Paranın bereketi

Kızlar öğretmenim ama paramın bereketi yok sanırım. Param bereketli olsun diye neler yapmalıyım? Bana yardımcı olabilecek var mı? Dua veya bildiğiniz bişeyler. Bu arada atanırsam kurban kesecem demiştim hala kesmedim. O yüzden bereketsiz olabilir mi?
dua da iyi olur tabi ki ama iyi bi hesap yapmanız lazım bence gideriniz gelirinizi solluyosa tabiki de yapamazsınız birikim :KK43:

:KK70:
Vallahi bana kıyafet çok sayılı geldi. Şimdi görgüsüzlük gibi olacak ama cidden niyetim o değil.
Doğuma gelen altın getirdi :KK48:
Mevlüt okuttuk yine altın topladık :KK70:
2 yıl doğum günü yaptık, oyuncak ve elektronik şeyler geldi :KK53:

Başka bir konuda daha yazmıştım, ben evlenirken de herkes çeyizine borcam, fincan gibi
şeyler alma çok gelir demişlerdi,
Ne borcam geldi ne fincan :KK53:

Genellemeler bende tutmuyor pek :p
benim kendi anne ve babam 2 ser çeyrek taktı annem 10 tane elbise pijama 3 4 zıbın atleti çamaşırı battaniyesi yelegi patiği ve pikesini yaptırdı kv de 2 2,5 ay zaten görmedi oglumu tek kuruş da parası geçmedi teyzem bi elbise ve yelek getirdi dayımlar da 20 ser tl taktılar hepi topu bu yani herseyini kendimiz yaptık hastahaneye bi çicek getiren bile olmamıştı çok üzülmüştüm babam la kardeşlerim sagolsun evimi çicekle donattılar zoruma giden kp ve kv denin şimdi torunum torunum diye gezinip durmaları

Bakma bende hayatımda bebek görmeye gitmiş insan
değilim.
Annem ve kayınvalide min ektiklerini biçtim sadece :)

yok bizim sorun onlardan başlıyor zaten.

annem oğluma 1 yaş gününde çeyrek takacağım diye söz verdi, hala der o benim borcum vericem, çocuk yakında 3 yaşına girecek, arada hatırlatıyorum

benim kendi anne ve babam 2 ser çeyrek taktı annem 10 tane elbise pijama 3 4 zıbın atleti çamaşırı battaniyesi yelegi patiği ve pikesini yaptırdı kv de 2 2,5 ay zaten görmedi oglumu tek kuruş da parası geçmedi teyzem bi elbise ve yelek getirdi dayımlar da 20 ser tl taktılar hepi topu bu yani herseyini kendimiz yaptık hastahaneye bi çicek getiren bile olmamıştı çok üzülmüştüm babam la kardeşlerim sagolsun evimi çicekle donattılar zoruma giden kp ve kv denin şimdi torunum torunum diye gezinip durmaları

Olsun üzülme geçti gitti çok şükür,
Evladını sağlıkla aldın kucağına en önemlisi bu :KK19:
Bir olay başına gelmeden fikrin olsa da yaşadığın zaman durum değişebiliyor.
Önemsiz zannedilen detaylar bir yerde üzebiliyor tabi ki.

İnsan harcamasına ne kadar dikkat ederse etsin bazen bizim göremediğimiz enerji alanda var olan bizlerin ilk başlarda nasıl bir bağlantı olabilir dediği durumlar var. Para ve baba birbiri ile benzer olan enerjidir eğer babanızla sorunlarınız varsa bu durum ona neden olabilir. Çocukluk döneminde anne ile baba arasında para kaynaklı olumsuz bir durumu yetişkin olunca kadın yaşamamak adına olumsuz yaşam senaryoları çıkarabilir. Daha önce yaşadıklarımı yazdığım bir yazım vardı. Belki bu size farklı bir bakış açısı sunar.

Bu yazı umarım para ile sorun yaşayan insanlara bir nebze yardımcı olur. Ben çok zorlandım bu süreci aşarken. Ama herkes kendi yolunu ve çözümünü kendine göre belirlemeli.

Ben önceleri parayı hiç önemsemez ve ondan nefret ederdim. Ben onu önemsemedikçe o benden kaçtı ve kendini göstermeye çalıştı ama ben hep reddettim. Sonrasında ise kendi önemini görmem için çok sert bir darbe ile yine onunla yüzleştim. Dünyada sahnelediğimiz oyundaki her şey kadar önemli olduğunu anladım. Bunu anlamış olmak, onunla ilgili sorunu çözmek değilmiş ama.

