Parkta yaşananlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayrıca konu sahibinin yerinde olsam aynını yapardım. Çocuğumu düşürüp hastanelik edeceği anda kibarlık edecek değilim. Bağırmak oğlumun zarar görmesini engelleyecek ise bağırırım. O kadar hassas olan zorba çocuğuna terbiyesini versin yada evden çıkarmasın.

Ayrıca başka park aramak zorunda olan yada eve gitmek zorunda olan niye ben olayım ki? Benim oğlum kendi halinde kayıyor sallanıyor kimseye zararı olmadan eğleniyor ise toplu alanlarda nasıl davranacağını öğretmeyen anneler çocuklarını alıp eve gidebilirler bi zahmet.
Siz yanında olduğunuz sürece korursunuz elbette kapalı bir fanusun içinde yetişmeyecekse hayatı boyunca her türlü durumla karşı karşıya kalabilir çocuğunuz okulda dayak yerse gidip çocuğu bulup döversiniz artık. Anası garip herkes hemfikir kimse bir şey demedi. Çocuk da haşere durmuyor böyle 1 2 devam ediyor o kaydırağa çıkarken peşinden gittiğini görmüyor mu konu sahibesi?

Çocuğa bağırmak vs değil konu, ‘başkasının’ çocuğuna bunu yapmak yani sınır bilmemek.
Genelleme yapmayalım, gayet de sustum susarım dünya üzerindeki herhangi bir çocuğa ses tonumu ayarlar ‘bebeğim, tatlım’ dışında bir hitap kullanmayarak durumun tehlikeli olacağını anlatırım, bağırmak ne ya?
Allah iyi ki karşılaştırmıyor, değil benim birinin başkasının çocuğuna bağırdığını görsem ‘öyle değil böyle yapılır o eylem’ diye ibreti alem basarım yaygarayı.
Oldu, güçsüzü korumak adına bize göre güçsüzü ezelim.
Burada karşı çıkılan şey çocuğa yapılan davranış yoksa anlattı, ailesini buldu şikayet etti de biz mi anlamıyoruz???

Okulda öğretmeni tarafından azarlandı psikolojisi bozuldu diye açılan konular görmeyeyim ha😂😂😂
Her biriniz kendinizinkine yapılınca başka, ama sizinkine bağırıldığında başka davranırsınız.
Yanlış, yanlıştır ve sebebi yoktur.
Medeniyet budur, lamı cimi kendininkini kayırmaz.
Kim ve ne olursa olsun başkasının çocuğuna bağıramazsınız nokta!
Ben çok medeniyim mi dedim ? Medeni bir insan olamam çocuğum düşeceği anda . Ah cocugum lütfen itme de kafası gözü kırılmasın diyemem . Başkasına çocuğum yapsa o anda yine sakin kalamam sesim yukselirdi. İki çocuk birbirine vurmuyor biri diğerini ittiriyor benim veya baskasinin çocuğu zarar gorecekse hiç tanımadığım iki çocuk için de sesim yukselir . Yapma çocuğu dusureceksin derim yani . Bunun içinde annesi gelip kavga etmek istiyorsa kendi bilir . Çokta güzel kavga ederim bakalım mesela yüksek bir yerden annesini itsem mesela o ne tepki verir ? Onu deneriz

2 yaşındaki çocuk kaydırak tepesindeyken büyük bir zorba çocuk tarafından itiliyor ve annenin bu sırada bağırmasına tepki gösteren var. Yok artık!
Sonuna kadar haklısınız. Ben de bebeğimi sallarken ( ve başka minik bebekler de vardı) birkaç tane çocuk(?!) kaydıraktan taş atıp durdu, uyardık durmadılar. Aileleri de vardı, müdahale etmiyorlar tabi. Son sesimle bağırdım ve durdular. Bazı ruh hastası ailelerin yetiştiremediği, doğurup attığı çocuklar yüzünden benim ya da bir başkasının oyun oynamaya gelen çocuğuna zarar mı gelsin susalım da. Çocuğunun bir başkasına zarar vermesine göz yuman kendini de, küçük kopyasını da alsın tedavi ettirsin.
Hayır o durumda hemen oradan gitmeliymişsiniz . Size taş atana gül atmanız lazımmış . Hatta bebeğiniz bence sallandığı için taş atan çocuklardan özür dilemeliydi. Medeniyet bunu gerektirir🤣

