- 28 Haziran 2016
- 153
- 65
- 13
- 41
- Konu Sahibi karanvezeren
-
yürüteç mi kullandınızArkadaslar benim oglum 10 ayini yeni doldurdu...
Arkadasimin oglu benim oglumdan 3 gün kücük bir baska arkadasin kizi 20gün büyük.
3 gün kücük olan bebek emekliyo ayaklarinin üstüne tam basiyo.
20 gün büyük olan kiz hic emeklememis yalniz ayakta duruyo ve 3 adim atiyo.
Benim oglum hic yerde yatmayi sevmedi ve yatmadi sürekli kucak istiyo yatiriyorum 15 dk birakiyorum sürekli agliyo hic susmuyo hic kimildamiyo.
Kolundan tuttugum zaman yürüyo fakat parmak uclarinda hic düz basmiyo.
Cok kafama takiyorum ve kafayi yemek üzereyim.
kalça ultrasonu çekiyorlar üç aylıkken kalça çıkıklığı varmı diye siz yaptırmışmıydınız..benim yeğenim de o pipisinden çok çekti 2 buçuk yaşına kadar.yengem ondan çok çekmişti.çok zayıf ve geç yürüyen bir çocuktu..çocuk aklını hep acı çektiği yere verdiğinden ne yemeğe nede yürümeye heveslenmedi..gelişimi hep geriden gelmişti..sünnet olunca rahatlamıştı..şimdi 17 yaşında çapkın delikanlı olduEvet yürütec kullandim ama cok binmiyo günde yarim saat le 45 dk arasi.
Ama kullanmaya mecbur kaldim cünkü oglum agir belim ve sirtim dayanmadi sürekli kucakta cünkü cükünden problemli dogdu cok agladi sünnet olana kadar hep kucagimiza aldik mecburen cok agladigi icin ve aci cektigi icin. Yerde veya yatakta hic yatmayi sevmedi hic debelenmedi.
haddim değil ama canım ben o yürüteçten olduğunu düşünüyorum..motor gelişiminde bir anormallik olsa kafayı tutamaz,ellerini kullanamaz,basamaz ..aklına kötü şeyler getirme..Biz 2 aylikken sünnet ettirdik o bitti sükür ama Karanla ayni dogan bebekler ya emekliyo ya yürüyo bende takinti yaptim hele parmak ucunda yürüdügündeki balerin espirisi iyice canimi sıkıyo ve acıtıyo.
Napcam bilmiyorum.
Kalca ultrasonu cekildi hersey normal cikti problem yok. Persembe günü cocuk doktorunda randevumuz var bakalim ne diyecek ama aslinda ne diyecegini biliyorum daha erken bir bucuk yasina kadar yürümezse o zaman problem diyecek
Arkadaslar benim oglum 10 ayini yeni doldurdu...
Arkadasimin oglu benim oglumdan 3 gün kücük bir baska arkadasin kizi 20gün büyük.
Benim oglum hic yerde yatmayi sevmedi ve yatmadi sürekli kucak istiyo yatiriyorum 15 dk birakiyorum sürekli agliyo hic susmuyo hic kimildamiyo.
Cok kafama takiyorum ve kafayi yemek üzereyim.[/QUOT
canım benim oğlumda parmak ucuna basıyordu koltuklardan tutunarak gidiyordu yaşını bir hafta geçti kendi basına yurudu
korkma arkadasımın oglu 10 aylıkken buyuk ınsan gıbı yuruyordu cocukdan cocuga göre değişir böyle şeyler seni anlayabiliyorum korkularının büyük çoğunlugunu bende yaşadım ama yaşayarak öğrenicez değil mi sendende sabır göstermeni bekliyor oğluşun
sevgiyle kal
Bugün dr a gittik dr düzelir dedi yürüteci birak dedi.yürüteç mi kullandınız
canım yaa..yürüteç tek çarense yapacak bir şey yok..sonuçta yürüteç kullanarak büyüyen bir ssürü çocuk var..bak doktor da düzelir demiş..çocuğunda bir sorun olmadığına sevindim..Bugün dr a gittik dr düzelir dedi yürüteci birak dedi.
Kolundan nasil tutup yürütecegimi gösterdi.
Ben 5 aylik hamileyim oglum bana cok düskün kucagimdan inmiyo dinlendigim tek zaman yürütece bindigi zaman ne yapacagimi bilmiyorum
Merhaba benim kardeşim de parmak ucunda yürüyodu. Sonra engellemek için tabanı kalın olan ağır ayakkabılar aldık doktor tavsiyesiyle. Sonunda ağırlığa dayanamayıp düz basmaya başladı öyle de yürüdü. Bence hiç canını sıkcak birşey yok. Diğer çocuklarla da karşılaştırmamalısın. Her çocuk farklı oluyo böyle şeylerde.Arkadaslar benim oglum 10 ayini yeni doldurdu...
Cok kafama takiyorum ve kafayi yemek üzereyim.
Tabani agir ayakkabi diyon bende alayim o zaman öyle bisey peki bisi sorcam kardesininde ayaginin üstü etlimiydi? Benim oglumun ayaginin üstü etli gibi dr parmak ucuna bastigi icin öyle olmus dediMerhaba benim kardeşim de parmak ucunda yürüyodu. Sonra engellemek için tabanı kalın olan ağır ayakkabılar aldık doktor tavsiyesiyle. Sonunda ağırlığa dayanamayıp düz basmaya başladı öyle de yürüdü. Bence hiç canını sıkcak birşey yok. Diğer çocuklarla da karşılaştırmamalısın. Her çocuk farklı oluyo böyle şeylerde.
Yurutece koymak zorunda kalirsaniz yine sert tabanli ortopedik ayakkabi giydirin mutlaka ama bencede yurutece koymayin cocuk once doner sonra emekler sonra ayaga kalkar sonra yere inmeyi ogrenir sonra desteksiz ayakta durmayi ogrenir ve yurur bakin yurutec bu siralamayi nasil bozuyor
Ha bu basamklari atlayip yuruyen cocuklarda var ama biz kendi cocuklarimizin anneleriyiz
Yurutece koymak zorunda kalirsaniz yine sert tabanli ortopedik ayakkabi giydirin mutlaka ama bencede yurutece koymayin cocuk once doner sonra emekler sonra ayaga kalkar sonra yere inmeyi ogrenir sonra desteksiz ayakta durmayi ogrenir ve yurur bakin yurutec bu siralamayi nasil bozuyor
Ha bu basamklari atlayip yuruyen cocuklarda var ama biz kendi cocuklarimizin anneleriyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?