Artık çözmek için daha fazla üstüne düştüm. İlk paradan nefret ettiğim noktayı bulmaya kararlıydım. Ve buldum da. Doğum anından itibaren eril enerji kaynağı olan babadan eril enerjinin çocuğa akması gerekiyor. Çoğumuzun olduğu gibi benim babam da çok çalışıyordu ve ben babamla yeterince zaman geçiremiyordum. Bu nedenle de eril enerjiyi alamıyordum. Benim para ile yaşadığım sorunda bir başka detay da babamın bankada çalışıyor olması. Para benim baba sevgimi çalıyor bilincim oluşmuş. Hepsini birleştirip suçu paraya yükleyip ondan nefret etmeye başlamışım. Etrafımda para ile sorun yaşayan insanlarla yaptığım konuşmaların genelinde de hep baba ile yaşanmış sorunlar vardı. Eril ve dişil enerji dengemi oluşturmaya başladım. Bunun için niyet ettim. Bu dengeleme beni çok yordu ama bunu rüya ile gerçekleştirdim. İzlediğim bir TV programı bu konuda bana yardımcı oldu. Ayrıca okuduğum bolluk bereketle ilgili yazılar çözümlere ulaşmama yardımcı oldu.

Goa Yayınevinin Bolluk Kitabı diye bir kitabı var o kitap da size fayda sağlayabilir.

yok bizim sorun onlardan başlıyor zaten.

annem oğluma 1 yaş gününde çeyrek takacağım diye söz verdi, hala der o benim borcum vericem, çocuk yakında 3 yaşına girecek, arada hatırlatıyorum

:KK48:
Başka torunları var mı. Belki kadın tükenmiştir artık :)

Benim oğlum iki tarafın ilk ve tek torunu
Onun için bizimkiler de görmemişin torunu olmuş vakası gibi bir durum söz konusu :KK53:

:KK48:
Başka torunları var mı. Belki kadın tükenmiştir artık :)

Benim oğlum iki tarafın ilk ve tek torunu
Onun için bizimkiler de görmemişin torunu olmuş vakası gibi bir durum söz konusu :KK53:

yok benimki şaka,
maddi durumu yerinde olsalar zaten biliyorum ilk yapacakları bize ve torunlarına harcamak,
onlar da kendi yağlarında kavruluyorlar neticede.
:KK36:

Olsun üzülme geçti gitti çok şükür,
Evladını sağlıkla aldın kucağına en önemlisi bu :KK19:
Bir olay başına gelmeden fikrin olsa da yaşadığın zaman durum değişebiliyor.
Önemsiz zannedilen detaylar bir yerde üzebiliyor tabi ki.
evet üzülmekten çok sinir oluyorum kv deye nerdeyse çocugu elimden alacak annemi babamı çocuk sevmesin istiyor çok şükür ki eşim önünü almaya çalışıyor

yok benimki şaka,
maddi durumu yerinde olsalar zaten biliyorum ilk yapacakları bize ve torunlarına harcamak,
maddiyat önemli degil tabi haklısın ama hem çocugu görmeye bile tenezzül etme hemde sonradan çocugu kıskan kv ve kp deri oglum sevmesin istiyorum ama vicdanım engel oluyor çocugumu etkilemek istemiyorum

Kızlar öğretmenim ama paramın bereketi yok sanırım. Param bereketli olsun diye neler yapmalıyım? Bana yardımcı olabilecek var mı? Dua veya bildiğiniz bişeyler. Bu arada atanırsam kurban kesecem demiştim hala kesmedim. O yüzden bereketsiz olabilir mi?

Hayat pahalı olabilir mi?

Ya da plansız harcama yapıyor olabilirsin?

İslam der ki “deveni sağlam kazığa bağla sonra tevekkül et.”

Ama sen diyorsun ki “dua var mı?”

Önce elinden geleni yap bakalım birikim adına.

yok benimki şaka,

Katılıyorum,
Elinde olan zaten yapıyor yapar da.
Biz anne olduk, her şey evladımız için diyoruz.
E bizde onların evlatlarıyız :)
Onlarda bizim için en iyisini ister.

Allah başımızdan eksik etmesin,
Hiç birşey yapmasalar da olur :KK37:

evet üzülmekten çok sinir oluyorum kv deye nerdeyse çocugu elimden alacak annemi babamı çocuk sevmesin istiyor çok şükür ki eşim önünü almaya çalışıyor

Yanlız konu para bereketi
Biz çocuk konuşuyoruz :) Ensemizden tutup çıkın dışar da konusun demeleri an meselesiii :KK51:
Kaçalım :KK48:

Bi de biraz beslenme şekliyle de alakalı sanırım. Makarna hazır çorba ya da ucuz sebze falan satılıyor onlardan alıp gecinirsen olur herhalde. Biz yeni evlendiğimizde eşimle ekmek arasına da krem peynir zeytin ezmesi falan alıyorduk :) günlük yemek icin. Şimdi sağlıklı şeyler alıyoruz ama düşününce gerçekten pahalı herşey.

