Sağol canım da kendisi burada. Ben onunla önceden baya konuşmuştum. Gerek ilişki tavsiyesi gerek iş bul, topluluğa karış. Evde dur dur bunalırsın ona günlerce tavsiye vermiştim. Hepsine tamam mantıklı yaparım demişti ama asla icraat yok. Bunu da onay alma ihtiyacı olduğu için yapıyormuş ki bunu da kendi söylemiş zaten. Ben ne olduğunu dün denk gelince öğrendim. Sen bana bir tavsiye, fikir versen bana uymazsa "yok ya yapamam" derim. Ama o evet haklısın, yapacağım deyip hiçbir şey yapmamayı tercih ediyor.
Bir yıla yakın terapi almış, terapide işe girme korkusu, topluluğa karışma korkusu gibi şeyler konuşulmuş. Terapi bitince başa sarmış.
Bu durumu işinin ehli bir terapist ile aşması lazım. Ama değişmek istiyorsa.
Ona çok dedim. İş deneyimin yok, arkadaş çevren yok. İnsanları nasıl tanıyacaksın? Haklısın iş bulacağım falan yaptı da anca lafta işte.
Buradaki her üyeye soruyorum. Günün çoğunluğu evdesiniz, kafe avm gibi kalabalık ortamlarda bulunmayı sevmiyorsunuz. Otobüste insanların birbirini itmesi mesela öyle şeyler de sizi rahatsız ediyor. İş desek rezil olma korkunuz var ve kalabalık iş olmamalı ki insanların sesleri hareketleri rahatsız ediyor. Siz böyle bir durumda insanları tanıyabilir, gerek ilişki seçimi gerek arkadaşlık seçimi doğru hamleler yapabilir misiniz? Hayatını değiştirmediği sürece her adımını burada sormak zorunda ki yanlış kararlar almasın. Bunları ona kaç defa söyledim biliyor. Ama hareket sıfır. Yani böyle bir hayatta ilişki yaparak hayatını renklendirmeye çalışıyor. Öbür fikirlere kapalı çünkü. Değişime kapalı