• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

parmagimi kestirmişim..

Uye belliki yurtdisinda yasamis, Tr ye de 3 sene olmus geleli. Turkce'sinin iyi olmamasi gayet normal. Neden iki de bir yazisina laf atiliyor. Hadi bir kere yazildi anlamistir, defalarca yazmada ki amac nedir? Konu bu sanki. Kusura bakilmasin da bazilari yazim kurallariyla kafayi yemis.
Tsk ler yazicakdim

Cok tatli yorum yazmissiniz. :)

Konu sahibi; seddaaaaaa seddaaaaaa guzelce aciklama yapmis. Buna alternatif olarak maruz birakma yontemini de uygulayabilirsin ufaktan. Bu guzel bir firsat bence.
Canım arkadasım olumsuz sacma yorumlara takılma kan cok cabuk kurur ve su gıbı degıldr sert bır doku olusturur degdıgı yerde degmıs olsa gorursn ve uhu nasl damlarda o yer sertlesr ya oyle oluyr cnku kan verırkn erkn cektı ıgneyı pamuk bastrmadn ustume damladı hemen kurudu ve o yer byle sert tabakangbınduruodu ama senınkı az bsy muhtemel ama ınan degse gorurdn bde oyle cok akan bır kan degl bence kesıldı sıyrıldı parmagn oyle ce kaldı akmamstr bıle farketmemssn bıle aksaydı parmagnda kıpırdama hıssederdn sadece derın sıyrıldı muhtemel bıde ztn cogu kıyaft utulenıor oyle dusunn ama olsa gorurdn bazenoyle oluyr kesık oluyr ama akmıyr sıyrıldıgı ıcn degmıs olsada kesınlıkle hıcbsye temas etmez cnku kuruo bıde nerde okdr kan parmagndn gelsn kı ama ıcın ferahlamıycksa tekrar yıka ama yıkaman ıcn sebeb deıl pıre ıcın yorgan yakma yorulma bosuna sen bu kdr dıkkt edıosn da gıyınıldıgınde kımse okdr dıkkat etmıyor esıne de soyle boyle bsy oldu sakıncası varmı dye o sana yok dıyecektr

Uye belliki yurtdisinda yasamis, Tr ye de 3 sene olmus geleli. Turkce'sinin iyi olmamasi gayet normal. Neden iki de bir yazisina laf atiliyor. Hadi bir kere yazildi anlamistir, defalarca yazmada ki amac nedir? Konu bu sanki. Kusura bakilmasin da bazilari yazim kurallariyla kafayi yemis.

Kafayı yemek için en güzel konu değil mi?

Keşke herkes yalnızca bu kadar önemli konularda kafayı yese.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, konu sahibinin Türkçe'si 3 yıldır burada yaşadığı için kötü değil. Bu farklar hemen anlaşılıyor. 3 yılda dili hakkında hiçbir fikrinizin olmadığı bir ülkede bile dili profesyonel seviyede öğrenebilirsiniz. Kaldı ki konu sahibinin Türk olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibi, konunuzda rahatsızlığınızdan değil parmağınızdaki kanın bulaşma ihtimalinden rahatsızsınız. Bu durumda size bulaşmasının engellenmesi veya çözülmesi yönünde öneriler gelecek elbette. Yani diğer insanların böyle bir durumda duş alıp almaması sizi ilgilendirmemeli, zira siz rahatsızsınız, onlar ise değil. Niçin duş alma önerisini beğenmediniz?

Ayrıca şunu da belirtmek isterim, konu sahibinin Türkçe'si 3 yıldır burada yaşadığı için kötü değil. Bu farklar hemen anlaşılıyor. 3 yılda dili hakkında hiçbir fikrinizin olmadığı bir ülkede bile dili profesyonel seviyede öğrenebilirsiniz. Kaldı ki konu sahibinin Türk olduğunu düşünüyorum.

Konu sahibi, konunuzda rahatsızlığınızdan değil parmağınızdaki kanın bulaşma ihtimalinden rahatsızsınız. Bu durumda size bulaşmasının engellenmesi veya çözülmesi yönünde öneriler gelecek elbette. Yani diğer insanların böyle bir durumda duş alıp almaması sizi ilgilendirmemeli, zira siz rahatsızsınız, onlar ise değil. Niçin duş alma önerisini beğenmediniz?
dili aktif ve doğru kulanamamanın yazım yanlışlarının bir sürü nedeni olabilir sadece yurtdışı ile ilgili de olmayabilir
bir şeyi iyi yapıyor olmak yapamayanı eleştirme hakkını kimseye vermez

