Parkta dehşet!

hayvanları dünyadan sürelim diyen mi vardı aramızda?? arkadaş dünya sadece insanlara ait diye düşündüğümüzü sanıyo ve sölediklerimi anlamamış...
yeri gelir ekmeğini suyunu koyarım bi hayvanın önüne.yaptığım da oldu.mesele evde beslemekse bi tane köpek alıp beslesem diğer zor durumdaki hayvanlar nolcak?ki alıp hapsetmem eve filan.dışarda besleme durumum da yok.bunu yapacak olan belediyeler/devlet vs..insanlar bi ölçüde yardımcı olabilir şartlar elverdiğince.ayrıca sorumluluktan kaçmak değil ,dikkat çektiğim şey hayvanlara yardımcı olmak bi tarafa,yukarda arkadaşın yazdığı gibi tecavuz,işkence vs.. yapanlar toplansın adam edilsin.bundan ne anlıyosunuz?hayvan sevmeyen gaddar merhametsiz insanlar olduğumumu mu?emin olun şimdiye kadar çevremde çoook hayvan bulundu özellikle çocukluğumda..gayet de iyi bilirim merhameti.insan olanda vardır merhamet siz kafanızı yormayın.....

hayvan sevmeyen sevmez ama sevmiyor diye de onlara kötü davranıyor anlamına gelmez.sen sevmiyorsan merhametsiz değilsindirt.böyle denilmemiştir sanırım..ben de evde kedi köpek beslenilmesi taraftarı değilim evde tüyleri dökülecek her yer kıl olacak diye..ama besleyene bişi demem.kimisi kuşları sevmez kuşları istemez dokunamaz bile..mesela teyzem evde dedemin hatırına kafesteki kuşu götüremiyordu amaona kalsa eve kuş sokmayacaktı çünkü çok korkuyordu...bu kişiden kişiye değişecek bir durum ama kimse kimseyi hayvanları sevmiyor sevemiyor diye merhametsiz olarak algılayamaz elbet...ben de pitbulları sevmiyorum akrepleri sevmiyorum...ama her ne kadar olursa olsun hangi canlı olursa olsun işkenceye karşıyım.zararı dokunacak öldürebilecek hayvanları akrep yılan gibi...öldürmek caiz ama işkence yapmmak yakmak ya da boğmamak şartıyladır....neyse konunun özüne bakmak gerekirse çocukların olduğu ortamda kedi köpek vs hayvanlar konusunda dikkatli olmak şart çünkü belli olmaz ne olacağı..insanlar konusunda da dikkat zaten farz artık!

cocukları doğurup sonrada sokağa salan anneleri yada anne kılıklıları şiddetle kınıyorum
bir cocuk bu zamanda yası kaç olursa olsun tek basına cıkmamalı ama bazı kadınlarımız evde günü vardır gezmesi vardır salar cocuğu dısarı
sonra basına birsey geldimi vah vah tüh tüh baslarlar ağıt yakmaya
doğuruyorsan takip edeceksin..
benimde karsımda park var aman allahım o cocuklar günahlık valla
bir gün deli gibi yağmur yağmur yağıyor 3-5 cocuk sallanıyor
gecen gün de öğlen 12 güneş tepede hava 35 derece cocuklar parkta bunların anaları yokmu laf söz geciremiyormu yoksa rahatına bakmak için salıyor anlamıyorum ben

hayvanları dünyadan sürelim diyen mi vardı aramızda?? arkadaş dünya sadece insanlara ait diye düşündüğümüzü sanıyo ve sölediklerimi anlamamış...
yeri gelir ekmeğini suyunu koyarım bi hayvanın önüne.yaptığım da oldu.mesele evde beslemekse bi tane köpek alıp beslesem diğer zor durumdaki hayvanlar nolcak?ki alıp hapsetmem eve filan.dışarda besleme durumum da yok.bunu yapacak olan belediyeler/devlet vs..insanlar bi ölçüde yardımcı olabilir şartlar elverdiğince.ayrıca sorumluluktan kaçmak değil ,dikkat çektiğim şey hayvanlara yardımcı olmak bi tarafa,yukarda arkadaşın yazdığı gibi tecavuz,işkence vs.. yapanlar toplansın adam edilsin.bundan ne anlıyosunuz?hayvan sevmeyen gaddar merhametsiz insanlar olduğumumu mu?emin olun şimdiye kadar çevremde çoook hayvan bulundu özellikle çocukluğumda..gayet de iyi bilirim merhameti.insan olanda vardır merhamet siz kafanızı yormayın.....

