• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Paran mı derdin var ? Akıl verin

DaisyB

Meleğim beni bırakma
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2011
2.936
9
66
İstanbul
Eski konumu bılmeyenler okuyabılirler Amcamdan ve halamdan nefret edıyorum , ve babam amcamla barısmıs arabasını ona satmıs , şimdide yenı araba almak ıstıyor amcam bır kısım ödemesini 1,5 ay sonraya yapıcakmış babamda benden on bin tl borc ıstıyor düşünüyorumda babam bana mı güvenip bu işe tamam dedi benım de bir evim var para bırıktırıyorum 2aylıgına 10.000 tl istiyor benım yerımde siz olsaydınız ne yapardınız ?

Eski konumu bılmeyenler okuyabılirler Amcamdan ve halamdan nefret edıyorum , ve babam amcamla barısmıs arabasını ona satmıs , şimdide yenı araba almak ıstıyor amcam bır kısım ödemesini 1,5 ay sonraya yapıcakmış babamda benden on bin tl borc ıstıyor düşünüyorumda babam bana mı güvenip bu işe tamam dedi benım de bir evim var para bırıktırıyorum 2aylıgına 10.000 tl istiyor benım yerımde siz olsaydınız ne yapardınız ?

Babana güvenin varsa 2 ay sonra amcan parayı vermesede sana bu parayı bir şekilde bulup verebileceğini düşünürsen ver bence...

Ve bizden devamlı borç isteniyor nasıl olsa kızımda var dercesine. Düğünümüzün ertesi günüde kayınpederim de bin lira istemişti ve babama sormuştum arayıp beni sahipsiz sanmasınlar diye o kadar laf söylemişti demekki sadece tepkisi düğünün ertesi gün olmasınaymış benim sinirlendiği konu bu neden bir borca giriliyorsa direk benim altınlarım düşünülüyor üstelik benim nefret ettiğim bir insanla ilgili bir iş yapılmışsa

Son düzenleme:
Güvenim var elbette ama amcam denen pisliğin işine girmek istemiyorum .

Ve bizden devamlı borç isteniyor nasıl olsa kızımda var dercesine. Düğünümüzün ertesi günüde kayınpederim de bin lira istemişti ve babama sormuştum arayıp beni sahipsiz sanmasınlar diye o kadar laf söylemişti demekki sadece tepkisi düğünün ertesi gün olmasınaymış benim sinirlendiği konu bu neden bir borca giriliyorsa direk benim altınlarım düşünülüyor üstelik benim nefret ettiğim bir insanla ilgili bir iş yapılmışsa

Babana bu düşüncelerini güzelce anlat bence..

babanla ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama ben yerinde olsam veririm. hatta kayınpederim istediğinde de verirdim. bin lira çok bir para değil, bin lirayla kimse zengin de olmaz fakir de. babanın istediği miktar tabi fazla, yine de vermek istemiyorsan amcan nedeniyle eşinle bir konuş. babana da eşim istemiyor vermek bizim de planlarımız vardı o parayla ilgili dersin.

amcaya kolaylık gösterip ihtiyacı olan parayı senden istemesi çok garip.o halde amcadan gelecek parayı beklesin baban.araba almasının acelesi yoktur sanırım.
ben olsam vermezdim.böyle diyorum çünkü ben de pek sevmem kendi amcamı.işi gücü babamdan hep para istemektir.

Valla bence verme. Annemde yeni evliyken dedem, anneannem ikisi birlikte borç isteyerek kurutmuşlar bizi. Ve emin ol tanıdık olduğu için isteyemiyorsun bile. Darılırlar gücenirler vs. Akrabayla yola çıkılmaz bunu bilir bunu söylerim. Hele de güvenmediğin birisi ise..

belkide bazı arkadaşlar tepki gösterecekler yazacaklarıma bence verme heleki nefret ettiğin biri için hiç verme inan geri ödenmiyor kalıyor ve demiyolar ki onunda ihtiyacı olur geri ödeyelim,ve sende isteyemiyosun istesen bile kötü oluyosun arkadaşım...

babanla ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama ben yerinde olsam veririm. hatta kayınpederim istediğinde de verirdim. bin lira çok bir para değil, bin lirayla kimse zengin de olmaz fakir de. babanın istediği miktar tabi fazla, yine de vermek istemiyorsan amcan nedeniyle eşinle bir konuş. babana da eşim istemiyor vermek bizim de planlarımız vardı o parayla ilgili dersin.

