parasızlık:((

para tabıkıde hayattakı hersey ama hayata kusmek neden o gezıyor ben gezemıyorum o gıyıyor ben neden gıyemıyorum aman be canım bunlar bos seyler.cebınde karını doyuracak kadar olsun kımselere muhtac olmayacak kadar olsun senden zengını yok.öğrencıyken hepımız cekıyoruz bu sıkıntıları 200 tl burs alırdım babamda 200 tl falan gonderırdı belkı o bıle degıl kıra verırdım elektrık su parasını verırdım yerı geldı aç gezdım yerı geldı 10 km yol yurudum ama mutluydum sımdı dusunuyorum oğrencıyken o yurumenın bıle zevkı ayrıymıs.şimdi nemı oldu 4 senedır calısıyorum 5 kurus para bırıktıremıyorum cunku aılenın beklentısı var markettı elektrık parasıydı kardeslerıme harclık verıyorum kendı borclarım var onları oduyorum ayın sonu zor gelıyor bekar halımle ha bırde evlı olsam ayvayı yedım.dıyecegım okı hıc takılma boyle seylere para sıkıntınmı var 2 3 ay ıstemesende calıs bır yerde en azından senı ıdare edecek kadar para bırıktır sende gez sende giy.

ayh tam benlık bır konu olmuş ..
işsizim ve hayatımda hıc kalmadıgım kadar parasız kaldım dolayısıyla ne yenı kıyafetler alabılıyorum ne ıstedıklerımı nede bıyere gezmeye gıdebılıyorum..
dersaneyı bıle bırakmak zorunda kaldım iş bulamadıgım için..

Dünya artık paranın etrafında turluyor .. malesef..
:19:
Ama bu senı yıldırmasın ( en azından kendı acımdan yılmıyorum ) herkezın hayatında bır geçiş sureci vardır.duraklama dönemleri.. Bu dönemlerı yasıyor olabılırsın ve yılmaman lazım çaba sarf etmen yenı yenı amaçlar edınmen lazım.. yoksa ınsan hayallerıne nasıl ulasabılır kı çaba sarf etmeden..

Son düzenleme:
herşey para demek değil ama parasızda birşey olmuyor. bizden iyilerini değil bizden kötülerine bakıp halimize şükür etmeliyiz. bazen iş yerine yardım istemeye geliyorlar hastası olan, yolda kalan vb. düşünüyorum acaba o durumda olsam ne yapardım diye. belki gezip tozacak şıkır şıkır giyinip dolaşacak kadar paramız yok ama en azından zaruri ihtiyaçlarımız için başkalarının kalpısına gitmek zorunda kalmıyoruz. etrafımızda çok iyi harcama yapanlarada fazla özenme onlar da allah bilir ne zorluklar çekiyorlar. benim bir akrabam vardı sadece evin erkeği çalışıyor kadın çalışmıyor 2 çocuk ev kira aldıkları maaşta öyle çok iyi değil ama hiç birşeyden gerikalmazlar bizde hep maşallah paraları çok bereketli ne güzel geçinip gidiyorlar derdik. meğer öyle değilmiş dünya kadar borç yapmışlar sağa sola, gördüğün aslında gördüğün gibi olmayabiliyor. mesela sakıp sabancı o servetimi isterdi yoksa çocuklarının sağlıklı olmasınımı? koçların kızı çok hızlı ilerleyen bir hastalık sonucu hayatını bir odada yatakta ve b.sayardan harfleri gösterirlken iletişime geçiyordu. eczacıbaşılar torunlarını kaybettiler o günden sonra silahsızlanmaya karşılar. hiçbirinin servetleri bu acı durumları engelleyemedi maalesef.