önce okudugunuzu anlayın, sonra da yazdıklarınızın ne anlama geldıgını dusunun kendınızle celısmeyın..

merhamet sadece sizde var dimi?o zaman gidip o saydığınız eylemleri yapan insanları adam edin.işte o insanlara merhamet duymuyorum tabi ki,bu da gösteriyo ki merhametimiz sadece insanlara değil..biz evde beslemeye yanaşmıyorsak en azından işkence etmiyoruz dimi?gidin onları ıslah edin.şehirlerde yaşam alanı yok olduysa ve aç kalıyorlarsa hayvanlara doğal yaşam alanı oluşturun ve doyurun.ev mi onların doğal yaşam alanı?ha illa ben evde beslerim diyosanız,o hayvanın da üzerinizde hakkı varsa alıcaktır zaten. neyse..aynen dediğiniz gibi ben bi köpeğe güvenemem saldırır mı saldırır.sizi ait olmadığınız bi yere hapsetsinler ne dersiniz?acaba dile gelse ne söyler sizinle yaşayan dostunuz?sizinle tv izlemeye mecbur mu,yada başka şeylere?ayrıca ben ne kadar saçmalamışsam siz de o kadar saçmalamışsınız.bu da sizin zihniyetiniz.herkesin zihniyeti kendine...:61:

Hayvan hakları savunucusu ve savunan kurumların üyesi olarak hayvanlara bi nevi doğal ortam sağlamak amacıyla barınaklarda GÖNÜLLÜ olarak çalışıyoruz.
Gönüllüyü iyice belirttim,çünkü orada para ile çalışan işçiler köpeklere tecavüz ediodu!!
Siz hiç merak etmeyin ben elimden gelen her şeyi yapıyorum ama bunların bütün insanlık tarafından yapılması HEPİMİZİN görevi.
''doyurun''demişsiniz siz 1 kap yemek koyup da doyursanız,çöpe attığınız kemik parçalarını çöpün yanına atsanız nasıl olur?? aa ama doğru o insan değil anca insanlar önemli sizin için hayvanlar gebersin.
Ayrıca EVCİL hayvan diye bi kavram var mutlaka duymuşsunuz ama anlama yetiniz bu noktada çalışmamış sanırım.
Evcil hayvan,insana gereksinim duyan,evde,yada bahçede,insan içinde yaşayan canlılara denir.
Yani onların doğal ortamı insanların olduğu yerdir.
Sapık insanların olduğu sokak ortamı değil ama!

Hiç bir kap su verip bir hayvanın yüzüne baktınız mı?
Önce size teşekkür edermiş gibi bakar ondan sonra içer suyunu ne kadar susuz olursa olsun.
Ve sonra sizi hiç bırakmaz o bir kap suyun hatrını asla unutmaz her gördüğünde sevgiyle kuyruk sallar size ve yanına geldiğinde SALDIRMAK için değil sevgi gösterisinde bulunmak için gelir.

Sokakta baktığım köpekler beni bi tacizcinin elinden kurtarmıştır,sadece HAKKI OLAN YEMEĞİ verdiğim için bunu yapmıştır.
Düşünün bi Ramazan aylarındayız.
Açım sinirlerim bozuk ters bi insan olabilirim açken laflarını hep duyarız.
Peki o hayvanlar ne yapsın!!
Onlar HER GÜN AÇ VE SUSUZ!

Saldırgan diye kaçmak yerine bir kap yemek koymayı deneyin.
Sizin en sadık dostunuz o olacaktır siz bilmeseniz bile!

Son düzenleme:
Hayvan hakları savunucusu ve savunan kurumların üyesi olarak hayvanlara bi nevi doğal ortam sağlamak amacıyla barınaklarda GÖNÜLLÜ olarak çalışıyoruz.
Gönüllüyü iyice belirttim,çünkü orada para ile çalışan işçiler köpeklere tecavüz ediodu!!
Siz hiç merak etmeyin ben elimden gelen her şeyi yapıyorum ama bunların bütün insanlık tarafından yapılması HEPİMİZİN görevi.
''doyurun''demişsiniz siz 1 kap yemek koyup da doyursanız,çöpe attığınız kemik parçalarını çöpüm yanına atsanız nasıl olur?? aa ama doğru o insan değiş anca insanlar önemli sizin için hayvanlar gebersin.
Ayrıca EVCİL hayvan diye bi kavram var mutlaka duymuşsunuz ama anlama yetiniz bu noktada çalışmamış sanırım.
Evcil hayvan,insana gereksinim duyan,evde,yada bahçede,insan içinde yaşayan canlılara denir.
Yani onların doğal ortamı insanların olduğu yerdir.
Sapık insanların olduğu sokak ortamı değil ama!