Berekete şöyle inanıyorum. Nasıl ki bi ağacı budadiginda daha iyi daha gür dallar çıkarsa, malından ihtiyacı olana yedirdiginde de bi şekilde elin genişliyor sanırım.
Size sonuna kadar katiliyorum...
Yaptigimiz hayir ve iyilikleri birada anlatamam. Bana tercuman oldunuz verirsen malin artiyor. Kardesin kardese vermesi de ayni. Biz biriktirdigimiz 7 bin lirayi kaynima verdikten 1 sene sonra ne mi oldu dersiniz biten para 15 bin lira oldu. Bereketlendi allah biza daha cok verdi oradan buradan paralar geldi ve inanamadik rabbime hamd olsun

Yanlız konu para bereketi
Biz çocuk konuşuyoruz :) Ensemizden tutup çıkın dışar da konusun demeleri an meselesiii :KK51:
Kaçalım :KK48:
çocuk suz hiç bişey düşünemiyorum bişey yapacagımda önce oglumu düşünüyorum dışarı çıkacagım ama yürüyebilir mi ki yorulur mu hadi bişey isterse alamazsam boynu bükülürse vs vs çocuk olunca hayat a bakış da değişiyor

paranızın bereketsizliği değil hayatın pahalılığı sorun. vaktiyle hesaplamıştım sadece ekmek, su, süt, yumurta gibi hayati ihtiyaçların toplamı bile aylık 500 tl yi geçiyordu.

Kocaya itaat konusundaki polemiğe girmeyelim.cünkü herkesin yaşanmışlıklarından dolayı kendine göre fikirleri vardır.yani Kocaya itaat kimi kadın için zor Kimisi için kolaydır.bunun zorluğu ve kolaylığı kadının sahip olduğu dusuncelere bağlıdır.Eğer bati fikirleri ile yetişip İslami yaşamayan biriyse İtaat konusu ağır gelebilir ancak kadın eşiyle birlikte İslamı yaşayan çiftlerse itaat ona zor gelmeyebilir.Ancak bu itaat konusu kadının kocasını körü körüne bağlanması kölelik değildir.Bu yüzden Allah kadının kocasına itaat etmesini ister ama bu kocanın kadına eziyet etmesi hakkını vermemistir Rabbimiz....cunku eslerinize iyi davranin.bir huyunu begenmiyorsaniz diğer huyunu begenin diye Rabbimiz emrediyor kocalara..kadın
eşinin istediği bir şeyi Eğer istemiyor ise fikrini söyleyip düşüncesini söyleyip eşini vazgeçirebilir kadin ama yumusaklikla. itaat kocaya Asi olmamak İsyankar olmamak demektir.Kocaya itaat adı altında da kocalalarin eşin ezilmesine yok sayilmasina horlanmasına bende razı değilim.tabi bu itaat durumunu işine göre oraya buraya çeken adamlarada bisey demiyorum.Allah onlarada akil versin islah etsin.
Kari koca elimizden geldigince islami yasayan ciftleriz zaten o yuzden bu kadar elestiri topuna tutuldum ama benim icin hic onemli degil.

Siz kocaya itaat ederken koca napiyor?
İtaat ne ya, bi insan kendi lafiyla kendini bu hale niye dusurur
Peygamber efendimizin (s.av) bi hadisi var " eger allahtan baskasina secde etmenizi isteseydim kizlarin babalarina, kadinlarin kocalarina secde etmesini isterdim." Eger evinde bet bereket huzur olsun istiyosan kocanla cebellesme. Kocaya itaat etmek cihat (savas) yapmaktan daha zordur. O yuzden ki namazini kilan, orucunu tutan, namus guvencesi veren ve kocasiyla tartismayan cennetin istedigi kapisindan girecektir. hem dunyada gunumu gun edeyim hem ahiretim kurtulsun allah ikisini birden vermiyor..

Kocamin naptigina gelince helalinden evine ekmegini getiriyor allahin emir ve yasaklarini gozetiyor. Gucunun yettigince ihtiyaclarimizi karsiliyor. Fikirlerime deger veriyor. Beni gozunden bile sakiniyor. Allah razi olsun.

Ben ne söylemeye çalıştığını kısmen anladım.
Sen esasında evlilikte karşılıklı saygılı olunması gerektiğini söylemeye çalıştın sanırım.
Ki bizimde doğru bulduğumuz bu.
İtaat kelimesi farklı anlaşılıyor.

Burada da mesela kocasına salak diyen bir kadına
hemen tepki veriliyor.
Neden? saygısızlık hoş karşılanmadığı için.
Bu kadın-erkek olarak taraf olunacak bir mevzu
değil çünkü.

Amacım polemik değil, muhabbet ediyoruz :)

Benim sana tepki gösterdiğim kısım
bu yaşadığımız toplumun sebebi olarak çalışan kadınları göstermen oldu.
Keşke böyle düşünmesen :)

Sorun yok yani, Öperim.
Tesekkurler . son yazdigim yorumu okuyun

Back
X