Parkta çocuğuna bağıran baba ..

Neden içinize dert olduğunu çok iyi anlıyorum da keşke o anda d bir tepki verseydiniz...
sonuçta burada konuşmanın o çocuğa faydası olmuyor.
Belki adam yaptığından utanır bir daha en azından toplum içinde bunu yapmazdı.
Sanane diyecek olması da sizi yıldırmasın. O çocuk onun olduğu kadar benim de geleceğim.
Belki çocuğumun arkadaşı, belki torunumun öğretmeni.

Neden içinize dert olduğunu çok iyi anlıyorum da keşke o anda d bir tepki verseydiniz...
sonuçta burada konuşmanın o çocuğa faydası olmuyor.
Belki adam yaptığından utanır bir daha en azından toplum içinde bunu yapmazdı.
Sanane diyecek olması da sizi yıldırmasın. O çocuk onun olduğu kadar benim de geleceğim.
Belki çocuğumun arkadaşı, belki torunumun öğretmeni.
İşte tepki vermedim diye içime dert oldu zaten .kaldı ki tepki veren bir tipimdir bu tarz olaylara hassas biriyim .öylece kaldım yürüdüm gittim .zaten herkes şöyle bir baktı adama.adam oralı değil .böyle dövücek gibi sinirle bağırdı .
Bir defasındada kadının biri ağzına vurdu çocuğun .onada birsey yapamadım.O kadar hızlı oldu ki ben şok geçirdim..
Kolundan Çeke çeke götürdü çocuğu .çocuk ciyak ciyak ağlıyordu .kış günüydü üstüne incecik mont giydirmiş yağmurluk gibi .kendi giyimmiş süslenmiş kalın kaban atkı vs vardı ..

Ben hic unutmuyorum cocukluk arkadasim vardi babalarimiz da tanisirdi bir gun butun cocuklar sitede oynuyorduk babamla onun babasi is arkadasiydi beraber donduler ben kostum arabanin kapisinda babama sarildim o kizcagiz diken ustundeydi anahtari unuttugu icin babasi herkesin icinde ona geri zekali beceriksiz diye bagirarak anahtari firlatmisti o kizin orada yasadigi utanci uzuntuyu gozlerindeki ifadeyi yillar gecti hala hatirlarim. Babasi da egitim fakultesinde akademisyendi dusunun.
Anne baba olmanin da ehliyeti olsa keske her isteyen olamasa.

Ben hic unutmuyorum cocukluk arkadasim vardi babalarimiz da tanisirdi bir gun butun cocuklar sitede oynuyorduk babamla onun babasi is arkadasiydi beraber donduler ben kostum arabanin kapisinda babama sarildim o kizcagiz diken ustundeydi anahtari unuttugu icin babasi herkesin icinde ona geri zekali beceriksiz diye bagirarak anahtari firlatmisti o kizin orada yasadigi utanci uzuntuyu gozlerindeki ifadeyi yillar gecti hala hatirlarim. Babasi da egitim fakultesinde akademisyendi dusunun.
Anne baba olmanin da ehliyeti olsa keske her isteyen olamasa.
Evet eğitimli insanlar da yapıyor bunu işin acısı .Avrupada olduğu gibi ciddi yaptırımlar olsa keşke .çocukları kendine güvensiz agresif yetiştiriyorlar.başkalarının yanında rencide etmek işte en kötü şey .gerizekalı zaten dillere pelesenk olmuş .herkes birbirine gerizekalı diyor .zeka ölçüyorlar ya .başka bildikleri laf yok .

Evet eğitimli insanlar da yapıyor bunu işin acısı .Avrupada olduğu gibi ciddi yaptırımlar olsa keşke .çocukları kendine güvensiz agresif yetiştiriyorlar.başkalarının yanında rencide etmek işte en kötü şey .gerizekalı zaten dillere pelesenk olmuş .herkes birbirine gerizekalı diyor .zeka ölçüyorlar ya .başka bildikleri laf yok .
Bu ebeveynlerle buyuyen cocuklar ice kapanik ya da cok asiri disa donuk oluyorlar buyuk cogunlugu iletisim sorunu yasiyor. Bahsettigim arkadasim yasindan buyuk inanilmaz yalanlar soylerdi cocuk aklimla onunla oynamak istemezdim bu yuzden ama simdi anliyorum neden o hale geldigini. Mathilda diye bir film vardi bu konuyla benzer. Cocuklar en yakini anne babasi tarafindan sevilmezken kendi degerlerini anlayip ozguven kazanmalari cok zor.

