• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım parmak ucunda yürüyor

Benim aklıma ayakkabı giydirmek geldiama Drlar yalınayak yürüsün diyorlar.
Çok kafaya takıyorsunuz ayakkabı ev terliği vs alın öyke öyle unutur.

Doktor normal demiş, normal basabildiğini de biliyorsunuz, hala çözüm diyorsunuz; bir problem mi bu tüm bu bilgilerin eşliğinde şu an?

Anneliğin evhamına fazla kapılmamaya dikkat edin, o endişeniz olayları sağlıklıyken sağlıksız hale getirmesin.

Benim oğlum yumuşak düztaban.
Yani kemikte, anatomide bir sorun yok, ama bu genetik böyle olabilirmiş, zararsızmış işte ona göre ayakkabı tercihi yaparsa daha kolay yürürmüş, topuk-parmakucu egzersizleri kuvvet kazandırırmış vs.

Eşimde de var, ondan almış ve eşimin yürüyüşü gayet yerinde.
Şimdi endişelenmeye devam edeyim mi?

Arada ben dürtüyorum oğlumu "Oğlum hadi parmak ucunda bale yap bize, balet ol" diye. :)
Yani siz bu davranışın sakıncaları kısmını yeterince kurcalamışsınız cevaplarınızı almışsınız, faydaları kısmını da görün diye yazıyorum.

Kuzenimin kızı da yapardı parmak ucunda yürümeyi, balerin gibi gezerdi; uzun bi süre öyle gezdi.
Sonra yavaş yavaş düzeldi.
Siz yine arada hatırlatmak istiyorsanız hatırlatın, 28 aylık bebeğe.

Yeter ki gerilmeyin.

ayakkabı ile nasıl yürüyor

eğer ayakkabı ile sıkıntısız yürüyorsa

bir süre seveceği tarz bir şey alın evde de öyle takılsın unutur

genelde yürüteç kullanan çocuklar öyle yürüyor diyorlar

bizim yürütecimiz yoktu oğlum da hiç parmak ucunda yürümedi o yüzden sadece yorum yaptım bilgim yok maalesef
Yurutece gunde yarım saat bile binmedi. Ayakkabı ile bile parmak ucunda yürüyebiliyor.

Dayımın kızıda öyle yürüyordu şuan 21 yaşında hala nazlanacaksa yürür yaş ilerledikçe kendi kendine bırakıp canları istedikçe yürüyorlar üstünde durma ev içinde mümkün mertebe tabanlı ayakkabı giydir

Doktor normal demiş, normal basabildiğini de biliyorsunuz, hala çözüm diyorsunuz; bir problem mi bu tüm bu bilgilerin eşliğinde şu an?

Anneliğin evhamına fazla kapılmamaya dikkat edin, o endişeniz olayları sağlıklıyken sağlıksız hale getirmesin.

Benim oğlum yumuşak düztaban.
Yani kemikte, anatomide bir sorun yok, ama bu genetik böyle olabilirmiş, zararsızmış işte ona göre ayakkabı tercihi yaparsa daha kolay yürürmüş, topuk-parmakucu egzersizleri kuvvet kazandırırmış vs.

Eşimde de var, ondan almış ve eşimin yürüyüşü gayet yerinde.
Şimdi endişelenmeye devam edeyim mi?

Arada ben dürtüyorum oğlumu "Oğlum hadi parmak ucunda bale yap bize, balet ol" diye. :)
Yani siz bu davranışın sakıncaları kısmını yeterince kurcalamışsınız cevaplarınızı almışsınız, faydaları kısmını da görün diye yazıyorum.

Kuzenimin kızı da yapardı parmak ucunda yürümeyi, balerin gibi gezerdi; uzun bi süre öyle gezdi.
Sonra yavaş yavaş düzeldi.
Siz yine arada hatırlatmak istiyorsanız hatırlatın, 28 aylık bebeğe.

Yeter ki gerilmeyin.
Cocugum icin endiselenmem cok normal ve ilk çocuğum. Ayrıca doktor kendisi uyarmamı ve bir şekilde unutturmam gerektigini söyledi. Tedavi edilmezse ilerde bu alışkanlığı düzeltmek daha zor oluyormus. Ben cocuguma kızarak söylemiyorum bunu güzel bir sekilde söylüyorum. Bu aydaki bebekler de ne dediğimizi gayet anlayabilir bunda ne gibi bir sakınca var anlayamadım kusura bakmayın.

