Bebek Beslenmesi Parmak ucunda yürüme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

karanvezeren

Karanım ve Loyam
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2016
153
65
13
41
Arkadaslar benim oglum 10 ayini yeni doldurdu...
Arkadasimin oglu benim oglumdan 3 gün kücük bir baska arkadasin kizi 20gün büyük.
3 gün kücük olan bebek emekliyo ayaklarinin üstüne tam basiyo.
20 gün büyük olan kiz hic emeklememis yalniz ayakta duruyo ve 3 adim atiyo.
Benim oglum hic yerde yatmayi sevmedi ve yatmadi sürekli kucak istiyo yatiriyorum 15 dk birakiyorum sürekli agliyo hic susmuyo hic kimildamiyo.
Kolundan tuttugum zaman yürüyo fakat parmak uclarinda hic düz basmiyo.
Cok kafama takiyorum ve kafayi yemek üzereyim.

Arkadasimin oglu benim oglumdan 3 gün kücük bir baska arkadasin kizi 20gün büyük.
Benim oglum hic yerde yatmayi sevmedi ve yatmadi sürekli kucak istiyo yatiriyorum 15 dk birakiyorum sürekli agliyo hic susmuyo hic kimildamiyo.
yürüteç mi kullandınız

Evet yürütec kullandim ama cok binmiyo günde yarim saat le 45 dk arasi.
Ama kullanmaya mecbur kaldim cünkü oglum agir belim ve sirtim dayanmadi sürekli kucakta cünkü cükünden problemli dogdu cok agladi sünnet olana kadar hep kucagimiza aldik mecburen cok agladigi icin ve aci cektigi icin. Yerde veya yatakta hic yatmayi sevmedi hic debelenmedi.

Evet yürütec kullandim ama cok binmiyo günde yarim saat le 45 dk arasi.
Ama kullanmaya mecbur kaldim cünkü oglum agir belim ve sirtim dayanmadi sürekli kucakta cünkü cükünden problemli dogdu cok agladi sünnet olana kadar hep kucagimiza aldik mecburen cok agladigi icin ve aci cektigi icin. Yerde veya yatakta hic yatmayi sevmedi hic debelenmedi.
kalça ultrasonu çekiyorlar üç aylıkken kalça çıkıklığı varmı diye siz yaptırmışmıydınız..benim yeğenim de o pipisinden çok çekti 2 buçuk yaşına kadar.yengem ondan çok çekmişti.çok zayıf ve geç yürüyen bir çocuktu..çocuk aklını hep acı çektiği yere verdiğinden ne yemeğe nede yürümeye heveslenmedi..gelişimi hep geriden gelmişti..sünnet olunca rahatlamıştı..şimdi 17 yaşında çapkın delikanlı oldu:KK48:..inşallah bu zor günleri sizde çabucak atlatırsınız

Biz 2 aylikken sünnet ettirdik o bitti sükür ama Karanla ayni dogan bebekler ya emekliyo ya yürüyo bende takinti yaptim hele parmak ucunda yürüdügündeki balerin espirisi iyice canimi sıkıyo ve acıtıyo.
Napcam bilmiyorum.
Kalca ultrasonu cekildi hersey normal cikti problem yok. Persembe günü cocuk doktorunda randevumuz var bakalim ne diyecek ama aslinda ne diyecegini biliyorum daha erken bir bucuk yasina kadar yürümezse o zaman problem diyecek

Biz 2 aylikken sünnet ettirdik o bitti sükür ama Karanla ayni dogan bebekler ya emekliyo ya yürüyo bende takinti yaptim hele parmak ucunda yürüdügündeki balerin espirisi iyice canimi sıkıyo ve acıtıyo.
Napcam bilmiyorum.
Kalca ultrasonu cekildi hersey normal cikti problem yok. Persembe günü cocuk doktorunda randevumuz var bakalim ne diyecek ama aslinda ne diyecegini biliyorum daha erken bir bucuk yasina kadar yürümezse o zaman problem diyecek
haddim değil ama canım ben o yürüteçten olduğunu düşünüyorum..motor gelişiminde bir anormallik olsa kafayı tutamaz,ellerini kullanamaz,basamaz ..aklına kötü şeyler getirme..

Insallah yürütectendir cünkü internette hep noyrolojik olabilir yaziyo cok korkuyorum.
Dogdugundan beri kafasini cok iyi tutuyo eller kollar desen masallah sacimi cekip avucuna doldurmayada gücü iyi yetiyo sacimi kazimayi bile düsündüm cok agriyo cünkü
Persembe günü bi gidelim bakalim ne ne olcak hayirlisi insallah

Çoğu Bebek parmak ucunda yürür korkma.takıntı haline getirip üzme kendini düzelir. Biz üç kardeşiz üçümüzde de yürüteç kullanmış annem en düzgün yerimiz bacaklarımız ve popomuz diyebilirim. Hiiiiiiç Bi şey olmaz yürüteci çok kullanmamışsın. Başka bebişlerle kıyaslama benim oğlum da 10 aylık doktor yürüteç kullanmayın Dedi hala içim gider almadım. Her bebeğin gelişimi farklı. Doktorun anormal Bi durum yok diyorsa hiç takılma

Sünnet olayindada yasamadigimiz kalmamisti bizim aylarca ne cektik sünnet öncesi ve sünnet sonrasi dün kontrol vardi yine 3 ayda bi kontrole gidiyoruz 2 yasina kadar gitcez.
Cok sükür düzelmeye baslamis pipisi.