Benim için de öyle aynen. Sadece evetğ bence sınırlar var başkasının çocuğunu uyarmtak haddimize değildir ama ne zaman? Tabi ki annesi yanında ve gerekli özeni gösteriyorsa. Yoksa sorumsuz bir annneyse elbet o sınırlar kalkar çünkü benim çocuğumun sınırlarını ihmal edemez. Sınır tanımaz çocuk yetiştirip sonra da sınırlar var hanım hanım diye ortalıkta gezmek bence doğru değil. Başlarda ben de gerçekten böyle kitabi kurallara göre hareket ediyordum ama gerçekten bazen ses yükseltilmesi ya da uyarılması gerekiyorsa artık yapmaya çalışıyorum. Daha yeni kızımın okul öncesi hocasıyla konuştum bu konuda. Zorbalık inanılmaz derecede artmış okullarda. Sınır tanımayan, hiç kızılmayan çocuklar da sıkıntı. Gerçekten dünya onların sanan çocuklar var. Bazısı zorba oluyor, bazısı da zorbalığa uğrayıp sudan çıkmış balığa dönüyor. Neden? Bu işte bizim ayarsız pedagoji anlayışımız yüzünden.
Ya tabi ki sesimizi yükseltmeyelim de bu çocukları uyarmak gerek . Yanlışı doğruyu bilmeleri gerek . Sözümüzü dinletebilmemuz gerek

Ben çok medeniyim mi dedim ? Medeni bir insan olamam çocuğum düşeceği anda . Ah cocugum lütfen itme de kafası gözü kırılmasın diyemem . Başkasına çocuğum yapsa o anda yine sakin kalamam sesim yukselirdi. İki çocuk birbirine vurmuyor biri diğerini ittiriyor benim veya baskasinin çocuğu zarar gorecekse hiç tanımadığım iki çocuk için de sesim yukselir . Yapma çocuğu dusureceksin derim yani . Bunun içinde annesi gelip kavga etmek istiyorsa kendi bilir . Çokta güzel kavga ederim bakalım mesela yüksek bir yerden annesini itsem mesela o ne tepki verir ? Onu deneriz
Annesine istediğini yapın; denginiz ve muhatabınız.
Ona söylediğiniz ve eylemleriniz herkesin kendi edep görgü kuralıdır, bize ne yani?

Lakin bir çocuğa bağırmak öyle değil.
Burada benim gibi karşı çıkan hiçkimse ‘uyarı’ya veyahut şaşkınlıkla ‘aaa yapma’ gibi ses yükselmesine tepki vermiyor.
O ilgisiz, oğlunu takip etmeyen annenin bile dikkatini çekecek şekilde çocuk bağırarak ‘azarlanmış’ hatta bana kalırsa kötü sözler duymuş.
Bu konu sahibi onu da kendine hak görür, malum evladı ise dünyayı ezer geçer en ana o ya başka çocuk gözümüz görmez:)
Asıl bu tür annelerin çocukları zorba olur çünkü güçsüzü ezdiğini ilk evinde, misal konudaki annede görür.
Yani başıma gelenleri anlatmaya gerek yok ama ‘gelebilirdi, olabilirdi’ değil; birçok kez en başta evde kardeşleri, dışarıda akraba arkadaş ya da tanımadığımız çocuklar, okulda sınıf arkadaşı tarafından çok vukuatımız ‘acillik’ kanamalı yaralanmalarımız mecvuttur.
Hani boş keseden atmıyorum, küçücük bedeniyle düşünemediği aklı ile yaptığının şokunu yaşayan çocuğa değil bağırmak, kendi çocuğunuzla beraber onu teselli etmek düşüyor insana.
Daha sonra ders niteliğinde konuşuyor öğütler veriyorsunuz, bugüne kadar hiçbir yetişkin ile konuşmadım, okul mevzuları için tek muhatabım yönetimdir mesela.
Ve beni neden çok sevdiklerini, kayırdıklarını keza yine velilerin değil de çocuklarının bana bayıldığını şuan bu konuda anlıyorum, yaklaşımmış demek:)
Evladım kadar onlara da değer vermemmiş…

