Kekler - Pastalar Pasta kaplamada kullanılan Şeker hamuru ( FONDAN )

Emadra

Hünkarının Sultanı :)
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
1.419
0
66
Yalova
Merhabalar arkadaşlar okuduğum bölüm dolayısıyla ( mutfak ) mutfaktan çıkmıyorum. Özellikle tatlı , kek , pasta yapmaya bayılıyorum. Bir tarifteki malzemeyi diğerine diğerindekini ona deneyerek değişik lezzetler çıkartmak hoşuma gidiyor. Benim gibi tatlı, pasta, kek yapmaktan hoşlananlar için pasta yapımında kullanılan Fondan ( şeker hamuru ) tarifini veriyorum.

Şeker hamuru nedir ? ;
Şeker hamuru ,pasta kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, yenilebilir bir hamurdur.Evde malzemelerle kolaylıkla hazırlanabildiği için marzipan yerine tercih edilmektedir..

1200 gr. pudra şekeri ( elenmiş )
40 gr. yumurta beyazı
600 gr. glikoz
20 gr. sıvı yağ
2 gr. krem tartar
10 gr. jelatin
dilediğiniz renklerde gıda boyası

Glikoz bir kabın içerisinde ısıtılır, jelatin ilave edilir.
Pudra şekerinin yarısı ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Kalan pudra şekeri de eklenir ve iyice yoğurulur. Tamamlanan hamur, ağzı kapalı plastik torbalarda saklanır.
Hazırlanan hamur ince bir merdane yardımıyla açılır. isteğe bağlı olarak hamurlar gıda boyalarıyla renklendirilir.
Açılan hamur, yapılan pastanın üzerine yerleştirilir. Hamur, iyice düzleştirilir, kenarlarından fazlalıklar alınır.
Hamur ile kaplanan pastanın ortasına, farklı renkteki hamur yerleştirilir. üzerine renkli şeker hamurları ile şekiller yapıp süsleme yapılabilir.

Eklentiler

• $95-002.JPG.ashx.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 23.789
Son düzenleme:
Artık aktarlar çok gelişti ben oralardan temin ediyorum canım . Ama istanbulda mısır çarşısından temin edilebilir duyuyorum oralardan alanları . Net üzerinde pastacı malzemesi satılan sitelerde var araştırmak yeterli

Son düzenleme:
İnternet üzerinden pastane malzemesi satan adresi isteyene özel mesajdan atabilirim arkadaşlar.

daha önce denemiştim ama tutturamadım bi türlü ama malzemeleri daha farklıydı
birde bu tariften deneyeyim bakalım umarım olur

peki şeker hamurunu pasta kekinin üzerine nasıl sabitliycem

daha önce denemiştim ama tutturamadım bi türlü ama malzemeleri daha farklıydı
birde bu tariften deneyeyim bakalım umarım olur

peki şeker hamurunu pasta kekinin üzerine nasıl sabitliycem

Şeker hamuru hazırlayıp kapalı beklettikten sonra oklava yada merdane ile açıyosunuz. sonra pastayı kaplıyosunuz fazlalıkları kesiyorsunuz o kendisi zaten sabitleniyor. Pastayı kapladıktan sonra en alt kısımları örtmek güzel göstermek için ister yılan gibi hamuru yuvarlayarak etrafına sarın istersenir krem şanti geçerek süsleyin.

olduu en sonunda olduu bimm baaam boomm
hamuru tutturabildim sonunda dolapta birgün beklettim ve ertesi gün kapladım pastamı ilk denemem olduğu için pek iç açıcı olmadı ama yine de fena değildi
Ama açmak ne kadar da zahmetli bir iştir öylee çok sertleşiyo :84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…