Parasız kaldık

Normal geliyo açıkçası ya. oda stresli bide sigarada olmayınca deliriyodur heralde bilemiyorum ruh halini daha eve gitmedim
normal mi geliyor? hanımefendi kusura bakmayın ama nesi normal evet zor durumdasınız Allah yardımcınız olsun, evde ekmek yokken ben kazandığım parayla kocaya sigara alıp vericem öylemi yok öyle bir dünya beyefendi dayanamıyorsa sigarasızlığa bir zahmet kıymetli poposunu kaldırsın gitsin simit satsın kazansın sigara parasını zıkkım içsin, ben bu soğukta sıcak evimden çıkıp çalışmaya gideceğim, koca müsveddesi bir tarafında pireler uçuşarak yatacak ve iş yerinden maaş alamadım ona sigara alamadım diye beni ayrılıkla tehdit edecek eve gittiğimde ilk işim ceketini eline verip göndermek olur, şu adam müsveddelerine yüz vermeyin biraz başınız dik olsun şunların karşısında, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıp size piskolojik yada fiziksel şiddet uyguluyorlar ve siz hala normal geliyor diyosunuz rica ediyorum kendinize gelin.

Şu an değil. Önce kartları ve borçları maaşıyla kapatmasını isteyin.
Eğer ödemezse o zaman bütçeyi ayırın.
Sonra da bu evlilikteki değerinizi düşünün.

Dayısı ne kadar komisyon alacak? Sonuçta bedava bakmayacak.
Tamam o teklifi yaparım ama benim maaşım ne olacak. para artıcak yani. bende altın mı alayım o parayla,Yada heray ondan bi çeyrek mi istesem? çünkü kartları motoru satıp ödeyecekti
dayısına hayvanlardan birini verecekti.
normal mi geliyor? hanımefendi kusura bakmayın ama nesi normal evet zor durumdasınız Allah yardımcınız olsun, evde ekmek yokken ben kazandığım parayla kocaya sigara alıp vericem öylemi yok öyle bir dünya beyefendi dayanamıyorsa sigarasızlığa bir zahmet kıymetli poposunu kaldırsın gitsin simit satsın kazansın sigara parasını zıkkım içsin, ben bu soğukta sıcak evimden çıkıp çalışmaya gideceğim, koca müsveddesi bir tarafında pireler uçuşarak yatacak ve iş yerinden maaş alamadım ona sigara alamadım diye beni ayrılıkla tehdit edecek eve gittiğimde ilk işim ceketini eline verip göndermek olur, şu adam müsveddelerine yüz vermeyin biraz başınız dik olsun şunların karşısında, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıp size piskolojik yada fiziksel şiddet uyguluyorlar ve siz hala normal geliyor diyosunuz rica ediyorum kendinize gelin.
Evde ekmek var tabi ki. zaten para göndermedim ona o gün kendi halletti bi şekilde.. Daha çok yeniyiz o yüzden ceketi eline verip gönderemedim ama her zaman laf söylemişimdir.

Tamam o teklifi yaparım ama benim maaşım ne olacak. para artıcak yani. bende altın mı alayım o parayla,Yada heray ondan bi çeyrek mi istesem? çünkü kartları motoru satıp ödeyecekti

Evde ekmek var tabi ki. zaten para göndermedim ona o gün kendi halletti bi şekilde.. Daha çok yeniyiz o yüzden ceketi eline verip gönderemedim ama her zaman laf söylemişimdir.
Para artıyorsa kendinize altın hesabı açın orada biriksin. Ama eşinizin haberi olmasın.
Belli ki eşiniz kısa yoldan köşe dönmeye çalışıp iş batıran tiplerden. O yüzden kötü gün paranız olsun kenarda.

Para artıyorsa kendinize altın hesabı açın orada biriksin. Ama eşinizin haberi olmasın.
Belli ki eşiniz kısa yoldan köşe dönmeye çalışıp iş batıran tiplerden. O yüzden kötü gün paranız olsun kenarda.
Tamamda maaşımın ne oldugunu biliyor. Ne yaptın dicek maaşını. Düğündeki altınları bozdurdugumuz için onları tamamlamasını istiyorum.
Çünkü bana dicekki ben kendime bişey almadım onlarla birlikte harcadık falan filan.

iyi bari, bu ayrılık konusunuda uygun bir zamanda konuşun lütfen eşinizle daha bu kadar yeniyken ki eskide olsa farketmez her kavgada ayrılığıgündeme getirmek hoş değil, Allah yardımcınız olsun tekrar inşAllah biran önce düzelir durumunuz.