Ha bu değerler herkeste var mı bilmem, lakin saygılı ve özgür dünya istiyorsak olmalı.
Hep bana dedikten sonra hak hukuk demokrasi vs hiçbir anlam ifade etmiyor, benim çocuğum ne ise başkasının da hiçbir farkının olmadığını idrak etmek şart.
Bu sebeple de hıncınızı çocuklardan değil, onları gözetmeyen evebeynlerinden çıkarınız.

Hayır o durumda hemen oradan gitmeliymişsiniz . Size taş atana gül atmanız lazımmış . Hatta bebeğiniz bence sallandığı için taş atan çocuklardan özür dilemeliydi. Medeniyet bunu gerektirir🤣
Anlamıyorlar galiba konu sahibi direkt çocuğa bağırıp kızmamış kadının çocuğu düşme noktasına gelince can havliyle bağırıp kızmış yok bunu bir türlü anlamadılar o anda nerede bunun anası diye bakacak hali mi var ya😂bu kadar medeniyette fazla yani.tabiki ilk etapta anasını bulmak en güzeli ama anasıda gelseymiş kör mü gözü çocuk rahatsız ediyor falan bir müdehale et ya doğurup atanlara ayar oluyorum.

Annesine istediğini yapın; denginiz ve muhatabınız.
Ona söylediğiniz ve eylemleriniz herkesin kendi edep görgü kuralıdır, bize ne yani?

Lakin bir çocuğa bağırmak öyle değil.
Burada benim gibi karşı çıkan hiçkimse ‘uyarı’ya veyahut şaşkınlıkla ‘aaa yapma’ gibi ses yükselmesine tepki vermiyor.
O ilgisiz, oğlunu takip etmeyen annenin bile dikkatini çekecek şekilde çocuk bağırarak ‘azarlanmış’ hatta bana kalırsa kötü sözler duymuş.
Bu konu sahibi onu da kendine hak görür, malum evladı ise dünyayı ezer geçer en ana o ya başka çocuk gözümüz görmez:)
Asıl bu tür annelerin çocukları zorba olur çünkü güçsüzü ezdiğini ilk evinde, misal konudaki annede görür.
Yani başıma gelenleri anlatmaya gerek yok ama ‘gelebilirdi, olabilirdi’ değil; birçok kez en başta evde kardeşleri, dışarıda akraba arkadaş ya da tanımadığımız çocuklar, okulda sınıf arkadaşı tarafından çok vukuatımız ‘acillik’ kanamalı yaralanmalarımız mecvuttur.
Hani boş keseden atmıyorum, küçücük bedeniyle düşünemediği aklı ile yaptığının şokunu yaşayan çocuğa değil bağırmak, kendi çocuğunuzla beraber onu teselli etmek düşüyor insana.
Daha sonra ders niteliğinde konuşuyor öğütler veriyorsunuz, bugüne kadar hiçbir yetişkin ile konuşmadım, okul mevzuları için tek muhatabım yönetimdir mesela.
Ve beni neden çok sevdiklerini, kayırdıklarını keza yine velilerin değil de çocuklarının bana bayıldığını şuan bu konuda anlıyorum, yaklaşımmış demek:)
Evladım kadar onlara da değer vermemmiş…

