Pasta börek meseleleri

Gondergelsin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.372
2.169
133
41
Arkadaşlar cumartesi günüm var. Cok buyuk bir dert degil ama ben cok ozeniyorum cunku herkes super şeyler yapmış sıra bende. Ancak küçük bebeğim var ve günümüz saat 11 12 gibi başlıyor. Çoğu zaman bebeğim ben iş yaparken huysuzluk yapıyor ve etrafı dağıtma dönemi. Şimdi tecrübeli hanımlara sormak istediğim soruları sıralıyorum;
-Boreklerim cok lezzetli olmadi hicbir zaman. Önceden yapıp buzluğa atmayı planlıyorum ancak her börek buna uygun mudur? Buzluktan inince tadı değişir mi? Sizin önerebileceğiniz börek var mi buzluktan çıkınca bozulmayan?ayrıca mesela gul böreği yapsam şeklini bozmamak için üst üste mi koymam gerek? Erimesini beklemem gerekir mi?
-küçük pizzalardan yapmayı planlıyorum mayalı hamurla mi yapmam lazım? Aynı şekilde pişmeden koymam daha mi mantıklı?yoksa pişirip sabah isitsam kotu mu olur?
-dereotlu pogacayi da aynı şekilde pişirip koysam o gün isitsam nasil olur?
-kestaneli basit bir tatlı tarifi verebilir misiniz?cam cuplara koymak isterim aslında. Ama tavsiyelere açığim.
Tüm bunları okuyup yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler

pisirip koyarsaniz misafirler gelmeden once hafif isida firinda isitirsaniz hic bi sorun olmaz.ben son gune hic birsey birakmam hepsini onceden atarim buzluga tadinda hic bi sorun olmaz

Gül böreğini patatesli yapın pişirmeden buzluğa koyun,hiç eritmeden üzerine yumurta sarısı sürüp pişirin çok lezzetli oluyor,
Mayalı poğaça ve pizzayı ben pişirip kaldırıyorum sadece pizzada kaşarı en son ısıtırken atıyorum.
Dereotlu poğaçanızıda pişirin o gün salata vs gibi ince işlerle uğraşırken pişirme derdi olmaz.
Ben hazır pasta keki ile porsiyonluk köstebek pasta yapıyorum iki kattan 14 adet çıkıyor normal su bardağı ile yapıyorum yuvarlakları.

Hazır alsanız olmaz mı? Çocukla çok zor olacak çünkü

Ben borek haric buzluktan cikmis hic bir seyin tadini sevmiyorum.boregi aksamdan yapip dolaba koyun ertesi gun pisirin.hem sosunu iyice cektigi icin daha lezzetli oluyor.benim borek icin fix sos tarifim 3 yumurta 1 sise soda 1 su bardagi sivi yag 1 su bardagi sutu iyice cirpip uzerine dokuyorum az bi sey yogurt da eklerseniz daha lezzetli oluyor.pizza icin aksamdan hamurunu yogurup dolaba atin sabaha kadar mayalansin.ust malzemelerini de aksamdan hazir edin.bir tatli bir tuzlu kurabiye yapip hava almaz kaplara koyarsaniz uzun sure tazeligini korur.tatli pasta tarzi seylerde bir gun onceden yapilinca tadi daha iyi oturuyor.ben misafirin gelecegi gune sadece salatalari ve borek pogaca tarzi mayalilarin pisirmesini birakiyorum.

Canim benim şuan buzlugumda nefis boreklerim pogacalarimpogacalarim ve kurabiyelerim var misafirim gelceği zaman borek ve pogacalari cikaryorum firinda isitiyorum sanki yeni pişmis gibi tazeck oluyo. İstersen tarif verebilirim?

Canım çekti tarifi değil kendilerini isterim kargoya koyun gönderin

Kestane cup hazır malzemelerle yapılır hem de gayet lezzetli. Cupun dibine kestane şekeri koyun. Üstüne vanilyalı çikolatalı dondurma koyun, damla çikolata serpiştirin.

Dereotlu poğaça yapıp buzluga atmanızda sakınca yok yada akşamdan mayalı olmadıgı için sıkıntı olmuyor.

Gül böreğini ben buzluga koyarken buzdolabı poşeti içine dört tane koyuyorum kare şeklinde yani. Üst üste değil. Salınmasını beklemeden de pişirebilirsiniz diğer türlüde.

Tatlı olarak muhallebili tel kadayıf olabilir cam kaplara. O da akşamdan olunca daha güzel oluyor.

Salata olarak şalgamsuyu ile yapılan prinç salatası var tadı da güzel oluyor görüntüsü de hoş.