Cok kafama takiyorum ve kafayi yemek üzereyim.[/QUOT

canım benim oğlumda parmak ucuna basıyordu koltuklardan tutunarak gidiyordu yaşını bir hafta geçti kendi basına yurudu
korkma arkadasımın oglu 10 aylıkken buyuk ınsan gıbı yuruyordu cocukdan cocuga göre değişir böyle şeyler seni anlayabiliyorum korkularının büyük çoğunlugunu bende yaşadım ama yaşayarak öğrenicez değil mi sendende sabır göstermeni bekliyor oğluşun
sevgiyle kal

doktor bize yürüteç kullanmayın hayaları ezilebilir dedi bizde korktuk kullanmadık bişey olmayabilir e oladabilir korkusu ile ama yürümeyi geciktirdiğini sanmam kullanmamanın

Ben oğlumda yürüteç kullandım 1 yaşındayken yürümeye başladı şuan 22 aylık bazen koşarken hala prmak ucunda koşuyo ama doktorumuz herhangi bi sıkıntı olmadığını söyledi içini ferah tut eminim ki bişey çıkmayacak..

Bugün dr a gittik dr düzelir dedi yürüteci birak dedi.
Kolundan nasil tutup yürütecegimi gösterdi.
Ben 5 aylik hamileyim oglum bana cok düskün kucagimdan inmiyo dinlendigim tek zaman yürütece bindigi zaman ne yapacagimi bilmiyorum
canım yaa..yürüteç tek çarense yapacak bir şey yok..sonuçta yürüteç kullanarak büyüyen bir ssürü çocuk var..bak doktor da düzelir demiş..çocuğunda bir sorun olmadığına sevindim..

Merhaba benim kardeşim de parmak ucunda yürüyodu. Sonra engellemek için tabanı kalın olan ağır ayakkabılar aldık doktor tavsiyesiyle. Sonunda ağırlığa dayanamayıp düz basmaya başladı öyle de yürüdü. Bence hiç canını sıkcak birşey yok. Diğer çocuklarla da karşılaştırmamalısın. Her çocuk farklı oluyo böyle şeylerde.

Merhaba 10 aylik daha cok kucuk annesi benim oglum 10 aylikken surrunerek gidiyor 12 aylikken emekliyordu 14 aylik yurudu dedimki ben bu cocugu fizik tedaviye goturiyim simdide mesela 30 aylik konusmuyor yani nerdeyse konusma terapistine gidicem yani annelik hali bu iste bisey olucak biseyi varda anlamiyor muyum diye odunun kopmasi
Bence sizde yerde oturun butun oyuncaklarida yere dokun yada oyuncak sevmiyorsa onu emeklemeye tesfik etmesi icin dikkatini cekicek seyler koyun parmak ucuna basma konusuda yurutme calismalarinda tabani sert ortopedik ayakkabi giydirin
Benim oglumda cok duskun 15 kilo ve ben 9 haftalik hamileyim surekli kucak istiyor bir yolunu buluyorum gonlunu yapiyorum 2 yas krizi tuttu mu mecbur kucakta ama orta yol bulunuyor onu halinin bir ucuna birakin siz biraz uzaga uyanip uyuyor gibi yapin gelmeye cabalasin ayagina kaymaz corap giydirin eviniz pakeyse biraz fazla hali serin kayfiklari zaman ozguvenleri dusuyor ayrica sakin dusersin yapma cikma demeyin duse kalka ogrenicek evet oglum hadi gel hadi cik deyin hep destekleyin ama caktirmadanda kollayin
Saglikli gunler :)

Yurutece koymak zorunda kalirsaniz yine sert tabanli ortopedik ayakkabi giydirin mutlaka ama bencede yurutece koymayin cocuk once doner sonra emekler sonra ayaga kalkar sonra yere inmeyi ogrenir sonra desteksiz ayakta durmayi ogrenir ve yurur bakin yurutec bu siralamayi nasil bozuyor
Ha bu basamklari atlayip yuruyen cocuklarda var ama biz kendi cocuklarimizin anneleriyiz ;)

Merhaba benim kardeşim de parmak ucunda yürüyodu. Sonra engellemek için tabanı kalın olan ağır ayakkabılar aldık doktor tavsiyesiyle. Sonunda ağırlığa dayanamayıp düz basmaya başladı öyle de yürüdü. Bence hiç canını sıkcak birşey yok. Diğer çocuklarla da karşılaştırmamalısın. Her çocuk farklı oluyo böyle şeylerde.
Tabani agir ayakkabi diyon bende alayim o zaman öyle bisey peki bisi sorcam kardesininde ayaginin üstü etlimiydi? Benim oglumun ayaginin üstü etli gibi dr parmak ucuna bastigi icin öyle olmus dedi

Yurutece koymak zorunda kalirsaniz yine sert tabanli ortopedik ayakkabi giydirin mutlaka ama bencede yurutece koymayin cocuk once doner sonra emekler sonra ayaga kalkar sonra yere inmeyi ogrenir sonra desteksiz ayakta durmayi ogrenir ve yurur bakin yurutec bu siralamayi nasil bozuyor
Ha bu basamklari atlayip yuruyen cocuklarda var ama biz kendi cocuklarimizin anneleriyiz :KK66:

Oglum 11 aylik oldu bende 30uncu haftamda hamileyim onun icin cok zor oluyo kucak oturmayi yada yatmayi sevmiyo elimden tut yürüyüm diyo
Ha bu basamklari atlayip yuruyen cocuklarda var ama biz kendi cocuklarimizin anneleriyiz :KK66:

11 ayini bitirdi tam 1 ay kaldi dogum gününe insallah ben 29 haftalik hamileyim ve kucak cok zor geliyo artik bana sürekli boynuma asliyo yada elimden tut yürüyüm diyo ne bel dayaniyo ne sirt öyle elden tutup yürümeye cok vahim bi durumdayim ama agir tabanli ayakkabiyi deneyecegim mutlaka

Back
X