Son düzenleme:
malesef parasızlık insanı sıkıntıya sokuyor.aile arasında huzursuzluğun bir numaralı nedenidir.birisi doktorların hayatına bahsedip özenmiş hiçte göründüğü gibi değil.benim ablam diş hekimi,yine yakın akrabamız kadın doğum uzmanı inanın çok farketmiyor.bakıyorum üniversite okumamış biride onlar kadar alıyor.asgari ücretliler hariç aşağı yukarı kazanç belli.bu arada bende parasızım vede borcum var..parasızlık umrumda değil borcum olmasa kiralar ödemesem..kıyafet gezme tozmayı takmayalı baya bir oldu.

Sende paradan daha ustun bırseyler yaratıcaksın mesalaaa vazgecılmez bır kışılık
kendını gelıştırmeye bakıcaksın
paraya bağımlı olmıycaksın

nerede olduğun onemlı degıl kımınle olduğun onemlı
:40:

durup durup başlık açıyorum ama sorunlar bitmiyor....maddiyat neden bu kadar önemli.parasızlık insana neler yaptırıyor,herkes gezip tozarken sen neden evde kös kös oturuyosun.birileri dünyayı turlarken sen neden televizyondan görürsün o yerleri.paran varsa herkes değer verir,yoksa hiçsin.kıyafetin güzelse sen süpersin...neden bu dünya böyle..öğrenci olmak çok zor..

Tabi ne yaşadığını bilemeyiz ama inanki en iyi zamanların bunlar.. Ben okudum iş buldum ama para yetişmiyor bu sefer. Bişe söleyeyim mi? Öğrenciyken çok daha rahattım. en azından bu kadar ağır sorumluluklarım yoktu.. Para olsa evlenicem bende. Yok die 2 yıl daha çalışıp kenara atmak gerekiyor.. Hem ben hem de sevgilim.. Allah yardımcımız olsun.

konuyu okuyunca eski lise günlerim geldi aklıma.bende böyle düşünürdüm,niye benim de yok diye:( ailemin durumu cok iyi değildi,arkadaşlarım hadi şurda buluşalım derdi,hep işim var şu bu diye bahanelerle gitmezdim,ihtiyacımız varsa alınırdı üstümüze birşeyler...özenirdim bende arkadaşlarıma,gördüklerime..ama şimdi düşünüyorum da sağlığım varya cok şükür buna,ne karnım aç,ne sırtım açık..allah bu kadarı bile olmayanlara versin..Sağlık olduktan sonra herşey olur..lütfen olumlu düşünelim,herşeyin hayırlısını dileyelim..

durup durup başlık açıyorum ama sorunlar bitmiyor....maddiyat neden bu kadar önemli.parasızlık insana neler yaptırıyor,herkes gezip tozarken sen neden evde kös kös oturuyosun.birileri dünyayı turlarken sen neden televizyondan görürsün o yerleri.paran varsa herkes değer verir,yoksa hiçsin.kıyafetin güzelse sen süpersin...neden bu dünya böyle..öğrenci olmak çok zor..

Ay yok be canim hic oyle gorundugu gibi degil. Ben de cok fakir genclik gecirdim ustume basima alcak bi seyim yoktu adeta. Her gun ayni ayakkabi toplam 3 etek bi gun birini baska gun digerini giyerdim. Sonunda parayi buldum 30 yas civarinda 35te resmen milyoner oldum desem yeridir. Ama bu sefer de inanki hicbi sey mutlu etmiyo. 20 yasimda bi CD calar aldigimda ona defalarca bakar bakar mutlu olurdum. Simdi jip bile aldim 1 hafta sonra hevesim gecti. Sanki bi seyleri zor elde edince degeri var gibi. Inan ki parasizlik mutlu etmiyo ama para da mutlu etmiyo. Tamam sadece istedigin yerde yiyip iciyosun, geziyosun, alisveris yapiyosun ama oyle bi seviyeye geliyo ki ondan da sikiliyosun hicbisey seni mutlu etmez oluyo. Hicbisey uzaktan gorundugu gibi degil. Inanir misin ben parasizken daha mutluydum sanki.

Back
X