Tamamda maaşımın ne oldugunu biliyor. Ne yaptın dicek maaşını. Düğündeki altınları bozdurdugumuz için onları tamamlamasını istiyorum.
Çünkü bana dicekki ben kendime bişey almadım onlarla birlikte harcadık falan filan.
Bilsin.
Harcadım bitti dersiniz.
Sizin maaşınız üstünde o kadar söz hakkı olmasın.

O sigarayı onun burun delikleri ne sokardim😡Başka bişey demek isterdim de yazıyorum burada

Anladığım kadarı ile siz para konusunda çok takıntılısınız, herşeyi dert ediyorsunuz kendinize. Öyle ödenmeyecek, milyarlarca lira değilmiş borcunuz. Ki zaten işe de başlamış. Evet zor günler geçirdiniz ama telafi edilmeyecek şeyler değil anlattıklarınız. İkinizi aldığı maaş ile en fazla 3-4 ayda kapanacak rakamlar.

Siz bence eşinize olan sevgiyi bitirmişsiniz. Sanki para bahane gibi. Ayrılırken yapılacak mal paylaşımını düşündüğünüze göre zaten bitmiş bu evlilik, sadece gerekçe aranıyor bence.

Anladığım kadarı ile siz para konusunda çok takıntılısınız, herşeyi dert ediyorsunuz kendinize. Öyle ödenmeyecek, milyarlarca lira değilmiş borcunuz. Ki zaten işe de başlamış. Evet zor günler geçirdiniz ama telafi edilmeyecek şeyler değil anlattıklarınız. İkinizi aldığı maaş ile en fazla 3-4 ayda kapanacak rakamlar.

Siz bence eşinize olan sevgiyi bitirmişsiniz. Sanki para bahane gibi. Ayrılırken yapılacak mal paylaşımını düşündüğünüze göre zaten bitmiş bu evlilik, sadece gerekçe aranıyor bence.
Aslında çok dert etmiyodum hatta nasıl sakin kalıyosun bu durumda diye herkes yazdı. Bende aptal gibi hissetmeye başladım. Çocuk yeni işe başladı ilk günü ben hala para konusunda bişeyler yazdım gaza gelip.
Bilemiyorum ya bişey hissedip hissetmediğimi ama ayrılamadıgım kesin. Ayrılamamamın nedeni sevgi mi başka bişey mi emin olamıyorum

Özel sektör gerçekten çok pis ya hele bide kurumsal değilse vs
Eşiniz işini ayarlayana kadar aile desteği alın bence hayatta böyle dönemler olur düzelince ödersiniz

Bankadan kredi cektiniz yada kredi kartı borcunuz var 3 ay gecikmeye girdi borc banka sizi arar yapılandırma yapalım öbür ay dan itibaren taksitleriniz baslasın der bu yapılandırmayı 4 defa kullanma hakkınız var her 3 ayda bir geciktirip yeniden taksitlendirebiliyorsunuz 4.yapılandırmadan sonra banka borcun tamamını istiyor size süre veriyor siz yok diyorsunuz avukata devrediliyor avukat sizinle iletişime gecip durumu izah ediyorsunuz kredi kartı hariç borclar taksitlendirip avukata ödeme yapıyorsunuz hicbiri olamadı avukat tebligatı nüfüs dairesinde ikametgah neresi gözüküyorsa oraya yönlendiriyor genelde postacı kapınıza getirmez muhratlıga bırakır eger ki avukat yada banka sen ve eşin haricinde borcunu ailenden birine söylerse yüklü Bi şekilde tazminat davası açma hakkın var ve mahkemede senin durumunu makul görürse taksitlendirme yapılmak zorundadır der
Sonra hiçbir bankanın kapısından geçemiyor mimli oluyor ne güzel anlatmışsınız

yav herşey paramı?evlilikte herşey ortaktır.ne demek paramı ona harcamayayım mı?siz yarın öbürgün işten çıkarsanız o size vermesse ne düşüneceksiniz.buraya boş boş yorum yazıp boşan diyenler acaba villada oturup yatta kattamı yaşıyor acaba.siz önce evlilik nedir onu bir idrak edin.evlilik mal varlığı ve hayatın ortaklığıdır.burda herkes boşan der zaten!evine nifak sokma kardeşim ,kocan çalışıyormuş işten çıkmış sonuçta, eğer sende bir iki laf soktuysan adam kızmıştır doğal olarak.birilerini dinleyip hayatınızı mahvetmeyin