Hiç bir kap su verip bir hayvanın yüzüne baktınız mı?
Önce size teşekkür edermiş gibi bakar ondan sonra içer suyunu ne kadar susuz olursa olsun.
Ve sonra sizi hiç bırakmaz o bir kap suyun hatrını asla unutmaz her gördüğünde sevgiyle kuyruk sallar size ve yanına geldiğinde SALDIRMAK için değil sevgi gösterisinde bulunmak için gelir.

Sokakta baktığım köpekler beni bi tacizcinin elinden kurtarmıştır,sadece HAKKI OLAN YEMEĞİ verdiğim için bunu yapmıştır.
Düşünün bi Ramazan aylarındayız.
Açım sinirlerim bozuk ters bi insan olabilirim açken laflarını hep duyarız.
Peki o hayvanlar ne yapsın!!
Onlar HER GÜN AÇ VE SUSUZ!

Saldırgan diye kaçmak yerine bir kap yemek koymayı deneyin.
Sizin en sadık dostunuz o olacaktır siz bilmeseniz bile!

hasbunallah yaa.hayvanlar önemsiz diyen kim bacııııııııı

bunlar bana soylenmemıs ama dayanamadım. o zaman gıdıp saydıgınız eylemlerı yapanları adam edın demıssınız, haywanlara dogal yasam alanı olusturun demıssınız ama sız nhıc bı sorumlulugun altına gırmemıssınız. demek kı bunları yapabıldıklerıne gore merhamet bı tek onlarda(bizde) warmıs. ne bu sorumluluktan kacmak? yasadıgınız dunyada bı tek sızın mı yasama hakkınız war? sızın ne kadar hakkınız warsa kedının kopegın de o kadar hakkı war. bu toplumda yasıyorsanız olan bıten her seyden sız de sorumlusunuz, merhametlıysen sunu yap bunu yap demekle olcak ıs degıl bu. bu hepımızın gorewı. bu sıcakta ewının onune 1 kap su koymaz bızım ınsanımız, koyulanı da doker nıye? cunku o ınsan ya sırf onun hakkı war herseye. ayrıca en azından ıskence etmıyoruz demıssınız, ruh saglıgı bozuk bı psıkopat degılsenız tabıkı etmıceksınız, bu bı marıfet degıl olması gereken bu zaten.
ha bı de toplatılsın kopekler dıyenler war, toplatılması ÖLDÜRÜLMELERİ demek bunu bılmıyo musunuz? bıle bıle toplatılsın dıyen katıller de hıc konusmasın artık!
ha bı de ben mecbur muyum kopegını gezdırenle yanyana yurumeye gıbı bısey demıs bırı, ben cewaplıyım : EWET MECBURSUN! cunku bu dunya bu sokaklar sadece senın degıl! once yasam hakkına saygı duymayı ogrensek gerısı gelıcek de...

ne demek mecbursun ya,tasmasından tuttuğu köpeğini benim yanımdan yürürtmeye hakkı yok hiçbir köpek sahibinin!!!!!.başkasının özgürlüğünün başladıgı yerde senın özgürlüğün biter arkadaş....
sokak köpeklerine lafım yok köpeğe kalkıp yanıma yaklaşma dıye laf anlatamayacagımıza göre onlarla yanyana yürümeye mecbur bırakılıyoruz.bu böyle ...ama eğer o köpeği sahiplenmişsen gerçek anlamda sahip cıkacaksın.karsıdakı ınsanın korktuugunu cekındıgını anladıysan uzak tutacaksın..

daha bu sabah karsıdakı köpeğini dövdü. neden ??bağırıyor diye..küçük beyni kabul etmiyor apt dairesinde bu işin olmayacığını...
toplatılması demek onların öldürülmeleri demek değil ayrıca.onlar için toplu bir yaşam alanı oluşturulması kastımız..hatta her mahallede barınaklar oluşturulsunn..meraklısı varsa gitsin orda sevsın sevecekse.

