Doğuma Hazırlık (Parmak kadar açılma oldu dendi) tecrübelilere bir sorum var...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

esssen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2011
310
11
116
Ankara
geçen sancı ile hastaneye gittik, dr geleseye kadar ebe muayene etti, parmak kadar açılma olmuş pazara kadar bebek gelebilir dedi. Daha 37+1 günlük dü o zaman. 2 gün geçti.
Acaba bu açıklık giderek artacak mı? Çünkü doğuma daha 2-3 haftamız var daha. Hiç erken doğma riski, sancı, kasılma yaşamamıştık.

Şimdi bu açıklık başlayınca doğum yaklaşmış mı oluyor? Yoksa 2 hafta bekleyebilir mi?
Yarın kontrolümüz var. Tekrar muayene olurum sanırım, dr net bir şey söyler ama işte bir kere içime heyecan düştü :)

ben bir parmak açılma var dediklerinin ertesi günü doğurdum. 37+3 doğum için erken bir tarih değil telaşlanma ama bence doktorun fazla rahat davranmış seni her gün kontrole çağırmalıydı açılman varsa, bence yarını bekleme bu gün git derim ama açılmanın üzerinden 2 gün geçip de hiç sancın olmaması da çok garip, ebe yanlmış falan olmasın. bebeğinin kıpırtıları nasıl, kıpırtılarını sık sık takip et.

doğum illaki doktorun dediği gün olmaz normal doğumsa yani ,10 gün önce veya sonra doğumun ykındır açıklık varsa benimki sancı olup doğuma kadar hiç olmadı 1 hafta öncesi bile ebe baktı açıklık yoktu allah kolay doğumlar versin yardım etsin hayırlısıyla bebğini kucağına alırsın işallah:)

37 hafta erken değil normal. Açılma giderek artacak ama ne kadar sürede, ne kadar artar belli olmaz. Bana parmak açıklığı dendikten 5 gün sonra doğum yaptım ama bu sürede hep hastanede yattım kontrol altındaydım. Bebeğin kalp atışları her gün dinleniyordu. Eve göndermeleri ilginç. Demek ki doktordan doktora değişiyor.

Bugün dr a gittim. Pazartesiden beri hiç sancım olmadığı için tekrar gitmemiştim randevuyu beklemiştim. Açıklık olması normalmiş ama bebek daha tam olarak aşağı inmemiş. Bu hafta doğum olmaz dedi. Hatta 2 hafta sonra bile olabilir dedi. Ebe pazara kadar doğum olur demişti, dr a onu da söyledim ama daha aşağı inmesi gerektiğini söyledi.

Daha yeni muayene oldun, sürekli muayene edip amniyon sıvısına da zarar vermek istemem dedi. Herşey yolundaymış.

Anlamdım ki her kadının hamileliği farklı. Kimsi sancı, kimi nişan kimi de de suyun gelmesi ile dr a gidiyor. bende açıklık sürekli artacak diye düşünürken herşey normal dedi.
Başkalarından duyuyorum 2 cm açıklık olasaya kadar bile ne sancılar çekiyormuş insanlar bende yavaş yavaş olsun daha iyi o zaman :))))

Kişiye göre değişiyor. Ben sabahtan akşama kadar sancı çektim hiç açılma olmamıştı. Doğumdan 1 saat önce muayene ettiklerinde hala parmak açıklığı vardı. Sanırım sonra çok çabuk ilerledi. Doktor bile ne olduğunu anlayamadı, ıkınmalarım başladı. Doğumhaneye yetiştiremeyeceklerdi neredeyse. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…