yav herşey paramı?evlilikte herşey ortaktır.ne demek paramı ona harcamayayım mı?siz yarın öbürgün işten çıkarsanız o size vermesse ne düşüneceksiniz.buraya boş boş yorum yazıp boşan diyenler acaba villada oturup yatta kattamı yaşıyor acaba.siz önce evlilik nedir onu bir idrak edin.evlilik mal varlığı ve hayatın ortaklığıdır.burda herkes boşan der zaten!evine nifak sokma kardeşim ,kocan çalışıyormuş işten çıkmış sonuçta, eğer sende bir iki laf soktuysan adam kızmıştır doğal olarak.birilerini dinleyip hayatınızı mahvetmeyin
Paraya değer veririrm ama paragöz değilim bende böyle düşünüyodum o yüzden safmısın sen falan dediler. Şuan adamdan nefret edecek düzeye geldim resmen dolandırılmışım gibi hissediyorum ya :110:

Paraya değer veririrm ama paragöz değilim bende böyle düşünüyodum o yüzden safmısın sen falan dediler. Şuan adamdan nefret edecek düzeye geldim resmen dolandırılmışım gibi hissediyorum ya :110:
buraya gir 10 konuya bak boşan derler.bende derim yeri gelince ama burda çoğunluk böyle malesef.git kocanı karşına al konuş.birlikte birikim yapın.burda boşan diyenleride boşverin.kimse dört dörtlük yaşamıyor.çoğunluk orta düzey.kimse bir andada zenginolmuyor.kendimden örnek vereyim.evlendiğimde eşim 900 tl maaş alıyordu.çok sıkıntılar çektim.ailemde yardımcı olmak istedi ,esimin aileside kimseye muhtaç olmadık.25 kuruş bulamadım diye anneme gitmediğim günü bilirim.öyle böyle zorluklarla şuan çok çok iyi durumdayım.ortalamanın üzerinde yaşamım varçok şükür.eğer o zaman sabretmeseydim,bugün sahip olduklarımın kıymetini bilemezdim.evlilik bu demek,parasızlık insanı üzer.ayrılmayın sakın!hayatta herşey bir sınavdır

durun bi sakin olun bence
çok zor bir dönemdesiniz Allah yardımcınız olsun.
Eşiniz de bunalmış belli.
Beraber sakince konuşmaya çalışın, olmadı ailelerden de destek alın.
Bankayı en önce halledin, bankalar pistir iyice bir batağın altına girmeyin.
Evlilikte olur böyle durumlar. Ben eşimden fazla kazanıyorum ama onun bana ekstra çalışıp benim 2 katı maaşımı getirdiği oldu, oluyor böyle şeyler. Umudunuzu yitirmeyin

Herkes adamı gömmüş de işi yok işte ne yapsın

Yıllar önce eşim iş kurdu ben çalıştım

Haftada 6 gün yeri geldi akşam 10 a kadar yeri geldi şehirdışı vs

Eşimin işyerinün kirası içtiği çay sigara yediği yemek telefon faturası aklına ne gelirse benim maaşımla ödendi

O zaman deseydim gir sen de çalış geririsi olmayan işi ne yapayım benim paramı yeme vs diye hala o şartlarda çalışmaya çalışırdım

Ama senin benim yok dedik son 5 tl yi bölüşüp yol parası yaptık vs

Şimdi o işin kaymağını yiyorum kendi işim deyip istediğim gibi yaşıyorum

Eşin de ben işsizim psikolojine girmiştir geçer bu süreç biraz sakin olun bir de iş arayın bulursanız geçersiniz maaş ödeyemeyen yerde sorun büyür

Bir de para yok da mı ödemiyor altın döviz vs artaın kar edeyim diye mi onu da ölçmek lazım

Buranın gazına çok gelmemenizi öneririm. Evliliginizin başında eşinizin işten çıkartılması kötü olmuş çünkü evlilik 3 yılda tam oturuyor. Eşiniz ona sigara parası vermeyisinize değil aile bütçesini tek başınıza yapmanıza kızmış ikisi çok farklı şeyler.
Zaten işsizlik pisikolojisini bozmuş bir de parasızlık eklenince kendini işe yaramaz hissetmiştir, siz de tek başınıza bütçe yapınca pekismis duyguları.
Bırakın bu benim onun parası işlerini evlilik 2 kişilik hayattır, birbinize daha sıkı sarılın borçlarınızı ödeyip düze çıkın. Eşinizle de ayrılık konusunu bu kadar kolay açmaması gerektiğini konuşun.

Hepinize teşekkürler. Dün tartıştık motoru sattım parayı masanın üzerine koyarım ne yaparsan yaparsın dedi istemiyorum hiçbişey falan dedi

Back
X