• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Parmak ucuna basan kızım Allah rızası için yardim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Eyiryah1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
208
130
103
38
14 aylık bir kızım var. Biraz sıkıntılı bir bebek yemesi falan çok yoi yaşıtlarına bakarak çok zayıf falan ama neyse konum şuan hala yurumemesi ve parmak ucuna basması koltuk kenarlarında bir yere tutanarak yürüyor ama hep parmak ucuna basarak. Dün doktorumuz nöroloji bı gorsun dedi. O an okadar moralim bozuldu ki neden diye soramadım. İnternette araştırdım otizm belirtisi falan yazıyor ama benim kızım da otizm belirtileri hiç yok anne baba dede bitti amca ve benzeri kelimeleri çok güzel söylüyor taklit yapabiliyor kuş kedi falan söylediğim herşeyi anlıyor dağıttığı oyuncaklarını kendisi sepete toplar falan buna benzer şeyler. Daha önce böyle bir durum yaşayan varmı nolur yardımcı olun bana

Merhaba. Parmak ucuna basmanın tek başına bir problem olduğunu zannetmiyorum. Etrafimda gördüğüm tüm bebekler yurumeyi tamamen ogrenene kadar parmak ucunda yuruyor.

Uzmanların üstün yetenekli olabileceğini soyledigi, çok iştahlı, kilosu boyu ortalama, mesleki bilgimle otizmli olmadığından emin oldugum 15 aylık bebegim de hala yurumuyor ve parmak uçlarında koltuk sıralıyor. Siz doktor kontrolunde panik ve israrci davrandıysanız doktorunuz ikna etmeye uğraşmak yerine norolojiye baktırın demiştir.

Eger yurutec kullandiysaniz parmak uclarinda yurumesine sebep olmus olabilir. Bi sure sonra gececegini dusunuyorum. Bir arkadasimin kizi 18 aylikken yurudu. Tabi siz yine de doktorunuzun dedigini yapin iciniz rahat eder.

14 aylık bir kızım var. Biraz sıkıntılı bir bebek yemesi falan çok yoi yaşıtlarına bakarak çok zayıf falan ama neyse konum şuan hala yurumemesi ve parmak ucuna basması koltuk kenarlarında bir yere tutanarak yürüyor ama hep parmak ucuna basarak. Dün doktorumuz nöroloji bı gorsun dedi. O an okadar moralim bozuldu ki neden diye soramadım. İnternette araştırdım otizm belirtisi falan yazıyor ama benim kızım da otizm belirtileri hiç yok anne baba dede bitti amca ve benzeri kelimeleri çok güzel söylüyor taklit yapabiliyor kuş kedi falan söylediğim herşeyi anlıyor dağıttığı oyuncaklarını kendisi sepete toplar falan buna benzer şeyler. Daha önce böyle bir durum yaşayan varmı nolur yardımcı olun bana
Merhaba nöroloji doktor görmesi faydanıza olacaktır. İnternette bakıp boş yere üzmeyin kendinizi. Ayak altına hakiki zeytinyağ ile masaj yapmanı önericem sana ve faydasını çok göreceksin. Tabandan parmaklara doğru gererek yapacaksın. İştah içinde ellerine de aynı masajı uygula. için rahat olsun vakti gelince yürüyecektir

Otizm de bahsi gecen parmak ucunda yurume normal yurumeye baslamis cocuklar icin gecerli. Henuz yurume asamasindaki cocuklar zaten genelde parmak ucunda yururler. Otizm den suphelenip cok arastirma yapmis biri olarak anladigim goz temasi olan ve ismine donuo bakan tepki veren cocuklarda ihtimal cok dusuk neredeyse yok.

Bunun disinda, bizim doktorumuz cok iyi bir pediatrist olmasina ragmen garantici oldugu icin hep ilgili birime yonlendirir. Oglum 1,5 aylikti kafasini tutarken sallandiriyordu doktora soeduk noroloji gorsun dedi acayip panikledik guze bir muayene parasi verip norolojiye gittik korka korka norolog bizi resmen kovaladi kaslari henuz guclenmedigi icin sallandiriyor basini gayet normal diyerek.norologa gitmek sadece bir sorun icin dehil bence size genel olarak fikir vereceginden ve icinizi rahatlatacagindan gidin ama paniklemeyin

Back
X