Benim kızım da öyle yürürdü. Sizin gibi aşırı panik yapmıştım. Sonra büyüdükçe unuttu öyle yürümeyi. Şu an 1.sınıfta ve gayet zeki. Şimdi de yürürken çok mutluysa eğer yengeç gibi yan yan ve hoplayarak yürür mesela 😊

Merhaba kk kadınları. Canımı çok sıkan bir konuyu danışmak istiyorum.
28 aylık bir kızım var. Yürümeye başladığından beri parmak ucunda yürüyor. Günün yüzde sekseninde böyle yürüyor diyebilirim. Istediği zaman ayağını gayet güzel basabiliyor ama unuttuğu icin tekrar parmak ucunda yürüyor. Doktora götürdüm herhangi bir anormallik veya kaslarında bir sıkıntı yok. Gelisimi de gayet iyi. Gayet iyi konusur. Bezi de bıraktık. Otizmde bu sekilde yürume olabiliyormuş. Böyle bir durumun olmadığından da eminim. Bir nedene bağlı olmaksızın bu sekilde yürüyen bebekler varmış. Bu durumu yaşayıp çözüm bulanlar neler yaptı acaba ?
Evet otizimli bireyler parmak ucunda yürüyen olabiliyor.fakat üniversite de bı arkadaşım parmak ucunda yuruyodu çoğu zaman ve otizimli degildi.hic de göze batmiyidu.endiselenmeyin düzelir yürümesi annesi

Cocugum icin endiselenmem cok normal ve ilk çocuğum. Ayrıca doktor kendisi uyarmamı ve bir şekilde unutturmam gerektigini söyledi. Tedavi edilmezse ilerde bu alışkanlığı düzeltmek daha zor oluyormus. Ben cocuguma kızarak söylemiyorum bunu güzel bir sekilde söylüyorum. Bu aydaki bebekler de ne dediğimizi gayet anlayabilir bunda ne gibi bir sakınca var anlayamadım kusura bakmayın.

"Endişelenmeniz anormal, çocuğunuza kızıyorsunuz" diye söylemedim.
"Gerilmeyin, daimi problem olarak görmeyin, kendinizi annelik evhamıyla aynı manzarayı gördükçe düşünüp yemeyin" kısmındaki sakınca ve hatırlatma için söylemiştim.
"Siz yine de hatırlatın 28 aylık bebeğe" dedim, anlamaz demedim, "Elbette unutacak" kısmını içeriyor o söz de.

Daha anlaşılır oldu mu?

Benim kızım da öyle yürürdü. Sizin gibi aşırı panik yapmıştım. Sonra büyüdükçe unuttu öyle yürümeyi. Şu an 1.sınıfta ve gayet zeki. Şimdi de yürürken çok mutluysa eğer yengeç gibi yan yan ve hoplayarak yürür mesela 😊
Icimi rahatlattınız :)

"Endişelenmeniz anormal, çocuğunuza kızıyorsunuz" diye söylemedim.
"Gerilmeyin, daimi problem olarak görmeyin, kendinizi annelik evhamıyla aynı manzarayı gördükçe düşünüp yemeyin" kısmındaki sakınca ve hatırlatma için söylemiştim.
"Siz yine de hatırlatın 28 aylık bebeğe" dedim, anlamaz demedim, "Elbette unutacak" kısmını içeriyor o söz de.

Daha anlaşılır oldu mu?
Evet şimdi oldu. Teşekkür ederim yorumunuz için:)

Yurutece gunde yarım saat bile binmedi. Ayakkabı ile bile parmak ucunda yürüyebiliyor.
Merhaba şu anda nasıl yürüyor
Benimde 12 aylik oğlum parmak ucu basıyor.yurutrc kullandı .ayakkabi ile bile parmak ucunda duruduunda tam basıyor adima gecince parmak ucu gidiyor. Şuan ne durumdasınız?

Kaç aylık oldu şimdi. Doktora gösterdiniz mi?
2.5 yaşında. Doktora götürdüm bütün tahlilleri normal kaslarında gerginlik ve kısalık yok. Bazı doktorlar 3 yaşına kadar normal kabul ediyor bu durumu. Ayaklarını gerin mutlaka kasları kısalmasın.

2.5 yaşında. Doktora götürdüm bütün tahlilleri normal kaslarında gerginlik ve kısalık yok. Bazı doktorlar 3 yaşına kadar normal kabul ediyor bu durumu. Ayaklarını gerin mutlaka kasları kısalmasın.
Ay umarım hicbir sorun çıkmadan atlatırız. Her süreç oldukça zor ve sıkıntılı geçiyor. Sağlıkla kalın

Benim oğlum çok yürürdü öyle doktora götürmüştük bizde hiçbir problem yok kendiliğinden bıraktı şimdi 11 yaşında..
Merhaba benim oğlum 13 aylik ve parma ucu yürüyor ama denge kuramıyor gini geliyor bana dusucek diye çok korkuyorum nasıl alıştırabilirim tek başına yurutemiyorum dusucek diye

Kac yaşında bıraktı kızınız hatırlıyor musunuz?

Merhaba bebeginizin parmak ucu yürümesi düzeldi mi acaba? Duzeldiyse nekadarlikken düzeldi ? Bebeğim parmak ucu basıyor da merak ettim

Back
X