? Kuruyorsa uzlasmaya calisin belge icin. Hala ogrenci aliyorsa egitim vermeye devam ediyor demek, sizinkini yarida kesmesi cok manasiz.

Ben kursla ilgili soru sorarsam cevap veriyor. Ben de anlamıyorum. Aynı videoları yeni öğrencilere de atacak. Bize de atabilir yani bunda ne gibi bir sıkıntı var, neden atmıyor anlamıyorum.

Back
X