1.000 lira degil 10.000 lira :34:

herhalde bende vermezdim, sirf istemedigim biriyle is yaptigi icin. o altinlar senin kimse gozunu dikmesin. kaldiki bu parayi tekrar alabilecegin ne malum??? sende yoksa kimsede yoktur bunu boyle bil...kaldiki madem oyle amcanda parasini tamamlayinca verseydi baban arabasini, catladi mi? :34:

Babamla ilişkimiz çok güzel anlatamayacağım kadar güzel fakat o amcama satmasaydı arabayı farklı olurdu düşüncem. Kayınpederime gelınce evet bin lira az cok az ama düğünün ertesi günü arayıp hal hatır sormayan insan benım evlılıgıme gelmesı dısında hiç bir katkısı bulunmayan ve ben balayına bıle para harcamamak için gıtmedıgım halde kendısı izmire gitti 1000 tlyle ne yapacaktı kardesı hastaymıs onu gormeye sen izmire 1000 tl ye mı gıdıyorsun hasta zıyaretıne mı yoksa tatıle mı ??? 2 gun için . Verdim ama ayıp denen bir şey var bir kere bile oğlunu aramadı 1 senelık evlıyım sadece düğünümüzün ertesı gunu para için aramıştı. Şimdi istese vermem tabıkı bu da senin düşüncen saygı duyarım.

amcaya kolaylık gösterip ihtiyacı olan parayı senden istemesi çok garip.o halde amcadan gelecek parayı beklesin baban.araba almasının acelesi yoktur sanırım.
ben olsam vermezdim.böyle diyorum çünkü ben de pek sevmem kendi amcamı.işi gücü babamdan hep para istemektir.

Eşim tamam demiş hayır diyemıyor yani verilecek

Valla bence verme. Annemde yeni evliyken dedem, anneannem ikisi birlikte borç isteyerek kurutmuşlar bizi. Ve emin ol tanıdık olduğu için isteyemiyorsun bile. Darılırlar gücenirler vs. Akrabayla yola çıkılmaz bunu bilir bunu söylerim. Hele de güvenmediğin birisi ise..

Evet çok haklısın ve ben evimden taşınmayı düşünüyorum şu an . Yakın olmak gerçekten kötüymüş

Bir de diğer amcam da beni normal de aramaz aramıştı ama isteyemedi benden önce babamları aramış istemiş borç ta evliliğiimn 7.aylarında filan..

İnsan da para olunca güvence oluyor hele ki cocuk olunca bu ve ben iş yerinde cok daraldım gercekten akla ihtiyacım var naısl bır oyl izlicem sinirden ne yapacagımı bılmıyorum

belkide bazı arkadaşlar tepki gösterecekler yazacaklarıma bence verme heleki nefret ettiğin biri için hiç verme inan geri ödenmiyor kalıyor ve demiyolar ki onunda ihtiyacı olur geri ödeyelim,ve sende isteyemiyosun istesen bile kötü oluyosun arkadaşım...

evet bunu biliyorum ama isticem bu defa ezilmicem eşim hayır diyemiceği için tamam demiş ve veriyoruz o nefret ettıgım amcam parasını 2ay sonra odeyınce alıcaz işte ve bende biraz gec de olsa anladım kı kendı babana uzak olman gerektıgını

1.000 lira degil 10.000 lira :34:

herhalde bende vermezdim, sirf istemedigim biriyle is yaptigi icin. o altinlar senin kimse gozunu dikmesin. kaldiki bu parayi tekrar alabilecegin ne malum??? sende yoksa kimsede yoktur bunu boyle bil...kaldiki madem oyle amcanda parasini tamamlayinca verseydi baban arabasini, catladi mi? :34:

Evet sırf istemdiğim biriyle iş yaptıgı için içimden inş alamaz parasınıda yıne kazık yer anlayamadı kardeslerının ne oldugunu geciyordu ama dillendirmek istemıyordum ve aklımdan gectı boyle bırsey olacağı . evet herkes gözünü dikmiş altınlarıma herkssss

akarabayla alışveriş borç yapılmaz,diye atalarımız boşa dememişler.bende yaptım bunu yıllar önce 20 gr burma bileziğim vardı babama,eşimden gizli verdim,ama elime ulaşana kadar çok bunaldım,güçlükle elime ulaştı,hiç tavsiye etmem veriyorsun isteyemeiyorsun bile.

Eşin tamam dediyse bence kimle iş yaptığına değil kimin senden borç istediğine bak, babanın hatırını kırma. Amcanla olan ilişkisi babanı bağlar. Sonuçta kendi kardeşi.

yazmayı unutmuşum,ablam ky.parayla görümcesi için çok dantel yaptı yıllar önce,kv ona 5 burma bilezik olarak ödedi,sonra babam bunları gördü,kızcağız hiç takamadı,saklıyordu görülmesin diye,olan oldu tabiki,babam aldı,evin tadilatına kullandı,sonuç,ablam hiç bir zaman takamadı,daha yeni bitti borç babam ev ödemesini yaptı ablamın,ödedi sonunda ama altın olarak değil para olarak geçti eline,zor bu işler,şimdi benim var altınım,1 tanede daha alıcam yanına mega bilezik olacak ikiside,inan giderken takmıcam,altın düşman diye boşa dememişler yahu.:20:

Eşin tamam dediyse bence kimle iş yaptığına değil kimin senden borç istediğine bak, babanın hatırını kırma. Amcanla olan ilişkisi babanı bağlar. Sonuçta kendi kardeşi.

