Pasta börek yapmayı beceremiyorum misafir geleceği zaman bunalıma giriyorum

Beceremem olmaz diye düşünme yaparım diye odakla kendini instagramda olsun başka yerlerde olsun çok güzel sitelerde tarifler var ne yapmak istediğini belirle ve yap olmadımı baştan yap . Yemek kursları falan var o tarz yerlere giderek kendini geliştirebilirsin .

Haha kiyamam ya cok seker bi dert ..
Bak sana tarif vericem :KK66:
Borek yufkasi aliyorsun
Borek sosu icin bir kaba
Bir bardak sivi yag
Bir kasik un
Iki kasik bugday nisastasi
Bir kasik elma sirkesi
Bir sise soda ( sade)
Karistir
Yufkayi ac icine bolca sur
Ikiye katla
Dorde bol :KK66:
Kalin kenarina hazirladigin harci koy
Gevsekce sar
Ustune yumurta sur
Susam koy
Onceden isitilmis 180 derece firinda yarim saat pisir :KK66:

Kek cok basit
Butun malzemelerin oda sicakliginda olsun
4 yumurta ,1.5 su bardagi seker
1 bardak siviyag
1 bardak sut
3 bardak un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bunun disinda ister havuc,tarcin
Ister kuru uzum
Ister kakao :)
ben havuçlu keki çok seviyorum biraz daha açar mısınız havucu rendeleyip de mi koyacağız, nasıl yapacağız? annem hasta hem ona sürpriz yapmış olurum.

Hazır alabilirsin bence
Misafir senin için geliyor sonuçta
Benim anneme misafir geleceği zaman annem hanımeli pazarından yaptırır kadınlara pasta börek kek vs Gayet güzel olur:)

ya bu nefis yemek tarifleri diye bir site var o çok kolay tarifleri . birde köstebek pasta filan neredeyse hazır satılıyor sen sadece bir kaç işlem gerçekleştiriyorsun :)

bak benden de bir börek tarifi çok kolay
Hazır yufkayı alıyorsun
içine süreceğin harç için yarım çay bardağı sıvıyağ 1 yumurta birde2 yemek kaşığı yoğurt yoğurtu karıştırıyorsun
yufkanın içine onu sürüyorsun sonra içine lor koyup 2 ye böldüğün yufkayı kol gibi sarıyor gül şekline getiriyorsun bütün yufkaları yaptıktan sonra üstüne kaldıysa o harcı kalmasıysa yumurta sür yine susam veya siyah susama benzeyen birşey var ya ondan dökebilirsin çok iyi oluyor . :) Annem böyle yapıyor beğenmeyenini görmedim ;)

Merhaba kızlar uzun zamandır. Kimseyle paylaşmak istemediğim bir konu var. Başlıktada belirttiğim gibi bu tür şeyler yapamadığım için misafir ağırlayamıyorum. Yardımcı olacak kimsede yok yardım edin lütfen basit tarifler basit yöntemler gösterin lütfen
canim telefonun program indirebilecegin bir telefonsa eger play storeden nefis yemek tarifleri programini indir bende herseyi yaparim ama hamur isini oldu bitti sevemedim ordan bakip yapiyorum hep aradigin herseyin mutlaka tarifi cikiyo

Ay cok tatlisin ya. Bence aksamdan menunu ayarla, tariflerini biyere not al sabah kalktiginda daha sakinlikle yaparsin veya arkadsin dedigi gibi nefis yemek tariflerinden rahatca yaparsin..

Guzel bir pastane bulun ordan alin ayni hesap bir suru malezeme alip hic te guzel pasta yapan birinj goremedim

ben havuçlu keki çok seviyorum biraz daha açar mısınız havucu rendeleyip de mi koyacağız, nasıl yapacağız? annem hasta hem ona sürpriz yapmış olurum.
3 yumurtayı ayır sarısını 2 su bardağı şekerle aklarını tuzla kar gibi olana kadr çırp
sarısının içine 1 su bardağı süt yarım su bardağı çiçek yağ yarım su bardağı eritilmiş margarin ekle
ardından havuçları rendele 1 su bardağı rendelenmiş havucu ekle. 2 tatlı kaşığı tarzın 1 çay bardağı ceviz kırığı ekle. ardından 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilyayı eleyerek ekle. hepsini karıştır en son yumurta aklarını ekleyip karıştır. margarin ile yağlanıp unlanmış kek kalıbına dök masaya 3-4 defa vur eşit dağılsın kalıba. 180 derece ısınmış fırına sür

3 yumurtayı ayır sarısını 2 su bardağı şekerle aklarını tuzla kar gibi olana kadr çırp
sarısının içine 1 su bardağı süt yarım su bardağı çiçek yağ yarım su bardağı eritilmiş margarin ekle
ardından havuçları rendele 1 su bardağı rendelenmiş havucu ekle. 2 tatlı kaşığı tarzın 1 çay bardağı ceviz kırığı ekle. ardından 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilyayı eleyerek ekle. hepsini karıştır en son yumurta aklarını ekleyip karıştır. margarin ile yağlanıp unlanmış kek kalıbına dök masaya 3-4 defa vur eşit dağılsın kalıba. 180 derece ısınmış fırına sür
en kısa zamanda deneyeceğim teşekkür ederim:KK33::21::KK9:

Deneye deneye olacak isler. Tarifler artik internette eskisi gibi yaz gazeteden topla vs de yok :) Yalniz daha cok yorum yada onay almis tarifleri dene bazilari cidden tutmuyor yada eksik bilgi verilmis oluyor. Kasma kendini azicik ilgi alaka goster basimiza asci bile olirsun :)

Back
X