Konu sahibinin Turk olmasi Turkce'yi cok iyi bir sekilde konusup yazabilecegi anlamina gelmez. Belli ki siz yurtdisinda yasayan Turkler hakkinda hic fikir sahibi degilsiniz ve bilip bilmeden yorum yapiyorsunuz. Oyle olsaydi yurtdisinda yasayan Turkler bu konuda sikinti yasamazlardi. Benim burda dogan yegenlerim cok guzel Turkce konusurlar ama guzel yazamazlar. Ayri Turkce egitimi gerekli ve daha bircok faktor buna sebep olabilir. Ayrica 3 yilda bir dili profesyonel bir sekilde ogrenmek icin tam anlamiyla yeterli degil. Ben 15 yili askin suredir yurtdisindayim, hala hergun yeni yeni seyler ogreniyorum, hala konusmakta oldugum yabanci dilin yazim kurallari konusunda birseyler ogreniyorum. Yabanci dil ogrenmek bu kadar basite indirgenecek bir konu degil. Amacim polemigi devam ettirmek degil yanlis anlamayin, sadece konu sahibinin Turkce konusunda cok ustune gelindigini dusundum.

Konu sahibi kusura bakmayin, konunuzu konusundan saptirmak gibi oldu. Insallah derdinizin caresini bulmussunuzdur.

Çamaşırı yıkamışım, asmışım, kurutmuşum ohh ne misss.
Bir damla kan için tekrar o kadar işi yapmak felaket benim için. Aklıma bile gelmez. Kan benim damar benim :) Püsürlük de böyle bir şey. Saldim çayıra mevlam kayira yani.

OKB varsa kim teshis etti. Umarim kendi kendine teshis koymamissindir.

Ikincisi ilac kullaniyor musun.

Simdi takinti oldugunu biliyorum ama sen o camasirlari yikarsan bu takintin bir tik daha artacak.

Ikincisi sefer boyle bir sey oldugunda karsi koyman daha da zor olacak.

Bundan kurtulmak icin senin o takintiya karsi gelmen gerek.

Yazmasi yapmasindan kolay bunu biliyorum ama denemelisin.

dili aktif ve doğru kulanamamanın yazım yanlışlarının bir sürü nedeni olabilir sadece yurtdışı ile ilgili de olmayabilir
bir şeyi iyi yapıyor olmak yapamayanı eleştirme hakkını kimseye vermez

Ben zaten yurtdışı ile ilgili olmadığını iddia ediyorum.

Son cümlenize ise katılmıyorum. İyi yapıp yapmamaktan bağımsız olarak kötü yapılan şeyler eleştirilebilir, önemli konularda ise eleştirilmelidir de. Olumsuz geri dönüş alınmayan tutumların değişebileceğini düşünmüyorum.

Dil ise bana göre iletişimin ve kültürün temeli, önemli bir yer teşkil ediyor.

Madelief Madelief , sandığınızın aksine yurtdışında doğdum, anadilim de Türkçe değil. Yani dili yanlış kullanmanın sebeplerinin daha kişisel olduğuna eminim. Mesela araştırmalara göre anadilini iyi konuşamayan/yazamayan diğer dilleri de konuşamıyor/yazamıyor. Çünkü bu kişisel istek, birikim ve eğitimle alakalı.

Bazen Azeri üyeler geliyor ve iyi Türkçe bilmedikleri için yanlışları anlaşılıyor. Kelime yerine kendi dillerindeki kelimeleri kullanıyorlar veya kelimenin kökünün yazımında hata yapıyorlar. Onları eleştirmek çok saçma. Ancak bu konu öyle değil.

Peki.nasil.attlatdin
canım benim geçirdiğim ağırdı
2 yıl kadar doktora gitmeden kendim hallederim sandım.
başaramadım. üstelik daha da arttı.
en son doktora gittim.
ilaç başladık düşük doz . emzirdiğim için düşük doz başladım. ve ilk ilacı içince 2 saat sonra sütü sağıp attım. ilk sütü emzirmedim.
o şekilde 3 ay gitti. fakat ben iyi olmadığımı anladım. doktor da kanaat getirdi ve ilacın dozunu arttırdı.
emzirmeyi bırakmak zorunda kaldım .
fakat benim sağlığım daha önemli hale geldiği için bunu yaptık. çünkü ben kendime zarar verme niyetindeydim.
Allah a şükür atlattım.
ilaç yanında tabi bi takım dersler verdi kardeşim. o çok üzülmüştü durumuma.
internetten araştırma yapmış. doktorlara yazmış.
doktorlar da her gün dışarı çıksın. eve kapanmasın . ekmek almaya bakkala insin demiş.
ben ekmek bile alamıyordum. benim okb olayım farklıydı biraz .
neyse az az çıkmaya başladım. diyalog kurmuyordum ama kimseyle.
başaramam sanıyordum ama atlattım şükürler olsun Rabbime.
işte terapi de şart arkadaşım
ara ara geliyor yine bu sıkıntılar. yılda 1 kez
veya 2 kez
ama zaten biliyordum gelip yoklayacağını. o nedenle diyorum ki gideceksin sıkıntı.
sabır ve sebat isteyen bi hastalık bu
kendin için yapabileceğin şeyler vardır.
doktorun tavsiyesi yok mu sana. ne diyor

Back
X