neymiş kapta kalan yemeğimizi çöpe atacagımıza köpek besleyip,ona verseymişiz..kim diyor çöpe yemek attıgımızı?
siz hayvanlardan önce aç yatan insanları çocukları düşünün..önce bizim ülkemizdeki,sonra afrikadaki filistindeki bir yudum suya,bir lokma ekmeğe muhtaç insanları doyurun hayvanlardan önce..heleki evde beslediği hayvanına pahalı mamalar alanlara öyle çok kızıyorum ki.o parayla kaç aç cocuk doyar hiç düşünmüyorlar mı acaba?

ne demek mecbursun ya,tasmasından tuttuğu köpeğini benim yanımdan yürürtmeye hakkı yok hiçbir köpek sahibinin!!!!!.başkasının özgürlüğünün başladıgı yerde senın özgürlüğün biter arkadaş....
sokak köpeklerine lafım yok köpeğe kalkıp yanıma yaklaşma dıye laf anlatamayacagımıza göre onlarla yanyana yürümeye mecbur bırakılıyoruz.bu böyle ...ama eğer o köpeği sahiplenmişsen gerçek anlamda sahip cıkacaksın.karsıdakı ınsanın korktuugunu cekındıgını anladıysan uzak tutacaksın..

daha bu sabah karsıdakı köpeğini dövdü. neden ??bağırıyor diye..küçük beyni kabul etmiyor apt dairesinde bu işin olmayacığını...
toplatılması demek onların öldürülmeleri demek değil ayrıca.onlar için toplu bir yaşam alanı oluşturulması kastımız..hatta her mahallede barınaklar oluşturulsunn..meraklısı varsa gitsin orda sevsın sevecekse.

neymiş kapta kalan yemeğimizi çöpe atacagımıza köpek besleyip,ona verseymişiz..kim diyor çöpe yemek attıgımızı?
siz hayvanlardan önce aç yatan insanları çocukları düşünün..önce bizim ülkemizdeki,sonra afrikadaki filistindeki bir yudum suya,bir lokma ekmeğe muhtaç insanları doyurun hayvanlardan önce..heleki evde beslediği hayvanına pahalı mamalar alanlara öyle çok kızıyorum ki.o parayla kaç aç cocuk doyar hiç düşünmüyorlar mı acaba?

helalll :46:
dile getiremediklerime tercuman olmuşsun cnm teşekkürler...

hayvan besleyenlere, hayvanlardan hoşlanmayan-korkanların hep söylediği laflardan biri: "o kadar kediyi köpeği besleyeceğine bir aç çocuğu doyur" Doyurmadığımızı nerden biliyorsunuz? Ayrıca sokaktaki hayvanlar aç susuz kalmasın diye onlara da yardım ediyoruz...Gönlümüz geniş

Son düzenleme:
hayvan besleyenlere, hayvanlardan hoşlanmayan-korkanların hep söylediği laflardan biri: "o kadar kediyi köpeği besleyeceğine bir aç çocuğu doyur" Doyurmadığımızı nerden biliyorsunuz? Ayrıca sokaktaki hayvanlar aç susuz kalmasın diye onlara da yardım ediyoruz...Gönlümüz geniş

katılıyorum, zaten hayvana değer veren, insana hayli hayli değer verir bence ...

ahhh icim acidi yavrucaga....

Gercekten okadar sorumsuz ebeveynler varki azcik cocuklarina sahip ciksalar boyle seyler yasanmaz...

cocuk basindan gitsinde ne olursa olsun sanki:14:

