parasızlık:((

öğrenciyken parasızdım, öğretmen olduk hala parasızım. üstelik bankaya 5 bin de borcum oldu. maaşı 15 inde alıyorum aynı gün bitiyor. bereketi mi yok anlamıyorum ki :( sabrediyorum, Allah sağlık versin de kazanılır... dizilerdeki gibi bir hayat yaşayamayacağımız belli zaten. insanları iyi hayatları göstererek mutsuzluğa itiyor bu filmler falan. her dizide zenginlerin hayatı. bi tane bile zenginlik içermeyen program yok tv de.

Rahmetli Sabancı '' Keşke bu kadar param olmasaydı ama sahip olduğum bu arabalardan birine sadece birine oğlum sağlıkla binebilseydi'' demişti..

Hem keşkesi Dünyada kaldı, hem parası..

Evet zordur belki parasızlık, ama sağlık ah sağlık gibisi yok..

öğrenciyken parasızdım, öğretmen olduk hala parasızım. üstelik bankaya 5 bin de borcum oldu. maaşı 15 inde alıyorum aynı gün bitiyor. bereketi mi yok anlamıyorum ki :( sabrediyorum, Allah sağlık versin de kazanılır... dizilerdeki gibi bir hayat yaşayamayacağımız belli zaten. insanları iyi hayatları göstererek mutsuzluğa itiyor bu filmler falan. her dizide zenginlerin hayatı. bi tane bile zenginlik içermeyen program yok tv de.

offff bendeee aynı sizin gibi düşünüyorum.o zengin hayatlar mahvediyor bizleri.bizde biliriz şükretmesini ama bazende olmuyo işte.her şey üst üste gelince hiç. olmuyorki..sizin duruma çok üzüldüm:(((( ya sabırrrrrr.....evlimisiniz.evliyseniz eşinizde yardımcı olur borçlara ama bekarsak zor...

Rahmetli Sabancı '' Keşke bu kadar param olmasaydı ama sahip olduğum bu arabalardan birine sadece birine oğlum sağlıkla binebilseydi'' demişti..

Hem keşkesi Dünyada kaldı, hem parası..

Evet zordur belki parasızlık, ama sağlık ah sağlık gibisi yok..

onun gibi bu lafı söyleyen zengin insanda var fakir insanda durumu normal olanda.illa zengin olmasına gerek yok..mesela bir adam çocuğuna bisiklet alamıyo neden çünkü parası yok.o çocukda o şekilde binemiyo illa sakat olmasına gerek yok..:(((....

niye herşeyi paraya bağlıyorsunuz ki,arkadaşlıkla paranın ne ilgisi var:51:

onun gibi bu lafı söyleyen zengin insanda var fakir insanda durumu normal olanda.illa zengin olmasına gerek yok..mesela bir adam çocuğuna bisiklet alamıyo neden çünkü parası yok.o çocukda o şekilde binemiyo illa sakat olmasına gerek yok..:(((....

Evet işte bu ikisinin arasında ki farkı öğrenince mutlu olursunuz.

Sağlıklı olmayınca olan paranın hiç önemi yok..

Çalışacaksınız, imkanınız dahilinde yaşayacaksınız kimseye muhtaç olmadığınız sürece ve sağlıklı olduğunuzda yaşanılası bir hayat oluyor.

Rahmetli Sakıp Sabancı ibretliktir bu konuda..
Türkiye'nin en zenginleri arasındaydı. Ama gel gör ki engelli oğlunu iyileştircek bir tedavi yöntemi yok. Ne işe yarar o zaman o kadar para ? Kendi evladının sağlığını bile iyileştiremedikten sonra ??
Demek ki hayatta paradan çok daha önemli konular var :34:
Paran yüzünden sana gelecek arkadaş sırdaş ta, zaten gelmesin !
Ben de öğrenciyim, ay başları çok parasız kaldığım zamanlar oluyor. Yumurta kırıp yiyoruz.
Gezmek te mi parayla? İlla bir şey almaya gerek yok.. Çık yürü..
Oksijen de mi parayla ? Sağlıklıysan, çek ciğerlerine bol bol oksijen..

Ama herşeyden önemlisi şükretmeyi öğren.. Hayatında bir kere olsun şehrinin devlet hastanesine git te o insanların halini gör.. Ve bir de kendine bak. Başının üstünde dam, önünde yemeğin, yanında ailen, elinin altında internetin bile var.. Dünyanın 3 te 2 sinden daha şanslısın :34:

Türkiye'nin en zenginleri arasındaydı. Ama gel gör ki engelli oğlunu iyileştircek bir tedavi yöntemi yok. Ne işe yarar o zaman o kadar para ? Kendi evladının sağlığını bile iyileştiremedikten sonra ??
Ben de öğrenciyim, ay başları çok parasız kaldığım zamanlar oluyor. Yumurta kırıp yiyoruz.

Ama herşeyden önemlisi şükretmeyi öğren.. Hayatında bir kere olsun şehrinin devlet hastanesine git te o insanların halini gör.. Ve bir de kendine bak. Başının üstünde dam, önünde yemeğin, yanında ailen, elinin altında internetin bile var.. Dünyanın 3 te 2 sinden daha şanslısın :34:

:46::46::46:bazı şeylerin değerini sadece kaybedince anlıyoruz:34:

her kelimesine katılıyorum...

ayrıca şu da bir gerçek... bu şekilde parasızlığa sızlandıkça para sizden kaçıyor...

neyin şükrünü bilmezseniz onu elinizden alırım diyor yaratan... ne söylediğimize dikkat etmek lazım... bügünümze çok şükür...

