Surrender arkadasa katiliyorum. Alistirmayacaksin kimseyi..bak sana ornek vereyim;
Bi tanidik cok uzaktan olan bir akrabasina iste ramazanda fitresini zekatlarini filan gondermisti..daha sonrasinda bunlar alistilar surekli bir para isteme olayi. Insanin iyi niyetini suistimal ediyorlar bana kalirsa. Bu herifin karisiyla arasi filan acildi bu yuzden, yani hic degmeyecek insanlar icin
nerdeyse suratlarini bile gormedigi insanlar icin karisiyla arasini bozdu.
Ayni sekilde bu sene bende oruc tutmadigim icin gun basina fidye vermem gerekiyordu Ramazan oruclarim icin, tabii borc olan oruclari gene tutucam kismet olursa.
Esimin Öksüz bir yegeni var
ona gonderelim bir kismini dedi. Bende aslinda bir yardim kurumuna vermek istiyordum ama teklifide cazip geldi. Tanimadigim birine gidecegine tanidigim birine gitsin, akrabaya gitsin diye dusunmustum. Neyse dusundum tasindim olmaz bu is dedim sonra sebebinide esime anlattim.
Sebep su ki, bu cocuk daha kucuk babasi elinden alacak bu parayi, birde simdi bunu yollayinca sanacaklarki biz cok zenginiz
sanacaklarki boyle bos yere para dagitiyoruz.
Nerden bilecekler benim geberene kadar calistigimi, her gun sabahin korunde kalkip yollara dustugumu? koca gobegimle, yavrumla birlikte yorgun argin her gun milletin agiz kokusunu cektigimi???
Iste bunu bilmezlerdi ve senin ekmegini yiyen sana nankorluk eder
1 baslasaydim bu ise eminim sonrasi gelecekti
surekli para isterlerdi..bu yuzden hic baslamamak en iyisi.
Anlastim esimle dedim yegenini ilk gorustugumuzde istedigimiz birseyleri aliriz..ustune basina gerekirse eline biraz harclik veririz. Boylece istedigimiz sekilde hayrimizi yapmis oluruz hemde elinden kimse alamaz yavrucagin.