Allah askina benim kopegime verdigim mama 30 dolar. E bu parayla kac insani kac kere doyurabilirsin. Bir paket mamayla yabi 30 dolara kopegim 1 ay yemek yiyor. Her gun insan beslemeye kalkissak sirf yardim edecegiz diye zaten butcelerimizi asar. Ama evde yedigimiz yemek artiklarini bir kopege vermenin hic bir maliyeti yok. Ha mahallende sokaginda evinde tenceresi kaynamayan biri olur gider yardim edersin erzak alirsin olmadi durumuna gore bir tencere yemek yapip goturursun. Ama sirf sokak hayvanlarini evden artan yemekle beslemekle insanlara yardim etmiyorsunuz diye kiyaslamak cok yanlis. Her gun birini ac diye lokantada doyurmaya kalkissak kendimize bakamayiz. Ama elimizden geldigince bir insanida doyurmaya calisiriz. Zaten denildigi gibi hayvanlari dusunun insanlari es gecemez. Diger birsey insanlarin ne kadar yalanci olup olmadigini bilemeyiz. Bir arkadasim vardi calisirdi cok iyi kazanirdi ama surekli cok borcum var param yok derdi . Market alisverisine giderdik 10 ytl var cebimde derdi benzin parasini benden alirdi en kisa yola bile gidicek olsak. Artik her gun 3 ytl 5 10 artik ne gerekiyorsa isterdi ki cok iyi maas aldigina sahittim ama hic parasi olmuyordu nedense.... beni guzelce yolduktan sadece 2 ay sonra yeni eve cikti baska muhitte tasindi. Her karnim ac diyenede kosulmaz bu devirde. Ben yolundugumla kaldim bana birisi ac oldugunu ihtiyaci oldugunu kanitlasin gerekirse cebimdeki son parayi veririm bu kadar acik konusuyorum.Fakat acim param yok zor durumdayim deyip insanlari enayi yerine koyanlarda var... O yuzden insan kedi kopek doyururken boyle bisi olmicagini iyi biliyor. Cok iyi secmek lazim kimse yardim edilecegini... Dilenciler bile ekmek prasi ister ama ekmek alayim dedin mi veya lokantaya gotureyim hemen yan cizerler ... neden acaba? demiyorum ki insanlara yardim edilmez.. elbette edilir hayvanlara yardim ederken dusunmezken insanlara yardim ederken sorgularim dogrumu acaba diye? aradaki fark bu... GUVEN

Son düzenleme:
somalide her 6 dk.da bir 1 çocuk ölüyor
25 tl ye bir çocuğun bir aylık temel gıda ihtiyacı karşılanabiliyor

Bazı anneler o kadar rahat ki! İnanın özellikle parklarda, aman beni rahatsız etmesin de ne yaparsa yapsınlar. Geçenlerde elle döndürülen bi oyuncak bi tane çocuğun kafasına çarpmıştı, çocuk uzun zaman kendine gelemedi. Onun orada ne işi vardı diye hala düşünüyorum.

ya kızlar 2 /3 gündür ben kötüyüm aklımdan hiç çıkmıyor çocuk..o düştüğünde yanına gittiğmdeki o inlemesi o donukluğu dilinin mosmor olup içine kaçtığı anki görüntüsü..aklıma gelince birden içim daralıveriyor.......çook etkilenmişim sanırım...o kadar ki öyle bir kötü rüya gördüm ki dün kızımın da içinde olduğu....akşama kadar da o rüyadan ürperdim....kızım bu günlerde uçacağım diye kanepenin en tepesine çıkıp küt diye yere atlıyor ..hani 5/6 sene evvel pokemon çağı vardı çocuklara kötü örnekti...çocuğun biri pokemondaki karekter gibi "uçaçacağım" diyerek 5. kattaki evlerinin penceresinden atlamıştı...ay aklıma 2 gündür bu geliyor Allah vermesin kızım da uçacağım diye.....birden o çocuğun görüntüsü gibi kızımı görüveriyorum uyanıkken gözlerimi bile kapatmadan.....sabah kalkıyorum akşam yatıyorum yemek hazırlarken pc ye bakarken sanırım konuyu da takip ettiğim için...afedersiniz wc de bile aklımda o çocuğun inleyn hali o kötü hali resim gibi düşüveriyor gözlerime.....ben nasıl atlatıcam bunu bilemiyorum..hatta öyle ki kızım söz dinlemeyince, kendimi "bak o çocuk anne sözü dinlemedi o hale geldi şurası kırılmış sen niye anne sözü dinlemiyorsun" derken buluveriyorum..sonra bugün kızdım kendime; "sen büyükken etkisinden kurtulamadın çocuğa neden hatırlatıyorsun" dedim.Allah tan çocuğu görmemiş hiç bana öyle dedi..
off..bir önerisi olan var mı bu tramvayı nasıl atlatacağıma dair....;?