Bu ebeveynlerle buyuyen cocuklar ice kapanik ya da cok asiri disa donuk oluyorlar buyuk cogunlugu iletisim sorunu yasiyor. Bahsettigim arkadasim yasindan buyuk inanilmaz yalanlar soylerdi cocuk aklimla onunla oynamak istemezdim bu yuzden ama simdi anliyorum neden o hale geldigini. Mathilda diye bir film vardi bu konuyla benzer. Cocuklar en yakini anne babasi tarafindan sevilmezken kendi degerlerini anlayip ozguven kazanmalari cok zor.
Kesinlikle .sevgi göstermek zorundalar .eğer dünyaya getiriyorsan bi zahmet sevgi göstericeksin.öyle seviyorum zaten demekle olmaz göstericekler..hakaret vs Aman Allahım çok fena ..
Sağlıklı birey olmaları çok zor böyle ailede büyüdükleri için ..

En yakinim,kizimin babasi ornegim..kavga gurultu dertler derya olan bir ailede buyumus.anne sevgisini vermemis..halen oyle.bes yildir ogluna bi sicakligini merhametini gormedim...her ne kadar ben ve kizim ona iyi gelsekte eksikligini hissediyor.ofkeli gergin bir insani cekmek ve iyi etmek bize dusuyor kolay degil.o yuzden kendi kizimin psikolojisi cok onemli.sabirli sakin kavgasiz sevgi dolu bir ortamda buyutmeye calisiyoruz.
Disarda da aglayan azar isiten cocuga gercekten yuregim dayanmiyor.hatta aglayan bir cocuk gordugumde annesi istegini yapacakmi ilgilenecekmi diye gozlemliyorum ondan sonra yoluma devam ediyorum.yoksa aklim kaliyor.

Ben de konu açacaktım bu konuya denk geldim. Komşumuzda sabah çok kötü kavga vardı. Çocuğumla yaşıt çocukları var bir de. Adamla kadın zerre kadar umrumda değil de o çocuk ne psikolojiyle büyüyor acaba... Evde devamlı ağladığını duyuyorum.

Bugün ilk defa seslerini duydum. Kadın kocasına bela okuyordu. Eşime de dinlettim polisi arayalım dedim de, bizim şikayet ettiğimiz belli olur, muhatap olmayalım dedi.

Gerçekten polisi arasak bizim aradığımızı söylerler mi? Prosedür nasıl bilen var mı?

Ben de konu açacaktım bu konuya denk geldim. Komşumuzda sabah çok kötü kavga vardı. Kızımla yaşıt kızları var bir de. Adamla kadın zerre kadar umrumda değil de o çocuk ne psikolojiyle büyüyor acaba... Evde devamlı ağladığını duyuyorum.

Bugün ilk defa seslerini duydum. Kadın kocasına bela okuyordu. Eşime de dinlettim polisi arayalım dedim de, bizim şikayet ettiğimiz belli olur, muhatap olmayalım dedi.

Gerçekten polisi arasak bizim aradığımızı söylerler mi? Prosedür nasıl bilen var mı?
Gizli kalmasını istersin söylemezler .ama o aile bir şekilde öğrenir .polis ne yapıcak ki ?yaptırımlar olmadığı sürece .çocuklar çok şiddet görüyor bu ülkede maalesef.ne acı ..

Ben de konu açacaktım bu konuya denk geldim. Komşumuzda sabah çok kötü kavga vardı. Çocuğumla yaşıt çocukları var bir de. Adamla kadın zerre kadar umrumda değil de o çocuk ne psikolojiyle büyüyor acaba... Evde devamlı ağladığını duyuyorum.

Ahh magitac simdi bunu demeyeydin iyiydi aklim o cocukta kaldi yapabilecegin birsey varsa yap lutfen kadinla konus hic olmazsa cocugun yaninda kavga etmesinler cok uzuluyorum.devamli aglamak nedir yahu onlar gulmeli oynamali ziplamali simarmali cocuk bu yahu cocuk..digerleri gulerken sen niye aglayasin be yavrum..

cocuk buyutmek sabır isi helede erkek cocugunu boyle yetistiriyorlar ilerde oda aynısını sevgilisine esine cocuklarına yapıyor erkek cocuklarına daha fazla merhamet duygusu asılayacaklar ki ilerde siddet yanlısı ollmayan naif bireyler olsun

Ahh magitac simdi bunu demeyeydin iyiydi aklim o cocukta kaldi yapabilecegin birsey varsa yap lutfen kadinla konus hic olmazsa cocugun yaninda kavga etmesinler cok uzuluyorum.devamli aglamak nedir yahu onlar gulmeli oynamali ziplamali simarmali cocuk bu yahu cocuk..digerleri gulerken sen niye aglayasin be yavrum..
Canım benim de aklım çocukta hep, kadını da tanımıyorum adamı da. Huylarını da bilmem kadın sana ne diyebilir bana. O yüzden bir şey diyemiyorum...

