Parçalanmış aile çocukları

Evet hatta yeni bir kardeşinin olması yeni aile için aidiyet duygusu yaratıyor. Daha çok kendini güvende hissettiriyor çocuğu.
İşte bu Yüzden ayrılacaksak şimdi ayrılmalıyız.Eşim diyor ki çocuk dahacçpk küçük biraz büyüsün,biraz Büyüyünce bu sefer evinin farkına varacak ayrılığın farkına varacak ve belki ben hiç adım atamayacağım bu konuda.Ayrıca 40 üstü olarak olası yeni bir evlilik yapma ihtimalim de düşecek ki ilişkiler konusunda çok şanssızım.
 
Kelin ilacı olsa başına sürermiş ben de benzer bir konu açtım.bakabilirsin istersen bi de bu parçalanmış aile lafından nefret ediyorum.onu söylemek için yazdım.parçalanmış aile .hasarlı çocuklar .dul kadınlar bu ne ya!
 
Ama öyle.Anne baba çocuk Üçlüsü ikiye bölününce kavram olarak parçalanmış aile oluyor kulağa hoş gelmese de
 
Herkes yasadigini bilir. Sizin durumunuzda, kalsaydiniz neler olabilecegini az bucuk tahmin edebiliyorsunuzdur.Iste orada hata yaptim mi dersiniz,yoksa kalmak en buyuk hata olurdu mu dersiniz.Sorularin cevaplari sizde,sizde kalacak.En basta baba gorevlerini yapmazsa,aile kadini ve cocugu kollamazsa anne ne yapabilir tek basina. Emin olun evli de kalsaydiniz oglunuzun hali bundan daha iyi olmayacakti.Uzmeyin kendinizi,hayat adil degil.Ama siz pekcok kadinin yapamadigi seyi yaptiniz,insan gibi yasamayi sectiniz.
 
Herkes yasadigini bilir. Sizin durumunuzda, kalsaydiniz neler olabilecegini az bucuk tahmin edebiliyorsunuzdur.Iste orada hata yaptim mi dersiniz,yoksa kalmak en buyuk hata olurdu mu dersiniz.Sorularin cevaplari sizde,sizde kalacak.En basta baba gorevlerini yapmazsa,aile kadini ve cocugu kollamazsa anne ne yapabilir tek basina. Emin olun evli de kalsaydiniz oglunuzun hali bundan daha iyi olmayacakti.Uzmeyin kendinizi,hayat adil degil.Ama siz pekcok kadinin yapamadigi seyi yaptiniz,insan gibi yasamayi sectiniz.
 
Ama öyle.Anne baba çocuk Üçlüsü ikiye bölününce kavram olarak parçalanmış aile oluyor kulağa hoş gelmese de
Bu engelli,ozurlu kavramlarina benzemis biraz.Dogru kisi kor yani gormuyor.Ama gorme engelli demeyi tercih ediyoruz.Bir de parcalanmis aile demek biri aileyi parcaladi o da kim bosanmak isteyen kadin oluyor.Hic gerek yok bir omur taraflarin bir birini suclamasina, herkes selametle kendi yoluna.Ama anne babalikta sorumluluklara devam.
 
Oncelikle parcalanmis aile kavramini kullanmayin , siz bunun normal bir olay oldugunu dusunup icsellestirirseniz cocugunuz icin de normal olur
Siz ne kadar parcalanmis olarak gorurseniz cocugunuz da hircin ve mutsuz bir cocuk olur

Once siz bu durumu normallestirin , tek bosanan siz degilsiniz , cocugunuz da tek ebeveyn ile yasayacak olan tek cocuk degil

Siz normal hayatiniza devam ettirip cocuga bunu normal olarak aksettirirseniz cocugunuz da gayet mutlu buyur ve saglikli bir birey olur
 
Annesi ve babası sizin çocuğunuz yaşlarında boşanmış bir ailenin ürünüyüm. Annem 10 sene önce vefat etti, babamı da o vakitten beri bir kere bile görmedim, sesini de duymadım. Onun desteğini doğru düzgün hissetmeden büyüdüm. Bence bu konuda en önemli iki nokta; ebeveynlerden birinin çocuğunu ihmal etmemesi ve ebeveynlerin çocuğa birbirini kötülememesidir. Çocuğun yaşının kaldırmayacağı travmatik olayları anlatmamasıdır. İhmal, kötü muamele vb aynı evin içimdeyken de olabilir, illa boşanan anne-babaların çocuğuna has durumlar değil. Anne bu olayı çok dramatize etmiyorsa çocuk daha kolay atlatıyor, kendimden biliyorum anne ve baba ile yaşanan aile hayatı nedir bilmeden büyüdüm. Zaten bilmediğin bişeyi ardında bırakman zor olmuyor. Yani bu acı bir şey aslında ama avantajı da var gibi. Babamla aynı evin içinde yaşayarak büyüseydim mutsuz bir çocukluk geçireceğime adım gibi eminim. Annemin boşanıp güçlü durabilen bir kadın olduğuna binlerce kez şükrediyorum, her şeyimi ona borçluyum. Bu düşüncelerime rağmen, içimde çok derinde bir yerlerde ikisine de çok gücenmiş bir çocuk var. 30 yaşındayım, çocuğum var, hala bu dünyada en çok istediğim şey 90 cm boyunda olup annem ve babamın elinden tutarak yürümek. Boşansanız da, ayrılsanız da eşiniz yeterince normalse bunu yapabilirsiniz.
 
Inşallah kendi yuvanızda Ömür boyu mutlu ve birlik beraberlik içinde yaşarsınız.Ben kendimi bildim bileli annem şiddet görmüştür,babama " baba" demiyorum desem..Gözümün önünde bir Sürü sahne var keşke ben bilmeden ayrılsalardı diyorum.Kendi eşimle annemin yaşadıklarını yaşamıyorum ama ortak şey mutsuzluk ve bir insanın asla değişmeyeceğini babamdan biliyorum o Yüzden Yılları Boşa harcamayayım diyprum Zararın neresinden dönersen kar hesabı..inşallsh oğlum gücenmez ne deyim.Babası evler ayrı olsa da çocuk için toplsşalım hep istiyor ama ben o zaman yeni hayatıma adapte olamam,bilmiyorum
 
Hepinize paylaşımlarınızdan ötürü çok teşekkür ediyorum arkafaşlar
 

Allah yardımcınız olsun. Çocuğun biraz gücenmesi annesinin şiddet görmesine şahit olmasından ya da mutsuzluğunu görmesinden daha iyidir, dert etmeyin. Kararınızdan ötürü tebrik ederim sizi.
 
Birbirini sevmeyen anne-baba, sürekli kavga ve çatışma halinde olan anne-baba çocuğun psikolojisini daha çok yıpratır. Eski konunuzu okumadım genel olarak yorumum bu şekilde.
 
Artık boşanma tabu değil. Boşanmak hayatın parçası, olağan bir şey. Eğer siz böyle düşünür ve davranırsanız çocuk da öyle algılıyor. Sınıflarımızda tek tük değil bu çocuklar artık. Lakin anne baba dostluğu çok önemli. Çocuk sadece birbirinizden ayrıldığınızı, onun ailesi olmaya devam edeceğinizi bilirse süreç gayet sağlıklı yürür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…