Allah askina benim kopegime verdigim mama 30 dolar. E bu parayla kac insani kac kere doyurabilirsin. Bir paket mamayla yabi 30 dolara kopegim 1 ay yemek yiyor. Her gun insan beslemeye kalkissak sirf yardim edecegiz diye zaten butcelerimizi asar. Ama evde yedigimiz yemek artiklarini bir kopege vermenin hic bir maliyeti yok. Ha mahallende sokaginda evinde tenceresi kaynamayan biri olur gider yardim edersin erzak alirsin olmadi durumuna gore bir tencere yemek yapip goturursun. Ama sirf sokak hayvanlarini evden artan yemekle beslemekle insanlara yardim etmiyorsunuz diye kiyaslamak cok yanlis. Her gun birini ac diye lokantada doyurmaya kalkissak kendimize bakamayiz. Ama elimizden geldigince bir insanida doyurmaya calisiriz. Zaten denildigi gibi hayvanlari dusunun insanlari es gecemez. Diger birsey insanlarin ne kadar yalanci olup olmadigini bilemeyiz. Bir arkadasim vardi calisirdi cok iyi kazanirdi ama surekli cok borcum var param yok derdi . Market alisverisine giderdik 10 ytl var cebimde derdi benzin parasini benden alirdi en kisa yola bile gidicek olsak. Artik her gun 3 ytl 5 10 artik ne gerekiyorsa isterdi ki cok iyi maas aldigina sahittim ama hic parasi olmuyordu nedense.... beni guzelce yolduktan sadece 2 ay sonra yeni eve cikti baska muhitte tasindi. Her karnim ac diyenede kosulmaz bu devirde. Ben yolundugumla kaldim bana birisi ac oldugunu ihtiyaci oldugunu kanitlasin gerekirse cebimdeki son parayi veririm bu kadar acik konusuyorum.Fakat acim param yok zor durumdayim deyip insanlari enayi yerine koyanlarda var... O yuzden insan kedi kopek doyururken boyle bisi olmicagini iyi biliyor. Cok iyi secmek lazim kimse yardim edilecegini... Dilenciler bile ekmek prasi ister ama ekmek alayim dedin mi veya lokantaya gotureyim hemen yan cizerler ... neden acaba? demiyorum ki insanlara yardim edilmez.. elbette edilir hayvanlara yardim ederken dusunmezken insanlara yardim ederken sorgularim dogrumu acaba diye? aradaki fark bu... GUVEN
Biraz araştırma yaparak bu güven problemini ortadan kaldırmanız mümkün.
Kızılay aracılığıyla bağışladığınız Gıda Paketleri sayesinde bir ailenin 1 aylık temel gıda ihtiyacı karşılamış oluyorsunuz. 1 adet gıda paketi ücreti 55 TL'dir.yaklaşık olarak 32 dolar.
Kızılay'a yapacağınız bağışı takip etmeniz de mümkün.kızılay.org.tr den alıntı yaparsak :
"Yaptığım bağışları nasıl takip edebilirim?
Bağışçılar gerçekleştirmiş oldukları tüm bağışları Türk Kızılayı Kurumsal web sitesi üzerinden e-mail adreslerini vermeleri halinde gönderilecek bağışçı kodu ve şifreleri ile takip edebilirler. Eğer bağışçılarımız vermiş oldukları bilgiler içerisinde Tc Kimlik No veya Vergi No bilgilerini beyan etmiş ise Bağışçı kodu alanında bu bilgileri kullanarak da bağış ve dağıtım işlemleri hakkında bilgi edinebilirler. "
İHH vakfı aracılığıyla nasıl yardımda bulunabilirsiniz?
1. Kumanya bağışlayabilirsiniz
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 Ramazan çalışması çerçevesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok ülke ve bölgede kumanya dağıtımları gerçekleştirecektir.
Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, mercimek, nohut, bulgur, kuru fasulye, pirinç, makarna, helva.
Siz de yukarıda içeriği belirtilen kumanya paketleri ile dilediğiniz sayıda ailenin gıda ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Bir kumanya bedeli 60 TL’dir.
2. Gezici aşevimizde iftar verebilirsiniz
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2011 Ramazan çalışması çerçevesinde Türkiye’de 26 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirilecektir. Siz de;
Gezici aşevimizle düzenlediğimiz bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilirsiniz.
Bir kişinin iftar bedeli 5 TL’dir.
Bunun dışında Afrika'da Somali Etiyopya, Kenya ve Cibuti'de son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor ve 11 milyon insan açlık ve kuraklıkla savaşıyor.Doğu Afrika yardım seferberliğine Türk Kızılay'ı,İHH Yardım Vakfı,Diyanet,Kimse Yok Mu derneği aracılığıyla katkıda bulunabilirsiniz.
Bahsettiğim yardım kuruluşları 100'ü aşkın bölgeye yardımlarınızı ulaştırmakta.web sitelerini inceleyerek daha fazla bilgiye ulaşmanız mümkün.