Ha bu değerler herkeste var mı bilmem, lakin saygılı ve özgür dünya istiyorsak olmalı.
Hep bana dedikten sonra hak hukuk demokrasi vs hiçbir anlam ifade etmiyor, benim çocuğum ne ise başkasının da hiçbir farkının olmadığını idrak etmek şart.
Bu sebeple de hıncınızı çocuklardan değil, onları gözetmeyen evebeynlerinden çıkarınız.
Neden bir çocuğa hirslanalim ? Size aynı seyleri defalarca yazıyorum . Çocuk benim çocuğum olsa da başkasının olsa da tepki veririm . Parkta düşecek çocuk gördüm mü dayanamayıp çok defa yapma düşeceksin diye uzaktan bağırdım . Yine görsem yine bagiririm . Konu sahibi başka bir çocuğa hakaret etmişse yanlış yapmış . Ben olsam en baştan o salıncaktan kalk diye yer değiştirtmeye çalıştığında çocuğa gitmesini söylerim . Benim için doğru budur.

Bir öğretmeni bir kere kızmış ortalığı yıkmam. Sürekli azarliyorsa kendine kaçacak delik bulsun . İki çocuk birbirine yanlışlıkla zarar verebilir bunu benim çocuğum da yapabilir normal bir insan zaten bunun bilincinde olur . Burada bahsettiğimiz okul çağına gelmiş bir çocuk değil iki yaşında bebeklikten yeni cikmjs bir çocuk . Her şeyi katıp karıştırıyorsunuz. Çocuklar kavga eder çocuklar düşebilir . Sürekli akran zorbaligi yapan bir çocukla diğeri aynı şey değildir . Elma ve armut gibi . Hayatım boyunca hiç çocuk azarlamadim . Küçücük çocukların kalbini de kırmak istemem yetişkine sesime yükseltmedim kaldı ki çocuk olsun . Kimseye çocuğumu azarlatmam aynı şekilde .İki tane çocuk arasında fiziksel zarara yol açacak bir durumda her türlü sesimi yukseltirim . Tartışacak bir şeyim de kalmadı .

Bu zorbalık yapan çocuklar okullarda da pek barınamıyor anladığım kadarıyla.
Bizim bir elemanın çocuğu sınıfta arkadaşlarına kalem filan batırıyormuş, “gelin çocuğunuzu okuldan alın” demişler. Öğretmenler neden uğraşsın ki böyle çocuklarla?

Bu zorbalık yapan çocuklar okullarda da pek barınamıyor anladığım kadarıyla.
Bizim bir elemanın çocuğu sınıfta arkadaşlarına kalem filan batırıyormuş, “gelin çocuğunuzu okuldan alın” demişler. Öğretmenler neden uğraşsın ki böyle çocuklarla?
Öğretmen yollayamazsa bile maalesef ki o çocuğu, sınıfta diğer veliler istemediği için. O duyarsız Anne sürekli şikayetler yüzünden sınıfın kapısında beklemek zorunda kalıyor..

Öğretmen yollayamazsa bile maalesef ki o çocuğu, sınıfta diğer veliler istemediği için. O duyarsız Anne sürekli şikayetler yüzünden sınıfın kapısında beklemek zorunda kalıyor..
Sınıfta zaten bir sürü çocuk oluyor. Niye sorunlu çocukla ayrıca ilgilensin ki? Ben ilkokulu 80’lerde devlet okulunda okudum. Cetvelle sıra dayağı yaparlardı bize. O zamanlar öğrencilerin dokunulmazlığı yoktu. Korkuyla büyüdük. Şimdi öğretmen öğrenciye en ufak bir şey diyemiyor zaten. Eğitemeyince de okuldan atıyorlar gibi geldi.

