Park derdi :(

yakınızdaki kreşlerle görüşüp oyun gruplarına katılabilirsiniz, oyun grubu yoksa bile oyun saatlerini öğrenip o saatlerde götürebilirsiniz.
onun dışında evde oyun hamuru, parmak boyama etkinlikleri, bul-tak oyunları, kitap okuma, magnetli bulmaca yüzler (bu şekilde google a yazarsanız çıkar), ahşap yap bozlu tren setleri, basit legolar, iki parçalı puzzle lar yapabilirsiniz.
bu yaşlarda parça birleştirme oyunları hem ilgilerini çeker hem parça bütün ilişkisi kurmalarını sağlar.
hamur, parmak boyama gibi etkinlikler el kaslarını ve yaratıcılığını geliştirir.
bi de kavanoz oyunları oynayın bol bol, mesela bi tabağa kuru mercimek koyun, onu kaşıkla kavanoza doldursun, ya da renkli boncukları renklerine ayırın birlikte (tabi bu küçük nesnelerle oynarken yanından bir an bile ayrılmamalı ve gözünüzü ayırmamalısınız)

Çok teşekkür ederm fıkırlerınız için denıcem puzzle ı var legoda yeni aldk ama oynamıo işte su mercimek lerı kavanoza doldurma ilgisini çekebilir:)

IMG_3338.webp
Korkma hic sikica kapatirsin sapkasi eldiveni olduktan sonra bir sey olmaz Ben bu tulumlardan aldim kiyafetlerinin uzerine giydirip uzun montla kullaniyorum

Evde oyun kumu yapip kamyonlarla yuklemece tasimaca da yapabilirsiniz internette tarifleri var baya oyaliyor

Hiperaktivitesi olabilir mi? Bunu iyi yönde eğitirseniz çok faydalı olur.
Çocuğun beynini yormak da bedensel yorgunluk sağlar. Yaşına ve zevkine uygun zeka oyunları da size yardımcı olabilir.

avm ye gidebilirsiniz
çocuklu komşularla görüşün çocuklar oynasın
oyun hamuru baya stres attırıyor
küçük toplardan bi sürü alıp onları sepete atmaca yerde yuvarlama oyunu falan yaparsınız

Bence kışın parka gitmek daha kolay. Yazın terler , ince giydirmenin bir sonu var ama kalın giydirmenin yok. Zaten aktif olan kişi çok kalın giyinmemeli

• Beğen
Reactions: anu
Oyun hamuru da aldm canım heveslendm ben yanındayken bile yemeye calışıyo mama mama dıyo bnde mecburen kaldrdm biraz daha büyüsüne cıkarcm tekrar

Ucuz yollu kaydırak, salıncaklar var az da olsa yerin varsa onu oyalayacaktır ya da akranı olan çocukların oyun grupları var oyun grubu oluşturabilirsiniz.

Arkadaş larımın bebekleri var ama hep uzakta canım yakında da hıc yok allah sağlıkla kucağına aldırsın bebişini canım bu arada :)

internetten montesorri diye araştırın

evde her şey oyuncak olur

sizin yaptığınız işlere dahil edin

çamaşır bulaşık

çekmece topla sil süpür vs vs

çocuk hep hareket halinde