Son düzenleme:
Allah askina benim kopegime verdigim mama 30 dolar. E bu parayla kac insani kac kere doyurabilirsin. Bir paket mamayla yabi 30 dolara kopegim 1 ay yemek yiyor. Her gun insan beslemeye kalkissak sirf yardim edecegiz diye zaten butcelerimizi asar. Ama evde yedigimiz yemek artiklarini bir kopege vermenin hic bir maliyeti yok. Ha mahallende sokaginda evinde tenceresi kaynamayan biri olur gider yardim edersin erzak alirsin olmadi durumuna gore bir tencere yemek yapip goturursun. Ama sirf sokak hayvanlarini evden artan yemekle beslemekle insanlara yardim etmiyorsunuz diye kiyaslamak cok yanlis. Her gun birini ac diye lokantada doyurmaya kalkissak kendimize bakamayiz. Ama elimizden geldigince bir insanida doyurmaya calisiriz. Zaten denildigi gibi hayvanlari dusunun insanlari es gecemez. Diger birsey insanlarin ne kadar yalanci olup olmadigini bilemeyiz. Bir arkadasim vardi calisirdi cok iyi kazanirdi ama surekli cok borcum var param yok derdi . Market alisverisine giderdik 10 ytl var cebimde derdi benzin parasini benden alirdi en kisa yola bile gidicek olsak. Artik her gun 3 ytl 5 10 artik ne gerekiyorsa isterdi ki cok iyi maas aldigina sahittim ama hic parasi olmuyordu nedense.... beni guzelce yolduktan sadece 2 ay sonra yeni eve cikti baska muhitte tasindi. Her karnim ac diyenede kosulmaz bu devirde. Ben yolundugumla kaldim bana birisi ac oldugunu ihtiyaci oldugunu kanitlasin gerekirse cebimdeki son parayi veririm bu kadar acik konusuyorum.Fakat acim param yok zor durumdayim deyip insanlari enayi yerine koyanlarda var... O yuzden insan kedi kopek doyururken boyle bisi olmicagini iyi biliyor. Cok iyi secmek lazim kimse yardim edilecegini... Dilenciler bile ekmek prasi ister ama ekmek alayim dedin mi veya lokantaya gotureyim hemen yan cizerler ... neden acaba? demiyorum ki insanlara yardim edilmez.. elbette edilir hayvanlara yardim ederken dusunmezken insanlara yardim ederken sorgularim dogrumu acaba diye? aradaki fark bu... GUVEN

Biraz araştırma yaparak bu güven problemini ortadan kaldırmanız mümkün.
Kızılay aracılığıyla bağışladığınız Gıda Paketleri sayesinde bir ailenin 1 aylık temel gıda ihtiyacı karşılamış oluyorsunuz. 1 adet gıda paketi ücreti 55 TL'dir.yaklaşık olarak 32 dolar.
Kızılay'a yapacağınız bağışı takip etmeniz de mümkün.kızılay.org.tr den alıntı yaparsak :

"Yaptığım bağışları nasıl takip edebilirim?

Bağışçılar gerçekleştirmiş oldukları tüm bağışları Türk Kızılayı Kurumsal web sitesi üzerinden e-mail adreslerini vermeleri halinde gönderilecek bağışçı kodu ve şifreleri ile takip edebilirler. Eğer bağışçılarımız vermiş oldukları bilgiler içerisinde Tc Kimlik No veya Vergi No bilgilerini beyan etmiş ise Bağışçı kodu alanında bu bilgileri kullanarak da bağış ve dağıtım işlemleri hakkında bilgi edinebilirler. "

İHH vakfı aracılığıyla nasıl yardımda bulunabilirsiniz?

1. Kumanya bağışlayabilirsiniz

İHH İnsani Yardım Vakfı, 2011 Ramazan çalışması çerçevesinde hem yurt içinde hem de yurt dışında pek çok ülke ve bölgede kumanya dağıtımları gerçekleştirecektir.

Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, mercimek, nohut, bulgur, kuru fasulye, pirinç, makarna, helva.

Siz de yukarıda içeriği belirtilen kumanya paketleri ile dilediğiniz sayıda ailenin gıda ihtiyacını karşılayabilirsiniz.
Bir kumanya bedeli 60 TL’dir.

2. Gezici aşevimizde iftar verebilirsiniz

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2011 Ramazan çalışması çerçevesinde Türkiye’de 26 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirilecektir. Siz de;

Gezici aşevimizle düzenlediğimiz bir iftarın tamamını üstlenebilir ya da bir veya birden fazla kişinin iftar bedelini karşılayabilirsiniz.
Bir kişinin iftar bedeli 5 TL’dir.

Bunun dışında Afrika'da Somali Etiyopya, Kenya ve Cibuti'de son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor ve 11 milyon insan açlık ve kuraklıkla savaşıyor.Doğu Afrika yardım seferberliğine Türk Kızılay'ı,İHH Yardım Vakfı,Diyanet,Kimse Yok Mu derneği aracılığıyla katkıda bulunabilirsiniz.

Bahsettiğim yardım kuruluşları 100'ü aşkın bölgeye yardımlarınızı ulaştırmakta.web sitelerini inceleyerek daha fazla bilgiye ulaşmanız mümkün.

Back
X