Geçenlerde bende malesef bir bakkalda tesadüfen böyle bir duruma şahit oldum.
Baba 4-5 yaşındaki çocuğuyla bakkala geldi, 3 paket sigara aldı. Çocuk sakız, çikolata vs gösterip istedi,
babası param yok diyerek çocuğun eline vurdu. Çocuk ağlamaya başladı, çekiştirerek çocuğu götürdü.
İçim acıdı ve çok kötü oldum. 3 paket sigara alabilen bir babanın cebinde bir sakız parası yokMUŞ !!!
Her şeyi geçtim, birde vurdu çocuğun eline. Malesef durum vahim kızlar. Olabildiğince bu tür durumlarda;
kavgaya mahal vermeyecek şekilde uyarmak ya da cıkcıklamak gerekiyor. En azından utanmalarını sağlayabiliriz. Elimizden başka bir şeyde gelmiyor zaten. =( =( =(

Baba 4-5 yaşındaki çocuğuyla bakkala geldi, 3 paket sigara aldı. Çocuk sakız, çikolata vs gösterip istedi,
babası param yok diyerek çocuğun eline vurdu. Çocuk ağlamaya başladı, çekiştirerek çocuğu götürdü.
İçim acıdı ve çok kötü oldum. 3 paket sigara alabilen bir babanın cebinde bir sakız parası yokMUŞ !!!
Her şeyi geçtim, birde vurdu çocuğun eline. Malesef durum vahim kızlar. Olabildiğince bu tür durumlarda;
kavgaya mahal vermeyecek şekilde uyarmak ya da cıkcıklamak gerekiyor. En azından utanmalarını sağlayabiliriz. Elimizden başka bir şeyde gelmiyor zaten. =( =( =(
Keşke sen alıp hediye etseydin çocuğa...

Ya benim oğlum 3 yaşında markete gidince abur cubura saldırınca almiyorum sadece 1 tane hak tanıyorum param yok dedigimde oldu, ihtiyacımız yok dediğimde ağlayarak yerlere yata yata çıktığı zamanda oldu..ben o ağlarken alsam olmayacak sınırsız isteme hakkı vermiyor. Belki yöntem yanlıştır... dün avm de oğlum tirtil trene binmek istedi neyse bindi gorevliler çalıştirmiyor bir cocuk vardi parası ödenmemis kadin ayakkabi mağazasında annenj cagir dkye buyuge dediler binende 4 yasinda filan iki defa cagirdi cocuk kadin sinirle cikti ne diyorsunuz dedi,onlarda çocuğu bindirip bindirmeyecgini sordular kolundan tuttu ağlıyordu indirdi magazaya girdi çocuk yine anneden ayri izledi üzüldüm ben mi versem para dedm ama düşündüm buda yanlış bende bisey yaparken disardan belki ağlatan almayan bir anne gibi görünüyorum belki ayni durumdayiz... tabiki çocuğu bırakıp magazadw alışveriş yapmasını tasvip etmiyorum ve çocuğa davranış seklinide

Keşke sen alıp hediye etseydin çocuğa...
Malesef canım, babasından korktuğum için hiçbir şey yapamadım. Zaten öküzün tekiydi.
Karşımdaki annesi olsaydı ya da tek başıma olmasaydım; hiç düşünmeden direkt alıp verecektim ama malum erkekti ve ben de tektim. Malesef sesimi çıkaramadım, zaten en çokta bu acizlik koydu bana.

Selam kk bayanları
Bu benim derdim değil .Ama kayıtsız kalamadım.geçenlerde arkadasımla buluşmak için Avrupa yakasına geçtim .beşiktaşda vapur iskelesinin o tarafta böyle kaykay yapan çocuklar falan var .neyse onlara bakıyorum bir adam elinde çocuk 3-4 yaşında oğlan çocuğu .çocuk düştü ağlamaya başladı haliyle .adam 'zırlama'diye bir bağırdı .herkes adama baktı .sinir oldum .ufacık bebeğe bu yapılır mı ?zaten evliliktende çocuk fikrindende soğudum boyle şeyler gördükçe .bunlar mağarada falan mı yetişiyorlar anlamadım ki ..
Cocukken babasi aynisini yapmistir.

Back
X