Biraz param var, bir kısmı altında, bir kısmı mevduatta, bir kismida dolarda. Hepsiyle anca küçük 1+0 apart alabilirim. Bana hiç para kalmaz. Yaşadığım yer küçük kiralar çok uçuk değil, paramın hepsini bozdurup mevduata yatirsam güzel yerlerde kiraya çıkabilirim. Birde mevduatta ki paramı altinami cevirsem siz olsaniz ne yapardınız?
Bence mevduat faizleri şuan için iyi altın bir ileri iki geri gidip geliyor yükselir tabi ama yükselimceye kadar paranıza mevduat faizi de alacaksınız yani neredeyse kafa kafaya gelir. Eğer 1+0 daire size yetiyorsa ev almak en mantıklı karar olur. Malum fiyatlar hergün yükseliyor.
Biraz param var, bir kısmı altında, bir kısmı mevduatta, bir kismida dolarda. Hepsiyle anca küçük 1+0 apart alabilirim. Bana hiç para kalmaz. Yaşadığım yer küçük kiralar çok uçuk değil, paramın hepsini bozdurup mevduata yatirsam güzel yerlerde kiraya çıkabilirim. Birde mevduatta ki paramı altinami cevirsem siz olsaniz ne yapardınız?
Bana aslında mevcut durumunuz oldukça mantıklı geldi. Hem dolar hem mevduat hem de altında paranızı tutmak duruma göre bunların arasında geçiş yapmak mantıklı.
Yaşadığınız şehirde kiralar abartı fiyatlar değilse şimdilik kirada oturmaya devam edebilirsiniz bence.
Gelirinizin ne kadarına denk geliyor bilmiyorum ama hem kira ödeyip, hem her ay birikiminizi arttırabiliyorsanız, ev almak için faizlerin düşmesini bekleyebilirsiniz. Yada bazen ilk kez ev alacaklara daha düşük faizli kampanyalar yapılabiliyor onları takip edebilirsiniz.
Öncelikle faizden para kazandığını sanan günün birinde yanlış yaptığını bir şekilde anlar
Hem madden hem de manen
Yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte sorunuza cevap veriyorum
Ben olsam hepsini bozdurup gayrimenkul alırdım
Faiz haysiyeti olan biriyim inancım gereği
Ayrıca yarın öbür gün faizler düştüğünde bugünkü gayrimenkul fiyatları bu seviyede olmaz ,artar
Gayrimenkulu ister kiraya verirsiniz isterse kendiniz oturursunuz
Bana küçük gelir kirada oturuyorum ya da oturacağım diyorsanız oradan gelen kira bedeli kiranızı öneminize önemli ölçüde katkı sağlar
Ayrıca mert başaran' ın dediği gibi dolar bir yatırım aracı olamaz kendi enflasyonu var illa dolar alacaksanız zaten altın aldığımızda dolar da alıyoruz otomatikman
Dediğim gibi yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Alacağın ev küçük diyorsan elindekini peşinat yapıp üzerine borç ya da krediyle bi miktar daha büyük ev alabilirsin. Ya da bazı mutahitler peşinat üstünü taksitle ev verebiliyorlar
Bence mevduat faizleri şuan için iyi altın bir ileri iki geri gidip geliyor yükselir tabi ama yükselimceye kadar paranıza mevduat faizi de alacaksınız yani neredeyse kafa kafaya gelir. Eğer 1+0 daire size yetiyorsa ev almak en mantıklı karar olur. Malum fiyatlar hergün yükseliyor.
Bana aslında mevcut durumunuz oldukça mantıklı geldi. Hem dolar hem mevduat hem de altında paranızı tutmak duruma göre bunların arasında geçiş yapmak mantıklı.
Yaşadığınız şehirde kiralar abartı fiyatlar değilse şimdilik kirada oturmaya devam edebilirsiniz bence.
Gelirinizin ne kadarına denk geliyor bilmiyorum ama hem kira ödeyip, hem her ay birikiminizi arttırabiliyorsanız, ev almak için faizlerin düşmesini bekleyebilirsiniz. Yada bazen ilk kez ev alacaklara daha düşük faizli kampanyalar yapılabiliyor onları takip edebilirsiniz.
Kiralar uçuk değil, bütün parami mevduata koysam ordaki faizle güzel evlere kiraya çıkabilirim, ama apart alırsam hem çok küçük bir aparta geçeceğim, paramın hepsi gidecek, oyuzden böylece bekliyorum, hala ne yapacağıma karar veremedim. Birikim yapıyorum.
Kesinlikle ev almalısınız. Baktığınızda mevduattan gelen paralar şuan için cazip gelebilir ama.... Paranın alım gücü gün geçtikçe düşüyor. üzerine biraz borçlanım 1+1 de cok keyifli olabilir 1+0 da fena fikir sayılmaz paranın erimesindese....
Evlendiğimizde birikimlerimiz ve takılan takılarla hemen ev aldık. Eğer almasaydık takılar ve birikim Mevcut kur ile şuan oturduğum evin yarısını almıyor.