Evet işte bu ikisinin arasında ki farkı öğrenince mutlu olursunuz.

Sağlıklı olmayınca olan paranın hiç önemi yok..

Çalışacaksınız, imkanınız dahilinde yaşayacaksınız kimseye muhtaç olmadığınız sürece ve sağlıklı olduğunuzda yaşanılası bir hayat oluyor.

:46::46::46::46:

bende senin gibiyim canım
erkek arkadaşım dijital foto.makinası almış bana dün.bende evdekilere ne diyeceğim? çalıştığım şirket altı üstü part time maaşımı yatırmadı bende evdekilere maaşım yatmış indirimden aldım dedim..babam afra tafra yaptı ya kızım harçlık verecek durumum yoktu diye ağladım bende zoruma gitti sonra babamda öyle demek istemedim güle güle kullan çok parasızım ondan öyle dedim kızım dedi

sağlık lazım ama çok parasızlıkta öyle bunaltıyor ki insanı
Allahtan dileğim güzel bi işim olması
sağlık daha önemli ama bazen para olmayınca sağlıkta olmuyo psikoloji bozulabiliyo
artı hem fakir hem sakat insanlarda var
birazda şans kısmet kader

Allah herkese sağlıkta versin biraz maddiyatta
fazlasını demiyorum sadece biraz güzel yaşayabilecek kadar :ssz:

Son düzenleme:
parasızlık zor kabul ediyorum ama niye filan kişi benden iyi yaşıyor falanca geziyor fişman iyi giyiniyor diye kendimizi yıpratmak da anlamsız:50:bunun yerine bizden daha zor durumda olanları düşünüp halimize şikretmeliyiz.en önemlsi sağlık eğer sağlığımız yerindeyse gerisi de olur.yeter ki şükredelim ve çalışıp didinelim:40:

Sakıp Sabancı için paradan daha önemli şeyler olsaydı,
teyzesinin kızı ile evlenip çocuklarının sakat doğmasına sebebiyet vermezdi
Sonradan keşke param olmasaydı çocuğum sağlıklı olsaydı demek biraz garip kaçmış bence

Hayatta artık her şey paraya bakıyor malesef
Ama gerçekçi olmak gerekirse
bizlerden daha kötü durumda olanları düşünmek de çoğu zaman insanın içini rahatlatmıyor
Kimisi cebinde parası olduğu ölçüde kendini güvende ve mutlu hisseder,
kimine bu hali de yeter de artar bile
bazıları için de kendinden daha kötüleri olduğunu bilmek halinden memnun olması için yeterlidir
Herkesin kendini güvende ve mutlu hissetme ölçütü farklı olduğu için haline şükret demek herkesin içini rahatlatacak bir teselli olmayabiliyor
Tabi ki en önemli olan şey sağlık
Fakat şöyle de bir durum var,sağlık da çoğu zaman paraya bakıyor artık

Sakıp Sabancı için paradan daha önemli şeyler olsaydı,
teyzesinin kızı ile evlenip çocuklarının sakat doğmasına sebebiyet vermezdi
Sonradan keşke param olmasaydı çocuğum sağlıklı olsaydı demek biraz garip kaçmış bence

Hayatta artık her şey paraya bakıyor malesef
Ama gerçekçi olmak gerekirse
bizlerden daha kötü durumda olanları düşünmek de çoğu zaman insanın içini rahatlatmıyor
Kimisi cebinde parası olduğu ölçüde kendini güvende ve mutlu hisseder,
kimine bu hali de yeter de artar bile
bazıları için de kendinden daha kötüleri olduğunu bilmek halinden memnun olması için yeterlidir
Herkesin kendini güvende ve mutlu hissetme ölçütü farklı olduğu için haline şükret demek herkesin içini rahatlatacak bir teselli olmayabiliyor
Tabi ki en önemli olan şey sağlık
Fakat şöyle de bir durum var,sağlık da çoğu zaman paraya bakıyor artık

tabiiki para önemli,parasız adım atılmıyor.peki başkasının parası var iyi yaşıyor,iyi geziyor,iyi giyiniyor diye hayıflanıp fesatlanmak mı gerekir.herkes kendi imkanları dahilinde birşeyler yapabilir.ayrıca arkadaşlığı paraya bağlamanın hiç anlamı yok.param var diye benimle olacak arkadaşla hiç işim olmaz.yokluk zamanındaki arkadaşlıklar daha değerlidir:34:

Genç kardeşlerim bütün yorumları okumadım ama birde kendinizi anne babanızın yerine koyun. O ev dönecek, elk,su ödenecek, tencere kaynayacak, çocuk okutulacak. Onların derdi sizden daha büyük, birde evlatlarına karşı dik olmak zorundalar.

Evet insan bunalır tabi ki ama siz bunları yaşarken, aileleriniz size bunları yaşatıyor diye daha çok üzülüyordur emin olun.

Back
X