Sınıfta zaten bir sürü çocuk oluyor. Niye sorunlu çocukla ayrıca ilgilensin ki? Ben ilkokulu 80’lerde devlet okulunda okudum. Cetvelle sıra dayağı yaparlardı bize. O zamanlar öğrencilerin dokunulmazlığı yoktu. Korkuyla büyüdük. Şimdi öğretmen öğrenciye en ufak bir şey diyemiyor zaten. Eğitemeyince de okuldan atıyorlar gibi geldi.
Anne babalar Öğretmenlerin ellerinde sihirli değnekleri var sanıyorlar. .

Aslında anne baba, zamanında çocuğunun davranış problemleriyle ilgilense, her dediğini her an yapmasa eğitimi okula başlamadan evde verse çocuğu daha rahat eder.

Çocuk da böylelikle toplum içinde, sınıfta garip hareketler yapmaz yada kimseye zorbalık yapmaz..

Siz yanında olduğunuz sürece korursunuz elbette kapalı bir fanusun içinde yetişmeyecekse hayatı boyunca her türlü durumla karşı karşıya kalabilir çocuğunuz okulda dayak yerse gidip çocuğu bulup döversiniz artık. Anası garip herkes hemfikir kimse bir şey demedi. Çocuk da haşere durmuyor böyle 1 2 devam ediyor o kaydırağa çıkarken peşinden gittiğini görmüyor mu konu sahibesi?
Konuyu çok başka yere çekiyorsunuz. Bulup dövmek demedim. Bağırmak durması için yapılan bir eylem karşı tarafın. Şiddet ile sorun çözümüne inansam buraya öyle yazardım. Herkes kendi çocuğuna terbiyesini kendi vermeli. İki yaşındaki çocuğun elbette yanında olmak zorundayım henüz kendini koruyacak kadar büyük değil çünkü. Art niyetli görüyorum yorumunuzu. Sizi alıntılamadım konu sahibini alıntıladım ve bana tepki vereceğiniz birşey yazmıyor orada. Niye alınganlık ettiniz bilmiyorum. Tabii akranlarını zorbalayan bir çocuğun annesi değilseniz öyle oturup keyfinize bakmıyor çocuğunuzun başka çocuklara zarar vermesinden zevk almıyorsanız. Başka bir açıklama bulamıyorum tavrınız ile alakalı.

Hiç şu fikirleri savunan birinin eski mesajlarını okumaya geçemem. Bir konusuna konuşuyorsam yalnızca o ilgilendirir beni. Bütün insanların üslubuyla ilgilendiğini söyleyen sizken şuan boş vakit konusunda denklik yaşıyor olmamız çok ütopik olur. Boş zamanlarınızda avukatlık yapıyorsanız birşey diyemem tabi. Sorunuza cevap verdim ama mekanizmada sorun var anladığım. Niyet okuması dediğiniz şeye çok yabancıyım, fazla nesnel ve realist sayılırım hatta. Muhakkak uğrayın, kendi kendinize ilgilenmeniz siziilgilendirir demiştim bundan sonrası için. Muhatap alacak, ısrarla anlatma gayesi içerisinde olacak vaktim bu kadardı. Selametle
Mesajinizi simdi okudum. Sizin kendinizi nasil tanimladiginiz degil yazdiklariniz onemli. Bariz sekilde niyet okumaciligi yapiyorsunuz. Her boyleyim diyen oyle olmuyor. Israrla anlama gayeniz de hic belli olmuyor dogrusu. Aksine buradaki tablo anlamak yerine yargilamak uzerine kurulu. Dolayli mesajinizi da okudum. Biz de dedik daha ilk olayfa annesini cagirmaliyfi diye ama oylen olmadigi acikken inatla oyle yapsaymisin anlami yok. Somut olayda yapilani konusuyoruz degol mi? Sizin de okidigunuzu anlama kabilietiniz olduguna gore herhalde bu kismi okumamayi tercih etmissiniz, olabilir.

Mune Mune konumu kapatabilir misiniz daha kimsenin cevap yazmasıni istemiyorum. Hepsi altı bezli konuşamayan bebeğimin neden düsmesine izin vermedim diye savaş açmış durumda Allah akıl fikir versin başkada birsey demiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X