Tatlı olarak hazır pastabandan veya kedidilinden tiramisu da yapabilirsiniz.

Börekleri pişirmeden atın buzluğa. Aralarına buzdolabı poşetini kesip koyabilirsiniz. O zaman tek tek alıp tepsiye dizip pişirebilirsiniz. Sıvıyağ, un ve sirkeden güzel bir harç yaparsanız börekler çıtır çıtır olur.
Pizzayı mayalı hamurla yap, pişir ve dondurucuya at.
Poğaçayı ben olsam aynı gün yapardım.
Kupta tatlı çok basit. Muhallebi yap (uğraşmak istemezse markette tarifli hazır karışımlar var). İstediğin bir bisküviyi rondodan geçir. Bir kat muhallebi bir kat bisküvi. Sonra kestaneyle süsle.

Tam tutan tarif var elimde uyarsa bakın
Malzemeler

• 220 gram tereyağı veya margarin (tarifte tereyağı kullanıldı), oda sıcaklığın olacak
  • 3/4 su bardağı şeker (kahve rengi şekerle daha güzel oluyor, 3/4 = bir su bardağından biraz az)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı un (silme)
  • 1 çay kaşığı karbonat (veya 2 çay kaşığı kabartma tozu)
  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı kuru uzum (veya damla çikolata, yada istenilen diğer kuru meyve, küçük doğranmış olacak)
Hazırlanışı

Fırın 180 dereye ayarlanır. Fırın tepsisine yağılı kağıt serilir. Kurabiye malzemeleri sırayla karıştırma kabına alınır ve koyu bir harç elde edilir (tarifte süt yok, harç koyu görünebilir ama süt eklerseniz pişerken çok yayılır ince ve kuru olur). Bu kurabiyeler daha çok müsli tadında ve kıvamında dışı gevrek ve içi yumuşak oluyor. Elimizi hafif su ile ıslatarak harcı cevizden biraz daha büyük toplar yapıp tepsiye diziyoruz ve elimizle hafif bastırıyoruz. Bütün harcı bu şekilde hazırlayıp önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerin üzeri beyaz kalır, altları hafif kızarınca fırından alıyoruz. Soğuduktan sonra servise hazır. Fazla gelen kurabiyeleri kapalı kutuda dolapta veya dışarıda iki gün kadar tutabilirsiniz, veya fazlasını poşete sarıp buzluğa kaldırabilirsiniz. Uzun sure bozulmadan kalır.
Bu ölçülerden yaklaşık 30-35 tane kurabiye çıkıyor ve malzemelerin ölçüleri tam olursa çok iyi sonuç alırsınız.

Not: Bu tarifte harcın birazını sade kuru üzümlü yaptım, birazına da minik damla çikolata ekledim. Afiyet olsun.

Canim benim şuan buzlugumda nefis boreklerim pogacalarimpogacalarim ve kurabiyelerim var misafirim gelceği zaman borek ve pogacalari cikaryorum firinda isitiyorum sanki yeni pişmis gibi tazeck oluyo. İstersen tarif verebilirim?
bende istiyorum :)))

ben de normalde buzluk kokusundan nefret ederim ama bu tur pasta borekleri onceden yapip acil durumlarda hemen cikarip firin torbasinda isitmayi tercih ediyorum hic sorun yasamadim sadece gul boregini dolapta bekletip 1 saat onceden pisirmek isinizi kolaylastirir

Börek, mini pizza poğaça, ve dereotlu poğaça bu üçü tuzlu ikram çeşidi için bana fazla gibi geldi bir de salata yapacaksanız börek ve bir çeşit poğaça yeterli bence. Ben böreği buzunu çözdürmeden pişiriyorum. Poğaçayı pişirip atıyorum yenmeden 5-10 dk önce ısıtıyorum taze gibi oluyor.

benim bir buzdolabı böreğim var gerçekten çıtır çıtır oluyor iki yufka üst üste arasına yoğurt ve sıvıyağ sürün sonra 8 eşit parçaya bölün iç harcını koyup kocaman sigara börekleri gibi görünecek şekilde sarın
küçük dikdörtgen bir kesme tahtam var börekleri birbirine değmeyecek şekilde sırayla ona dizip aralara buzdolabı poşeti koyup üste kat çıkıyorum ve derin dondurucuya atıyorum
ertesi gün yumurta sarısı sürüp susam/çörekotu serpip pişirebilirsiniz. isterseniz günlerce de kalabilir iyice katılaşınca buzdolabı poşetine koyabilirsiniz.
bu böreği bir gün acele ile sarar sarmaz yaptım, donup pişenler kadar güzel olmamıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…