Eşim de vermek istemedi çünkü bir emir altında gibiyiz hiç hayır diyemiyoruz , kimin borç istediğine bakamıyorum çünkü bana gelecek para amcamın babama vermesiyle gelecek ve bu adamla iş yapması bana çok koydu kendi kardeşide olsa

bilmiyorum konumu okudun mu diğerini ama kısaca özet geceyım amcam öyle bir adamki aşağılık duyguları kabarmış bir insan babamın arabasına benim arabam misafirlik için gittiği eve cocuguna bızım evımız (ev sahipleride kiracımız ) diyerek

bahsettıgı bir adam yani kısacası adam değil. Benim hakkımda o kadar şey yapmama rağmen babama yalan dolan şeyler söyleyen bir adam kardeşi bile olsa Babamın böyle bir işe girmemesini isterdim ve onunla barısmamasını isterdim çünkü

iki gün sonra yine bir halt yapacak biliyorum . Bu insanlardan nefret eder oldum acemiperi günahını ver dese sana yemin ediyorum günahımı bile vermem o kadar yalancı bir insann. Eşim babama hayır diyemiceği için evet dedi babama

güveniyor tabiki bende güveniyorum fakat şöyle bir durum var ki veremezsede nasıl olsa yabancı değil bir ay uzatabiliriz derse ne olacak kardeşine iyilik yapayım derken beni mağdur duruma düşürmemesi lazım ki su an calıstıgımı paramı

biriktirdiğimi ve altınlarımın oldugu herkes biliyor tabi bankada olduğunu da ama zoruma gitti anlıyormusun beni bir güvence olarak görmesi zoruma gitti açıp telefonu söyleyemedi bir gün sonra söyledi o da eşime hala bana amcana sattım

bılıyor verecegım tepkıyı kendısıde ama söyleyecek ıkı çift lafım elbette var bunu da söylicem barısmıs amcamlada o amcamın yüzüne tükürmeye bile değmeyen bir aşağılık karşıma cıktıgını görürsem bayram da falan bu soyledıklerımın aynılarını

kendi yüzüne söyleyeceğim yalancılıgını herkes öğrendi. Komsumuza bile iftira attı böyle böyle diye komsumuz tabıkı yalanladı kı ben öyle bır sey konusmadım o kadınla ve amcamın bir bir yalanları cıktı ben böyle bır adamla iş yaptıgı için o parayı vermek istemeye istemeye mecbur veriyorum ama bundan sonra hayır demeyi bilicem ve de taşınmayı düşünüyorum

yazmayı unutmuşum,ablam ky.parayla görümcesi için çok dantel yaptı yıllar önce,kv ona 5 burma bilezik olarak ödedi,sonra babam bunları gördü,kızcağız hiç takamadı,saklıyordu görülmesin diye,olan oldu tabiki,babam aldı,evin tadilatına kullandı,sonuç,ablam hiç bir zaman takamadı,daha yeni bitti borç babam ev ödemesini yaptı ablamın,ödedi sonunda ama altın olarak değil para olarak geçti eline,zor bu işler,şimdi benim var altınım,1 tanede daha alıcam yanına mega bilezik olacak ikiside,inan giderken takmıcam,altın düşman diye boşa dememişler yahu.:20:

Bende yeni gelinim herkes takıyor diye takmak istiyordum eşim hep takma derdi bende benım degılmı takarım dıyordum bır kac kere takmıstım hay takmaz olaydım inanın çalınsa bu kadar zoruma gitmezdi.

Eğer eşin gönülsüz veriyorsa girme bu işe. Sonradan dır dırı çok olur.

Babana keşke cevap vermeden beraber oturup konuşabilseydiniz eşinle. Böyle durumlarda tamam demek yerine bir bakalım demek daha iyi.

Amcana gelince, çok rahatsızsan hiç muhatap olma, baban ya da başka biri de seni zorunlu olarak muhatap etmesin.

Ayrıca kuzucum bak ben evlendim ne öğrendim biliyor musun. Hazır paran olmayacak. İlla ki borcun olacak. Yoksa mutlaka biri sırtını sana dayamak istiyor, durmadan kapını çalıyor. Seninki senden borç istemiş yine. Bazıları hibe istiyor. Bak aklıma geldi sinir oldum

Paranızla evdir arabadır mutlaka bir şeye yatırım yapın

Eğer eşin gönülsüz veriyorsa girme bu işe. Sonradan dır dırı çok olur.

Babana keşke cevap vermeden beraber oturup konuşabilseydiniz eşinle. Böyle durumlarda tamam demek yerine bir bakalım demek daha iyi.

Amcana gelince, çok rahatsızsan hiç muhatap olma, baban ya da başka biri de seni zorunlu olarak muhatap etmesin.

Dır dırı olmaz emın ol benım daha cok olur dır dırım ve bu ıkı ay benım için hiç gecmıcek gıbı cocuguma gelecek hazırlıyorum anlayabaılıyor musun benı korkuyorum elımde sadece azıcık bır bırıkımıımın böyle kayıp gıtmesınden korkuyorum.

Ben tamam demedım eşimle konusayımda dedım benım arayıp haber vermeme kalmadan kendısı ben ararım dedı ve aradı

amcama gelınce lafın gelısı amca diyorum böyle pislik görmedim ben hayatımda. muhattap olmıcam ama babamda barısmamı ister onun yüzüne bıle bakmak ıstemıyorum asla

Back
X